Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Raport autumnal

October 1, 2010 10 Comments

Tocmai scăpaţi de ultima zi de septembrie şi intraţi bine în prima a lui octombrie, nu te mai poţi îndoi de faptul că toamna e călare pe noi. Strugurii aşteaptă să-i surechiem (pentru neardeleni: surechi este culegerea viei, într-o zi de muncă şi distracţie colectivă!), varza să o îndesăm în butoaie, iar, Ghiţă trage tare să se îngraşe!

Pe tarlaua blogorelii, mai trag linie sub o lună. Iată, ce-mi iese din calcule:

1. Situatia-blogurilor-zamfiriene-1-oct

2. Din tabelul de mai sus rezultă că, în ciuda problemelor pe care le am, pe diferite planuri (sănătate, bani, …), reuşesc să menţin un ritm minim pentru postările pe bloguri. Îmbucurător e faptul că, în acelaşi ritm, se înmulţesc comentariile şi pingurile, care atestă … utilitatea blogurilor mele. Din fericire, nu mai sunt atacurile nesimţiţilor (poate şi experimentul lui Cătălin le dădea apă la moară?!) şi blogurile respiră mai liniştit atmosfera pe care le-o doresc.

În privinţa ZeList-ului, nimic schimbat: totul se petrece invers realităţii! Cresc blogurile care lâncezesc, scad cele vioaie! La o minimă verificare: blogurile de pe care comentez cel mai des … nu au contorizate aceste comentarii. Deci, …

În concluzie: Să aveţi o zi bună!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

10 Comments → “Raport autumnal”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # camelia: E bine şi aşa, dar, vorba Prietenului meu: dacă pun laba pe tine …

 2. ZamPop 8 years ago  

  # camelia: Eu bloguiesc din plăcere, din necesitatea de utilizare … utilă a timpului. Aş putea juca table, aş putea sta la taclale cu prietenii la o bere, aş putea … multe altele. Dar, am ales bloguirea. Pe care, o fac aşa cum mă pricep, atât cât pot.
  Deci, nefiind un scop în sine, nu mă interesează jocurile de culise (mai mult ori mai puţin curate!) pentru căţărarea într-un top. Nu mă interesează (ca scop în sine) numărul vizitatorilor, ci, urmele lăsate de ei sub formă de comentarii. Am mulţi prieteni cu care mă cert: îmi comunică aceste comentarii pe telefon, prin e-mail, în conversaţii (când ne întâlnim) în loc să le aştearnă pe hârtia virtuală.
  După ce m-am dumirit am anunţat că nu mai accept diplome, schimburi de link, … Pentru că traficul meu se realizează din curiozitatea şi plăcerea vizitatorilor, nu în mod artificial.
  Poziţia 1000 este merituoasă. Eu am atins-o încet, târându-mă cu sacul de informaţii şi noutăţi în spate, pritocindu-le în bucătăria redactării postărilor şi … bucurându-mă de bucuria cititorilor. Bucurându-mă şi de criticile care m-au ajutat să corectez ce am scris şi să scriu mai bine după-aceea.
  Ca şi la tine, blogurile mele sunt “parte din trupul sufletului meu”.
  Eu sunt mai vehement decât tine: mi-e scârbă de jocurile care îţi produc ţie doar lehamite!
  Te citez: “Muncă de titan cea cu blogurile, dar nefiind povară ci dragoste de lucruri şi de oamenii, răzbeşti. Spirit fără frontiere şi fără de vârstă.“.
  Ce “concurs” e acela care îţi comunică regulile jocului numai DUPĂ ce te-ai înscris? Ce “concurs” e acela unde îţi apreciază calitatea unui text după POZIŢIA dintr-un clasament (oricât ar fi el de corect întocmit!)?
  Voi citi de trei ori regulamentele înainte de a mă mai gândi să particip la un concurs.

 3. camelia 8 years ago  

  *răspuns, scuze, Zamfir; am tastat greşit un “d” în locul unui “S”…de-o mai fi vreuna aiurea , mă iartă, rogu-te!

 4. camelia 8 years ago  

  Muncă de titan cea cu blogurile, dar nefiind povară ci dragoste de lucruri şi de oamenii, răzbeşti. Spirit fără frontiere şi fără de vârstă.

