Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Leaţ duit, Zolty!

October 25, 2010 17 Comments

După succesul campanie Let’s do it, România!, am fi putut să ne pregătim de hibernare. Câţiva dintre noi, nu putem sta liniştiţi. Tocmai s-a pornit în partea de blogolume a trăzniţilor cu capul în nori, dar, cu picioarele bine înfipte în pământ, o mişcare cu impact social mai mare decât o tornadă:

Leaţ duit, Zolty!

Scopul acţiunii: vrem ca un bogătaş (sufleteşte!) să nu-şi mai sufle în pumni de ciudă, ci, de bucurie!

Locul acţiunii: la Bogata lui Zoltybogata.

Beneficiarul acţiunii: noi, cei care am înţeles că Omul are nevoie de Prieteni şi că Zolty, care nu a avut parte de ursitoare blânde, are nevoie de noi. Ce bucuroşi şi fericiţi vom fi când Zolty nu se va mai teme de iarna care vine!

După ce am tot scris despre acest OM minunat şi, mai nou, au început să scrie şi alţii, s-a găsit unu’ şi mai dăştept decât noi, care, vrea să nu mai scriem, ci, să punem mâna şi să ajutăm concret. A dat şi şuieratul de adunare a ortacilor. La postarea

Haideţi să-l ajutăm pe Zolty

s-au adunat deja zeci de oferte. Unul vine cu material, altul cu scule, altul cu pricepere, unul a pus deja berea la frigider, o mândră şi-a suflecat mânecile pentru că, după lucru, trebuie şi făcut curăţenie, unul face inventarul cămării (mamei) şi e hotărât să mute ceva şi în portbagajul maşinii (tatălui), …

Dar, iată tot ce scrie un Om dintr-o bucată de creier:

Bună ziua, stimaţi ascultători, probabil că tocmai urmează sau aţi început deja să începeţi frumoasa zi de luni, când vi se pare că sunteţi cei mai năpăstuiţi bipezi de pe sfânta lume, cu şefi, trafic, ploaie, ceaţă, moţiuni de cenzură, România. Ei bine, nimic mai fals!

Vineri pe la amiază, când deja ne gândeam ce grătare pe la munte sau ce bani mai prăjim pe la shopping (eu mă gândeam să schimb scutecele de pânză cu unele mai de Doamne-ajută), Murgeanu anunţa pe Twitter blogul unui om bogătan (adică din satul Bogata, de lângă Cluj). Şi, citindu-i blogul, m-am emoţionat tăt-tăt-tăt!

Zolty este un om simplu pe care se pare că nu prea-l iubesc zeii. Şi pe care mi ţi l-au oropsit şi lovit din toate direcţiile. După o copilărie nefericită, în care a ajuns în scaunul cu rotile din nişte erori repetate ale sistemului medical (personal, perspectiva asta mi-a provocat mereu fiori reci pe şira spinării), după ce a crescut într-un mediu familial cum nici în filmele lui Hitchcock nu întâlneşti, Zolty îşi duce existenţa, aşa cum poate, împreună cu fratele lui (bugetar, deci minus 25%), într-o casă neizolată, care probabil urmează să cadă pe ei în viitorul apropiat, asta dacă nu face nimeni nimic pentru el. Şi aici, cu ajutorul lui Dumnezău, urmează să intervenim noi, adică colegii mei de muncă, şi voi, stimaţi cititori.

Am iniţiat o chetă în rândul onoratei cooperative la care prestez, şi acum iniţiez o chetă şi online. Vrem să strângem bani pentru a-i consolida şi izola casa lui Zolty, înainte ca să fie prea târziu. Pentru asta vom avea nevoie de ceva bănuţi, pe care vă rog frumos şi respectuos să-i donaţi! De la voi mai puţin, de la Dumnezău mai mult. Aveţi următoarele variante:

- virament bancar în contul Groparelui, pe numele BĂZĂVAN RADU VALENTIN, cont RO87 INGB 0000 9999 0041 5087 deschis la ING Eroilor, Cluj (în RON) – pentru acoperirea cheltuielilor legate de consolidarea şi (sperăm) izolarea casei; dacă rămân bani, Doamne-ajută! că Zolty, săracul, când l-am sunat vineri să-l întrebăm cu ce-l putem ajuta, o zis că Doamne, Dumnezeule, că nu există biţi suficienţi pe Internetul ăsta ca să vă fac o listă cu ce-mi trebuie!

