Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Mini istorie

April 10, 2010 4 Comments

Nu vă voi face acum o istorie a României, a Turzii ori a mea. Doar o foarte scurtă istorie a … cărţilor mele de vizită.

Cartea de vizită este o primă imagine a unui om civilizat. Ne-am cunoscut, am discutat, am constatat că avem ceva în comun, iar, la despărţire, ne dăm mâna şi … o carte de vizită, pentru a uşura contactul şi revederea.

Rar am avut cărţi de vizită banale. Primele cărţi de vizită mi le-am tras în tuş, cu rotringuri şi şabloane, prin 1975, în perioada în care lucram ca desenator tehnic la Ciment. Apoi, mi le tipărea tipografia. Prin ’93 – ’98, aveam un amic la o firmă din Cluj Napoca, pe care-l chinuiam cu pretenţiile mele de redactare. De când am computer şi imprimantă, lucrurile au devenit mai uşor de realizat. De când am şi aparat foto digital, …

Imaginile de mai jos sunt o foarte scurtă şi incomplectă istorie a cărţilor mele de vizită, din 2003 încoace:

Actualmente, folosesc 5 cărţi de vizită, identice pe faţă, iar, pe verso, am pus câte o captură de la fiecare din cele 5 bloguri ale mele.

Ca să dăm şi o notă mai distractivă acestei posturi serioase, adaug imaginea unei fotografii pe care o folosesc pe post de carte de vizită pentru blogul Prietenului meu:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

4 Comments → “Mini istorie”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Incertitudini: Ajungem şi pe creste. La Pietroasa, de n-ar fi fost nourii aşa de ameninţători, ajungeam pe creastă şi ne uitam “de sus” la cei din depresiunea Rimetea! Este o certitudine: panorama e splendidă, în orice direcţie îţi întrci privirea!
  Ulise îţi mulţumeşte pentru complimente!
  Pe cartea de vizită, eram amândoi voluntari în campania “Salvaţi Roşia Montană”!

 2. Incertitudini 9 years ago  

  Daca mai face un salt, Ulise poate sa ajunga pe creste! Are privire de invingator. Si atitudine vigilenta!

  Cred ca de acolo, panorma este splendida!

 3. ZamPop 9 years ago  

  # winton1949: Ai dreptate: are numai adresă de e-mail. Dar, vom rectifica eroarea. În pachetul cu cărţi, ilustrate şi alte cele, vei găsi şi cartea de vizită a lui Ulise!
  A propos: mă prinde ruşinea gândindu-mă de când n-am mai fost pe la Titu. Şi-i promisesem!

 4. winton1949 9 years ago  

  Colectionarul ramane colectionar. Ulise are deja carte de vizita? Asteptam sa vedem cartile de vizita ale lui. Cerem sa fie facute publice.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line