Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Bietul Brucan

September 9, 2010 31 Comments

Am postat, de curând, pe youtube, un filmuleţ cu ÎNCĂ! un paznic care îşi depăşeşte grosolan atribuţiile.

Astăzi, s-a găsit un jmeker care să mă ia la rost pentru că el crede că paznicul are dreptul să te ameninţe şi că, de vreme ce el nu înţelege rostul postării, eu … ar fi trebuit să nu postez filmuleţul respectiv!

Iată tentativa de dialog ce s-a înfiripat între noi. Un dialog al surzilor, de vreme ce eu vorbesc în termeni brucanieni şi jmekerul vorbeşte în termeni de … paznic.

1 Întrebare: ce a strigat ca nu se aude pe filmare? :-/

1  Răspuns: Nici nu are importanţă CE a strigat. Examenul de impertinenţă şi imbecilitate şi-l dă prin faptul CĂ strigă!

2 Întrebare: atata timp cat nu jignit nu vad care este problema…..

2 Răspuns : Problema este prea simplă ca să o poţi înţelege: Eram ÎN AFARA perimetrului păzit de el, deci, NU AVEA NICI UN MOTIV să strige la mine. Nu-i sunt nici tată, nici mamă!

3 Întrebare: din cate stiu nu-i voie nici sa se filmeze inauntru perimetrului (probabil deaia sunt si puse acele garduri mari), parerea mea este ca paznicul si-a facut treaba bine atata timp cat nu a jignit si nu era nevoie sa fie pus pe youtube …….

3 Răspuns: Din câte ştiu eu, trăiesc într-un stat democratic şi se respectă, MAI ÎNTÂI, prevederile şi drepturile prevăzute în Constituţie şi, numai apoi şi numai dacă nu le încalcă pe primele, părerile paznicilor!

Să-ţi repet ce nu ai reuşit să citeşti: Eu eram în afara perimetrului. Punct!

Despre ce vorbim?!

4 Întrebare: asa sa fie ;)

4 Răspuns : Deci, nu am dreptate? Doar că în mărinimia ta accepţi “tâmpenia” mea? Aia cu statul democratic de la noi?! Sau cea cu drepturile din Constituţie?!

5 Întrebare: eu stiam ca nu este voie nici inauntrul perimetrului sa filmezi (nu conteaza daca din afara). Dar ce rol are acest video nu inteleg?!

5 Răspuns: Dacă tu nu vrei/reuşeşti să înţelegi rostul postării acestui filmuleţ, rezultă că … am greşit neîntrebându-te dacă îmi dai voie să filmez, să postez, … să trec prin zonă?!

Dacă nu aş şti că s-a desfiinţat/transformat Securitatea, te-aş întreba ce grad ai?!

Trezeşte-te! Au trecut peste două decenii de când au murit tineri ca să pot face ce vreau eu şi nu ce-mi dictezi tu sau un jmekeraş (nu am amintit – până acum – că nesimţitul m-a ameninţat că-mi strică aparatul pentru că am fotografiat … lacătul de pe poarta pieţii din centru!).

Cu ce notă ai absolvit “Ştefan Gheorghiu” de nu reuşeşti să te descurci cu noţiunile elementare ale democraţiei?

Elemente de democraţie:

1. Eu, Cetăţeanul, pot să fac orice vreau eu, dacă nu încalc nici o lege.

a) nici o lege nu-mi interzice să fotografiez de pe spaţiul public;

b) atâta timp cât nu este nici un afiş care să interzică fotografiatul, nimeni nu are dreptul să mă oprească/împiedice să fotografiez; dacă pui un afiş care calcă legile, nu am obligaţia să-l respect;

c) nici dacă fotografiez înspre interiorul unei proprietăţi private nu încalc nici o lege; dacă nu vrei să fotografiez, ridici un gard pe perimetrul proprietăţii, în aşa fel încât SĂ NU POT fotografia; abia dacă ating acel gard ai dreptul să acţionezi (nu discutăm acum limitele în care ai dreptul să acţionezi!);

2. A-mi adresa cuvinte urâte de pe proprietatea ta, mie, care sunt pe spaţiul public, se numeşte agresiune;

3. A-mi spune că îmi faci şi îmi strici sau altceva, indiferent dacă eşti pe proprietatea ta sau nu, se numeşte AMENINŢARE şi nu intră în cadrul legal al acţiunilor licite, permise.

