Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

De cine mă leg

September 14, 2010 24 Comments

Dacă lauzi pe cineva eşti pupincurist. Dacă critici, te legi de un om “nevinovat”. Cam asta este percepţia multora din jurul meu.

Dreptate? Da, dacă-mi aduce şi mie măcar un leuţ.

Egalitate? Da, dar să nu uiţi că eu sunt mai egal decât tine.

Legea? Sigur că da, dar, lasă-mă să o încalc, dacă îmi convine.

Am fost (aproape) şocat de un comentariu postat acum câteva minute pe youtube. La modul general, deci, nu specific la unul dintre filmuleţele uploadate de mine.

SpeedStifler: Domnule Zamfir Pop va respect dar fara suparare suneti un om rau sau mai pe romaneste al dracului, tare in gura fiti si dvs mai iertator suntem oameni si mai gresim va lauti degeaba de cei cu “mici” daca tot sunteti asa pornit pe dreptate luati-va de oameni cu functie mare. Sanatate!

Ce să spun: m-a făcut să cad pe spate expresia: “va respect”! Unde? Când? Că, aşa cum nu m-am prins despre ce vorbeşte, nu m-am prins nici cam pe unde este respectul de care vorbeşte?

Nu ştiu de ce nu am reuşit să postez următorul răspuns:

# SpeedStifler: Mulţumesc pentru aprecieri, dar … poate mă ajuţi să înţeleg şi eu: Ce ai vrut să spui?

Eu”nu mă iau de nimeni”, nici mic, nici mare. Eu încerc să arăt ce nu e bine ca să fie mai bine mâine.

Pe cine trebuie să iert ca să “nu mai fiu rău şi al dracului”? Pe cel care mă înjură? Pe cel care nu mă lasă în pace? Pe cel care îmi calcă drepturile şi nu mă lasă să stau liniştit, să merg liniştit, să fotografiez liniştit? Pe cel care, din lenea sau indolenţa lui, mă face să-mi pierde bani sau vreme?

Fă ceva ca nimeni să nu mă mai agreseze şi vei vedea că nu mă leg de nimeni!

Eu am drumurile mele, am treburile mele, am drepturile mele, de care vreau să mă bucur fără a fi stingherit, nici de oameni buni, nici de oameni răi!

Aşa cum am mai afirmat: eu sunt devotat poporului … OMENESC şi mă închin la icoana … ADEVĂRULUI.

Mă poţi contacta pe yahoo messenger: zamfir_pop ca să-mi explici ce ai vrut să spui şi să-mi dai o listă “de cine îmi dai voie să mă leg“.

Să ai o zi minunată în fiecare zi! Chiar dacă eşti … a dracului de bun!

Nu sunt rău. Dovadă că sunt bun? Chiar faptul că îţi respect dreptul de a spune că sunt rău!

Nu este prima oară când sunt taxat pentru că nu înghit răutatea, prostia, nemernicia, mitocănia, … Nu este prima oară când mi se reproşează că “nu mă leg de cei mari”. Citiţi-mi, oameni prea buni, postările şi trimiteţi-mi lista! “M-am legat” de Primar şi Viceprimar. Ăştia-s mici ori mari? “M-am legat” de consilieri, poliţişti, jandarmi, … Ăştia-s mici ori mari? “M-am legat” de paznici nesimţiţi. Ăştia-s mici ori mari? “M-am legat” de vânzători care încalcă legea sau de şefi. Ăştia-s mici ori mari? “M-am legat” de Preşedintele APC Turda. E mic sau mare? Am greşit că am arătat că îmi mănâncă banii degeaba?! “M-am legat” de directorul şi controlorul agresiv de la STP. Trebuia să mă fac că nu văd că unul nu-şi organizează suficient de bine activitatea şi celălalt vrea să-mi rupă mâneca de la cămaşă?! … Ăstuia din urmă ar fi trebuit să-i mulţumesc pentru că mai şi minte cu neruşinare, după-aceea? Nu-i ajunge că nu am făcut plângere la poliţie şi nu a rămas fără serviciu şi fără câteva milioane?

Ajutaţi-mă “oameni prea buni”!

Ce trebuie să fac când unul “mic” mă înjură? Să-i spun “mulţumesc”? Ce să fac când caseriţa mă minte că nu funcţionează POS-ul, pentru că îi este lene să facă operaţia? Să-i spun: “Bravo, Doamna Joiana! Nu-ţi face probleme că eu îmi pierd vremea din cauza ta!“?

Nu vom trăi mai bine, mâine,

dacă,

astăzi, nu vrem să vedem ce nu e bine şi nu corectăm!

Este ceea ce îmi doresc: să trăiesc mai bine mâine decât astăzi, cu mai puţine cheltuieli, cu mai puţine supărări, cu mai multă … OMENIE!

