Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ce NE facem cu tine, Zolty?!

October 6, 2010 12 Comments

L-am cunoscut pe Zolty cu câţiva ani în urmă. Lucram la Ziarul 21 şi, nu mai ştiu cum, am aflat de situaţia în care se afla. Nu am reuşit să-l ajut prea mult, dar, măcar am reuşit să-l ajut să menţină aprinsă în sufletul lui flacăra speranţei.

Am reuşit, mai apoi, să fac să apară şi în presa centrală povestea lui. La un moment dat, Rigips-ul i-a întins o mânuţă de ajutor. Aşa are Zolty un cărucior electric, un pic mai bun decât cel de dinainte.

De când îl cunosc pe Zoltybogata (cum îi place să-şi spună) îmi este mult mai uşor să trec peste greutăţile vieţii. Dacă el nu disperă, eu nu mai găsesc motive, nu mai am dreptul!

A prins gustul computerului şi al internet-ului. Am reuşit să-l atrag spre bloguire şi este fericit să scrie şi să publice poze, făcute de el-însuşi, cu telefonul mobil, cu oarece talent. Dacă credeţi că e simplu, deschideţi pe ecran o tastatură virtuală şi, cu mausul, selectaţi fiecare caracter al textului, … aşa cum face Zolty. Pentru că nu poate altfel! De-aceea, blogul lui este mai valoros decât toate cele cinci ale mele! De-aceea, după ce l-am cunoscut mai bine, l-am descris cu expresia: un sărac bogat sufleteşte.

Nu am avut timp să merg la el de câte ori i-am promis. De multe ori, nu am avut nici măcar cei 6 lei pentru autobuz şi ne-am dus pe jos, cu Ulise. Nu vă descriu bucuria lui la fiecare vizită. Am încercat să-i obţin de pe la atelierele de tâmplărie un pat etajat, ca să doarmă amândoi în aceeaşi cameră (el doarme pe pat, fratele lui pe un fotoliu-pat!). Dar, tot ce am obţinut a fost o reducere de 30% … din peste zece milioane. Nici aşa nu am putut. Patronii, cei cu care am discutat, nu aveau nevoie de reclama pe care le-am fi făcut-o pe bloguri, eu şi Zolty.

Despre una dintre vizite, pe care i-am făcut-o în ajun de Crăciun, anul trecut, găsiţi pe blogul Zamfir Turdeanu’ relatarea şi imagini.

Mulţumesc Ziarului 21 pentru că i-a publicat povestea. Poate o va citi şi cineva care, poate mai mult, decât noi să-i întindă o mână de ajutor.

Foloseşte internet împrumutat (duminică merg să analizăm ce aş putea face ca să-l ajut), vine iarna şi le va fi frig, le va fi foame, vor avea nevoie de îmbrăcăminte groasă, …

cont lei          RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118

cont euro     RO33 RZBR 0000 0600 1001 9123

deschise la RAIFFEISEN BANK sucursala Turda,

titular de cont: Egyed Petru Zoltan.

e-mail: zoltybogata@yahoo.com

blog: http://zoltybogata.wordpress.com

Cei care citiţi povestea lui, gândiţi-vă, ce am putea face ca să-l ajutăm, fiecare cu câte puţin, măcar. La sfârşitul articolului din ziar, aveţi conturile, în lei şi euro, ale lui Zolty. Dacă aveţi 100 de lei sau 20 de euro, de care aţi putea să vă dispensaţi, mergeţi la un ghişeu de-al Raiffaisen şi depuneţi-i în contul lui Zolty. Nu e mare lucru, dar, pentru Zolty, dincolo de bani, este un semn că nu e singur. Vă mulţumesc anticipat!

Alte referinţe:

Q-magazine, Vreau să lupt!, pe Netlog are 56 de prieteni, iar, pe hi5 are 657, îl găsiţi în echipa RADIOVENETIA, aici, … sau în original.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

12 Comments → “Ce NE facem cu tine, Zolty?!”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # newbun: Mulţumesc pentru atenţionare. Voi posta mâine detaliile.

 2. newbun 8 years ago  

  Ar trebui sa publici detalii – data, ora, locul, cum ajungem acolo si altele – ca sa putem veni si noi cei care ne hotaram in ultimul moment.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Bogdan Epureanu: Am încercat, pentru mine, dar, m-am împotmolit la contul în euro. Voi relua demersurile pentru Zolty pentru că are contîn euro, mi se pare.
  Mulţumesc pentru idee. Dacă nu mă descurc, voi apela la amabilitatea ta pentru ajutor.

 4. Bogdan Epureanu 8 years ago  

  Uite ce ma gandesc – poate ar fi bine daca te-ai ocupa tu si ai deschide un cont de paypal, sunt sigur ca sunt multi care ar vrea sa ajute, dar care nu au timpul sau motivarea suficienta pentru a ajunge pana la banca…

 5. ZamPop 8 years ago  

  # zoltybogata: Multumesc pentru postarea de pe blogul tău! Multa sanatate, Colega Blogger!
  Sper ca postarea mea să-ţi fie, cumva, şi de folos.

 6. zoltybogata 8 years ago  

  Multumesc pt. postare, multa sanatate

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Bogdan Epureanu: Mulţumesc pentru gândul bun şi cuvântul cald. Intră pe blogul lui Zolty şi lasă un cuvânt prietenesc. Este minimul. De aici încolo, absolut orice este un ajutor preţios. Mulţumesc!

 8. Bogdan Epureanu 8 years ago  

  Adevarul e ca asemenea povesti au rolul sa ne motiveze si sa ne ajute sa ne dam seama cat de norocosi suntem ca suntem sanatosi si nu avem problemele lor; o sa ma gandesc si eu sa vad cu ce pot ajuta…

Trackbacks For This Post

 1. Iarnă uşoară, Zolty « Florina Lupa Curaru - 8 years ago

  [...] Sâmbătă, hei-rup! la Bogata, Leaţ duit, Zolty! (aici se află şi o listă cu participanţi, Ce NE facem cu tine, Zolty?!, Leaţ duit, Zolty!, spre final, Leaţ [...]

 2. …no ie « blogu' cu Borderline - 8 years ago

  [...] descoperit de mult blogul lui, am ajuns de la Zamfir acolo si am fost foarte impresionat, chiar daca antecedentele ma recomanda ca o bruta nesimtita [...]

 3. Dedicație pentru ziariștii care se plâng că nu au subiecte » Chinezu - Un chinez ca tot romanu' - 8 years ago

  [...] atunci toți suntem câștigați. Nu e doar povestea lui, ci și a oamenilor de lângă el, precum Zamfir Pop. Care s-a implicat în această poveste cu o naturalețe remarcabilă, cu o simplitate pe care eu o [...]

 4. Genunchiul cu prieteni « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă - 8 years ago

  [...] Mircea, Nea Costache, Crina, Sebi, Rodica, Andrei,  Ioan, Gigi, Geo, Lia, Gala, Ştefan, Teo, Zamfir, Ionuţu, Oplisme, Ion, Chat Noir, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line