Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Renominare = 1:10.000

November 11, 2010 21 Comments

Denominarea leului i-a tăiat din coadă patru de zero. Şi a devenit mai greu! De obţinut, mai ales.

Renominarea blogurilor mele s-a realizat prin apariţia unui blog de blogger, acesta, la 21 decembrie 2009. Deci, este un blog vechi, început anul trecut. Dacă denominarea a însemnat tăierea a patru de zero, renominarea mea este exact invers. Prin adăugarea de patru de zero.

Astăzi, 10 noiembrie 2010, pe uşa virtuală a blogului a intrat cel de-al 10.000-lea vizitator.

Ca să-mi sporească bucuria, coincidenţa a făcut să fie vorba de o colegă al cărei blog îl admir, cea care, pentru a se arăta mai bine lumii virtuale, se ascunde sub pseudonimul: Ela Roseni.

Îi mulţumesc Elei, ca şi celorlalţi 9.999. Chiar dacă, din punct de vedere tehnic, nu toţi sunt vizitatori-unici, toţi sunt unici pentru mine, pentru că m-au onorat cu trecerea prin ograda blogului meu! De-ceea, le mulţumesc tuturor cu aceeaşi dragoste!

Din imaginea panoului de control şi cea a sitemeterului, puteţi afla şi ce a însemnat perioada de nici unsprezece luni de la tăierea panglicii inaugurale:

122 de postări, 802 comentarii, 10.000 de vizite cu 22.431 de pagini vizualizate, medii zilnice de 44 de vizitatori şi 120 de pagini, precum şi o poziţionare bună în ZeList (în primii 1% din cele 60.000 de bloguri cântărite).

Cred că mă pot mândri că, cu acest blog şi cu celelalte patru, plus cel al asociaţiei ecologiste pe care îl girez, plus alte trei în coordonarea cărora mă implic, am infirmat teoria dăşteptului care enumera ca calităţi (sic!) obligatorii pentru bloguire: părul scrut, tinereţea şi cămaşa scumpă!

Pentru a reitera mulţumirile mele către voi, toţi, aduc şi un omagiu colegei mai sus amintite:

Notă: cauze tehnice şi de altă natură, m-au împiedicat să lucrez în ultimele vreo zece zile. Am făcut un efort deosebit ca să pot posta acest articol, pe de-o parte, pentru cifra rotundă, pe de-alta …

8 noiembrie – onomastica tatălui, Eugen Mihail;

9 noiembrie – data de naştere a bunicii, Zamfira;

11 noiembrie – data de naştere a mamei, Maria Terezia.

Odihnească-se în pace toţi trei! Cred că ar fi fost mândri de aceste realizări ale mele.

Inutilă notă explicativă: cititorii blogurilor mele nu au nevoie să li se explice de ce, vorbind despre LEU, am pus imaginea cu ULISE. Pentru mine, Ulise valorează cât doi … lei!

—————————————–
Nu uitaţi:
Pe Blogurile zamfiriene găsiţi actualitatea de pe la noi,
viaţa în glumă, imagini faine şi file de istorie,
precum şi opinii personale.

, , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

21 Comments → “Renominare = 1:10.000”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia
  Confirmi spusele altui cititor de-al meu: “blogurile tale trebie să le citescx de două ori: prima dată – aflu ce ai scris, apoi, înţeleg ce ai vrut să spui!“. Mă bucur să vă chinuiesc în acest fel!

 2. ZamPop 8 years ago  

  # newbun: Nu e prima dată când trebuie să explic că eu nu mă pun cu geloto! El este jurnalist profesionist cu catralioane de accesări invizibile, iar, eu sunt doar un blogger amator cu câteva accesări vizibile şi comentate. Deci, nu ai de ce să te uţupeşti degeaba ca să-l aperi. Nu-l atacă nimeni, aşa cum nu-l prea bagă nimeni în seamă. Pentru că, după cum pui problema, nici tu nu eşti mai mult decât tot un … nimeni de-al lui geluto!