Coda: în timp ce scriam cele de mai sus, jmekerul vine cu concluzia finală (nu am chef să-l mai bag în seamă, de vreme ce nu vrea să discutăm în termeni serioşi, ai drepturilor democratice reale, nu cele decurgând din ce a visat vreun Vasilică după ce a pus pe el o uniformă şi crede că a devenit, astfel, un … tiger!):

is foarte treaz de dictat nu dictez la nimeni, imi spun si eu o parere la care am si eu dreptul tot cu ajutorul tinerilor (si nu numai) care au murit acum doua decenii, acum ca am aflat ce a spus este altceva , Stefan Gheoghiu din pacate nu este in programa scolara si nu am putut lua vreo nota …

Deci, să vă fie clar: nu contează că habar n-are despre ce vorbeşte, dar, dă decizii, nu contează că habar n-are de drepturile democratice, dar, ŞTIE că paznicul a procedat corect. Dacă un paznic vrea ceva, nu contează abuzurile, este, sigur, vina mea să nu-l bag în seamă. Nu este jignire dacă te confundă cu … nevastă-sa şi strigă cu nesimţire la tine! La un semn de-al lui, trebuie să încremeneşti!

Precis este vreun voluntar de la CRD – Centrul de Repudiere a Decenţei!

Bietul Brucan! Cred că se răsuceşte de ciudă în mormânt. Nici vorbă de cei douăzeci de ani pe care ni i-a prezis el! Dacă aşa gândeşte unul care se pretinde a fi tânăr … ne mai trebuie treizeci! Numărând de anul viitor încolo!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

31 Comments → “Bietul Brucan”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Gufa: De la portar aveam doar pretenţia să nu mă latre! Că aveam de făcut poze şi-mi ieşeau sonore din cauza lui.
  Ca şi de la marele mic democrat! Şi eu mă distrez cu deciziile de viaţă pe care le dă. Între două treceri cu dosul mânecii pe la nas. Stai, să vezi ce păţeşti pentru că ţi-ai permis să-l … “jigneşti”! Spunându-i adevărul!
  Sărut mâinile, Stimată Doamnă, pentru pertinenta intervenţie! A propos: înainte de a-ţi afla vârsta, te credeam mai aproape de vârsta puştiului, decât de a mea!

 2. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Îţi aprob comentariul, dar, la impertinenţă nu mai răspund!
  Comentariile tale nu au adus niciodată ceva interesant, nou, util pentru cititorii blogurilor mele. De-aceea, revenirea ta sau nu, va trece absolut neobservată! Eu nu sunt atât de democrat ca tine încât să-mi permit să-ţi spun ce să faci. Chiar dacă te-ai dovedit a nu fi major, nici ca vârstă, nici ca mod de gândire! Joacă-te în linişte cu păpuşile şi evită blogul acesta, total neinteresant pentru cei de teapa ta!
  Citeşte ce-ţi sugerează Gufa!

 3. 360ideas 9 years ago  

  niciodata nu am fost membru CRD. Mereu am fost voluntar al centrului de voluntariat. Dar tu tot dai din gura cum vrei tu fara sa ai o baza. Si uite asa ai scapat de inca o persoana care are alta opinie decat a ta.

 4. Gufa 9 years ago  

  # Zamfire, dificilă ocupaţie ţi-ai tras! Zău!
  Nenea din poartă nu e genul Moş Nichifor Coţcariul, ci un neica nimeni. Şi tu pe el vrei să-l înveţi jurisdicţie! Pierdere de timp…

  # 360..
  aşa scrii tu de naşpa, atunci când te enervezi? pe blogul propriu parcă le mai nimereşti cu cratimele şi cu “i”-urile, când eşti în deplasare le laşi acasă? te mai ajuţi cu Spelling and Grammar?
  Puiule, (de ce apelativul dinainte? de-aia: Eu nu cred ca exista un barbat adevarat…Eu mai am o problema cu idea ca femeile sunt mereu sub barbatii ..sorry! copy/paste! tu le-ai comis!) pune mâna pe Gramatica de-a IV-a şi abia pe urmă dă-ţi cu părerea. În scris, cel puţin. Poate de grăit, grăieşti corect, dar asta nu se pune aici.

