Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ca să nu mai fiţi fraieriţi!

March 28, 2010 2 Comments

Aveti rabdare si cititi pana la capat. Sa nu mai fiti fraieriti!

Din pacate nu este nici o posibilitate ca fetita din imagine sau parintii ei sa primeasca vreun cent din faptul ca niste indivizi neumani i-au transformat nenorocirea in subiect de “chain-letters” sau “cruel hoax” pe Internet. Cel care a initiat un astfel de joc stupid e doar un nemernic si ar trebui sa plateasca din greu pentru asta. Va trimit unul-doua link-uri (pe care mi le-au trimis si mie cei care stiu sa caute – eu am primit mesajul asta prima oara prin mai 2007!) la care gasiti informatii despre fetita si despre faptul ca cineva isi bate joc de nenorocirea ei.
http://www.snopes.com/inboxer/medical/kuczma.asp
altul
http://lighthousepatriotjournal.wordpress.com/2007/04/10/myth-blaster-polish-girl-burned-in-fire/
Va rog nu mai luati de buna astfel de mesaje – sunt hoax-uri, ca sa nu mai spunem ca este si virusat! Atentie!

Mesajele de acest gen sunt “mass”-uri sau “hoax”-uri – adica, conform definitiei data de Avira (program antivirus):

1.4. Ce este un hoax/ chain letter
Un hoax este o incercare de a insela, de a face publicul sa creada intr-o idee neobisnuita.. Are deseori un obiect material ce ar conduce catre castiguri financiare ilicite sau apeleaza la convingeri religioase sau scopuri caritabile, ori pur si simplu este o farsa.
Multe tipuri de hoax urmaresc ridicolul sau satira, ironizand credulitatea publicului. S-au propagat utilizand mass-media, inca de la aparitia acestor mijloace, insa mediul IT este cel care ofera posibilitati nelimitate de raspandire.

A. Virus hoax:
Hoax este un mesaj de avertisment trimis prin email catre diversi destinatari, care se refera de obicei la un virus nou si foarte periculos. Mesajul sfarseste prin a sugera ca cititorul ar trebui sa-si avertizeze prietenii si colegii sau chiar sa retrimita mesajul primit catre intreaga agenda. Rezultatul este o proliferare exponentiala a unor mesaje inutile, care poate duce la o supraincarcare a sistemelor..
Acest hoax poate convinge utilizatorii sa stearga anumite fisiere din sistem, sub falsul motiv al anihilarii virusului, cauzand astfel pagube reale. Uneori se intampla chiar ca un hoax sa inspire aparitia unui virus.

B. Scrisori electronice in lant (chain-letter):
Scrisorile in lant sunt mesaje nedorite, care apar sub diverse forme. Acestea contin un mesaj surprinzator sau emotionant (sau chiar un text oarecare) si solicita transmiterea sa catre cat mai multi destinatari, dupa ce au fost indeplinite anumite conditii (trimiterea unei sume de bani, o dorinta, o rugaciune etc) si chiar ameninta cu consecinte grave neindeplinirea acestora..
Trimiterea mesaje in lant este considerata hartuire, deoarece sunt mesaje nesolicitate, inutile, care ajung sa contina un sir considerabil de headere colectate de la destinatarii anteriori. NU trebuie sa raspundeti sau sa transmiteti mai departe aceste scrisori! Provoaca pierdere de timp si eventual de bani.

Cateva tipuri de scrisori electronice in lant:

Scrisori care aduc noroc - promit sa aduca noroc celor care continua lantul (este cel mai vechi tip de scrisoare in lant, care circula de multa vreme si care profita de avantajele formei electronice inca de la aparitia computerelor);
Schema piramidala – este un sistem fraudulos de castiguri financiare, format dintr-un lant de persoane recrutate pentru a participa cu bani si pentru a inrola noi membri;
Scrisori de caritate;
Scrisori de rugaciune;
Farse;
Hoax politic;
Legende urbane;
Cereri fara sens;
Anti-chain letters.

