Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ioana Mafalda despre articole mizerabile

July 23, 2010 6 Comments

Urmare la articolul despre neregulile sesizate la STP, s-a trezit patriotismul localizat şi conştiinţa crăcănată, într-o  “ioana“! Pentru că astăzi începe week-end-ul, hai, să râdem un pic de dăşteapta asta, care mă confundă cu … Moş Gerilă! Că tot i-a lăsat Primarul ornamentele de Crăciun pe stâlpi!

Inainte de a comenta toate neregulile vazute cu alti ochi de tine si de a face ordine in”gradina altora” ar trebui sa-ti faci curatenie si ordine in propria “ograda”; macar sa te mai cureti din cand in cand, ca trece lumea pe langa tine cu destula precautie si ar trebui sa nu mai jignesti locuitorii din turda cu articolele tale mizerabile.Te legi de lucruri si oameni care stii ca nu au cum sa-ti raspunda cu aceeasi moneda.De ce nu te legi de cei care gresesc intradevar fata de cetateanul Turzii?.Si o sa imi permit sa si raspund in locul tau:Pentru ca “nu te tine”.Traiesti din mila acelora.Cat iti dau ca sa nu scrii si despre ei?Daca tot esti asa destept iti dai seama la cine ma refer.

neregulile vazute cu alti ochi de tine – rog traducere, în cazul în care bănuieşti cam ce ai vrut să spui aici, cu această sintagmă stranie!

a face ordine in”gradina altora” - te înşeli: chiar deloc nu vreau eu să fac ordine în grădina nimănui! nu am avut timp nici măcar de grădina mea!

sa te mai cureti se pare că, mai mulţi, ar vrea să mă curăţ! deşi, nu era tema postării mele, ioana, din postura de reatelistă în pericol de a nu-şi mai putea bea cafelele în tihnă, în loc de muncă la locul de muncă, se alătură corului, pe care îl anunţ că nu mor caii când vor … javrele (nu am spus câinii, din respect pentru respectivele animale!)

sa nu mai jignesti locuitorii din turda - la care te referi? la cei pe care tocmai i-ai jignit, scriindu-le numele oraşului cu literă mică? dacă nu te întindeai pe Cetate cu golanii în timpul orelor de română, ai fi aflat că numele oraşelor se scriu cu majusculă (te rog, citeşte cuvântul întreg, nu te limita la partea de dinapoi!)

articolele tale mizerabile – aici, sunt obligat să-ţi respect opinia! îmi prezint scuzele: nu-s în stare de altele! am publicat în Transilvania jurnal, în Adevărul de Cluj, în Ziarul 21 şi în Jurnalul de Arieş (ca să menţionez numai ultimele patru dintre publicaţiile în care se găsesc mizerabilele articole semnate de mine!) şi … nici unul dintre redactorii şefi ai respectivelor publicaţii nu au fost capabili să remarce aşa ceva! eşti o adevărată … profesionistă!

te legi de lucruri si oameni – chiar nu mă leg decât de situaţii care nu corespund cu normele dintr-un stat civilizat, democratic, aşa cum se pretinde a fi România, înainte de a ajunge să-i scriem numele cu vreo trei de “r

nu au cum sa-ti raspunda cu aceeasi moneda – iar eşti pe-alături: întotdeauna am cerut să mi se răspundă cu aceeaşi monedă! adică, cu moneda adevărului, a seriozităţii, a normelor (legale, de comportament civilizat, de bun simţ, etc.) şi să nu vină orice căcăcioasă să mă desfiinţeze, în loc să-mi argumenteze acolo unde are o altă opinie decât a mea

cei care gresesc intradevar fata de cetateanul Turzii - vezi, eu credeam că tocmai de ăştia m-am “legat”! Aşteaptă, că nu pot să “mă dau” la toţi deodată! mă tem că nici tu nu reuşeşti! citeşte celelalte comentarii la postările mele şi vei afla că eu ridic probleme, alţii vin cu explicaţii, precizări ori adaugă şi alte probleme; te asigur că prin multe birouri, activitatea zilnică începe cu cafeaua bugetarului şi cu citirea articolelor lui Zamfir! dacă ar schimba ordinea, nu le-ar mai pica bine cafeaua! de vreme ce eşti aşa de bine informată, aştept să-mi comunici lista cu cei care mi-au scăpat!