  No…cam atâta am avut de spus. :)

 5. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Este doar o dovadă a justei traduceri pe care am dat-o siglei CRD = Centru de Repudiere a Decenţei!
  Vezi, asta e ceea ce nu ştiu şi nu pot eu: când cineva emite o tâmpenie ca asta să-l mai asigur de … respectul meu! Care respect?!

 6. Catalin 9 years ago  

  Intr-adevar, dupa parerea mea, este o contradictorialitate sa fii membru CRD si, in acelasi timp, sa crezi ca democratia este o porcarie. Cu tot respectul, eu cred ca ceva nu pusca.

  Notă: Comentariul cu nr. 600! Uite, cine vorbeşte!

 7. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Ţi-am spus că: Dacă vrei să mai vezi aprobate comentarii de-ale tale pe blogurile mele, abţine-te de la atacuri la persoana mea şi comentează strict conţinutul postărilor.
  Deocamdată, nu ţi-a reuşit. Mai încearcă!

 8. 360ideas 9 years ago  

  Vai ce om amabil esti! Cat de inteligent si bine crescut esti! Cat de mult ma afecteaza ca nu imi vei mai aproba comentariile. doar asa scapi de toti care au alta parere decat a ta. O zi buna cersetor de democratie si nu numai……

 9. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Nu te potoleşti? În afară de cuvintele “jignire”, “insultă”, … nu cunoşti altele? Mă insulţi dându-mi mereu indicaţii despre ce să scriu, ce să fac, ce să afirm, Domnule nesimţit!
  Caută să afli sensul cuvintelor “lungul nasului“, de exemplu!
  Dacă afirmi că “democratia este o porcarie, dupa mine“, ce cauţi la Centrul Raţiu pentru Democraţie!?
  Dacă vrei să mai vezi aprobate comentarii de-ale tale pe blogurile mele, abţine-te de la atacuri la persoana mea şi comentează strict conţinutul postărilor.
  Dacă nu-ţi convine, nu te obligă nimeni să mai vii pe-aici ca să-ţi arăţi îngâmfarea de mucos prost crescut! Aceasta nu este nici o înjurătură, nici o jignire, nici o insultă: este doar un sfat care înlocuieşte … ce ai merita să ţi se spună!

 10. 360ideas 9 years ago  

  pe cine inalt eu in slavi? cu ce cursuri de democratie ma laud?, nu am zis nimica niciodata de gelu, dapai tu esti…… si intelegi ce iti place tie. Tu scri doar ce e in lumea ta foarte democrata. Si te rog mult nu imi insulta parinti. eu nu am ajuns la nivelul tau sa insult lumea. Deci m-au invatat mai bine ca pe tine. Si nu ma consider democrat, pentru ca democratia este o porcarie, dupa mine.

  Uitate la tine prima data si dupaia vorbeste despre alti. Nu esti plin doar de calitati esti plin si de multe defecte. Trebuie sa le gasesti. Poti?

