Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Publicul - ţintă

October 18, 2010 31 Comments

Am citit pe un blog un text, aproape identic cu ce aş fi scris eu pe tema respectivă. De fapt, am mai scris, chiar de mai multe ori, fraze similare:

Pentru cine NU scriu pe blog

In primul rand, vreau sa va spun ca eu scriu pentru prieteni si pentru cititori, nu pentru alti bloggeri; acum, nu ma intelegeti gresit, nu am absolut nici o problema cu aceia dintre voi care aveti la randul vostru un blog, ci doar cu aceia care posteaza aici in calitatea lor de bloggeri, adica cu scopul de a obtine un link, de a primi inapoi un comentariu sau de a mai castiga vreo doi vizitatori. Genul acesta de comentatori il poti recunoaste usor prin aceea ca, in general, lasa comentarii scurte, superficiale si complet lipsite de continut, deoarece la ei conteaza doar cantitatea, nu si calitatea comentariilor pe care le lasa si, ca sa fiu sincer, o sa recunosc ca tocmai din cauza lor am instituit acea regula de a sterge toate comentariile care nu aduc un plus de valoare discutiei. Si, in aceeasi ordine de idei, vreau sa mai fac o completare si anume aceea ca, asa cum nu fac schimb de linkuri, nu fac nici schimb de comentarii; daca dau de un blog care imi place, atunci o sa-l citesc si o sa comentez cat de des pot si, eventual, o sa-l adaug si in blogroll (atunci cand va exista), chiar daca autorul acelui blog nu va face acelasi lucru pentru mine; in schimb, daca dau de un blog care nu ma atrage, poate sa stea proprietarul sau si in cap si sa-mi lase cate zece comentarii la fiecare articol, ca tot nu o sa-i intorc serviciul. Si da, stiu ca unora dintre voi nu o sa va convina acest lucru (si deja, cand spun acest lucru, imi vin in minte cateva nume) si ca, probabil, o sa va pierd de vizitatori, insa, sincer sa fiu, prefer sa se intample acest lucru decat sa veniti aici doar in scopuri de marketing. :P

În concluzie, …

Salut, voios de bloguitor!, pinguinilor* aplecaţi** pe postata*** lu’ Zamfir****: Andi Bob, Arcadia, Blog’olog, Bogdan Epureanu, Bungust, Caius, Camelia, Cammely, Chinezu, Criss, Cristian, Cristian Dima, Dama fără camelii, Dan, Daurel, Ela Roseni, Filumenista, Finias, Flavius Obeadă, Gabriela, Geografilia, Horatziu, Incertitudini, Irina, Iulia Mihai, LeOn, Lisandru, Madi, Maria Postu, Marian Oprea, Mateescu, Mihaela13O, Olimpiu, OMU, Pufuletee, Rareş Morar, Rugbyk1d, SlowFoodTurda, Stela Popa, Strongvaleriana, Stropi de suflet, Tagore, Turist clujan, Vania, Victor, Zerocratu’, Zolty

* – ping-uiţi întru recunoştinţă; ** – a-plecaţi = care n-au plecat … fără să lase un comentariu!; *** – parcelă, lot; **** – ăsta-s io!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

31 Comments → “Publicul – ţintă”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # frapefruits: Mie, nu mi-a trecut prin cap să iau marea într-o sticlă. Am văzut-o prima oară, pe la 8 ani! În ’61 am văzut toată ţara din ataşul IJ-ului tatălui meu! Apoi, am cutreierat-o de nenumărate ori, inclusiv, cu autostopul!

 2. grapefruits 8 years ago  

  Pana sa vin in Romania, nu vazusem nici eu muntii. A fost o placere imensa sa ma aflu la poalele muntilor din Dorna, atunci cand am mers prima oara.

  Am stat o zi intreaga pe partie, iar seara m au dus la urgente, pentru ca intrasem in soc hipotermic. Nu-mi pare rau. Faceam 18 ani, iar eu eram in spital. Cu toate acestea, a fost cel mai frumos cadou> o vacanta la munte.

  Marea am vazut/o mult mai tarziu, in anul doi de facultate, imi luasem putina apa intr-o sticla, din frica ca n-o sa mai am ocazia sa vad Marea Neagra…Din fericire, e prea mare ca sa se termine, chiar daca mai sunt ca mine, care isi iau marea in sticla.