- virament direct în contul lui Zolty – EGYED PETRU ZOLTAN, Conturile bancare: cont în RON – RO71 RZBR 0000 0600 1001 9118 sau cont în EURO – RO33 RZBR0000060010019123, deschise la RAIFFEISEN BANK sucursala Turda (BIC/SWIFT: RZBRROBU), titular de cont: EGYED PETRU ZOLTAN. Zsolty îşi va cheltui banii cum crede el de cuviinţă.

Dacă doriţi să luaţi legătura direct cu Zolty, adresa lui este: STR. ATELIERULUI  NR. 50, LOC. BOGATA, COM. CALARASI, JUD. CLUJ, COD POŞTAL 407131, Cred că apreciază dacă primeşte ustensile de bucătărie, haine, pături, aparate de uz casnic – pentru mai multe detalii vă invit să luaţi legătura direct cu el. Tel 0743 622 372, e-mail zoltybogata [at] yahoo punct com, blog http://zoltybogata.wordpress.com.

Cum mai puteţi ajuta:

- muncă de voluntariat – în a doua jumătate a lui noiembrie, după ce vom fi strâns (sperăm) suficienţi bani, o gaşcă de ficiori de la firmă vrem să ne deplasăm într-un week-end acolo şi să prestăm la şantier, ca să nu ne coste şi manopera. Dacă sunteţi inginer de construcţii şi doriţi să faceţi o faptă bună, vă asigurăm transportul şi o bere moca daca veniţi cu scule şi/sau cu know-how. Oricine doreşte să ia parte la activitate este binevenit – asigurăm transportul şi un grătar la faţa locului, ca să avem puteri.

- dacă sunteţi depozit de materiale de construcţii – donaţi şi voi o cărămidă, un sac de ciment, o găleată de mortar şi Groparele vă oferă reclamă moca pe blog.

Rog şi alţi bloagări din Cluj să popularizeze acest caz, căci de ce nu.

No… ne băgăm?

Citiţi ce scriu comentatorii şi … haideţi să ne băgăm!

Echipa Leaţ duit, Zolty!, mai are ca membri şi pe:

http://www.concediaza-ti-seful.ro

http://www.ciulea.ro

http://www.luminita-dragomir.ro/blog

http://zerocratie.wordpress.com

http://damafaracamelii.blogspot.com

http://blogsfsisoe.blogspot.com

http://quadratus.wordpress.com

http://lenesu.info

http://blogatu.ro

http://chinezu.eu

http://roxy-guzzy.info

http://balaurdegradina.wordpress.com

http://www.adihadean.ro

http://www.gabrielaneagu.info

http://www.lorandminyo.com

http://kookool.ro

http://perfublog.com

http://bibabum.ro

http://silavaracald.cotcodacii.ro

http://psaico.info

au venit şi alţii, ulterior:

http://emoralsafiialtfeldecataltii.blogspot.com

http://emilianpal.blogspot.com

http://cybershamans.blogspot.com

http://flagellus.blogspot.com

http://dar-tu-adina.blogspot.com

http://intothewild-claudiu.blogspot.com

http://denisa-vs-franta.blogspot.com

http://bunatati-simple.blogspot.com

infwork.wordpress.com

şi mulţi alţii, fie fără blog (încă!), fie … neştiuţi de mine!

Ofertă de ultim moment din ultima oră:

tânărul blogger Ulise vă transmite că este dispus să vină să latre şi el pe lângă ceilalţi bloggeri!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

17 Comments → “Leaţ duit, Zolty!”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # ion: Când am lansat “Leaţ duit, Zolty!”, era epoca lui “Let’s do it, România!”. Adică, dacă nu fandosim pe englezeşte, nu ne putem curăţa ţara. De murdărit, o murdărim pe … ţigăneşte!
  Da’, de ce să ne hardim şi filingăim?! Româneşte, nu mai şti? Mai bine, treci pe slavonă!

 2. ion 7 years ago  

  E o inițiativă lăudabilă. Oamenii au uitat să se ajute între ei, mai bine zis , la noi oamenii au uitat să se ajute între ei! succes!