 11. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Muce, nu te mai uita-n oglindă când vorbeşti despre mine!
  Dacă îţi spun că eşti impertinent, nu este o jignire. Este doar o tristă constatare.
  Dacă îţi spun că habar n-ai de democraţie, dar, ai tupeu cu tona, nu este o jignire, ci, este doar o tristă constatare.
  Dacă îţi spune Cătălin acelaşi lucru, tot nu vrei să înţelegi!?
  Eşti trista şi jalnica ilustrare a proverbului: … dacă nu-i fudul …
  Democratic ar fi să te abţii de la a-mi dicta ce să fac, ce să cred, ce să scriu. Dacă părinţii nu au reuşit să te înveţe aceste lucruri, ar fi trebuit să le deprinzi la cursurile de democraţie cu care te lauzi.
  Sigur că “latri” atâta timp cât susţii aiureli, fără dovezi, fără argumente! Eşti sigur că nu înţeleg ce spui!? Acum, dacă spun că eşti doar o gogoaşă umflată de mitocănie, vei spune că te jignesc?! Nu, copile! Doar afirm ceea ce reiese din scrisul tău!
  Sigur că eu mai am multe de învăţat şi sunt conştient de acest lucru. O minimă decenţă te-ar fi oprit pe tine, mucosule, la nici douăzeci de ani, să-mi dai mie, care ţi-aş putea fi, poate, bunic, astfel de indicaţii obraznice!
  Nu trebuie să fii de-acord cu mine, dar, este obligatoriu să aduci argumente serioase ca să dărâmi ce susţin eu. Nu am de ce să iau de bun tot ce spune un ţânc, de vreme ce în cele peste cinci decenii de viaţă am adunat ceva experienţă. Practic, nu teoretic. Vino cu lucruri serioase, prezintă-le documentat, argumentat, şi voi fi primul care îmi voi ridica pălăria în faţa ta!
  A propos de geluto: nu eu sunt cel care îl înalţă în slăvi în mod gratuit, ci, tocmai tu. Eu am arătat mecanismele prin care are el “succes financiar” şi este adulat de aplaudaci cu glagoare cât tine!
  A propos de faptul că eşti capabil să confunzi cunoaşterea gramaticii limbii române cu lucrul pe computer: Hai, să facem un târg! Indiferent de ce inepţii vei mai scrie în comentarii pe blogul meu, ele vor apărea NUMAI dacă sunt scrise corect gramatical (nu voi taxa scăpările de tastatură, ci, numai gafele monumentale!).
  Gata cu glumele! Fugi şi papă-ţi grişul şi marş la culcare! Pe acest blog, discutăm serios!

 12. 360ideas 9 years ago  

  hai zamfir nu te mai umfla in pene. Eu recunosc ca la calculator gresesc cand scriu pentru ca eu nu imi petrec timpul in fata calculatorului foarte mult. Dar tu tot la jignirile tale ramai. Cat mai jignit tu pe mine si cat nu te-am jignit eu pe tine. Si te rog mult nu ma mai compara sau nu mai face nici o legatura intre mine si gelu tau drag. Te rog mult. Si am observat ca degeaba comentez ceva pentru ca atat timp cat nu voi fi de acord cu tine tot eu voi fi cel care latra si nu stie nimica, din punctul tau de vedere. Mai ai multe de invatat si multe de inteles. Lucruri care nu apartin lumii tale, ci apartin lumii intregi. Daca intelegi ce vrei sa zic, dar mai mult ca sigur nu ai sa intelegi pentru ca nu vrei.

 13. ZamPop 9 years ago  

  # Camelia: Am reţinut din Aurul cenuşiu al lui Mircea Maliţa: inteligent nu este cel care ştie o mie de lucruri, ci, cel care le ştie folosi!
  Hai, să încercăm împreună: eu îţi ofer ce ştiu eu, tu îmi oferi ce ştii tu.

 14. camelia 9 years ago  

  Trec cu drag, Zamfir, pentru că am ce învăţa; şi mă simt onorată de a mă număra printre acei dragi ţie; îmi permiţi să cred asta…
  Nu mai ştiu cine spunea că toată viaţa acumulăm cunoştiinţe dar nu oricine poate accede la Cunoaştere.

 15. ZamPop 9 years ago  

  # Camelia: Cum să nu te bag în seamă?! După ce mă onorezi cu trecerea pe la scrierile mele şi mai şi postezi un comentariu …
  E-adevărat că a învăţa (chiar şi gramatica!) este mai greu decât a asculta muzică (să zicem!). Dar … eu le-am făcut pe amândouă. Înseamnă că, dacă eu am reuşit, se poate!
  Dialogul între surzi îl am numai cu cei mult prea dăştepţi ca să mai înveţe ceva! Cei care, ca şi mine, acceptă că mai avem de învăţat, numai până murim, ne putem explica, contrazice, putem aduce argumente, dovezi, putem cântări, …