  Sunt amintiri pentru o viata…

 3. ZamPop 8 years ago  

  # grapefruits: Lista din articol este o listă cu cei care au comentat pe blogurile mele în ultima perioadă. Deci, nu este un clasament, nu este un premiu, nici ceva care să impună reciprocitate şi nici, cu atât mai mult, adică, mai puţin!, mulţumiri.
  Este pur şi simplu o listă a câţiva dintre cei care m-au băgat în seamă (sunt şi alţii, care nu au blog).
  În concluzie: nu trebuie să-mi mulţumeşti, ci “trebuie” să mai treci pe-aici.
  Îmi amintesc, că, în Bălţi sau pe-aproape (în decembrie ’91), am discutat cu un adolescent şi i-am vorbit despre Turda mea, aşezată la marginea munţilor. M-a şocat durerea din vorbele lui când mi-a spus: Eu nu am văzut munţi, niciodată!
  Îmi amintesc, că, cu un an înainte, ajungeam, la Odessa, la malul mării, şi-mi aminteam cuvintele extaziate ale mamei mele, care, în refugiu, ajunsese pe la vârsta de 12 ani, acolo. Bunicul meu – învăţător – fusese refugiat, transferat, din Ardealul de Nord, răpit de hortişti, la Beleaevka, dincolo de Nistru.
  După seara frumoasă, pe care mi-o doreşti, să ai o zi minunată, mâine şi, apoi, în fiecare zi!

 4. grapefruits 8 years ago  

  Dap, ma gandeam sa scriu si eu un astfel de post, nu pentru altii, ci pentru mine, ca sa inteleg mai bine pentru cine scriu. Am realizat ca nu pot sa scriu daca nu imi concep in minte cel putin un cititor.

  Nu scriu pentru bloggeri. Scriu pentru mine, cea de peste ani si pentru cei care vor sa ma citeasca.

  Mii de multumiri pentru blogroll, a fost o placere sa ma regasesc acolo.

  O seara frumoasa.

 5. ZamPop 8 years ago  

  # cammely: Viciul este, prin definiţie, ceva ce-ţi place. Nu suntem, noi, bloggerii, mai vinovaţi de viciul nostru decât beţivii, jucătorii de poker sau pescarii. Parcă, viciul nostru este şi un pic util. Pentru noi, pentru alţii, …
  Tocmai ne pregătim raniţa să mergem la Zolty!

 6. cammely 8 years ago  

  Aşa deci, suntem cam viciaţi … :lol:
  Viciul acesta e o plăcere, nu o durere ;)
  O duminică faină!

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Bungust: Aprecierile sunt sincere, iar, link-ul îndeamnă cititorii mei să acceseze un blog de … bun gust! Să ai o zi minunată în fiecare zi!

 8. Bungust 8 years ago  

  Ooo, multumim de apreciere si de link. Respect.

 9. ZamPop 8 years ago  

  # blog’olog: În primul rând, nu era o obligaţie comentariul. În al doilea rând, lista este alfabetic întocmită. Dar, în al zero-lea rând, tu eşti, cu adevărat, fruncea. Prietenii ştiu de ce! – era (sau mai este?!) un slogan publicitar la o bere.

 10. blog'olog 8 years ago  

  Prezent și eu,chiar dacă-n coada comentatorilor.Io știu,deja,că fruncea nu-s da îs.

 11. ZamPop 8 years ago  

  # cammely: Te-ai înscris pe traiectoria în cerc-uită a viciului! Tu-mi citeşi blogurile şi mai şi comentezi, eu scriu pentru tine. Tu, iar mă cauţi … Mulţumesc!

 12. cammely 8 years ago  

  Am să-ţi spun şi ţie ce i-am spus şi lui Bogdan. Scrie tu pentru cine vrei, că eu tot am să te caut! :lol:

 13. ZamPop 8 years ago  

  # ela roseni: Ei! nu! că mă pusăşi pe gânduri … Ca şi cum nu aveam destule :) ! Amu … una, mă bucur că te bucuri că eşti la index! Normal, pentru că lista este cu cei care m-au onorat cu omentarii. Tu, ai comis fapta! Doi: pentru mine blogăreala este activitatea de bază. În lipsă de alta mai importantă şi mai bănoasă! Să fim sănătoşi! Dintr-o piesă de teatru, citez o replică: În curse, nu câştigă cel mai iute, în lupte nu câştigă cel mai tare, timpul şi norocul le rezolvă pe toate!