  Mi-a plăcut un răspund de al tău dat unor ofertanţi de …habar nu mai am de ce erau..ştiu că era ceva legat de un premiu de 50 de euro, parcă, una dintre chestiile atârnătoare în balanţă fiind poziţia în zelist.
  Hai să fim serioşi, ştim foarte bine cum se avansează în acest top…găşculiţe ce îşi dau pinguri la greu; unii parcă ar face parte din clanuri. Ştiu un scumpicel care un cuvinţel nu scria pe al lui bloguşor, posta doar videoclipuri…ce-i drept, le dădea un titlu, n-am ce zice. Într-o zi şi-a cerut scuze că nu postase nici un “articol”!!! Şi cum, dragul de el, intrase în circuitul de formulă a practicării sportului cu pricina, cel cu pingback-ul, era, dacă nu îmi joacă feste memoria, pe poziţia 1000 şi ceva. Merituoasă, aşa-i???
  Nu că m-aş sinchisi de chestiile astea…am un jurnal care e parte din trupul sufletului meu…dar atâta aroganţă intră în câte unii şi mai şi dă peste, încât am un sentiment…nu ştiu cum să îl definesc…să zic lehamite? să cutez?

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Gheorghe: Chiar că, acum, nu mă laud deloc. Doar, mă bucur că nu e mai rău!

 6. Gheorghe 8 years ago  

  Nu am inteles deloc cu ce te lauzi.

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Din păcate, încercările mele de a fi cât mai obiectiv în aprecieri, sunt adesea taxate drept: “le-a zis-o!”. Eu am exprimat punctul meu de vedere, percepţia mea asupra fenomenului, bazându-mă pe informaţiile deţinute şi experienţa mea în relaţia cu entitatea respectivă. Nu vreau nici să mă bat cu ei, nici să-i desfiinţez, …
  Metodele de promovare şi le alege fiecare. După propriile calcule şi intenţii. Faptuă că eu le agreez sau nu, este doar o opinie personală, nicidecum, un decret!
  Eu am definit modul în care înţeleg să-mi atrag cititorii şi comentatorii: prin calitatea materialelor pe care le public.
  Comentez pe alte bloguri – când am ceva de spus. Pinguiesc şi eu, când consider că este necesar, că merită. Nu fac schimb de link-uri: dacă îmi place blogul, îl adaug în blogroll. Iar, “adversarul” are aceeaşi libertate: dacă vrea mă adaugă în blogroll-ul lui, dacă nu, e treaba lui. Nu iau pe nimeni la rost cu “de ce nu mă adaugi la blogroll?”. Dacă cineva îmi sugerează, reanalizez situaţia şi, dacă este vorba despre o omisiune de-a mea, adaug, repar, completez în blogroll. Nu mai accept nici acele false diplome, pe sub care se întrevede adevăratul scop: creşerea traficului şi căţărarea în ZeList.
  În felul acesta, zic eu, îmi păstrez blogul ca fiind un “jurnal personal expus citirii de către prieteni“! Oricine îmi accesează blogurile beneficiază de prezumţia de prietenie! Chiar şi cei care se screm să dovedească altceva!

 8. Daurel 8 years ago  

  Ai sintetizat pe gustul meu despre zelist;
  totusi, cand vreau sa bag zazanie in blogosfera, adica sa ma bag in seama, mai trag cate o referire la link-ping-uri, blogroll-uri, reciprocitate, citate…

 9. ZamPop 8 years ago  

  # incertitudini: ZeList-ul este o chestie românească, deci, principiul de funţionare este … coşbuchian: Nu cerceta aceste legi, căci, eşti nebun de le-nţelegi! Nu pare a fi chiar neutru, deşi, aşa se vrea a fi. Am afirmat deja: postez puzderie de comentarii care nu apar pe ZeList (implicit, probabil că de-aici şi depunctarea!).
  Nemulţumirile multora mă scutesc de comentarii.
  Pentru mine, ZeList a fost întotdeauna doar un indiciu despre poziţionare în blogosferă. Pentru mine, este indiferent dacă sunt pe poziţia 3.817 sau 6.472. Important este că faptul sunt cam în primii 10% din 60.000.

 10. incertitudini 8 years ago  

  Nu pricep deloc chestia asta cu zelistul. Chiar ,este substantiv neutru ..sau?

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line