o sa imi permit sa si raspund in locul tau – manierele tale sunt deosebite de cele specifice unui om civilizat! de ce mai vrei să dialogăm, de vreme ce tu întrebi, tu şi răspunzi! bravo! se pare că numele tău de familie este Mafalda!

nu te tine – rog traducere, în cazul în care bănuieşti cam ce ai vrut să spui aici, cu această sintagmă stranie! te refereai la tetinele tale?

traiesti din mila acelora – unii, care se pricep, susţin că singurul, din mila căruia voi fi trăind, este … Dumnezeu! nu am o relaţie foarte apropiată cu respectivul, aşa că nu te pot lămuri. cum să scriu de rău despre el?

cat iti dau ca sa nu scrii si despre ei – a propos de divinitate: Doamne, cât de mică eşti şi cât de puţin mă cunoşti! Habar n-ai, scârnăvie mică, că pe lumea asta sunt şi alte lucruri, mult mai importante, mult mai valoroase, decât banii la care râvneşti tu şi prin prisma cărora gândeşti! din păcate, încă nu a venit nimeni să-mi ofere vreo sumă, nici ca să scriu, nici ca să nu scriu despre ei. ţi-aş fi cumpărat un condom ca să sufli în el, să-l umfli şi să ai cu ce te juca, să ai ce lua în gură în locul tetinei pierdute ieri!

daca tot esti asa destept - semeni cu cineva, care miroase frumos (se dă mereu cu parfum de Ovidiu, Iancu, Unirea, …) şi care, a trecut de perioada în care se căca pe el, la propriu, şi, acum, clamează la toţi beţivii că eu i-aş fi spus că aş fi mai deştept decât el. nici vorbă: eu, doar, i-am tot repetat “să nu mai facă pe prostul pentru că există riscul să rămână aşa“. nu m-a ascultat!

iti dai seama la cine ma refer – te asigur că … habar n-am! dar, luând prin eliminare: sigur, nu te referi la primar (că de ăla “m-am legat” când a pus aiurea-n faţa Teatrului bideul cu gâşte), nici de vice primar – că-i următorul pe listă din cauza cercurilor verzui care se formează în pâine), nici de PSD …

ooouuuuupssss!!!, aici, m-ai prins: am primit mai multe finanţări de la PSD! anul trecut, când m-a des conspirat, cretinul ăla care confundă, pe ai mei Prieteni Sinceri Devotaţi, cu ceva de pe la Câmpia Turzii, am recunoscut că am primit bani de la PSD şi, mai mult, am primit şi indicaţia “să o ţin tot aşa“. aşa mi-au cerut PSD ai mei, indiferent dacă mai locuiesc în Turda ori au plecat, temporar sau definitiv, de-aici. de-aceea, nu m-am abătut de la seriozitatea cu care m-am documentat şi mi-am întocmit materialele!

Faptul că tu confunzi o părere argumentată despre un serviciu public adresat turdenilor, deci, şi mie!, cu ceea ce visezi între două … numere (eşti suficient de deşteaptă – sper! – ca să înţelegi că mă refer, ca într-O noapte furtunoasă, la 6 şi 9, cifre care se pot confunda, suprapune, …), este problema ta! democratic, nu am dreptul să-mi bag nasul în problemele şi frustrările tale de viitoare … fostă reatelistă.

Acum, pentru că am lămurit fiecare propoziţie din superextratrăznet de inte-lighean-tul tău comentariu, nu mai adaug decât că:

Răspunsul este simplu: dă-mi un milion de euro şi plec din Turda … TA împuţită! Mă mut în Turda MEA frumoasă, în care trăiesc de cincizeci de ani!
Nu este nevoie să treci pe lângă mine. Ştiu că eşti obişnuită cu mirosul de rachiu, dar, eu miros, cel mult, a transpiraţie. Mă şi mir, pe căldura asta! Iar pentru că “trăiesc din mila ta” (când, unde!?) îţi mulţumesc! (Altul te-ar băga în mă-ta, cu scuzele de rigoare, evident!).
Referirea la revoluţia care ţi-a adus ţie libertatea să poţi să gândeşti şi să te exprimi în halul în care o faci, ca un şobolan ascuns în canalul anonimatului, este perfect valabilă şi pentru tine.

Regret că ţi-am stricat şusta: nu te poţi lăuda că ţi-am şters comentariul! n-am găsit nici un motiv să nu-ţi aprob comentariul! Nu ai depăşit, nici prin nesimţire, nici prin minciuni, nici prin tembelism, pe alţii! Te înţeleg: trebuie să te aperi sau să-ţi aperi colega şi … în lipsă de lucruri serioase, porcăriile dau bine la rating!