 14. ela roseni 8 years ago  

  Ei! nu! că mă pusăşi pe gânduri…Ca şi cum nu aveam destule :) ! Amu…una, mă bucur că sunt la index! Doi: pentru mine blogăreala nu e activitatea de bază. Chiar dacă mi-aş dori să stau mai mult pe net, am constatat – dupa ce am dereticat bine – că am multe de recuperat la capitolul cărţi “reale”. Aşadar, acesta e motivul pentru care “dispar” spontan, “apar” spontan…Dupa ce imi voi fi atins anumite obiective probabil ca voi fi mai activa…Te pup duuulce cu must…:)

 15. ZamPop 8 years ago  

  # Bogdan Epureanu: Am constatat şi eu că avem păreri similare în materie de principii. Doar la detaliile de aplicare mai vedem lucrurile în mod diferit. Nu este nici o problemă, atâta timp cât, oameni civilizaţi fiind, le discutăm, analizăm, argumentăm, … Încă o dată îţi mulţumesc pentru textul pe care l-am preluat de la tine: ai exprimat exact ceea ce doream.
  Să ai o zi minunată în fiecare zi!

 16. Bogdan Epureanu 8 years ago  

  Imi pare bine sa vad ca avem pareri similare in aceasta privinta (de fapt cred ca stiam deja asta din ce am mai citit la tine printre randuri). ;)

 17. ZamPop 8 years ago  

  # Mariana: Evident! Lista este doar o înşiruire a câtorva dintre bloggerii care au lăsat comentarii în ultimele săptămâni. Practic, sugerez cititorilor blogurilor mele să acceseze şi respectivele bloguri.

 18. Mariana 8 years ago  

  Daca las si eu comentarii inseamna ca si pentru mine scrii. Multumesc.

 19. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Eşti vinovat de crima de prietenie! Principiile sunt, întotdeauna, greu de memorat şi, mai ales, de respectat. Dulcele “las’ că din avion nu se vede” este mult mai uşor de aplicat.

 20. Daurel 8 years ago  

  Multumesc.
  Este scris apasat;
  Sper sa nu uit principiile; nu sunt usor de respectat…

  PS. daca nu citeam pana la coada nu stiam ca sunt pe lista scurta…

 21. ZamPop 8 years ago  

  # camelia: Lucrurile profunde se exprimă prin cuvinte banale, prin expresii (ab)uzate, …
  Important este doar gândul bun din spatele cuvintelor, expresiilor. Acela este unic şi, tocmai prin aceasta, extrem de valoros.
  Mă bucur, evident, când mi se spune că blogul meu nu este scris degeaba. Sigur că îmi doresc să cădeţi pe spate la fiecare postare (de umire!). “Diploma de merit” este să mi se spună că “pentru că nu te dezminţi…pentru că nu încetezi să crezi în unele lucruri pe care mulţi le-au uitat sau sunt pe cale a o face…în fine…ar mai fi, dar mă opresc aici. Lăsând de-o parte fiţele falsei modestii, recunosc că mă recunosc în descrierea ta.
  Pentru voi, cei din listă, scriu. Pentru că voi îmi şi comunicaţi impresiile, îmi furnizaţi supliment de informaţii, mă ajutaţi să corectez şi îmbunătăţesc scriitura, voi sunteţi “prietenii”. Ceilalţi, care trec fără urmă, sunt doar la număr, sunt “traficul”.
  OK! Clipa de sinceritate a trecut! La treabă!
  P.S.: Zâmbetul l-am citit în cuvinte. La reverenţă se răspunde cu o altă reverenţă. Am văzut-o şi pe a ta!

 22. camelia 8 years ago  

  Nu ştiu dacă se înclină sau nu ca răspuns la reveranţă, dar îţi trimit un zâmbet; nu ştiu dacă îl vei simţi…sper însă să da…să o faci.
  Îţi mulţumesc pentru gând…cel de acum…cel de când ai venit pe blogul meu cu o magnolie virtuală (mai ţii minte?)…pentru toate gândurile pe care le-ai avut pentru mine de câte ori mi-ai scris…pentru job-ul de vară cu gust de limonadă care m-a făcut să mă prăpădesc de râs şi să îţi scriu pentru întâia dată…pentru că nu te dezminţi…pentru că nu încetezi să crezi în unele lucruri pe care mulţi le-au uitat sau sunt pe cale a o face…în fine…ar mai fi, dar mă opresc aici.

