Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Raport autumnal tardiv

November 3, 2010 12 Comments

Este cam târziu să vorbeşti de toamnă la începutul lui noiembrie, dar, aceasta este realitatea: este o toamnă prelungă, plăcută.

Ca urmare, la 1 noiembrie, am cules fructe de ienupăr de pe Culmea Ardaşcheia, iar, mai jos, într-o poiană, am cules o mulţime de ciuperci. Tocmai am mâncat tocană din respectivele ciuperci. Sunt bolunde! Dovada? Am fost la Alimentara din colţ ca să cumpăr lapte şi am cerut un litru de … vodcă! S-a uitat patronul-vânzător speriat la mine! I-am explicat că am mâncat ciuperci şi nu ştiu dacă sunt comestibile sau nu. Din informaţiile de pe internet, am dedus că ar fi vorba de Iuţari – Lactarius piperatus, care sunt foarte comestibile, deci, am scăpat! Cu vreo 15 ani în urmă, tot într-un 1 noiembrie, cam la ora la care am cules ciupercile, am rămas înzăpezit în Feleac şi am mers pe jos până în Cluj Napoca! Alte timpuri, altă păţanii!

Cum stau în blogolume la 1 noiembrie

Situaţia blogurilor până la 1 octombrie e aici.

Situaţia actuală a poziţiile ocupate în ZeList la 1 noiembrie e aici. La 2 noiembrie e aici.

Situaţia la zi este ilustrată de capturile de mai jos:

Ca să nu mă mai acuze Doamna cu Stropi de sufel cât caru’ de exces de modestie, voi recunoaşte că următoarele creşteri în notorietate şi în topul blogurilor vor fi date de implicarea în campania de ajutorare a Prietenului Zolty din Bogata. Cu acest prilej am aflat de mai multe bloguri şi … s-a aflat de blogurile mele.

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/Picture_025_02_d7f30db4c4.jpg

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

12 Comments → “Raport autumnal tardiv”

 1. ZamPop 9 years ago  

  # camelia: Eu sunt om sărac: nu am bijuterii de argint fals, ci, numai din aur veritabil! Este vorba de un inel cu monogramă, ZP – evident, dăruit de părinţi la cucerirea … bacalaureatului!
  În legătură cu ciupercile: toate elementele pe care le ştiam mi-au spus că sunt bune. Vecina care le-a gătit, nu era sigură. Unchiul care se pricepe, nu era acasă. Aşa că … le-am mâncat pe principiul: Cine a mai văzut Drac mort?! Apoi, le-am găsit pe internet ca fiind foarte comestibile.

 2. camelia 9 years ago  

  Ciupercile se încearcă folosind o bijuterie de argint, dacă ai la îndemână; se va înnegri, din câte am înţeles. Şi acum vine păţania. Un amic de al meu cumpărase de la cineva un inel, chipurile, de argint. Printr-o întâmplare s-a aflat şi el odată la cules de ciuperci prin pădurice, încercându-le, precum şi el auzise, cu achiziţia cea nouă, inelul cu pricina de care îţi povesteam.
  Toate bune şi frumoase, argintul nu s-a înnegrit, prin urmare, culcându-se pe urechea cu povestea, a trecut la gătitul recoltei adunate cu frenezie…
  A ajuns în spital, ca urmare “a unei intoxicaţii cu ciuperci”.
  Morala poveştii şi furia lui cumplită?
  Îi fusese vândut un inel din aluminiu!!!!
  În nădejdea gândului că în argintul avut la purtător i s-ar fi confirmat faptul că poate mânca în deplină siguranţă multrâvnitele organisme….căci am înţeles că aşa li s-ar zice în biologie…a trecut la fapte…unde mă gândesc că o fi fost poate şi hămesit, nu doar cu nişte glande salivare indisciplinate…iar de la bal…a ajuns direct la urgenţă!

 3. ZamPop 9 years ago  

  # dama fara camelii: Nu scriu pentru ZeList, ci, pentru d’ăştia ca tine, care îmi citesc năzdrăvăniile.
  Ieri, am avut o zi minunatăăăăă!

 4. dama fara camelii 9 years ago  

  Si cand te gandesti ca ma dojeneam in gand, mai ales dupa cele ce mi-ai scris, ca ma inchin la Zelist.
  Sa ai o zi fericia si implinita!

 5. ZamPop 9 years ago  

  # zoltybogata: El a avut astăzi o masă copioasă: ultimele grăunţe din sacul vechi, biscuiţi, plus grăunţe din sacul nou!

 6. ZamPop 9 years ago  

  # arcadia: Mulţam pentru urare. Chiar mi-a căzut bine. Mai ales după ce am agrementat-o cu lapte.
  În privinţa declaraţiei de dragoste ce mi-ai făcut … nu reuşesc să mă ridic de pe spate, unde am căzut!

 7. zoltybogata 9 years ago  

  precis ia fost pofta lui Ulise :D

 8. arcadia 9 years ago  

  Fie-ţi de bine tocăniţa, dară! Cât despre ciuperca uriasă, o văzusem, nu-mi scapa nici o postare zamfiriană :P

 9. ZamPop 9 years ago  

  # arcadia: Intuţia feminină nu se dezminte: este unul dintre motivele pentru care nu i-am dat şi lui din tocăniţa de ciuperci! Celălalt este … egoismul! Tocăniţa este de-li-ci-oa-să! Poate că pentru că ciupercile au crescut pe bălegar de vacă?!
  Am şi antecedente în materie de ciupercăreală: vezi în Ziarul 21 din octombrie 2006!

 10. arcadia 9 years ago  

  Aibi de grija, Zamfire, ce ciuperci mânci, să nu rămână Ulise să administreze blogurile tale! :P

 11. ZamPop 9 years ago  

  # incertitudini: Doar eu! Am păţit o dată cu o tocăniţă de ciuperci din care i-am dat şi lui şi … ne-a fost foarte rău la amândoi. Acum … l-am iertat şi am mâncat singur!

 12. incertitudini 9 years ago  

  A mâncat și Ulise tocăniță??

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line