Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

E uşor a scrie bloguri ...

December 5, 2010 23 Comments

E uşor a scrie versuri / Când nimic nu ai a spune, / Înşirând cuvinte goale / Ce din coadă au să sune.- le explica Eminescu Criticilor mei şi este aserţiunea foarte actuală şi în materie de bloguri. E uşor a scrie bloguri când nimic nu ai a spune. Este tema taclalelor duminicale, la care vă provoc. De fapt, vă prezint un …

Fals tratat de pupincurism

Tratatele se scriu de cei care sunt docţi în materia abordată. Despre pupincurism, habar n-am. Am explicat, de multe ori, celor ce tatonau terenul, încercând „să-mi afle preţul”: nu poţi rosti o cifră cu care să mă cumperi. Deci, nici nu se pune problema dacă ai avea suficienţi bani pentru aşa ceva! Totuşi, cei care se pricep la domeniul respectiv, se străduiesc să spună (nicidecum să dovedească, pentru că nu se poate dovedi ceva inexistent!), că mi s-ar putea aplica respectiva etichetă.

De fapt, în campania de denigrare al cărui subiect am fost în anii trecuţi, am fost declarat, pe rând, şi pedofil (da, mi-s dragi copii!), şi beţiv (oricine mă cunoaşte şi mă vede – cu un pahar de vin în mână – are reacţia standard: Tu, bei?!), şi nebun (recunosc, nu întotdeauna sunt suficient de … bun! mai ales cu nemernicii, nu sunt, chiar, deloc!), chiar paranoic (de către cel care vede un atac al unui adversar în oricine care îndrăzneşte … să-i citeze numele într-un articol ori comentariu!).

Să mergem la definiţie

Definiţia pupincurismului spune: pupincurism, pupincurisme s. n. = lingușeală, servilism, slugărnicie.  Mai multe despre cuvântul cur şi utilizările sale în diferite expresii, găsiţi tot în Dexonline.  Acolo veţi găsi şi: a mușca de cur (pe cineva) expr. (vulg.) = 1. a defăima (pe cineva), a calomnia (pe cineva). 2. a ironiza în continuu (pe cineva). 3. a cârti împotriva cuiva. Adică, exact ce găsiţi pe blogul deschis de nimicii anonimi, care se uită în oglindă şi … susţin că m-ar descrie pe mine.

Nu cred că merită să mă apuc să le demontez toate aberaţiile. Oricine mă cunoaşte, se simte revoltat, jignit, scârbit de respectiva „operă”.

Nu e prima dată

Anul trecut, când tov. Maistru al presei turdene a început să-şi satisfacă piranda urlând, ultrademocratic!, că … l-am pozat într-un loc public (unde şi el făcea acelaşi lucru, fotografii), am încercat să înţeleg qui prodest. Un amic m-a lămurit: se teme de tine pentru că nu mai eşti un jurnalist dintr-o redacţie, ci, te exprimi liber, pe blogul tău! nu-ţi dai seama că loveşti mâinile care îl hrănesc şi, din pupincurism profesionist, el îşi plăteşte şefii! Până ai fost un jurnalist între ceilalţi, iar, şefii tăi te-au ţinut sub obroc, nu ai fost interesant pentru astfel de nimici. Acum, ai dovedit că eşti cineva şi îi sperii. Eşti un pericol, pentru că dai cititorilor un alt etalon. Iar, prin comparare, ei devin şi mai mici decât erau înainte.

Altă-dată, un fiţingău, se lăuda că „mă snopeşte în bloguri”, pentru că are, ca dovezi de profesionalism atroce: tinereţea, imberbitatea şi valoarea cămăşilor. Timpul nu prea i-a dat dreptate: acum, el are un blog (a deschis vreo trei-patru, în timp! dar … a aflat că întreţinerea unui blog costă … timp şi muncă! ca să nu mai spunem şi ceva urme de talent!) situat undeva, în ZeList, după poziţia 10.000, în timp ce eu am cinci înainte de respectiva poziţie. Nu are rost să explic faptul că trei din cele cinci se află înainte de poziţia 1.000 din respectivul clasament cu 60.000 de bloguri româneşti, pentru că nu lauda este tema scrierii aceasta.

