Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Cine's

Blogul ZOL = Zamfir On Line şi blogurile aferente sunt sub acoperirea menţiunii

Copyright (C) Zamfir POP, 2009

cu toate consecinţele ce decurg din prevederile legii copyright-ului.

M-am născut cândva - din păcate, fără să ştiu de ce, şi voi muri într-un alt cândva - din fericire, fără să ştiu dinainte! – în cel mai mare sat din România … Satu Mare (alt sat, cu peste o sută de mii de locuitori, nu există!). Şmecher – nu sunt, talentat – nu sunt, titrat – nu sunt, sărac – nu sunt (dacă vorbim de duh!), bogat – nici atât (dacă vorbim de bani! dimpotrivă!) … Sunt doar un Firicel, care am crescut Zamfir.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KLe2u9vaJ6k&hl=en&fs=1&rel=0]

Pentru contactare, alegeţi: e-mail: zamfirpop@zamfirpop.com messenger: zamfir_pop sau skype: zamfirpop

- * -

zamfir-01112008

Din dorinţa de a nu induce în eroare publicul şi de identificare personală a autorului în mediul online, designul frontispiciului (header) nu poate fi reprodus pe un alt blog.

Textele şi ideile de pe acest blog aparţin titularului şi pot fi reproduse, integral sau parţial, numai cu menţionarea sursei (nume blog + link).

Sursele informaţiilor şi fotografiilor vor fi întotdeauna menţionate, fie în cadrul postului, fie la finalul acestuia. Fără aceste menţiuni, se consideră ca aparţinând titularului blogului.

De regulă, postările din categoria „d’ale internetului” sunt preluate de pe internet, fără posibilitatea stabilirii unui autor. Titularul nu se consideră autor al acestor materiale, care îi aparţin numai ca formă de prezentare.

Semnificaţia termenilor din acest îndreptar:

titular = titularul blogului (subsemnatul);

autor = cel care a conceput textul postării (subsemnatul) sau comentariului (respectiva persoană);

blogul = blogul Zamfir Turdeanu’ (http://zamfirpop.wordpress.com) şi celelate din grupul ZAMPObloguri

Şi eu consider că un blog de calitate trebuie să aibă o politică editorială clar exprimată, pentru ca discuţiile inutile şi neprincipiale să fie evitate.

1. Acesta este blogul meu personal (deocamdată) şi prezintă (strict) punctul meu de vedere. Oricine este binevenit, atâta timp cât intenţiile îi sunt paşnice şi corecte. Orice sugestie este binevenită, dar va fi acceptată numai dacă obţine acordul meu.

Textele şi opiniile prezentate reprezintă opinia titularului. În cazul textelor citate, acestea reprezintă opinia celui citat.

2. Blogul Zamfir Turdeanu’ este sub acoperirea menţiunii Copyright (C) Zamfir POP, 2009, cu toate consecinţele ce decurg din prevederile legii copyright-ului.

Din dorinţa de a nu induce în eroare publicul şi de identificare personală a autorului în mediul online, designul frontispiciului (header) nu poate fi reprodus pe un alt blog.

Textele şi ideile de pe acest blog aparţin titularului şi pot fi reproduse, integral sau parţial, numai cu menţionarea sursei (nume blog + link).

Sursele informaţiilor şi fotografiilor vor fi întotdeauna menţionate, fie în cadrul postului, fie la finalul acestuia. Fără aceste menţiuni, se consideră ca aparţinând titularului blogului.

De regulă, postările din categoria „d’ale internetului” sunt preluate de pe internet, fără posibilitatea stabilirii unui autor. Titularul nu se consideră autor al acestor materiale, care îi aparţin numai ca formă de prezentare.

3. Postările publicate pe blog sunt: ştiri, opinii, interviuri, analize, reportaj. Aceste tipuri de postări răspund regulilor de bază ale genurilor jurnalistice pe care le reprezintă.

Temele postărilor sunt alese de titular şi răspund opiniilor şi preferinţelor sale.

Postările publicate pe acest blog nu vor fi şterse în nici o circumstanţă. În cazul unor informaţii eronate, postul va fi editat, actualizările fiind marcate distinct.

Verificarea informaţiilor prezentate, în cazul articolelor şi ştirilor care aduc în prim plan oameni şi faptele lor, se va face în măsura în care timpul şi resursele îmi permit. Titularul se angajează să selecteze informaţiile şi să le prezinte imparţial, însă îşi rezervă dreptul la propria opinie.

4. Comentariile aferente postărilor sunt moderate. Decizia de publicare aparţine în întregime titularului blogului. Titularul blogului îşi rezervă dreptul de a şterge sau închide comentariile pe anumite postări fără o justificare prealabilă.

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariului revine în exclusivitate autorului. Titularul blogului nu răspunde în nici un fel pentru părerile exprimate de cititori prin comentarii.

Dezbaterile vor fi întotdeauna binevenite, câtă vreme comentariile respectă regulile minimei decenţe.

Comentariile exprimate sub anonimat (sau doar cu un nume neînsoţit de un link relevant) riscă să nu fie acceptate. Comentariile care conţin afirmaţii nejustificate şi calomnioase la adresa autorului sau a altor persoane nu vor fi publicate.

Titularul îşi rezervă dreptul de a corecta ortografia şi greşelile gramaticale din comentarii, fără a altera substanţa ideatică a lor.

5. Publicitatea difuzată pe acest blog va fi întotdeauna marcată distinct, atât în cazul bannerelor, cât şi în cel al advertorialelor. În cazul unei forme speciale de publicitate sau a unei colaborări comerciale cu o companie, va fi publicat pe blog un post explicativ.

Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a promova sau reflecta brand-urile sau companiile pe care le apreciază, în ce măsură doreşte.

6. Publicitatea politică nu este acceptată pe acest blog. Titularul îşi rezervă dreptul de a susţine, pe baza preferinţelor personale, o doctrină, un partid, un politician, prin opiniile proprii şi prin comentariile aprobate.

Acestea sunt nişte consideraţii personale, cu aplicabilitate personală şi acest text poate suferi modificări ulterioare.

Zamfir POP, Turda, la 27.04.2009
Update: pentru că jena mea de a bloca comentarii nepotrivite cu spiritul blogului a fost greşit înţeleasă, vă rog, ca la intrare să vă descălţaţi de papucii nesimţirii sau să intraţi … în altă parte!
Pentru nerepetare: La moderare, comentariile exprimate sub anonimat (sau doar cu un nume neînsoțit de un link relevant), care conțin afirmații nejustificate şi calomnioase la adresa autorului sau a altor persoane, vor fi șterse. Dacă doriți ca, totuși, să nu vă fie publicat numele, condițiile menționate anterior fiind îndeplinite, vă rog să precizați acest lucru în mod expres, la începutul sau sfârșitul comentariului. Mulțumesc!” 31 decembrie 2009, Zamfir

Notă: în conceperea acestor reguli m-am inspirat din citirea regulilor altor bloguri (de exemplu: http://manafu.pbwiki.com/editorial), cărora le mulţumesc.

ZOL - Zamfir On Line