Update: Tocmai am încheiat postarea când am primit, de la Părintele Ioan de pe meleaguri bănăţene, un text: Cat de mare e valoarea ta. Citindu-l, veţi afla de ce nu mă doare penibila “judecată” de “apreciere” a lui SpeedStifler!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

24 Comments → “De cine mă leg”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # newbun: Te rog, şi pe tine: trimite-mi lista cu cei de care trebuie să mă leg.

 2. newbun 9 years ago  

  Te legi si tu de cine nu trebe.

 3. ZamPop 9 years ago  

  # strongvaleriana: … sau ne-am prosti şi noi!?

 4. strongvaleriana 9 years ago  

  O mana de oameni asemenea tie, in anumite posturi cheie ar face minuni! ;)

 5. ZamPop 9 years ago  

  # Emilia: Mulţumesc pentru frumoasele cuvinte. Eu sunt singur. Fără Ulise, aş suferi de singurătate. Cu el, mai stăm de poveşti, mai ieşim în natură. Crezi că aş fi avut curajul să fac zeci de km, într-o zi, prin zone pustii, dacă nu m-ar însoţi Ulise?! Ca să nu mai spun că “din cauza lui” sporeşte şi viteza mea de mers. El merge înainte şi eu trebuie să mă ţin de el, ca să nu mă pierd. Ca să nu mai adaug ce bună e mâncarea, acolo, în iarbă, dacă ai cu cine să o împarţi.
  Ce părere au unii sau alţii despre această Prietenie, este treaba fiecăruia.
  Pe Ulise nu l-am învăţat cu răsplată în mâncare. Totuşi, în cele mai negre zile, el a mâncat mai bine decât mine! Cea mai apreciată răsplată îi este o mângâiere şi un “bravo!”, spus din inimă. La fel, cea mai grea pedeapsă pe care o primeşte este “du-te acasă, că m-ai supărat!”. Se uită la mine de parcă ar spune: “Nu am vrut, nu fii supărat!”. Adevărul este că, pe an ce trece, îmi dă tot mai rar prilejul să mă supăr pe el.

 6. Emilia 9 years ago  

  Parerea mea e ca cel mai bun lucru e ca te-ai legat de Ulise. Nu conteaza cine esti, conteaza ca cineva sa te pretuiasca neconditionat. Un prieten adevarat e alaturi de tine chiar cand toti ceilalti dispar. Cat despre cei carora nu le place ce scrii sa caute in alta parte. Mie imi place!

 7. ZamPop 9 years ago  

  # Vasile: Eu nu dau în gură la nime’. Numa’ bat din gură!

 8. ZamPop 9 years ago  

  # Mariana: Da, dar, să nu mi se pună în cale.

 9. Vasile 9 years ago  

  Bine ca le mai da cite unu in gura. Bravo. Imi place ce faci. Nu te lasa.

 10. Mariana 9 years ago  

  Este riscant sa le faci observatie. Oricum nu pricep. Asa s-au nascut.

 11. ZamPop 9 years ago  

  # irina: Şi eu m-am speriat: filmuleţe pe care le încărcam în trei ore s-au încărcat în treizeci de minute! Ptui, să nu-i fie de deochi!

 12. irina 9 years ago  

  .. :D
  nie! e adevărat: e dreptul tău.
  cele cinci le-am risipit mirându-mă de viteza net-ului în seara asta.
  surprize din cele plăcute din partea virtualului dar mai ales a realului, Zamfire!

 13. ZamPop 9 years ago  

  # irina: Şi eu sunt de-acord cu Rareş, dar … democraţia permite oricui să se exprime. Evident, după capacitatea tărtăcuţei şi grosimea obrazului.
  Dacă aş şterge aceste comentarii inepte, aş lăsa impresia că totul e OK. Dar, nu e!
  În plus, tocmai prin raportare la inepţii, comentarii ca al lui Rareş sau al tău, devin mai valoroase!
  Apoi, nu te-ai gândit că, respectivul comentator poate fi un copil ori era beat. Implicit, poate, spune adevărul! Şi, atunci, comentez şi eu: Adună-te!
  Mai este şi brainstorming-ul, care mă obligă să accept toate opiniile şi să caut, chiar şi în cele inepte, sămânţa de adevăr care să mă ajute la progres.
  După acest comentariu îţi permit chiar cinci secunde de uimire!

 14. irina 9 years ago  

  de acord cu Rareş.
  ieri un anonim mi-a făcut cadou comentariul:‘Duduieeee, eşti vraişte!’
  Să mă fi apucat să încerc să-i demonstrez că nu-s? :) L-am lăsat în durerea lui…sau a ei.
  Şi am şters commentu’, normal.
  Trebuia să-i mai spun că mi-e dator alea trei secunde de uimire! :D

 15. ZamPop 9 years ago  

  # Rares Morar: Ai dreptate, dar … prietenu-to jelu m-a învăţat că dacă nu îi răspunzi şi nu îi demontezi absurdităţile, cretinul rămâne cu ideea: L-am încuiat pe Zamfir! Nu mai ştie ce să răspundă!