Despre “sa nu mai jignesti locuitorii din turda cu articolele tale mizerabile“, se pare că eşti cam … unica! Sunt destule comentarii care, dacă le compar cu al tău, ar reieşi că eşti un pic … reatelistă! şi, absolut, nimic mai mult!

Să-ţi mai spun că

nimeni nu te obligă

să intri pe blogul meu

Nici chiar eu!

Notă: poţi fi fericită: nu eşti unică!

o alicia postează următorul comentariu: se pare ca avem noroc,si cei saraci pot circula cu autobuzele si inca gratis.daca punem mana de la mana un leu calatorim toti o luna cu un asa abonament, nu?doar nu e nevoie de nume si adresa ,bravo conducerii stp tineti-o tot asa sa ne rezolvam si noi problemele ca doar aveti de unde,merita domnul zamfir un premiu .VA PUP

citeşte  ce i-am răspuns:

Şi proştii se împart în mai multe categorii: proşti decenţi şi proşti grămadă! Primii au bunul simţ să stea măcar în banca lor. Cei din categoria în care te încadrezi, îşi strigă prostia în toate cele patru vânturi. Hai, să-ţi explic:
1. fără acest abonament, tu circuli pe gratis. dacă vine controloru’, mai tragi o minciună, poate, îl laşi să te mângăie pe cur ori pe ţâţe, şi scapi. dar, STP-ul iese în pierdere: la socoteală, nu are un călător transportat, ci, o vacă care nu a plătit.
2. cu abonament nenominalizat, care, pe toate liniile costă 105 lei pe lună. chiar dacă discutăm de cel nenominalizat pe o săptămână şi numai pe o linie, STP tot a încasat ceva, chiar şi numai 12 lei. este un fel de taxă forfetară: te duce pe bani mai puţini, dar, nu pe gratis!
În privinţa premiului şi pup-ului: premiu îl meriţi tu la categoria “crasă stupizenie”! iar, pup-ul, să-l porţi în spate!
De ce “stupizenie crasă”? Cu mai mulţi ani în urmă, fiind controlor la Transarieş, am ascultat o conversaţie a fetei, care stătea lângă mine cu cea de pe bancheta din faţa ei. După ce i-a explicat, detaliat, cum îl fentează pe şofer ca să nu plătească biletul, când i-am arătat autorizaţia de control, s-a albit la faţă. am liniştit-o explicându-i că sunt în afara orelor de serviciu. dar, i-am mai explicat că, acum, voi discuta, la prima şedinţă de instruire cu şoferii, metoda descrisă de ea. cine pierde? a recunoscut că ea este prima! la fel şi tu!

Să aveţi o zi minunată! Şi … nu mai staţi cu capul la Soare, fără ceva pe cap, că dăunează!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

6 Comments → “Ioana Mafalda despre articole mizerabile”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Mariana: Este efectul democraţiei: oricine are dreptul la o părere. Atâta timp cât o exprimă în termeni, oarecum, civilizaţi, o vei găsi pe blogul meu. Dar, ai dreptate: am promis, deja, că nu voi mai accepta comentariile celor care confundă frumuseţea mea cu scrisul pe blog. Un mizerabil d’ăsta mă ameninţa cu un “blog anti-zamfir”. Are dreptate, este mai uşor să scuipi, decât să construieşti.
  Iartă-i: bieţii de ei, au noţiunile neclarificate. Dacă eu arăt ceva din stradă, din spaţiul public, de-acolo pe unde ei scuipă seminţele pe trotuar sau îşi parchează maşina sau gunoiul, este “jicnire”. Dacă ei spun că eu scriu “articole mizerabile”, numai pentru că lor nu le place (de fapt, nu le înţeleg ori le deranjează lenea!), fără să argumenteze cumva “mizerabilitatea” scrisului meu, se numeşte “opinie”!
  Eu nu am dreptul la opinie … dacă lor nu le place opinia mea!
  În aceasta constă originalitatea democraţiei specific românească!