 16. camelia 9 years ago  

  Nu mă luaţi în seamă, rogu-vă! Doream doar să subscriu la punctul cu limba romană; e drept că e cam greu să îţi mai aminteşti unde să pui doi de “i” în loc de unul singur…să nu nimereşti doi de “i” alăturaţi când de fapt ar fi trebuit dezlipiţi…cel de al doilea neaflându-şi defel pe acolo locul…cratima să o izgoneşti că poate gândeşti că nu i-ar fi locul acolo unde îi este de fapt şi de drept…majuscula doborâtă din funcţie…
  Precum spuneam, subscriu rugăminţii.
  Ador duelurile verbale ce ţin de ascuţimea minţii…mi-am zis mereu că îţi trebuie un partener pe măsură.
  De îl găseşti.
  De nu…dialog între surzi; fiecare o ţine pe a lui.

 17. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Nu o răsuci ca geluto! Textele sunt publice şi rămân la dispoziţia oricui doreşte să-ţi măsoare inteligenţa, democraţia şi … impertinenţa! Ca şi “jignirile” pe care ţi le-am adus eu ţie. Deşi, să ceri unuia care latră la tine, verbal ori în scris, să-şi ţină fleanca!, nu este deloc o jignire. Din partea celui cu cererea!
  Nici o clipă nu-ţi trece prin scăfârlie că dacă paznicul îşi vedea de treabă şi nu mă jignea lătrând la mine sau dacă tu nu erai impertinent jignindu-mă cu afirmaţia “ce sa zic, cata democratie sti tu atata stie bunicu care nu o apucat-o” … eu aş fi postat doar nişte poze cu un şantier din urbea mea!
  Nu mă aştept să înţelegi ceva din ce am scris eu aici. Dar … s-au mai întâmplat minuni!
  Am o rugăminte: când mai scrii pe blogul meu, a propos de jigniri, nu mai jigni limba română!
  P.S.: cel mai bine am râs la explicaţia ta: la meciurile de debate nu folosesc legi pentru ca mie (corect: mi-e, debatianule!) frica sa le folosesc, constitutia romaniei (corect: Constituţia României, debatianule! pentru că, aici nu vorbeşti despre mama şi tatăl tău!) e foarte ambigua si greu de inteles si nu o prea folosesc. Dacă tot nu foloseşti legile şi Constituţia (nicidecum “constituţia”!), despre ce încălcări ale legilor îţi poţi permite să vorbeşti? Foloseşte batista!

 18. 360ideas 9 years ago  

  3Catalin: Mersi mult. spre diferenta de zamfir sti sa explici cu cuvinte frumoase nu jignind un om. Dar eu nu vorbeam de fotografiatul in spatiul public. Daca te uiti la primul meu coment era vorba de modul in care se adreseaza catre acel om. De modul in care vorbeste. Nu stie sa spuna ceva frumos cuiva, mereu jigneste. la meciurile de debate nu folosesc legi pentru ca mie frica sa le folosesc, constitutia romaniei e foarte ambigua si greu de inteles si nu o prea folosesc. Dar oricum mersi mult de explicatie, pe tine te-am putut intelege pentru ca nu mai insultat. In schimb zamfir tot ca la usa cortului vorbeste.

 19. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Dacă vrea, poate remarca perfecta similitudine între ce spusesem eu şi ce spui tu acum.
  A propos de zonele militare. Un astfel de semn există pe drumul spre Bogata, pe lângă unitatea militară de radiolocaţie. Dar … astăzi poţi filma şi fără să ai un aparat foto vizibil în mână!
  Problema este foarte gravă prin faptul că doi dintre cei care s-au uţupit făcând valuri cât Titanic-ul au fost gelu, cu pretenţii de maaaaare jurnalist profesionist, şi puştiul ăsta, cu pretenţii de maaaare democrat de la CRD! Ce mai poţi pretinde unuia plătit să dea cu bastonul, dacă pe ăştia nu-i duce bila?!
  Chiar astăzi s-a mai uţupit unu’, un şefuluţeluş de la CAA: Cum am fotografiat strada, pe care se afla şi el, fără să-i cer voie? Pentru că eram prea obosit să stau la taclale, i-am răspuns: Aşa cum tu ai stricat asfaltul străzii, fără să-mi ceri voie!
  Mulţumesc, Catalinule, pentru intervenţie. Multe păcate ţi-ai spălat!