Folosirea rationala a e-mail-ului
1. Ce este un SPAM?
Este un mesaj publicitar sau ceva de genul “DEVENITI milionar in timp ce dormiti”. Prin definitie, este un mesaj NESOLICITAT.
2. Cum au aflat adresa voastra?
Cel mai des, se fura adresele din mesajele care se trimit masiv, ca de exemplu, bancuri, informatii politice, etc., si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRESE DE e-MAIL VIZIBILA.
Dupa care, culmea, listele respective se vand sau se negociaza cu alti spammer-i (autori si manipulatori de spam).

3. Ce-i de facut pentru a evita spam-ul?
A. De fiecare data cand trimiteti un e-mail la mai mult de 1 (un) destinatar, si nu e necesar ca acestia sa-si vada reciproc adresele,  ca de ex. un banc, folositi modul BCC (Blind Carbon Copy).
Modul BCC face ca lista destinatarilor SA NU APARA in continutul mesajului.
FOLOSITI INTOTDEAUNA MODUL BCC!
B. Atunci cand dati un FORWARD (redirectionare) unui mesaj, dedicati doar cateva secunde pentru A STERGE TOATE ADRESELE ce provin din e-mail-ul anterior.
4. Ce sunt acele e-mail-uri de genul: “Salvati saraca fetita bolnava de cancer”?
Ei bine, toate, TOATE aceste e-mail-uri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le!
Atentie: unele dintre ele sunt virusate sau contin alte surprize nedorite. NICIO COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NICIODATA SI NIMENI nu o face!
5. Si virusii?
Nu trimiteti si nu deschideti (executati) fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere.
Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virusi. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca antivirusii INTOTDEAUNA sunt ramasi in urma. Iar intr-o campanie de spam, virusii se multiplica intr-o zi cu milioanele, iar antivirusii de-abia daca incep sa-i detecteze in cateva zile, saptamani sau chiar mai mult.
6. Si ce se intimpla cu link-ul REMOVE dintr-un spam?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNA! Adica, atunci cand vi se trimite un spam (e-mail nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care e-mail-uri sunt reale si valabile.
Raspunzandu-le, in mod automat, si indirect, nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala, iar ei nu numai ca va trimit spam-uri in continuare, dar chiar vand adresa voastra de e-mail altor spammer-i. NICIODATA sa nu raspundeti, NICIODATA!
7. Ce altceva pot sa mai fac?
De fiecare data cand primiti un spam, puteti da un FORWARD (redirectionare) catre adresa abuse a acelui domeniu. De exemplu, daca primiti un spam de la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail..yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656..mail.yahoo.com” claiming to be niceprice@shopping.com, retrimiteti-l la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be abuse@shopping.com sau la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be postmaster@shopping.com. Acolo se vor ocupa ei de masurile ce trebuiesc luate contra spammer-ilor.
NICIODATA sa nu cumparati nimic de la cei care va trimit spam!

Povestea e-mail-urilor in lant.
Nu exista nicio fetita care moare de cancer, numita Amy Bruce, iar daca ar exista, fundatia Make-a-Wish NU va dona nimic, nimanui.  Acest gen de e-mail-uri este usor de verificat, intrand pe situl fundatiei si cautand detaliile. Daca ar fi adevarat, fiti siguri ca Amy s-ar afla pe sit, cu o fotografie a ei, si cu alte date. Intrati pe http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm, unde este tratat detaliat chiar acest gen de e-mail in lant.
8. Daca esti administrator de e-mail, viziteaza, te rog, web-ul urmator, pentru a afla mai multe despre cum se combate spam-ul:
http://spam.abuse.net/

Daca vei trimite acest mesaj si altor persoane, nu uita  sa-l trimiti cu BCC (copie oculta). De asemenea, sterge adresa expeditorului, pentru ca daca nu, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului.