 2. Mariana 9 years ago  

  Acum am citit cu atentie articolul tau si comentariul ioanei. Are dreptate ca nu merita majuscula la nume. Dupa ce te face jigneste cu aprecierile ei de rahat (scuze), mai are pretentii si iti da si lectii de morala. nici eu nu inteleg ce legatura are faptul ca esti urat cu ce scrii pe blog. Daca e mai frumoasa ca tine ce a scris mai bine ca tine? Am vazut ca e sora cu catalin. Nu-i bga in seama ca nu merita.

 3. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Măi, Catalin, Viclean copil de casa, Ce împle cupele cu vin Mesenilor la masa, Un paj ce poarta pas cu pas A-mparatesii rochii, Baiat din flori si de pripas, Dar îndraznet cu ochii, Cu obrajei ca doi bujori …, Se furiseaza pânditor … şi eu regret că nu ţi-am citit comentariul înainte de a ţi-l aproba!!! Mostra asta de bun simţ şi democraţie, de eleganţă şi … nu mai găsesc epitete îndeajuns de potrivite pentru tine:
  Te-as ruga sa aprobi acest comentariu, pentru a nu fi nevoit sa pun in functiune proiectul Bloguri Anti-Zamfiriene la care am lucrat de ceva timp si care asteapta momentul pentru a sparge gheata. E mai simplu daca postezi tu ce scriu eu.“, te caracterizează perfect.
  Ca să nu mă faci de râs, TE ROG … “pune in functiune proiectul Bloguri Anti-Zamfiriene (ai citit bine: nu-ţi cer să NU pui în funcţiune marele tău proiect la care “lucrezi de ceva timp”, în lipsă de preocupări serioase, probabil!). Trage tare! Chiar dacă unii, câţiva, vor fi şocaţi să-ţi cunoască şi faţa de mârlan, se vor găsi destui care să-ţi aprecieze josnicia! Şi, asta e cel mai important! Foamea de aplauze îţi va fi satisfăcută!
  Eu nu am să-ţi spun BAU şi nici nu te ameninţ, pentru că nu sunt nici aşa de deştept şi nici aşa de democrat, precum te lauzi. Eu doar “te apreciez” la adevărata-ţi valoare şi … mai am o rugăminte: în viitor, nu mă obliga să-mi calc principiile ştergându-ţi aberaţiile de bun simţ şi democraţie, de eleganţă şi … nu mai găsesc epitete îndeajuns de potrivite …
  Citeşte AVERTISMENT SERIOS şi reţine: Acesta este un blog personal şi accesarea lui implică acceptarea regulilor impuse de mine (că văd că cele impuse de bunul simţ ţi se par atât de uşor de ocolit!).
  Că tot visai la recunoaştere şi regrete din partea mea: Să ai o zi bună în fiecare zi! Mai bine, ocupă-te de Cătălina ori de ioana şi nu mă mai deranja cu mostre de bun simţ şi democraţie, de eleganţă şi … nu mai găsesc epitete îndeajuns de potrivite …

 4. Pentru Romania 9 years ago  

  Pentru Romania
  http://pt-romania.blogspot.com/

 5. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin şi ioana: Este ultima oară când mai aprob un comentariu care nu respectă prescripţiile din AVERTISMENT SERIOS!
  Să vă răspund, foarte pe scurt: nu se poate, bă!, să intri cu bocancii plini de noroi în casa mea şi să mai pretinzi să-ţi dau şi o farfurioară cu dulceaţă! Nu am să vă spun că acest comportament este specific bădăranilor, nicidecum, oamenilor care se pretind civilizaţi!
  Critică este altceva!

  Dacă vreţi să criticaţi ce sau cum scriu, vă aştept. Categorisirile de ţaţă, la adresa mea sau la a cititorilor blogului, ameninţările şi “indicaţiili preţioase”, păstraţi-le pentru voi!

  Coincidenţa face ca acesta să fie comentariul cu numărul 500. OK! Va fi o bornă în atitudinea mea faţă de cei mult prea “democraţi” pentru acest blog!

 6. Catalin 9 years ago  

  Nu pot sa nu ma agit din nou si sa remarc, cum era de asteptat, ca din nou nu accepti criticile altora. Mai Zamfire… Cand doi oameni iti spun ca esti beat, du-te si culca-te!
  Observ aici cum faci si cu Ioana (pana la proba contrarie, nu ma voi indoi ca o cheama asa) ceea ce ai facut si cu mine cand ti-am spus ce nu-mi place. Pare-mi-se, ai tu un tipar al tau pe care-l scoti, prafuit si ingalbenit, ca sa-l completezi pe seama fiecaruia. Evident, functie de context.