 20. Catalin 9 years ago  

  @gelu/ionut/360ideas:
  Din pacate, tu faci parte din categoria celor care spun “exista legi clare”, “legea spune ca”, “conform legii” si alte clisee de genul acesta.
  Din cate observ, participi la concursuri de Debate, iar pentru acest gen de competitie iti va fi foarte folositor daca ai scapa de asemenea limbaj de lemn.
  Ce vreau eu sa-ti spun, in callitate de practician in drept, este ca atunci cand vrei sa contraargumentezi ceva ce are o baza legala, sa numesti exact Legea sau actul normativ care dispune cu privire la speta respectiva. Cata vreme nu faci asta, argumentul tau nu este si nu poate sa fie primit sub acest aspect.
  Acum, cu privire la problema de mai sus, sa stii ca nu ai dreptate. Cata vreme se fotografiaza avand sub picioare domeniul public, totul este perfect legal si nu incalca deloc, cu absolut nimic, rigorile legii. Poate sa te haituiasca oricine, dar o va face doar din instinct prostesc de om care a vazut prea multe filme americane.
  Singurele situatii in care, chiar pe domeniul public fiind, nu poti sa fotografiezi un anumit obiectiv sau un anumit perimetru sunt cele in care, prin asemenea maniere, pui in pericol siguranta nationala sau pur si simplu fotografiezi ceva ce face obiectul unor zone cu regim juridic special. De aceea este interzis fotografiatul in zona unitatilor militare, in zonele imediat proxime penitenciarelor, in zonele unitatilor SRI si SIE si asa mai departe…
  Concluzionand, Zamfir avea tot dreptul sa fotografieze acel perimetru cata vreme nu a trecut dincolo de el. Nu a incalcat nicio lege.
  Daca tu locuiesti la strada si nu ai gard, eu voi putea oricand sa fotografiez curtea ta. Daca insa ai un gard iar eu, pentru a fotografia, aleg sa il escaladez – atunci intr-adevar ma voi face vinovat de incalcarea unor dispozitii prevazute chiar de legea penala.

 21. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Mă bucur că eşti pus pe analiză! Începe cu impertinenţa proprie: muce democrat, ce nu-ţi convine nu înseamnă că nu există! “Omul” pe care îl tot aperi NU TREBUIA SĂ VORBEASCĂ! Nu acesta îi era consemnul: să latre la cei de dincolo de gard!
  Eu ţi-am explicat baza legală a fotografiatului pe spaţiul public! Te-am îndrumat la orice avocat să-ţi confirme. În loc să te duci, ai luat meseria … tiger-ului!?
  Politeţea şi democraţia mea constau în faptul că acum, după ce insişti în afirmaţii de mucos obraznic, eu nu procedez ca geluto – pe care îl aperi şi când nu-l atacă nimeni: ar trebui să te bag undeva cu scuzele de rigoare! Eu nu te bag în …, nici cu scuze, nici fără scuze. Dumnezeu să te ierte! Că de luminat, văd că nu mai vrea!
  Chiar dacă nu te interesează: în cele două situaţii în care am adus Poliţia, la Solaris şi la Billa, poliţiştii “au ţinut cu mine” şi le-au explicat paznicilor agresivi exact ce ţi-am explicat eu ţie până acum de prea multe ori, deja! Legile acelea, pe care le ştii numai tu, poliţiştii nu le-au aflat încă!

 22. 360ideas 9 years ago  

  Ce te tot fofilezi. Exista legi clare despre fotografiatul in spatiul public si folosirea imagini unei persoane fara acordul acesteia. Exista legi clare. Dar cum tu nu le sti te tot fofilezi sa nu le zici. Poate sunt eu impertinent, dar ce zici tu nu sunt principii, sunt niste ciripeli din gura ta nestiutoare. Nu sti mai mult decat stiu eu sau stiu alti. Si chiar vorbesti urat in clipul ala. Nu am vazut nici un strop de politete si democratie din partea ta. Ca acel om daca a spus 2 cuvinte ca nu l-ai lasat sa zica mai mult. Deci nu te mai crede mare geniu si parintele democratiei ca esti ca toti romanii. Si daca stau si eu sa analizez asa cum analizezi tu, observ ca iti e cam ciuda cand cineva iti zice ca gresesti sau nu iti accepta punctul de vedere. Frumos.