CEL MAI EFICIENT LOG-OFF.
Pentru a nu comite din nou aceste erori, si pentru ca Internetul si casuta noastra electronica sa fie mai curate.
e-Mail-urile in lant sunt instrumente folosite de catre webmaster-ii paginilor porno, ale companiilor care vand orice, ale cazinourilor on-line, ale agentiilor de castiguri rapide, intr-un cuvant, firme care negociaza si vand liste de adrese e-mail, precum si altele care se folosesc de spam pentru a exista..
Scopul anunturilor in lant este de a se (re)trimite ceva de genul:
1. Ajutor pentru un copil bolnav.
2. Cum ca Ericsson / Nokia / Motorola fac cadou telefoane celulare.
3. Virus nou: nu-l deschide! (se numesc alarme false, sau hoaxes).
4. Bill Gates face cadou 5000$ si o calatorie la Disney World, daca…
5. Despre tipul care s-a trezit dimineata in sant, fara un rinichi.
6. Benzinarii care explodeaza din cauza celularelor.
7. Ace de seringa infectate cu HIV in cinematografe.
8. Sulfat de sodiu in samponul tau.
9. Atacurile din parking-urile marilor centre comerciale.
10.. Vei avea mare noroc, cu cat trimiti mai repede si la mai multe persoane acest mail.
11. Retrimite-l la cat mai multi, si de asemeni celui / celei care ti l-a trimis tie, ca sa-i arati cat de mult il / o iubesti. …
si multe altele, care, in mod normal, apeleaza la sentimentele voastre umanitare, sau la dorinta de a vi se implini visurile, la speranta voastra ca, trimitind mai multe copii veti avea mai mult noroc in viata, la frica voastra ca anumite fapte (ca cele descrise in acele mesaje) vi s-ar putea intampla voua sau celor apropiati, la dorinta voastra de a trimite stiri interesante sau glume prietenilor vostri, etc., etc., etc… pentru ca, mai apoi, chiar aceste e-mail-uri sa ajunga din nou la spammer-i, imbogatite cu sute si sute de adrese de e-mail, vizibile. Intre ele, ale voastre si a mea…
Cracker-ii pot introduce prin e-mail in calculatorul nostru programe de tipul Netbus sau BackOrifice, obtinand astfel controlul asupra PC-ului nostru, cu efecte profund maligne. Iar noi, fara sa stim, le retrimitem prietenilor nostri..
Exista trei solutii de a opri aceste atacuri…
Cele trei solutii sunt:
1. Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN FEL DE e-MAIL IN LANT.
Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii.
2. Daca, totusi, vreti neaparat sa dati FORWARD, cel putin trimiteti e-mail-ul cu adresele destinatarilor scrise in modul BCC (Blind Carbon Copy, copie oculta), si NU in TO (catre).
Scriind adresele destinatarilor in BCC, cei care  primesc lantul nu vor putea citi adresele celorlalte persoane carora le-ati mai trimis e-mail-ul, iar astfel se franeaza oarecum raspandirea spam-ul.
3. Atunci cand veti retrimite un e-mail cu FORWARD, stergeti mai intai, din noul e-mail, adresele posibililor expeditori anteriori.
Altfel spus, nu lasati scrisa in e-mail nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Cel putin, nu vom darui asa de usor spammer-ilor, adresele rudelor si prietenilor
nostri.

Obs: Modul BCC se gaseste in orice program de trimitere a mail-urilor, dar trebuie activat. La Yahoo se afla deasupra lui TO sau in stnga acestuia , si scrie “Show BCC” sau “ADD BCC”. Apasati pe acest anunt si se deschide fereastra pentru BCC

Notă: nu am şters sau adăugat nici o literă din acest avertisment prietenesc; toate sunt la locul lor şi nici nu am ce să comentez; CITIŢI ŞI PROTEJAŢI-VĂ!

