Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Iulia

July 20, 2010 4 Comments

Zilele trecute m-am nimerit, la Sala sporturilor “Ioan Stanatiev” din Câmpia Turzii, tocmai la momentul în care se desfăşurau repetiţiile Ansamblului de majorete “Angels”.

Sub îndrumarea instructoarei Crina Iepure, fetele dansau în faţa oglinzii. Mi-a plăcut felul în care se comparau cu imaginea virtuală şi îşi corectau singure mişcările, lăsându-mi libertatea să vorbesc în tihnă cu cea care le priveau cu încântare de … mamă.

Ansamblul s-a constituit în 2006, la iniţiativa Anei Sevan, iar, când îndatoririle de director nu i-au mai lăsat timpul necesar, a apărut Crina Iepure şi a preluat activitatea. În cei patru ani de activitate a ansamblului, peste treizeci de fete şi-au perfecţionat abilităţile de dansatoare, de sincronizare a mişcărilor cu muzica şi cu colegele. “În plus, se dezvoltă spiritul de echipă, se împrietenesc, desfăşoară o activitate pe care nu o percep ca muncă, ci, ca pe o distracţie” – îmi spune instructoarea fetelor.

Ansamblul este prezent, de regulă, împreună cu fanfara, la toate momentele festive din oraş. În curând, ne vor încânta la Zilele Municipiului. La sfârşitul lui septembrie vor merge la un concurs la Bistriţa.

Alte lămuriri le-am primit de la una dintre “veterane”, Iulia:

*

Ce legătură poate fi între cele două filmuleţe de mai sus? Cea care poate fi între o Iulia de altă-dată şi Iulia de astăzi. În 20 iulie 1975, a venit pe lume prima mea nepoţică, fiica surorii mele. Cu 35 de ani în urmă, cumnatul meu mi-a spart urechea, în jurul orei 18, cam la această oră, la care public acum postarea, strigându-mi, prin telefon, vestea naşterii Iuliei. Din nefericire, la numai 16 ani, a plecat dintre noi.

Mi-e dor de tine, Iulia mea dragă! Odihneşte-te în pace!

, , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

4 Comments → “Iulia”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Finy: La 12 ani, într-una dintre ultimele zile ale sejurului meu la Mannheim, după ce a văzut că mi-am cheltuit ultimele mărci pentru un buchet de flori pentru sora mea, pe drum spre casă, mi-a spus: Dacă ai nevoie, spune-mi: am în puşculiţă câteva zeci de mărci!

 2. Finy 9 years ago  

  Dumnezeu s-o odihneasca in pace…!

 3. ZamPop 9 years ago  

  # blog’olog: Sper! Am atâtea amintiri frumoase, legate de inocenţa şi inteligenţa ei, ca şi de sufletul ei mare, …

 4. blog'olog 9 years ago  

  Dumnezeu s-o odihnească în pace

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line