Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Autostradă, Poliţie, Rrrromânia!

August 21, 2010 No Comments

Poate, vă mai amintiţi păţania mea cu poliţistul foarte zelos. Cel care se uţupea să mă identifice, musai cu buletinul în faţă, ameninţându-mă cu încătuşare şi ducere la post, pe motiv că aş putea fi o … victimă! Astăzi, am întâlnit reversul: poliţişti pe care nu îi doare nici în c…oate, nici în genunchi, de Cetăţeni! Poţi să-i anunţi de evenimente: dacă nu li se scoală … şefu’ de pe scaun, nu-i interesează de posibile victime!

Filmul evenimentelor:

Scena 1: ora 10,33

observ vânzoleală pe autostradă, o fată urcă de sub pod şi merge la o maşină staţionată, apoi, şi un băiat;

mai târziu coboară băiatul cu un bărbat care pare a fi maghiar, dar, ştie doar germana;

de la el aflu că sunt în “pana prostului”!

Scena 2: ora 10,55

Sun la 112, povestesc despre riscul de accident creat de cinci şmecheri care se plimbă în jurul maşinii staţionate pe autostradă. Operatoarea (nu ştiu cum o cheamă pentru că nu se poartă minimul bun simţ, deci, nu s-a prezentat!) îmi spune că nu are ce face, îmi explică inutilitatea tentativei mele de a vorbi cu Poliţia, dar, îmi face legătura. Vorbesc cu un poliţist (de la Cluj Napoca, Arad sau Bobohalma?! nu ştiu cum îl cheamă pentru că nu se poartă minimul bun simţ, deci, nu s-a prezentat!), care îmi răspunde la problema mea cu un “bine“.

Scena 3: orele 10,30 – 12,15

Cel puţin două ore,

un autoturism a staţionat

şi patru – cinci persoane s-au învârtit prin jurul lui,

pe aşa-zisa A3 din Rrrromânia anului 2010!

Scena 4: orele 10,30 – 12,15

Aşteptând Poliţia, în naivitatea mea de Cetăţean!, am cules mure, într-un borcan (naivitatea fiindu-mi ocupată cu Poliţia! instituţia aia al cărui reprezentant se scremea să găsească chichiţa pentru care să mă încătuşeze pentru că-mi exercitam … dreptul la plimbare, fără avizul Poliţiei!), sub stricta supraveghere a Prietenului meu, Ulise!

Scena 5: amiază

Am lăsat bagajul şi Prietenul în şanţ

şi am urcat şi eu pe aşa-zisa autostradă,

ca să văd maşina staţionată.

Scena 6: amiază

Maşina era parcată “civilizat româneşte”, pe banda de rezervă, cu portierele deschise larg, bătrânul ţigan şi cu fata care mi-a strigat o tonă de măscări (reacţia normală, “civilizat româneşte”, la vederea aparatului de fotografiat! exact ca gagica Maistrului profesionist şi deontologic) - osteniţi de ţopăială -, dormeau în maşină! Băiatul plecase după benzină la Sănduleşti!

Scena 7: ora 12,08

A sosit benzinaaaaa! Poliţia … nici vorbă! Cum să iasă din birourile cu aer condiţionat pe caniculă?!

Concluzie: după mai bine de o oră de aşteptare a Poliţiei, am renunţat! Mă bucur că premiza de accident creată prin staţionarea autoturismului şi prin viermuiala în jurul lui a cinci persoane, nu s-a concretizat! Dormiţi liniştiţi, poliţiştilor, Dumnezeu vă menajează, confirmând principiul: prost să fii, că, noroc îţi dă Domnu’!

N.B.: Îmi amintesc că cineva îmi spunea că, în Germania, dacă te prinde Poliţia în “pana prostului”, te usucă cu amenda! Ca să nu fi obligat să staţionezi pe autostradă, ca să nu fi obligat să cobori din maşină! Acolo, Poliţia e “ceva” care se mişcă, trebăluind pentru evitarea accidentelor! Nu suntem în Germania! M-am convins astăzi … pentru o milioana oară!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line