Aveti rabdare si cititi pana la capat. Sa nu mai fiti fraieriti!
Din pacate nu este nicio posibilitate ca fetita din imagine sau parintii ei sa primeasca vreun cent din faptul ca niste indivizi neumani i-au transformat nenorocirea in subiect de “chain-letters” sau “cruel hoax” pe Internet. Cel care a initiat un astfel de joc stupid e doar un nemernic si ar trebui sa plateasca din greu pentru asta. Va trimit unul-doua link-uri (pe care mi le-au trimis si mie cei care stiu sa caute – eu am primit mesajul asta prima oara prin mai 2007!) la care gasiti informatii despre fetita si despre faptul ca cineva isi bate joc de nenorocirea ei.
http://www.snopes.com/inboxer/medical/kuczma.asp
altul
http://lighthousepatriotjournal.wordpress.com/2007/04/10/myth-blaster-polish-girl-burned-in-fire/
Va rog nu mai luati de buna astfel de mesaje – sunt hoax-uri, ca sa nu mai spunem ca este si virusat! Atentie!

Mesajele de acest gen sunt “mass”-uri sau “hoax”-uri – adica, conform definitiei data de Avira (program antivirus):

1.4. Ce este un hoax/ chain letter
Un hoax este o incercare de a insela, de a face publicul sa creada intr-o idee neobisnuita.. Are deseori un obiect material ce ar conduce catre castiguri financiare ilicite sau apeleaza la convingeri religioase sau scopuri caritabile, ori pur si simplu este o farsa.
Multe tipuri de hoax urmaresc ridicolul sau satira, ironizand credulitatea publicului. S-au propagat utilizand mass-media, inca de la aparitia acestor mijloace, insa mediul IT este cel care ofera posibilitati nelimitate de raspandire.

A. Virus hoax:
Hoax este un mesaj de avertisment trimis prin email catre diversi destinatari, care se refera de obicei la un virus nou si foarte periculos. Mesajul sfarseste prin a sugera ca cititorul ar trebui sa-si avertizeze prietenii si colegii sau chiar sa retrimita mesajul primit catre intreaga agenda. Rezultatul este o proliferare exponentiala a unor mesaje inutile, care poate duce la o supraincarcare a sistemelor..
Acest hoax poate convinge utilizatorii sa stearga anumite fisiere din sistem, sub falsul motiv al anihilarii virusului, cauzand astfel pagube reale. Uneori se intampla chiar ca un hoax sa inspire aparitia unui virus.

B. Scrisori electronice in lant (chain-letter):
Scrisorile in lant sunt mesaje nedorite, care apar sub diverse forme. Acestea contin un mesaj surprinzator sau emotionant (sau chiar un text oarecare) si solicita transmiterea sa catre cat mai multi destinatari, dupa ce au fost indeplinite anumite conditii (trimiterea unei sume de bani, o dorinta, o rugaciune etc) si chiar ameninta cu consecinte grave neindeplinirea acestora..
Trimiterea mesaje in lant este considerata hartuire, deoarece sunt mesaje nesolicitate, inutile, care ajung sa contina un sir considerabil de headere colectate de la destinatarii anteriori. NU trebuie sa raspundeti sau sa transmiteti mai departe aceste scrisori! Provoaca pierdere de timp si eventual de bani.

Cateva tipuri de scrisori electronice in lant:

Scrisori care aduc noroc- promit sa aduca noroc celor care continua lantul (este cel mai vechi tip de scrisoare in lant, care circula de multa vreme si care profita de avantajele formei electronice inca de la aparitia computerelor);
Schema piramidala- este un sistem fraudulos de castiguri financiare, format dintr-un lant de persoane recrutate pentru a participa cu bani si pentru a inrola noi membri;
Scrisori de caritate;
Scrisori de rugaciune;
Farse;
Hoax politic;
Legende urbane;
Cereri fara sens;
Anti-chain letters.
Folosirea rationala a e-mail-ului
1. Ce este un SPAM?
Este un mesaj publicitar sau ceva de genul “DEVENITI milionar in timp ce dormiti”. Prin definitie, este un mesaj NESOLICITAT.
2. Cum au aflat adresa voastra?
Cel mai des, se fura adresele din mesajele care se trimit masiv, ca de exemplu, bancuri, informatii politice, etc., si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRESE DE e-MAIL VIZIBILA.
Dupa care, culmea, listele respective se vand sau se negociaza cu alti spammer-i (autori si manipulatori de spam).

