Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

În familie şi în ţară

December 23, 2010 10 Comments

Prin Scrisoarea pierdută a lui Caragiale, Caţavencu – dacă nu mă înşel – compară familia cu ţara în miniatură, iar, ţara cu o mare familie. De-aceea, multe fenomene se petrec în mod similar, la nivelul micro al familiei şi la cel macro al ţării.

Tocmai citeam pe InPolitics despre ultimele isprăvi ale familiilor (cred că ortografia corectă ar fi famigliilor) ce ne conduc:

- Dezvaluiri socante: Romania, condusa de timplari, fochisti si dresori de caini

- Afara din UE pe mana lui Basescu

De ce e atât de important ce am citit (citim zilnic despre astfel informaţii! se cumpără diplome, doctorate, permise de conducere, se plagiază, se minte, … ce e nou în această listă?!)? Pentru că, la 21 de ani de Marea Aglomeraţie din Decembrie, constatăm că am involuat profund. Pe toate planurile.

Vorbim de familia mică, de-acasă, celula de bază a societăţii. Ieşiţi de-acolo, zi de zi, trebuie să suportăm bălegările şi împulăciunile celor care se pretind a fi … liceeni. Indiferent dacă sunt pe stradă, în cafebar sau autobuz, frecvenţa cu care scot şi bagă pe gură, adolescentele şi adolescenţii, deopotrivă, în gura mare, obiectele sexuale din îmbinarea cărora au fost creaţi, este aproape aceeaşi. Parcă toţi ar fi membrii unei congregaţii ce se-nchină la falus. Când nu fac acest lucru la perechea lui.

Aceştia vor fi “societatea” de mâine. Ţara, ca familie mai mare.

La alt nivel, nici cei mai mari, de la nivelul părinţilor, nu se lasă mai prejos. Dacă nu le patrulează organele sexuale pe la gură chiar cu aceeaşi frecvenţă, auzi, indiferent dacă sunt pe stradă, în cafebar sau autobuz, aceleaşi laude despre cum au tras ţepe, despre cum au fentat, prieteni ori autorităţi, … Nu mai poţi pune bază pe nici o promisiune, din partea nimănui, pentru că, pe de-o parte, rişti să nu poţi realiza ce doreşti, pentru că ceea ce ţi se promite la ora 14 nu se va face la ora 16, iar, pe de-alta, dacă îndrăzneşti să încerci să afli de ce nu s-a ţinut de cuvânt … te-ai belit la … (în termeni uzuali actuali!).

Aceştia sunt “societatea” de astăzi. Ţara, ca familie mai mare.

Nu mai are rost să încercăm o nouă revoluţie. Lăsăm pe seama Pământului sarcina aceasta.

A propos de “revoluţie”. Circulă, prin târg, un zvonuleţişor, cum că

un maaaaaare revoluţionist l-a testat cu şurubelniţa în coaste (la propriu, nu la figurat!) pe un altul, mai puţin rotund. Încasatorul a vizitat IML-ul şi a scris o compunere către miliţie/poliţie. Rezultatul: tov. prim-secretar pe mun’piciu l-a chemat pe pârâcios, ca să-l ia la rost, cum îşi permite să facă reclamaţie? Pentru că, după mai multe reclamaţii, trecute în muşama, pentru care şurubelniţistul doarme nejenat, cu capu’ pe NUP-uri, rănitul în postrevoluţie a împins jalba înspre Dâmboviţa. Încurcate-s coaiele, cuiele, caielele “revoluţiei”!

Basme de Crăciun turdean!?

Credeţi şi nu-mi cereţi detalii … că-s scârboase!

Poate, de-aceea, nu am găsit nimic în presa profesionistă. Nici la TurdaNews – Pentru cei care vor să fie bine informaţi, şi nici la Ziarul 21 – ziarul care te prinde. Să fi scris în 15 minute? Toate organe independente, care scriu tot adevărul, cărora nu le poate băga nimeni pumnul în gură, … Ori nu ştiu eu să citesc, ori … nu era momentul să scrie (ca să nu piardă felicitările personale, plătite gras din banii …), ori … li s-a interzis să afle despre incidente, promiţându-li-se proctocale!

Abia pe TurdaINFO puteţi afla detalii: Protest al revoluţionarilor

Deontologia … - o fraza de dânşii inventată,

ca cu a ei putere să vă ia de fraieri,

Crăciun Fericit! Da, Crăciun de la Câmpia Turzii e fericit pentru că a câştigat procesul cu primăria!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

10 Comments → “În familie şi în ţară”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # strongvaleriana: Mă bucur că eşti de-acord!

 2. strongvaleriana 8 years ago  

  ;)

 3. ZamPop 8 years ago  

  #strongvaleriana. Mai ales pentru că principiul de bază conform căruia ne desfăşurăm cam toate activităile este: Din avion nu se vede!

 4. strongvaleriana 8 years ago  

  Sunt o gramada de elicoptere deontologice din care nu prea se vad anumite lucruri – evidente pentru cei de la sol..

  De sarbatori frumoase sa ai parte, si multa sanatate! ;)

 5. ZamPop 8 years ago  

  # zoltybogata: La fel îţi dorim şi ţie şi să ne ierţi că anul acesta nu mai putem veni la tine!

 6. zoltybogata 8 years ago  

  atzi doresc nn Craciun plin de iubire, Sanatate, fericire, Mult noroc si impliniri Si ani plini de bucurii.

 7. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: Ceva bucurie mi-am făcut, ceva sănătate … nu prea am, … Dar, rămân optimist!
  Mulţumesc de urări şi sper să fii mai bine ca mine!
  Cu Ulise, discutăm dimineaţă: acum profită de căldura din cuşeta de carton din hol!

 8. arcadia 8 years ago  

  Iti doresc sarbatori stralucite, cu sanatate si multumire. Salutari si urari lui Ulise, de la Carol. :)

Trackbacks For This Post

 1. Fior nepătruns « Blogul omului frumos - 8 years ago

  [...] Savitsky,Geanina,Ioan Sorin Usca,Madi,Stropi de suflet,Teo Negura, World of Solitaire, Zamfir Pop, Elisa, Călin Hera,isis,convietuire, fosile,Adi Hadean,Găbitzubitzu,oanaclara,Shari’s [...]

 2. Azi colind « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Theodora, Trilema, Ulise, Umograf, Vania, Virtual Kid, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line