Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Cresc rândurile PSD

June 22, 2010 4 Comments

Ieri, am primit un telefon. De la un număr care nu era în agenda telefonului meu. S-a prezentat şi mi-a spus că “trebuie” să merg la Câmpia Turzii, pe strada X,  la numărul Y, să-l caut pe domnul Cutare şi să-i spun cum mă cheamă. Am procedat conform instrucţiunilor primite şi … pentru că am ştiut cum mă cheamă, am primit un pacheţel. Adus de cineva care, tocmai, sosise din Spania.

Colet prin curier

În pacheţel, am găsit un borcan cu două sute de grame de nes, desfăcut! (adică, desigilat! mi-am zis că nu-i pagubă: şi-o fi făcut solul o cafea, obosit! să-i fie de bine!) şi o pungă pe care era lipită o etichetă: “Pentru Ulise“!

Plus un bileţel, pe care, un cunoscut, cel care a trimis, printr-un vecin de-al lui, pacheţelul, îmi scrie: “Zamfire, îmi plac blogurile tale şi când voi veni acasă, cam prin august, te voi ruga să mă înveţi şi pe mine“.

Acasă, am avut parte de alte surprize: punga conţinea hrană pentru câini, iar, borcanul nes şi … o bancnotă de cincizeci de euro (de-aceea fusese desigilat!).

Deci, în august nu voi mai merge să vizitez Thailanda, pentru că am de lucru la Câmpia Turzii!

Metode conspirative

Nu este prima oară când păţesc aşa ceva. Altă-dată, a trebuit să comunic unei braşovence adresa mea poştală şi … am tras două cartuşe de ţigări. Din eroare! Pentru că expeditorul îi ceruse să-mi cumpere din “duty free” două pacheţele de tutun de pipă! Doamna era disperată: o pot ierta pentru greşeală?! Am iertat-o, pentru că nu e prima femeie care îmi greşeşte!

Sau a trebuit să merg la Cluj Napoca, să accept o cafea cu taclale, pentru “doar” o sută de euro! În altruismul şi mărinimia mea … am trecut cu bucurie Feleacu’. Chiar de mai multe ori, de-atunci, pentru că mi-a plăcut cafeaua tăclăluită!

Concluzie: cresc rândurile PSD Zamfir, pentru că, datorită modului în care  îmi gestionez blogurile, aduc bucurii cititorilor. Unora dintre ei, evident. Oameni care ţin să-mi demonstreze, în cele mai diferite forme, că îmi sunt Prieteni Sinceri Devotaţi! Nu este vorba nici de plată, nici de mită sau “foloase necuvenite”, ci, de simple cadouri, nesolicitate. Decât prin calitatea postărilor de pe bloguri!

Semnul de apreciere pe care l-am primit ieri are o valoare imensă prin faptul că a sosit la numai câteva ore după ce un prostfesionist, beneficiind de munca mea ca să-şi poată realiza articolele pentru care primeşte salarii de la două organe, a decis: eu scriu la ziar, tu scrii … nicăieri! Nepoliticos cum sunt, l-am rugat să nu vorbească prostii în public. Nici nu l-am băgat în mă-sa (nici măcar cu scuzele de rigoare!), nici nu i-am spus că e fiu de fost preşedinte de sindicat de pe vremea lui Ceauşeşcu!

Update: ca să-i tai macaroana impertinentului, m-am făcut coleg cu el (deşi, noi am mai lucrat la acelaşi ziar, împreună, dar … nu-i fudul dacă nu-i destul!): am publucat o ştire pe prima pagină a ziarului “lui”!

Să mai spuneţi că nu am succes “financiar” cu blogurile! Deci, mă pot considera şi eu “jurnalist profesionist“, chiar dacă nu mulg de la nici un buget, local, judeţean sau naţional, pentru publicitate, reală sau mascată.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

4 Comments → “Cresc rândurile PSD”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Mariana: Ca să devii PSD, finanţator al activităţii mele de blogger este suficient să-mi dăruieşti ceva. Dacă vrei să-mi dăruieşti mai mult decât … speranţă, într-un comentariu, include coordonate de contact şi te voi contacta. Acelea nu vor apărea pe blog. Rămân doar pentru uzul meu.

 2. Mariana 9 years ago  

  Cum sa ma insciru si eu in PSDul tau?

 3. ZamPop 9 years ago  

  # korodilu: După câte ştiu eu, există o convenţie între CL Câmpia Turzii şi ALIS, conform căreia pensionarii din Câmpia Turzii au dreptul să circule cu ALIS-ul gratis pe teritoriul oraşului. Pentru că oraşul nu are o firmă care să efectueze transport public local o asimilează pe ALIS. Cu compensarea prin subvenţionare sau alte facilităţi (nu cunosc detaliile convenţiei). Că, în spirit românesc, se tolerează abuzul de a circula şi spre Turda şi dacă eşti pensionar din Turda, este o altă poveste. Este dreptul ALIS-ului să tolereze sau nu aşa ceva! (în particular, ţi-aş spune şi de ce tolerează!).

 4. korodilu 9 years ago  

  O intrebare, ca tot e vorba de mers pana la Campia Turzii: alisul da voie ca pensionarii sa circule gratis pe autobuzele lor?

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line