3. Ce-i de facut pentru a evita spam-ul?
A. De fiecare data cand trimiteti un e-mail la mai mult de 1 (un) destinatar, si nu e necesar ca acestia sa-si vada reciproc adresele,
ca de ex. un banc, folositi modul BCC (Blind Carbon Copy).
Modul BCC face ca lista destinatarilor SA NU APARA in continutul mesajului.
FOLOSITI INTOTDEAUNA MODUL BCC!
B. Atunci cand dati un FORWARD (redirectionare) unui mesaj, dedicati doar cateva secunde pentru A STERGE TOATE ADRESELE ce provin din e-mail-ul anterior.

4. Ce sunt acele e-mail-uri de genul: “Salvati saraca fetita bolnava de cancer”?
Ei bine, toate, TOATE aceste e-mail-uri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le!
Atentie: unele dintre ele sunt virusate sau contin alte surprize nedorite. NICIO COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NICIODATA SI NIMENI nu o face!

5. Si virusii?
Nu trimiteti si nu deschideti (executati) fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere.
Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virusi. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca antivirusii INTOTDEAUNA sunt ramasi in urma. Iar intr-o campanie de spam, virusii se multiplica intr-o zi cu milioanele, iar antivirusii de-abia daca incep sa-i detecteze in cateva zile, saptamani sau chiar mai mult.

6. Si ce se intimpla cu link-ul REMOVE dintr-un spam?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNA! Adica, atunci cand vi se trimite un spam (e-mail nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care e-mail-uri sunt reale si valabile.
Raspunzandu-le, in mod automat, si indirect, nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala, iar ei nu numai ca va
trimit spam-uri in continuare, dar chiar vand adresa voastra de e-mail altor spammer-i. NICIODATA sa nu raspundeti, NICIODATA!

7. Ce altceva pot sa mai fac?
De fiecare data cand primiti un spam, puteti da un FORWARD (redirectionare) catre adresa abuse a acelui domeniu. De exemplu, daca primiti un spam de la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail..yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656..mail.yahoo.com” claiming to be niceprice@shopping.com, retrimiteti-l la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be abuse@shopping.com sau la MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be MailScanner has detected a possible fraud attempt from “us.mc656.mail.yahoo.com” claiming to be postmaster@shopping.com. Acolo se vor ocupa ei de masurile ce trebuiesc luate contra spammer-ilor.
NICIODATA sa nu cumparati nimic de la cei care va trimit spam!

Povestea e-mail-urilor in lant.
Nu exista nicio fetita care moare de cancer, numita Amy Bruce, iar daca ar exista, fundatia Make-a-Wish NU va dona nimic, nimanui.  Acest gen de e-mail-uri este usor de verificat, intrand pe situl fundatiei si cautand detaliile. Daca ar fi adevarat, fiti siguri ca Amy s-ar afla pe sit, cu o fotografie a ei, si cu alte date. Intrati pe http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm, unde este tratat detaliat chiar acest gen de e-mail in lant.