 23. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Din păcate, nu sunt polemici. Eu vin cu principii, el vine cu invective. Plus că îşi mai permite să dea şi lecţii despre ce nu pricepe. Dacă stau bine să analizez, cam ca şi tine!

 24. Catalin 9 years ago  

  Ce-mi place sa va vad polemizand… :)

 25. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Du-te la orice avocat şi îţi va explica un principiu de bază din drept: Ce nu este interzis, este permis. Deci, nu trebuie să existe nici o lege care să-mi dea voie să-ţi spun că eşti impertinent, de vreme ce nu este nici una care să-ţi interzică ţie să fii!
  Uită-te bine la clip şi vezi că răspund la impertinenţă cu aceeaşi măsură! Nu eu am spus că ar fi un dobitoc: sunt cuvintele tale!
  A propos: Te rog să nu jigneşti ţăranii! Nu ai tu atâta bun simţ cât au ţăranii care nu au învăţat democraţia ta specială!
  Democrat? Chiar faptul că-ţi accept tot ce verşi în comentarii (ai măcar decenţa să recunoşti că nu am modificat nici o virgulă, măcar!) dovedeşte că sunt democrat!

 26. 360ideas 9 years ago  

  1 si 2. Uitate bine la clip si vezi cum ai vorbit, oricat de batran ai fi nu zici nimanui “ia tineti de gura” ca la un dobitoc, orice om merita respect pentru ca e om, mai presus de toate. Te consideri om bine crescut, dar nu esti, esti doar un simplu taran care se crede mai presus decat e.
  3. Si stai tu linistit ca am auzit de constitutie si am si citit mare parte din ea. Nu am nevoie sa mi-o areti, vreau doar sa prezinti articolul care vorbeste despre ce ai zis tu mai sus, ce tii se permite tie. Numa arunci vorbe si insulte in vant. Niciodata nu o sa ai curajul sa accepti si parerea altuia. Se vede pe tine. Democrat de ocazie.

 27. ZamPop 9 years ago  

  # 360ideas: Ce-ai păţit, Domnule Ţâcă?! Ai visat urât? Fugi şi bea un pahar de apă!
  1. Unde am vorbit ca la uşa cortului?
  2. Pe cine nu am lăsat să vorbească?
  3. Ce nu te-a învăţat mămicuţa ta, n-ai pretenţia să te învăţ eu?!
  Nu au reuşit nici cei de la CRD! Sau … ăia nu au vrut ca să te poată folosi?! Dacă nu ai auzit nici măcar de Constituţie, ţi-o aduc mâine la CRD!

 28. 360ideas 9 years ago  

  ce sa zic, cata democratie sti tu atata stie bunicu care nu o apucat-o. Nu stiu cum vrei sa tii se vorbeasca frumos daca tu vorbesti ca la usa cortului. Nici nu lasi omul sa vorbeasca. Si in plus ce zici tu mai sus e imaginatia ta. De la tine am invatat ca atunci cand vorbesc de legi trebuie s aprezint si legea nu doar niste vorbe in vant. Deci se vede cat de inteligent esti.

 29. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Să nu-mi spui că eşti din sau în Satu Mare!? Mă faci de ruşine!
  Te rog să mă scuzi că am uitat de tine: altfel îţi ceream ŞI ŢIE voie să fiu sau să nu fiu pornit! (Trebuie, totuşi, să remarci că nu ţi-am mai taxat impertinenţa!).

 30. Catalin 9 years ago  

  Vai mie, firicel! Ce pornit imi esti… :) )

Trackbacks For This Post

 1. Recreere prin parc « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] identificare şi lămurire, postez filmuleţul cu o parte din discuţia avută cu jmekeraşul – pooliţistul [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line