Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Limba noastră-i o comoară

April 24, 2010 4 Comments

Deşi am comunicat că nu-mi mai pierd vremea cu lepşe (sau leapşe?), una, la care este „musai” să răspund, am găsit-o la un Cristian şi se referă la limba română:

1. Care este cel mai romantic cuvânt din limba română?
Dragoste
2. Ce cuvânt folosiţi cel mai des, pe blog sau în exprimarea zilnică?
Te rog şi mulţumesc
3. Care este expresia cea mai dezagreabilă pe care aţi auzit-o rostita în română?
Bag p …-n mă-ta!
4. Cel mai frumos cuvânt din româna.
dor – durere
5. Cel mai urât cuvânt din româna.

6. Cuvântul cel mai greu de rostit din româna.
iartă-mă! (pentru majoritatea!)
7. Cuvântul cel mai melodios din româna.
România
8. Cel mai frumos nume în româna.
Zamfir (evident!)
9. Cel mai urât nume în româna.

10. Ce cuvânt aţi inventa, pentru că ar trebui să existe în româna, şi ce sens ar avea el?
(inventez mereu cuvinte ori sensuri noi pentru cuvintele)

V-aţi notat? De 3 iulie, la Câmpia Turzii, vor cânta fanfarele şi vor dansa majoretele! Sorin – de la Fanfara “Promenada” – mă asigură că va fi şi mai frumos decât anul trecut!

Ca să nu mă plictisesc (sic!), am continuat un mic tur de orizont prin Blogovalul CUA! Să văd ce au mai scris plutiştii, dar şi ceilalţi.

Adia ne ameninţă cu … măritişul! Alex’andra ne duce Cu pluta pe Arieş! Cristian ne uimeşte cu o poză sexy! Ionuţ nu şi-a revenit de la Hristos a-nviat! Ionel ne prezintă pe viitorul primar! Winton se pune bine cu bloggeriţele! Olimpiu revine cu o lecţie de viaţă! Florin ne spune cum a fost al doilea Blogmeet CUA şi cum va fi .. Cu pluta pe Arieş! Marta ne mai aduce o sărbătoare americănească: Ziua Bunicilor! Oana adună bani pentru o faptă bună! Zolty ne aminteşte de Sf. Gheorghe! Alin ne arată Noru’ live! Ciprian vine cu o discuţie în plen! Mihai adaugă o revelaţie! Să nu mă uit tocmai pe mine: Zamfir care m-am oprit şi eu la Sf. Gheorghe!

Chiar dacă pluta noastră nu este o barcă şi noi suntem deja 13, nu trei, avem şi câinele cu noi: Ulise, cel care vă povesteşte despre poliţie!

Despre alţii, ce să vă spun?
La Ana Maria vedem cum arată Arieşu’ iarna! – http://ana-maria-catalina.blogspot.com/search/label/Turda%20-%20Aries Zuzu ne oferă o invitaţie la atelier! - http://www.zuzuconcept.com/2010/04/castiga-o-invitatie-la-workshop.html
Cristina nu comentează! – http://crissmary27.wordpress.com/2010/04/13/no-comment/ Darius ne oferă un interviu! - http://blacksheepsound.ro/interviu-cu-butch-video.html Ciupy se bucură că a câştigat! - http://www.ciupy.ro/2010/04/am-castigaaat/ Brânduşa ne pune să semnăm! – http://dashalovinganimals.blogspot.com/2010/04/va-rog-sa-intrati-si-sa-semnati-si.html Top habits ne vrea nefumători! – http://www.tophabits.ro/carti/allen-carr-in-sfarsit-nefumator-2 După Doina, îl răsignim zilnic pe Isus! – http://oiubiredeoviata.blogspot.com/2010/03/in-fiecare-zi-il-rastignim-pe-isus.html Ella ne îndulceşte cu oţet de căpşuni! - http://ella-retete.blogspot.com/2010/04/otet-de-capsuni.html Emma ne amestecă norii pufoşi cu jeturi de apă! – http://emahategan.blogspot.com/2010/04/nori-pufosi-si-apa-sub-presiune.html
Finias ne spune ce vrea! – http://desprecevreaueu.blogspot.com/ Marian ne arată un nou canal de comedie! - http://ziarul21.ro/blog/marian/?p=2241
Iar eu vă arăt celebra plută Kon Tiki, cu care Thor Heyerdahl a străbătut Pacificul. Vom intra în istorie împreună cu el! El, în cea universală, noi, în cea a Arieşului!

Un posibil Imn al plutiştilor de pe Arieş: Aries ce treci prin Turda

La final, o veste bună din mai  larga blogosferă românească: răzbunarea bloggerilor români!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

4 Comments → “Limba noastră-i o comoară”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # keltoighost: Mă oripilează cu câtă savoare se înjură astăzi în public. Nu contează vârsta ori sexul, nici contextul, se bagă şi se scoate cu hărnicie.

 2. ZamPop 9 years ago  

  # Daurelh: Mă bucur dacă dau idei şi altora. Pentru că şi, mereu, preiau ideile altora.

 3. keltoighost 9 years ago  

  Apăi, iartă-mă ăsta nu poate nimeni să-l rostească :D Indifecent de naţie.

 4. Daurelh 9 years ago  

  Iarta-ma, ca sa ma pot ierta. Tot ma gandesc sa scriu despre iertare; iertare fara razbunare….Azi am clocit expresia cu care am inceput. PS am gasit un turdean care scrie ca mine; l-am comentat la postarea cu Sanjorzu’…

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line