8. Daca esti administrator de e-mail, viziteaza, te rog, web-ul urmator, pentru a afla mai multe despre cum se combate spam-ul:
http://spam.abuse.net/ Daca vei trimite acest mesaj si altor persoane, nu uita  sa-l trimiti cu BCC (copie oculta). De asemenea, sterge adresa expeditorului, pentru ca daca nu, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului.
CEL MAI EFICIENT LOG-OFF.
Pentru a nu comite din nou aceste erori, si pentru ca Internetul si casuta noastra electronica sa fie mai curate.
e-Mail-urile in lant sunt instrumente folosite de catre webmaster-ii paginilor porno, ale companiilor care vand orice, ale cazinourilor
on-line, ale agentiilor de castiguri rapide, intr-un cuvant, firme care negociaza si vand liste de adrese e-mail, precum si altele care se folosesc de spam pentru a exista..

Scopul anunturilor in lant este de a se (re)trimite ceva de genul:
1. Ajutor pentru un copil bolnav.
2. Cum ca Ericsson / Nokia / Motorola fac cadou telefoane celulare.
3. Virus nou: nu-l deschide! (se numesc alarme false, sau hoaxes).
4. Bill Gates face cadou 5000$ si o calatorie la Disney World, daca…
5. Despre tipul care s-a trezit dimineata in sant, fara un rinichi.
6. Benzinarii care explodeaza din cauza celularelor.
7. Ace de seringa infectate cu HIV in cinematografe.
8. Sulfat de sodiu in samponul tau.
9. Atacurile din parking-urile marilor centre comerciale.
10.. Vei avea mare noroc, cu cat trimiti mai repede si la mai multe persoane acest mail.
11. Retrimite-l la cat mai multi, si de asemeni celui / celei care ti l-a trimis tie, ca sa-i arati cat de mult il / o iubesti. …si multe altele, care, in mod normal, apeleaza la sentimentele voastre umanitare, sau la dorinta de a vi se implini visurile, la speranta voastra ca, trimitind mai multe copii veti avea mai mult noroc in viata, la frica voastra ca anumite fapte (ca cele descrise in acele mesaje) vi s-ar putea intampla voua sau celor apropiati, la dorinta voastra de a trimite stiri interesante sau glume prietenilor vostri, etc., etc., etc… pentru ca, mai apoi, chiar aceste e-mail-uri sa ajunga din nou la spammer-i, imbogatite cu sute si sute de adrese de e-mail, vizibile. Intre ele, ale voastre si a mea…

Cracker-ii pot introduce prin e-mail in calculatorul nostru programe de tipul Netbus sau BackOrifice, obtinand astfel controlul asupra PC-ului nostru, cu efecte profund maligne. Iar noi, fara sa stim, le retrimitem prietenilor nostri…

Exista trei solutii de a opri aceste atacuri…

Cele trei solutii sunt:
1. Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN FEL DE e-MAIL IN LANT.
Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii.
2. Daca, totusi, vreti neaparat sa dati FORWARD, cel putin trimiteti e-mail-ul cu adresele destinatarilor scrise in modul BCC (Blind Carbon Copy, copie oculta), si NU in TO (catre).
Scriind adresele destinatarilor in BCC, cei care  primesc lantul nu vor putea citi adresele celorlalte persoane carora le-ati mai trimis e-mail-ul, iar astfel se franeaza oarecum raspandirea spam-ul.
3. Atunci cand veti retrimite un e-mail cu FORWARD, stergeti mai intai, din noul e-mail, adresele posibililor expeditori anteriori.
Altfel spus, nu lasati scrisa in e-mail nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Cel putin, nu vom darui asa de usor spammer-ilor, adresele rudelor si prietenilor
nostri.

Obs: Modul BCC se gaseste in orice program de trimitere a mail-urilor, dar trebuie activat. La Yahoo se afla deasupra lui TO sau in stnga acestuia , si scrie “Show BCC” sau “ADD BCC”. Apasati pe acest anunt si se deschide fereastra pentru BCC

, , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

2 Comments → “Ca să nu mai fiţi fraieriţi!”

  1. Zamfir 9 years ago  

    # Petre: Mă bucur că îţi folosesc.

  2. Petre 9 years ago  

    Multam de sfaturi.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line