Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Temă de casă

September 11, 2010 10 Comments

Nici nu ne-am împăcat bine, că, cititorul meu – care se recomandă sub numele de Cătălin – îmi şi dă teme de studiu!

Am vazut in urma cu ceva vreme niste indicatoare care spun ca “atentie, se ridica autovehiculul” cel mai probabil copiate dupa modelul portocaliilor clujeni.

Eu sunt curios de actul normativ care reglementeaza aceasta activitate la nivel de Turda.

Sunt curios

1) in ce conditii se ridica autovehiculul;

2) daca banii pe care trebuie sa-i platesti sunt amenda sau taxa;

3) daca suma platita se compune din amenda pentru oprire neregulamentara (sanctionata de politia rutiera) si amenda pentru ridicare (constatata si de comunitari);

4) unde se depoziteaza autovehiculele ridicate;

5) daca exista un serviciu de ridicari/blocari auto infiintat la autoritatea locala;

6) daca serviciul de la pct. anterior exista, cine a castigat licitatia pt ridicare, respectiv cine inchiriaza automacaralele cu platforma;

7) cate procese vor fi pierdute de municipiu pentru proasta gestionare a chestiunii ridicatului auto.

Pentru că fotografiez mereu aiurelile care compun noul centru modernizat al Turzii, am căutat în arhiva mea cu poze şi vă ofer una,  în care apare panoul cu pricina, pe care scrie doar:

ATENŢIE! SE RIDICĂ AUTOVEHICULUL

Tel.: 0746 255 752

Atât! Nu HCL, nu alte informaţii!

Ceva informaţii despre administrarea parcărilor din Turda poţi găsi aici.

Mai multe, săptămâna viitoare!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

10 Comments → “Temă de casă”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # Daurel: Nu suntem supărăcioşi, ci, doar … invidioşi!

 2. Daurel 9 years ago  

  Idealisti se cheama cei cu idei…
  Suparaciosi mai sunteti!…

 3. ZamPop 9 years ago  

  ## Daurel: Mulţumesc de sfaturi! Când vom mai avea nevoie de idei, vom apela direct la tine. A propos: cum se numesc cei care au idei?!

 4. Daurel 9 years ago  

  Am citit cerintele temei si sunt pregatit sa dau solutia parcarilor.
  Apelati la dl Cocos din Capitala; n-are blog, insa puteti scrie pe blogul dnei Udrea.
  Pe dna Udrea o puteti gasi si la sedintele guvernului Boc; dl Boc este un clujean….
  PS. Mai am idei…

 5. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Mulţumesc! Oricum le-am picat din graţii cam tare de mult timp deja!

 6. Catalin 9 years ago  

  @ZamPop
  Doamne fereste! O sa spuna ca alterezi semnificatia indicatorului rutier si te cerceteaza penal. Se practica pe la Cluj… Si cum noi prin Turda imprumutam ce se-ntampla la giudeţ… Lasa-i in amarul lor! Le acordam, cu maxima bunavointa, the benefit of the doubt. :)

 7. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Eşti de-a dreptul cârcotaş! De-a stângul vei fi după ce votăm PSD-ul!

 8. ZamPop 9 years ago  

  # Catalin: Acuma, vrei să mă duc să dezlipesc abţibildu’?

 9. Catalin 9 years ago  

  Cum am putut, oare, sa nu observ stridentul portocaliu de pe tablia cu tarife?
  Mare multumita distinsului Legiuitor român, ca macar indicatoarele de parcare sunt stabilite prin acte normative sa fie de culoare albastra. Altfel… Sa ne fereasca Domnul! Cum care Domn? Ala portocaliu, cu mustata. Si ala gras care stie cum “la tăţ ni-i greu…”

 10. Catalin 9 years ago  

  Cum ar spune o simpatica nană: “Tulai, Mamă de la Cer!”
  Eu cand vad cum se face administratie publica locala in Romania imi vine sa fug pe orbită!
  N-am facut decat o foarte rapida analiza a ansamblului cretin de indicatoare cu pricina, si iata ca pot spune urmatoarele:
  - Cica “Stationarea permisa pt. vehicule ce posedă tichete sau permise”. Booon… Eu le spun distinsilor ca in dreptul privat si mai cu seama in cel civil ceea ce nu este interzis este permis fara a fi nevoie de o norma speciala care sa reglementeze aceasta permisiune. Asa fiind, cu prima ocazie voi incerca sa opresc succesiv pe toate locurile de parcare. Nu nu… Nu sa stationez. Sa opresc. Stiti voi, intervalul ala de 5 minute aprobat la nivel de cutuma pentru a decela intre o oprire si o stationare. Sa vad daca se hurducă vreun angajat de la Tracia Trade Exim (fie el in concediu fara plata sau nu) ori vreun căţăl de pe la A.P.I.
  - Mergem mai departe pe ogorul intelighenţiei locale si vedem cum, iata, parcarea este CU PLATA, dar MAXIM 2 ORE. Eu ma gandesc care-i algoritmul si schema logica a gandirii administratiei. Oare fundurile de pe scaunele Consiliului Local au cascat ochii cand au vazut ce moşmondesc? Daca da, atunci ii rog sa-mi spuna ce-o fi fost in mintiuca lor la momentul “comiterii faptei”. Adicătelea, daca io vreau sa PLATESC de 3 ori cate 3 lei ca sa stau de 3 ori cate 2 ore, de ce are cineva ceva cu cei 9 lei ai mei in schimbul carora vreau, in mod cinstit, sa-mi insusesc temporar un pic de asfalt nou sub roti, sa miros si eu noile pavaje centrale? Pai, Tudorică Nene, hotărăşte-te, mamă dragă… Vrei au nu vrei bani la buget? Zi sa stim si noi, cei multi…
  - Mai vad ca numarul de telefon pare a fi lipit pe indicator, fiind printat pe un soi de autocolant. Eu sunt curios daca nu cumva sub el scrie nr. de la RADP Cluj-Napoca. Tare mi-e ca am imprumutat niste table de la Cluj… Ori, de ce nu, de pe la Reghin sau Alba Iulia. Ca se stie ca si pe acolo administreaza Traciuţa noastra Trade. N-ar fi o problema ca l-au lipit, da’ macar sa-l faca reflectorizant. Ca daca nu, io nu ma mai joc!

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line