  PS

  Ştiu cum e cu vorbele trase de păr sau aruncate în treacăt ale unora pe post de comentarii; le mai văd pe unele bloguri…aşa mă gândeam şi eu odată, dacă tot nu ai nimic de zis, nu lăsa semne ale trecerii tale neînchegate nici ca fond…nici precum formă!

 23. ZamPop 8 years ago  

  # Mariana: Mulţumesc pentru aprecieri şi mă bucur că găseşti lucruri pe plac pe blogurile mele. Pentru d’ăştia, ca tine, scriu. Cei cărora nu le place, nu au obligaţia să revină!

 24. Mariana 8 years ago  

  Mă bucur sa vad ca ai intrat in “club 100″ la zelist. Meriti pentru ca blogurile tale ofera atatea informatii interesante, stiri despre actualitate şi glumele tale sunt tot inteligente. Imi place ca nu cobori stacheta! Stiu ca nu-ti place cuvantul dar, esti un adevarat profesionist. Felicitari!

 25. ZamPop 8 years ago  

  # Iulia Mihai: Este deja mult timp de când am comunicat public faptul că nu mai accept schimb de link, diplome şi alte chestii de acest gen. Sigur că îmi doresc şi trafic, dar, vreau ca acesta să crească din dorinţa cititorilor de a-mi citi materialele, nu din artificii.
  Blogroll-urile mele reflectă opiniile mele despre respectivele bloguri. Îmi place, îl adaug. Nu-mi place, îl şterg. Mai nou, am constatat şi o chestie hazile (de fapt, penibilă, jenantă, de vreme ce vine de la oameni cu pretenţii!): dispari din blogroll pentru că nu ai fost de-acord cu mine, ca un fel de pedeapsă puerilă! Nici o problemă.
  Nu accept să te scuzi pentru că nu ai avut timp să-mi citeşti blogurile în ultima vreme. Nu am considerat a fi această operaţiune vreo obligaţie! Din păcate, de boala lipsei de timp, sufăr şi eu. Aştept să dea Boc o HG cu ziua de 25 de ore, că, numai 24, nu-mi prea ajung.
  În rest, toate cele bune! Să nu te plictiseşti astăzi!
  Notă: repet o observaţie pe care ţi-am mai făcut-o: dacă scrii “iulia.diana.mihai.blogspot.com” nu am parte de ratototă cu caş! corect este “iulia-diana-mihai.blogspot.com” ca să-ţi pot accesa link-ul!

 26. Iulia Mihai 8 years ago  

  Zamfir, join the club… eu sunt sătulă de cererile de schimb de link… În ultima vreme, ce-i drept că n-am mai avut vreme să citesc blogurile prietene, cu toate astea, tot sunt în asentiment cu tine.

 27. ZamPop 8 years ago  

  # incertitudini: Da, Dragă! Mulţumesc pentru aprecieri! Să ai o seară plăcută!

 28. incertitudini 8 years ago  

  Ești sucit rău.. toate ți se par de-a-ndoaselea.

 29. ZamPop 8 years ago  

  # incertitudini: Îmi dorisem, nu să strig un catalog, ci, să fac o reverenţă în faţa celor care au comentat pe blogurile mele în ultimul timp. Poate ai observat că fac acest lucru, cam o dată pe lună, şi am pus link spre blog, nu spre o anumită postare.
  Dacă chiar te deranjează, voi avea grijă să te omit la o operaţiune similară. Acum, iartă-mă!
  Mă bucur să am prietenii menţionaţi şi îmi doresc să le sporească numărul!

 30. incertitudini 8 years ago  

  Ca să fii sigur că nu pierzi pe cineva, ai strigat catalogul.

  Știi ceva? Pe mine chestia asta cu pingurile sau se vor fi numind ele, chiar mă sâcâie.
  De multe ori, am citit lucruri foarte interesante la câte un cunoscut. Omul își bate capul, adună, aleargă , vrea să discute și vine X, aș putea folosi, mai ales, femininul și pune ” plăcinta”..la ce bun?
  Dacă ” afară ”lumea aleargă ca disperată după câștig, indiferent de care ar fi, mă gândeam că aici , ar trebui să fie altfel.
  Mă bucur că am prieteni care chiar spun ce cred când vor să o facă.
  Și când simt că asta vor.

Trackbacks For This Post

 1. Banc cu mafioti « Daurel’s Blog - 8 years ago

  [...] Evident este o glumã reincãlzita, Zamfire; imi (mai) caut publicul [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line