 16. Rares Morar 9 years ago  

  Eu zic ca nu are rost sa acorzi importanta unor “anonimi” care isi dau cu parerea fara sa-si foloseasca numele real… doar de dragul de a comenta :)

 17. ZamPop 9 years ago  

  # petruta: Pe mine nu mă poate bate: până ridică mâna ca să dea în mine, eu sunt la o sută de metri depărtare! Cine are mână lungă de o sută de metri?!

 18. petruta 9 years ago  

  Ai grija ca nu sti de cine te legi. Tea bate careva.

 19. ZamPop 9 years ago  

  # irina: Partea haioasă a fost că tipa a cerut “bani pentru pâine”. Amicul tocmai cumpărase o pâine şi i-a oferit-o. Tipa a strâmbat din nas. I-am oferit eu explicaţia logică: Pâinea nu se poate … bea!

 20. irina 9 years ago  

  cred că nu s-a plâns. şi-a explicat doar de ce a ales soluţia asta mai rapidă de întors la taclale.
  dacă era în mers putea s-o ignore. fiind aşezaţi, eraţi cumva captivi.
  şi-a plătit liniştea.

 21. ZamPop 9 years ago  

  # irina: În unu’ din zece cazuri, apare un mic rezultat. Deci, merită!
  Am mai spus: nu vreau moartea păcătosului care nu mă lasă în pace, ci, îndreptarea lucrurilor. Şi, a lui, dacă se poate.
  Dacă nu vor de voie bună, o vor face de frică!
  Ştiu că e donchihotesc demersul meu, dar, dacă nu-l face nimeni e şi mai rău! De fapt, tocmai tăcerea noastră ne-a adus aici. “Lasă-l, că-i prost”. De-acord, dar, atunci, să nu-mi stea în cale. “Iartă-l, că nu ştie ce face!”: De-acord, dar, atunci să meargă … de unde a venit şi să nu mă mai deranjeze.
  Astă-seară, eram la taclale cu un amic, la o terasă. N-am putut discuta liniştiţi pentru că ne-a deranjat o cerşetoare. Pe ea nu o deranja că noi discutăm! Amicul, i-a dat un leu, dar, mi s-a plâns că a fost deranjat. I-am spus: Dându-i leul, ai invitat-o să te deranjeze şi mâine. Nu ai dreptul să te plângi, de vreme ce tu o încurajezi!

 22. irina 9 years ago  

  eeeiii, Zamfire…ştiu şi eu ce să zic?!?
  dacă tu crezi că se clinteşte ceva cu atâta zbatere din partea ta, fă-o în continuare.
  dacă reuşeşti să îţi susţii drepturile legitime, fără să-ţi explodeze tensiunea, tot aşa, fă-o.
  dacă te ţine răbdarea şi vezi că au urechi de auzit, idem.
  dar dacă nu, dă-i la nevoia, nu merită să-ţi pui sănătatea-n băţ pentru tăţi miticii!
  .. :) ..
  asta-i aşa, o părere, pentru că eu ştiu că tu o să faci tot cum simţi tu că-i bine ! :) ..

 23. ZamPop 9 years ago  

  # olimpiu: Vezi, de-aceea am scris postarea: habar n-am de cine mă leg şi de cine să mă leg! Sigura persoană, un adevărat VIP!, de care mă leg este … Ulise! Ne legăm cu lesa şi ieşim dintre animalele botezate pentru a ne bucura de Natură!
  În privinţa beştelelilor, m-am imunizat. Locuiesc într-o curte comună şi, de mai bine de trei decenii, “chinuiesc” pe “oamenii buni” din curte cu tot felul de “prostii“: ba le cer să închidă poarta de la stradă, ba le cer să nu lase gunoaie pe straturile de flori, ba pretind să-şi ţină fiecare animalele în împrejmuirile proprii, ba să nu-mi fure din pivniţă, ba să nu facă cereri la primărie în numele meu pentru lucruri cu care nu sunt de-acord, … Să le cer să mă mai şi respecte? E prea mult! Doar ei au acest drept!

 24. olimpiu 9 years ago  

  rautate mica, ( sau mare?) ce esti tu, iar te legi de oamenii mici? sau aia care fac mici? ca nici eu nu prea am inteles de cine te legi. da sa nu uiti sa te mai si dezlegi, ca doar nu vei merge cu toti astia asa legat pe drum, te incomodeaza la mers.
  imi cer scuze, da nu am putut sa ma abtin, e prea comic.
  se pare ca de cand te urmaresc zamfire ai devenit un om care incomodeaza pe multi, sincer ma bucur ca asa oameni sunt motivati sa se schimbe si sa inlature erorile, mergand spre perfectiune. din partea mea zamfire, tine-o tot asa. ai tot respectul meu si culmea te citesc in continuare cu placere chiar si de aici de la deva.
  mult succes in continuare si toate cele bune.
  cu prietenie, olimpiu

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line