Tot ca să-şi dovedească seriozitatea, un mârlan, ahitat după succes financiar cu orice preţ (recte: călcând peste orişicine şi orişice, om, adevăr, principii, deontologie, bun simţ, …!), a aruncat ştirea-bombă: Zamfir este finanţat de PSD! A trecut mai bine de un an şi, nu numai că nu a adus nici o dovadă, s-a mai şi răţoit la mine că „el nu are obligaţia să-şi dovedească elucubraţiile”! Vă spun că sunt grozav: cine a mai auzit despre un partid care finanţează o persoană fizică?!

Şarpele încălzit la sân

Provocat, de unul care îşi justifica neputinţa cu explicaţia „Zamfir a zis că nu reuşesc” (vă daţi seama ce grozav sunt! doar fac o afirmaţie şi realitatea se mulează pe ideile mele!), am creat o comunitate. A bloggerilor din CUA. Am construit şi menţinut relaţia cu mulţi dintre ei, cu multă trudă, am actualizat, săptămânal, lista celor vreo şaptezeci de bloguri despre care aveam cunoştinţă. Dar, am deranjat cu pretenţiile de seriozitate şi am fost … „autoexclus”. Nu se termină lumea cu Zamfir, mi-am spus. Am încercat să urmăresc activitatea grupului. S-a tot micşorat. Legăturile s-au pierdut. Au rămas numai cei câţiva, mai deosebiţi (!), care … se pare, că sunt la baza răzbunării sub forma blogului „defăimător” la adresa mea. Au şters toate comentariile ce am încercat să le postez pe blogul comunităţii. Nu au acceptat, de la mine, nici criticile, nici laudele. Nici o problemă: ei, atâta pot, atâta fac. Exact ca şi mine: şi eu, atâta pot, atâta fac. Doar la calitatea celor făcute apare ceva diferenţă. Eu critic, argumentat, documentat, sub semnătură, cu speranţa îmbunătăţirii lucrurilor. Cam deşartă speranţa mea! Ei îmi fură identitatea şi se spurcă anonim, cu speranţa că-mi vor închide gura?! Sigur … deşartă speranţa lor!

E uşor a scrie bloguri când nimic nu ai a spune. Dar, pentru mine este greu, tocmai, pentru că am ce spune. Vezi blogurile din parohia mea blogeristică! Cele pe care le scriu, ca şi pe cele pe care doar le păstoresc. Nu vă dau link spre murdăria numită de ei “blog al sincerităţii”. Nu merită să le fac publicitate. Nu pierdeţi absolut nimic nebăgându-i în seamă! Rămâneţi la blogurile mele, atâta timp cât găsiţi ceva interesant în ele. Chiar dacă nu sunteţi catralioane de fictivi, ci, doar o mână de Oameni, foarte reali, … Vă mulţumesc fiecăruia dintre voi!

Notă: Imaginile nu au nici o legătură cu textul! Vă arată realitatea turdeană, foarte reală, surprinsă într-o plimbare, foarte duminicală, a subsemnatului!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

23 Comments → “E uşor a scrie bloguri …”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # se-cret: Am mai spus-o: fără a-i pune la punct, le dai nas!
  Dar, i-am trimis “la origine” şi-mi văd de treabă, ca şi până acum.

 2. se-cret 8 years ago  

  Am mai spus-o păcăt,teribil de mare păcat este să-ți pierzi timpul cu dat importanță acelor tâmpiți, neisprăviți care fac fapte condamnabile.Știi tu cum să faci lucruri pozitive în acel timp. E mai bine să-ți petreci vremea făcând lucruri pozitive decât să te „socotești” cu nemernicii ăia.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Teo Negură: Sfatul e sfat: se primeşte, se analizează şi, eventual, se pune în aplicare. Mulţumesc. De regulă, lumea omite acel “eventual” şi se supără că “ţi-a vrut binele şi tu nu înţelegi”!

 4. Teo Negura 8 years ago  

  Cu mare drag, Zamfir! Poate nu e cel mai bun sfat, dar e sincer…

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Teo Negură: A tăcea, te faci vinovat de … încurajare!
  Sigur că îmi văd mai departe de treabă şi mă străduiesc, împotriva situaţiei în care mă aflu, să o fac cât mai bine.
  Mulţumec de … încurajare!