  P.S. De ce m-ai certat cânda am scris Finely am revenit? oare Leț doit Zolty nu e tot din categoria engleza de baltă?
  No hard felling ! :-)

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Tamara: Am reuşit” – implică mai mulţi: Radu, Cosmin, Alpi. Atila, Dragoş, Alex, …, apoi, RIGIPS, Cabriolet, … apoi, o mulţime de Oameni, anonimi care au împins câte un leuţ, mai mic ori mai mare, în conturile pentru materiale şi în cel al lui Zolty, … mai trece-i pe listă pe cei care i-au rezolvat internet-ul. Am un Prieten care mi-a comunicat că urmează să trimită nişte bani pe care să-i dau lui Zolty, dar, cu obligaţia să nu spun cine este expeditorul. Am alţii care mi-au promis că, din ce vor primi de la Moş Crăciun, îmi vor da să-i duc lui Zolty.
  Deci, e clar AM REUŞIT, NOI. Ceea ce e mult mai important. Am dovedit că suntem capabil şi noi, cei cu capetele în norii virtualului, să ajutăm real un Om minunat, dar, nenorocos!
  La sfârşitul listei, cu sau fără voia dumneavoastră, poţi să mai adaugi doi: Ulise şi Zamfir!

 4. Tamara 8 years ago  

  ai reusit!!!!!! asta e important, ai reusit sa aduci un zambet in viata unui OM asta da bogatie!

 5. ZamPop 8 years ago  

  # rugbyk1d: Îţi mulţumim. Se pare că în 13 vom sărbători ziua de naştere a Groparului, … reînviind speranţele lui Zolty!

 6. rugbyk1d 8 years ago  

  Era sa trec cu vederea actiunea asta! Ma bag si eu, si LEAŢ DUIT, ZOLTY!

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Bogdan Epureanu: Mulţumesc pentru bunăvoinţă şi intenţie. La Bogata este reţea de gaz metan şi Zolty este legat la reţea. O sobă cu petrol ar însemna probleme cu alimentarea, aprovizionarea.
  Sunt sigur că aveţi şi pe-acolo amărâţi.

 8. Bogdan Epureanu 8 years ago  

  Daca credeti ca ajuta pot sa donez o soba pe baza de petrol (nu este noua, dar a fost folosita foarte putin de mine la cabana inainte de a pune centrala) – isi face foarte bine treaba si este si economica; singura problema ar fi cum ar putea sa ajunga de la Botosani la voi.

 9. ZamPop 8 years ago  

  # zoltybogata: Mă bucur că tornada ce s-a iscat va aduce ceva praf şi pe strada ta. Poate, vei găsi şi un grăuncior de aur în praf!

 10. zoltybogata 8 years ago  

  ms la fel

 11. ZamPop 8 years ago  

  # Grapefruits: Mulţumim. Ambele urări sunt valabile şi pentru tine.

 12. Grapefruits 8 years ago  

  Doamne ajuta Zamfir si multa sanatate lui Zolty!

 13. ZamPop 8 years ago  

  # Gabriela: De ani de zile mă străduiesc să atrag atenţia asupra acestui caz. Mă bucur că Groparu a ştiut sau a putut să atragă atenţia mai eficient decât am reuşit eu. Zolty e deja în extaz: i-a crescut enorm traficul pe blog! Are Omul acesta o foame de socializare teribilă!

 14. Gabriela 8 years ago  

  Am citit ieri despre cazul lui Zolty, la Groparu, si m-a impresionat nespus. Cand aud despre asemenea cazuri, ma gandesc ca atata timp cat ma bucur de sanatate nu am dreptul sa ma plang de unele greutati ale vietii.
  Felicitari celor care isi folosesc influenta in on-line pentru a aduce alinare unor astfel de oameni batuti de D-zeu!

 15. ZamPop 8 years ago  

  # Mariana: Nu este nici o problemă. Doar că mă întrebase Zolty şi eu habar n-aveam.
  Cozonac să-i faci cu două săptămâni înainte ori cu două după Sărbători. De Sărbători, toţi îl bombardează!
  Sănătate soacrei! Griji de ea că una ai.

 16. Mariana 8 years ago  

  Am spus ca te voi contacta ca sa-ti dau ceva pentru Zolty, dar, am fost plecata. Am probleme cu sanatatea soacrei si trebuie sa ma ocup de problema aceasta. Nu il uit pe Zolty si chiar daca mai tarziu voi face si eu ceva pentru el. Poate un cozonac mare de Craciun!

Trackbacks For This Post

 1. Să-l ajutăm pe Zsolty! | Denis si blogul sau - 8 years ago

  [...] blog şi din poveste în poveste am aflat şi eu de Zsolty din Bogata. Mai exact de pe blogul lui Zamfir, care nu doar eu am să-i mulţumesc pentru prietenia-i care o are pentru toată [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line