 3. newbun 8 years ago  

  te lauzi degeaba ca gelu are tot atatia cat ai tu da njumna intro zi

 4. ZamPop 9 years ago  

  # Florina: Primul sfat: renunţă la imaginea cu sugestii sexuale din antet. Nu este ceva obligatoriu (mai ales că imaginea este doar sugestivă, nu explicită), dar, ar oferi un dram de seriozitate blogului, la prima vedere.

 5. ZamPop 9 years ago  

  # Florina: Mulţumesc de încredere. Mă voi strădui, dar, mama, dascăl de meserie şi de pasiune, spunea că, oricât de bun ar fi profesorul, fără transpiraţia elevului nu iese nimic! Contează pe sfaturile mele, aşa cum eu contez pe transpiraţia ta. Sper să reuşim ce ţi-ai propus! Îţi dai seama că ar fi şi pentru mine un succes. Dacă doreşti cu adevărat, vom continua discuţia şi pe e-mail, iar, când îmi oferi prilejul să văd interes real din partea ta, te voi adăuga la lista mea de bloguri coordonate.

 6. ZamPop 9 years ago  

  # Daurel. Mulţumesc. Exact asta îmi doresc întotdeauna: să comunic ceva, nu să bat apa în piuă sau să tai frunze la … Ulise!
  Bucuriile sunt suportabile, oricât de mari ar fi ele, dacă le împarţi cu Prietenii!

 7. Florina 9 years ago  

  Am un blog deschis mai demult şi nefolosit încă: http://florinapacuraru.wordpress.com/
  Ajutoooooooooooor!

 8. Florina 9 years ago  

  Ce platformă îmi recomanzi? Ce titlu de blog îmi sugerezi? Poate vei continua seria aceea de articole “Dragă Ucenicule”, unde am citit lucruri atât de insgructive, de utile pentru un ucenic, ca mine. Îţi mulţumesc anticipat, Zamfire!
  A propos: cred că ar trebui să-ţi schimi numele din Zamfir Turdeanu’ în Zamfir Bloggeru’!

 9. Florina 9 years ago  

  Sunt impresionată de ce ai reuşit să faci din acest blog în mai puţin de un an. 10.000 de vizitatori, poziţia din zelist, multitudinea de comentarii, dovedesc că te ocupi serios de blogging. Pentru că m-ai învăţat multe în materie de computere şi internet, vreau să mă ajuţi să-mi fac şi eu un blog. Şti că sunt ambiţioasă şi vreau ca într-un an să ajung pe poziţia 270 în zelist! Pot conta pe tine pentru sfaturi, pentru ajutor efectiv, pentru susţinere? Sunt sigură că vei răspunde afirmativ cererii mele.
  Ce platformă îmi recomanzi? Ce titlu de

 10. Daurel 9 years ago  

  Este o postare densa, nu una de doi lei vechi…
  Sa aveti bucurii suportabile

 11. ZamPop 9 years ago  

  # arcadia: Niciodată nu fac ceva pentru că îmi spune x ori pentru că vrea Y. Dacă respectivii mă conving cu argumente pertinente (cele de genul: aşa vreau ori aşa a zis tov. director!, n-au avut niciodată şanse de succes la mine!), adopt respectiva părere şi o aplic, exact ori modificată. Şi în cazul tău, voi ţine cont de părerea ta, în raport cu alte păreri şi cu intenţiile mele. Părerea ta este doar un reper în analizele ce le fac. Asta nu înseamnă că te desconsider, ci, consider părerea ta doar ca pe o părere, un sfat.
  Din păcate, nu am chiar mii de vizitatori, dar, sute sunt.
  Mă bucur că eşti ecologistă. Înseamnă că eşti un Om normal!
  Dincolo de auzit de bine, hai, să-l şi facem!

 12. arcadia 9 years ago  

  Deci sunt ecologista! Pentru ca imi plac cele enumerate si-am educat doi cetateni vecini sa nu arunce gunoaie in Timis. Acum dau foc gunoaielor in spatele casei, ma afuma ca pe slana de porc, dar macar avem un Timis mai curat. :D

  Iti multumesc pentru bunavointa dar zic sa nu faci niciun fel de schimbari la blog doar in urma parerii mele. Eu sunt una singura, tu ai mii de cititori, e foarte posibil ca altora sa le placa tocmai cele ce ma incurca pe mine.