 6. Teo Negura 8 years ago  

  Am lipsit putin, din lipsa de timp (pfuu, cum ma joc eu cu ale, cuvintele)… si uite ce gasesc aici! Zamfir, te irosesti, scriind un post intreg despre ei… Stiu si eu prea bine ce inseamna sa ai un singur blog in care ai ceva de spus, e impovarator de placut, dar si draconic uneori…
  Cainii latra… foarte bine, sa latre! Tu vezi-ti mai departe de scris! :)
  Pe curand!

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Cristina Dima: Bănuiesc că acel CRETIN trece pe lângă biserică şi îşi face cruce cu inima împăcată de bun CREşTIN! Am ami spus: ei, atâta pot, atâta fac. Exact ca şi mine: şi eu, atâta pot, atâta fac. Doar că este o mare diferenţă între noi: de la Om la neom!

 8. ZamPop 8 years ago  

  # murarudumitru: Ţi-am trimis un e-mail, te-am adăugat pe messenger şi te voi suna pe mobil, în curând. Mulţumesc pentru încredere şi află că sunt onorat de apelul tău. Te asigur că voi face tot ce pot ca să te ajut.

 9. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Întotdeauna am spus că este minunat când doi oameni îşi mulţumesc reciproc!

 10. Cristian Dima 8 years ago  

  Am văzut şi eu ce a făcut acel cretin… Când te vorbeşte cineva de rău pe un site sau pe un blog personal nu e chiar aşa de rău… Te bagă în seamă, îşi spune părerea şi tu poţi avea replică sau să ignori. Dar când cineva face ce a făcut cretinul ăla şi să se dea drept persoana ta e de-a dreptul josnic. În fine… să fie sănătoşi că la toţi le vine rândul!

 11. murarudumitru 8 years ago  

  buna ma numesc muraru dumitru antanplator vam gasit pe net domnu zamfir daca vreti sa ma ajutati sami faceti si mie un sait un blog ceva cu situatia mea vas fi de mare recunostinta sant an carut de 15 ani am 3 copii vreau sami sami strang bani sami iau un carut cu motor sami fac efortu meu mai usor si al familiei va rog ma puteti ajuta

 12. Daurel 8 years ago  

  Noi trebuie sa-ti multumim…
  Multumesc.

 13. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: Evident că Moşu’ a trecut grăbit şi nu a pus nimic în ghetuţe. Dar, m-am trezit (relativ) sănătos, iar, în hol, lângă ghetuţele goale, am găsit o cutie mare de carton cu un covrig negru, care … mormăia alintat că nu ar vrea încă să-l dau afară, în curte! Un Ulise fericit! Deci, ruga ţi s-a împlinit!

 14. arcadia 8 years ago  

  Sa-ti umple Mosul Nicolae ghetele cu bucurii de toate felurile! :)

 15. ZamPop 8 years ago  

  # Iulia Mihai: Mă bucur. Spune-i bunicului tău că doresc să-l felicit până în 2035 (când voi muri!) în fiecare an!

 16. Iulia Mihai 8 years ago  

  M-a amuzat sloganul :) ) Bunicul meu e Nicolae şi-ţi mulţumeşte :D

Trackbacks For This Post

 1. Asteptandu-l pe Mos Nicolae | Gabriela Neagu - 5 years ago

  [...] Mirela Pete, Noapte buna copii,  Redsky2010,  Sorina Ivascu,  Stropi de suflet, Teo Negura, Zamfir Pop si  Zina si-au lustruit ghetele, asteptandu-l pe Mos Nicolae [...]

 2. Drumuri aproape – Ardeu 8 « Cristian Dima - 8 years ago

  [...] Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 3. Poveste de vis (17) « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Teo, Teo Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 4. Năbădăiosu` la mic-dejun « Cristian Dima - 8 years ago

  [...] Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 5. Urcarea spre-abis « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] suflet, Teo, Teo Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 6. Trafic cu Hituri (runda 45) « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] de suflet, Strumful, Teo, Teo Negură, Theodora, Ulise,Umograf, Vania, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 7. Dimineata « Cristian Dima - 8 years ago

  [...] de suflet, Strumful, Teo, Teo Negură, Theodora, Ulise,Umograf, Vania, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line