Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Studiu de ne-caz

December 12, 2010 15 Comments

E duminică. Cel puţin aşa susţine calendarul.

Moşmondesc pe computer, tot de pe la cinci jumate, ca în orice zi. Pe la şase, mi-am luat tableta diabetică, apoi, mi-am construit o cafea tare. A urmat micul dejun. Al meu şi al Prietenului. Prilej cu care … l-am dat afară din casă, ca în orice zi.

Ca să nu mă plictisesc, m-am apucat să fac un studiu. De caz. Mai mult de … necaz! Să vă explic!

Eroare jenantă sau dezvăluire sado-masochistă?!

Bloggerul Cristian, membru al plutei ce a scăpat în derivă pe Arieş în jos, dar, nu mai vrea să vorbească despre grupul de plutişti (!), se dă de ceasul morţii să relege legătura dintre noi. Primesc fel şi fel de comentarii, mesaje, atenţionări, informări, … deşi îl rugasem să-şi vadă de treburile lui. Pentru mine, el este unul din motivele autoexilării mele din gaşca plutiştilor. Mi-a dat mii de explicaţii, dar, în momentele în care eram lovit, a tăcut ca un … român! Deci, a confirmat, prin tăcere, părerea “justiţiarilor care curăţau pluta de gunoaie”!

Acum, îmi comunică lista blogurilor din CUA, care, susţine el, a fost întocmită prin cumularea informaţiilor de la “Cristian și Zamfir.”. Buuun!

Ce găsesc în listă?

http://zamfirpop.wordpress.com

http://zanfirpop.blogspot.com

http://ziarul21.ro/blog/emil-h

Celebrul şi valorosul blog (conform listei lui Cristian!) ar face parte dintre blogurile din CUA!!!

1. includerea respectivului blog în listă nu-mi aparţine. Contribuţia mea poate fi cea din lista prezentată de curând, pe acest blog. Logic: includerea aparţine lui Cristian.

2. eu am verificat toate blogurile de pe listele mele: toate aparţin unor bloggeri care sunt, fie din CUA, fie originari din CUA. Am explicat, acolo unde a fost cazul, motivul pentru care am inclus un blog printre blogurile din CUA. Lista mea s-a vrut a fi un instrument de lucru, util celor care o accesează, tocmai prin garantarea de către mine a acurateţei, a veridicităţii informaţiei. Pentru că eu lucrez serios, documentat, verificat. Logic: Cristian ştie că respectivul blog este al unuia/al unora care sunt, fie din CUA, fie originari din CUA!

Ce a făcut Cristian prin această includere a celebrului, faimosului, valorosului blog în listă: o eroare jenantă sau o dezvăluire sado-masochistă?! Sau … vreţi să spuneţi că nu toată lumea lucrează serios, documentat, verificat?!

Unde greşesc, oare?! Ajutaţi-mă, plutiştilor, drepţi şi corecţi, cum pretindeţi a fi!

Pentru că din tonele de explicaţii, comentarii, justificări, acuze, invective, măscări, scuze, injurii, laude, … va lipsi numai esenţialul - identificarea autorilor porcăriei de pe blogul respectiv – vă rog ca pe toate să le trimiteţi celui care a inclus blogul-fantomă pe lista blogurilor din CUA: Cristian

Vă mulţumesc pentru preţiosul timp duminical pe care mi l-aţi acordat! În compensare, vă ofer o melodie, tot preţioasă, din categoria “veche, da’, bună!”!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

15 Comments → “Studiu de ne-caz”

 1. clabuc cititor 7 years ago  

  Notă: Regret, comentariul tău este … oglinda micimii tale ori a grosimii obrazului tău. Deci, … NU!

 2. ZamPop 7 years ago  

  # camelia: Şi ce aş mai putea să spun? Doar, sărut mâinile. Şi să priveşti în fiecare zi … dincolo de curcubeu!

 3. ZamPop 7 years ago  

  # camelia: Te bucură o petală? Te încântă o floare? Acum ascult “Over the rainbow“! Hai, să-i lăsăm pe cei care nu reuşesc să vadă dincolo de curcubeu, în nimicnicia lor. Până sunt atâtea lucruri frumoase, să nu ne pierdem vremea cu ei!

 4. camelia 7 years ago  

  Ştii…Zamfir…priveam la acea magnolie şi mă gândeam că unii calcă în picioare gândurile altora, încercând să le strivească petalele. Pentru că în stepa sufletelor lor nu au atins corole.

 5. ZamPop 7 years ago  

  # Iulia Mihai: Am trecut de faza cu supăratul. E aşa cum treci pe stradă, vezi un rahat, ţi-e scârbă, îl ocoleşti ca toată lumea şi … îţi vezi de treburile tale!
  Eu am problemele mele, ale lui Ulise, mai preiau dintr-ale lui Zolty şi dintr-ale altora, … Nu aş mai avea energie disponibilă şi pentru salubritate.
  Dacă, după ce-i dăm punga cu cadouri, după ce-i cântă cântăreaţa o colindă, … reuşesc să-l filmez pe puştiulică în momentul în care va avea în mânuţă scrisoarea de la Moş Crăciun!
  … pot rahaţii să mai deschidă două bloage după chipul şi asemănarea minţii lor crăcănată. N-am înţeles de ce nu-s în stare să facă un blog frumos, cu energia pe care o risipesc pe un blog doar pentru mintea lor îngustă?!

 6. Iulia Mihai 7 years ago  

  Acum, tu ştii ce se întâmplă în grupuleţul ăsta… Cu toate astea, recomand să nu te mai superi din tot, că ai o singură viaţă şi e ok să fim calmi şi relaxaţi..

 7. ZamPop 7 years ago  

  # daurel: Stai liniştit: nu e nici un pericol. Nemernicul nu poate înţelege că, prin recunoaşterea greşelii şi prezentarea scuzelor, se înalţă!

 8. Daurel 7 years ago  

  De-ar fi sa vina sa-si ceara scuze toti ingratii, n-ar duce-o mai bine ULISE ?

 9. ZamPop 7 years ago  

  # Teo Negura: Evident, melodia valoreaza mai mult decât orice altceva.
  Nici dacă ai cunoaşte totul, tot nu ai comenta.
  - În primul rând, ca să nu te pui rău cu ceilalţi,
  - în al doilea rând, ca să nu creadă ceilalţi că te pui bine cu mine,
  - în al treilea rând, nu tu ai păţit-o, deci, nu te amesteci!

 10. Teo Negura 7 years ago  

  Pentru ca nu pot decat citi, nefiind in cunostinta de cauza, deci nu pot comenta, o sa ma limitez la a-ti multumi pentru melodie :)

Trackbacks For This Post

 1. Năbădăiosu` şi Moşu` « Cristian Dima - 7 years ago

  [...] Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Virtual Kid, World of Solitaire,Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 2. Ultima ninsoare « Blogul lui Teo Negură - 7 years ago

  [...] Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Virtual Kid, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 3. (EU) Manifest pentru iubire « Cristian Dima - 7 years ago

  [...] de suflet, Teo, Teo Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Virtual Kid, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

 4. Trafic cu Hituri (runda 46) « Blogul lui Teo Negură - 7 years ago

  [...] de suflet, Teo, Teo Negura,  Theodora, Ulise, Umograf, Vania, Virtual Kid, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line