  S-auzim de bine!

 13. ZamPop 9 years ago  

  # arcadia: Mulţumesc! Aşa mă ajuţi mai mult decât cu cinci laude.
  Culorile, bloduirile şi italicele le folosesc pentru a evidenţia anumite cuvinte sau expresii cu pondere în naraţiune. Trimiterile (link-urile) nu sunt obligatorii, dar, te ajută să afli explicaţii suplimentare, adaosuri la cele spuse acum. Voi încerca să ponderez aceste evidenţieri şi trimiteri, pentru a nu pica în latura excesivă a utilizării lor.
  Dar, aşa cum ai remarcat, textele mele au substanţă. Nu scriu ca să umplu pagina, ci, pentru a transmite informaţie. Mă bucur că ai remarcat această caracteristică a blogurilor mele.
  Ecologist? Nu ai cum să te faci. Eşti, dacă îţi plac aerul curat, apa limpede, iarba verde, … Trebuie, doar, să găseşti forma în care să te implică în protejarea mediului, a naturii. Nu este necesar să dărâmi munţii. De exemplu, este meritoriu dacă reuşeşti să convingi pe cineva să nu mai arunce gunoaiele, în mod tradiţional, în vale.
  Chestia cu supărarea, pică, din start. Mă superi numai dacă îmi spui că am un blog “naşpa” şi nu-mi explici de ce îl consideri aşa, nu mă ajuţi să-l fac “ne-naşpa”!

 14. arcadia 9 years ago  

  Se spune ca atunci cand critici ceva trebuie sa aduci in schimb solutii sau propuneri de imbunatatire, ceea ce eu nu pot sa fac fiindca nu ma pricep.

  Dar daca m-ai intrebat, am sa-ti spun ca blogul tau e cel mai greu de citit dintre toate cele pe care le urmaresc, trebuie sa-mi iau timp sa cotrobaiesc pe indelete in ele pentru ca esti plin de trimiteri, de link-uri, de culori, de font-uri, de sublinieri si eu ma pierd in ele, mai ales cand vreau sa scriu ceva si sa urmaresc eventualele raspunsuri. :D

  Na, am zis, amu sa nu te superi pe mine, bine? Pentru ca chiar asa intortocheat, eu citesc tot ce scrii. :)

  Dar acum se cuvine sa spun si de ce citesc, nu?
  Citesc pentru ca subiectele sunt de actualitate, pentru ca esti ecologist si as vrea sa ma fac si eu, pentru ca-mi place lumea vazuta de tine, pentru ca ai penita ascutita si pentru ca pretuiesc prietenia ta, asa virtuala cum e.

  Cum spuneam!

 15. ZamPop 9 years ago  

  # ela roseni: Chiar mă gândeam cu groază că cel de-al 10.000-lea va fi un anonim.
  Hai, să aplicăm vorba: doare (pe tine!?), dar, place (mie!).
  Să ne citit sănătoşi şi pe mai departe!

 16. ela roseni 9 years ago  

  Mă ispiteşti să mă fălesc…:)!Şi e ruşinos…:)…?

 17. ZamPop 9 years ago  

  # arcadia: Mulţumesc pentru felicitări, pentru că aşa e politicos. Dar, … nişte critici nu ai?

 18. arcadia 9 years ago  

  Felicitari si la ecouri cat mai mari, Eco-Zamfire! :)

 19. ZamPop 9 years ago  

  # se-cret: Mulţumesc. Exact acelaşi lucru îmi doresc şi eu. Dacă nu mor (degerat, îngheţat, strivit de zăpadă, …) până la Primăvară, …

 20. se-cret 9 years ago  

  FELICITĂRI și la mai mulți,mult mai mulți !

Trackbacks For This Post

 1. Lista lui Zamfir – 9 noi. 2010 « Ulise al II-lea – blog canin - 9 years ago

  [...] a fost un fel de Sărbătoare a Blogului de Blogger! Un fel de bilanţ, înainte de împlinirea a 11 luni de [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line