  De pilda:
  1.) Din nou jignesti. Eu nu mi-as permite ca despre cineva care scrie turda cu litera mica sa spun ca se intindea cu golanii pe Cetate in timpul orelor de romana. Daca vrei, o sa-ti compilez intr-un fisier toate erorile tale morfo-sintactice din toate postarile tale (numai) pe anul 2010.
  2.) Din nou te lauzi cu falsul tau palmares. Publicatii precum Transilvania Jurnal, Adevarul de Cluj, Jurnalul de Aries si Ziarul 21 sunt niste penibilitati tiparite. Iar colectivele lor de redactie – penibilitati personificate. Sa fim seriosi… Astea, pentru genul publicistic, au fix valoare de “Asa nu!”.
  3.) Din nou faci trimiteri catre zona defecatiilor. Pe mine m-ai facut cacacios, pe aceasta Ioana o faci cacacioasa. Noi iti multumim, Zamfire! Bine ca esti tu destept!
  4.) Din nou apari cu referinte dezgustatoare la sexualitate. Din “te ţine”, mintea ta marinata in licoarea greţoasă a erotismului tau atat de propriu ti, s-a bucurat nespus de mult cand a putut sa coaca acel “tetine”. Zamfire, esti penibil rau. Apoi spui “ţi-aş fi cumpărat un condom ca să sufli în el, să-l umfli şi să ai cu ce te juca, să ai ce lua în gură în locul tetinei pierdute ieri!”. Ei bine, aici ar trebui Ioana sa se sesizeze si sa te scuture un pic de gulerul camasii tale nespalate si, eventual, sa-ti traga un pumn in mecla ca sa inveti sa vorbesti si (nu-i asa?) sa accepti critica. Daca-mi spuneai mie asa ceva, cred ca te asteptam in fata portii casei tale intr-una bucata dimineata si-ti mutam barba la cur.
  5.) Din nou acuzi cu privire la faptul ca persoana care te critica se ascunde in spatele anonimatului. Daca nu ma insel (si nu ma insel) la fel ai facut si cu mine pentru ca, mai apoi, sa-ti dai seama ca ai fost ridicol crezand asta. Zamfire… Lumii nu-i trebuie nu stiu cat curaj sa te infrunte. Esti un om slab si deloc impunator. Pornirile tale pline de avant din virtual ar putea sa fie lesne anihilate printr-un simplu “BAU!” care te-ar face sa-ti pui coada intre picioare si sa fugi schelalaind inspre apus.
  6.) Din nou ai recurs la metoda disectiei, luand fiecare propozitie/sintagma/fraza in mod disociat si analizand-o dupa regulile tale de doi bani.

  Mai Zamfire, ma ingrozesti! Ca sa nu mai spunem ca doresc de mult sa te intreb: cat trebuie sa fii de penibil si sa ceri donatii prin intermediul unor bannere din paginile blogurilor tale? Ce proiect atat de maret este acest “bloguri Zamfiriene?” Ce vezi asa de maret la ce faci? Mie mi se pare ca tot ce pui aici este rezultatul frustrarilor tale cotidiene, halucinatiilor tale neasumate si timpului pe care trebuie sa-l pierzi ca sa simti ca traiesti. Ok, e problema ta. Dar pentru asta nu fii josnic si nu cere bani.

  Te-as ruga sa aprobi acest comentariu, pentru a nu fi nevoit sa pun in functiune proiectul Bloguri Anti-Zamfiriene la care am lucrat de ceva timp si care asteapta momentul pentru a sparge gheata. E mai simplu daca postezi tu ce scriu eu.

  ACum regret ca, vazandu-te mai demult in fata Primariei cum dadeai cu nasul la o nunta pentru care am venit si eu pana la Turda, nu te-am luat la o poveste si sa te stropesc cu niste apa (nesfintita) ca sa te mai trezesti un pic. Din ce mi se parea atunci, Ulise te tragea spunandu-ti “Hai, ma, sa mergem! Tu nu-ti dai seama cat esti de ridicol asezandu-te aici, slinos, si privind leliţăreşte multimea?”

  Zamfire, in incheiere un sfat pe care stiu ca nu-l vei urma: vezi-ti de viata ta! Fa poze la flori si canta-le melcilor, dar pe noi scuteste-ne de eminentele tale judecati de valoare nula. NU de alta, dar esti jenant.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line