Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Şi în România

April 8, 2010 8 Comments

O ştire-bombă este una care este greu de crezut. De exemplu, am citit pe stiri.rol.ro:

Poliţia Rutieră din Prahova a amendat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru gropile de pe un tronson din drumul naţional care face legătura între Ploieşti şi Buzău, care pun în pericol siguranţa traficului rutier, informează Mediafax.ro. Valoarea amenzii aplicate CNADR, responsabilă cu întreţinerea acestui drum este de 630 de lei.

Toate bune şi … incredibile. Dar … amenda va fi plătită de şoferii care îşi rup maşinile în respectivele gropi, prin taxe, roviniete, impozite, accize, … Nicidecum de şefulimea de la CNADR, aia amărâtă cu salarii de miniştri, care nu s-a îngrijit să nu apară şi să se dezvolte respectivele gropi.

Ca în exemplele noastre cu gropile din staţiile de autobze RATL de la fosta Gară şi de la fosta-viitoare Casă de cultură! Nu vă mai pun pozele pentru că le-am pus de multe ori şi le ştiţi prea bine.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

8 Comments → “Şi în România”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # keltoighost:Cu fumăritul mai poţi scăpa: te laşi de fumat. Dar, când se va pune taxa pe pipi … Ce te faci? Când va sta inspectorul fiscal să-ţi pândească păsărica, ca să nu faci vreo fraudă fiscală …

 2. keltoighost 9 years ago  

  Deja nu mă mao miră nimic la capitolul ăsta, serios :) )
  Taxa pentru fumărit cred că o reabilitează zilele astea.

 3. ZamPop 9 years ago  

  # Alex`andra: Deaceea am făcut precizarea. Amenda nu o va plăti din buzunar directorul care are sala de 8.000 de lei lunar, plus sporuri de 18.000 de lei lunar, dar, pentru aceste sume nu se îngrijeşte să fie bune drumurile pentru care este plătit din banii şoferilor şi ai tuturor cetăţenilor.

 4. ZamPop 9 years ago  

  # Daurelh: Da, suntem o ţară-minune:
  avem corupţie, dar, nici un corupt!, avem infracţiuni, dar, nu prea avem infractori, minciuni cu toptanu’, dar, nu avem mincinoşi! Avem până şi jurnalişti profesionişti, mustind de deontologie şi principii, care … fac circ dacă le tulburi intimitatea din public!
  De curând, îmi explica un viţel-primar: pentru faptul că un derbedeu îşi asmute câinele agresiv asupra lui Ulise, vinovat sunt eu, pentru că, dacă stăteama acasă în Turda, …

 5. Alex`andra 9 years ago  

  pe cand sa ma minunez de una ca asta , a trebuit sa`mi sterg ranjetul de pe fata atunci cand am vazut cine va fi nevoit sa plateasca amenda :(

 6. Daurelh 9 years ago  

  Stiu, dar in Romania nu exista vinovati…Numai victime…

 7. ZamPop 9 years ago  

  # Daurelh: Problema nu este cuantumul amenzii, ci, … plătitorul!

 8. Daurelh 9 years ago  

  Nu mai verific. Deci amenda va fi cat trei cafele de ultima moda…plus bacsis la baiatul din parcare. PS. voiam sa te intreb cum de ai depasit judetul.?.., dar nu ma bag.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line