Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Minte - ca profesionist - minte

January 1, 2011 6 Comments

La Mulţi Ani,

Colegi din mass-media,

scrisă, audio-video sau online!

Să fim sănătoşi şi să avem spor în munca de documentare şi scriere, cu litere, voci ori imagini, a materialelor noastre. Să ne-ntâlnim pe teren, să ne respectăm şi ajutăm, ca truditori în aceeaşi breaslă.

Este bine să mai citeşti portalurile jurnaliştilor profesionişti, blogger amator fiind, ca să afli cum se munceşte profesionist!

De exemplu, afli că atunci când nu copiază articole scrise de universitari, sunt buni şi bloggerii amatori. Că ăia nu-s jurnalişti. Cum e Marele Maistru Model al Mass-mediei turdene! Să zicem că ai o ştire, dar, ţi-e cam tare lene să te duci până la faţa locului, ca să faci o poză. Nici o problemă. Cauţi un articol cu un subiect similar, pe blogurile amatorilor (pe care îi dispreţuieşti, că, tu eşti rahat mare, profesionist într-ale manevrelor cefereului!) şi faci o captură de ecran dintr-un filmuleţ pe care îl găseşti pe-acolo. Pe la momentul 0.20 al filmării.

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/Picture_025_02_d7f30db4c4.jpgApoi, pui poza în articolul tău şi laşi să se creadă că tu ai muncit ca să faci poza respectivă şi …, ca să-ţi dovedeşti, fără putinţă de tăgadăgrosimea obrazului (puţin mov!), mai pui şi un comentariu “demascator“!

În aceste condiţii, cred că pot să le fac, din “prietenie” (solicitată de ei, cu aceeaşi nesimţire pe Feisbucul pentru mârlani), o sugestie pentru îmbunătăţirea banerului promoţional. Ca să fie mai aproape de realitate:

Notă: Această postare NU ESTE ATAC, nici la jeluţu, nici la prima nefastă, nici la o doua concubină, nici la … Este NUMAI a nu-ştiu-câta dovedire a … profesionalismului şi deontologiei jurnalistice bla-bla-bla întru apărarea democraţiei bla-bla-bla … Este o publicitate GRATUITĂ (nu trimite bani, te rog!), ca să îl ajut să aibă “succesuri”, la fel de “corecte” ca … de când îl ştim ca “jumăralist prostfesionist”!

Te rog să observi jeluţule că nu am spus nici că ai furat din nou, nici că eşti un ticălos care trăieşte din munca celor pe care … îi înjură! Dumnezeu să te ierte, Maistre! Pentru că nu tu ai furat, ci, Adrian MOLDOVAN, Sâmbătă, 11 Septembrie 2010, sub oblăduirea ta. Da’, tu n-ai ştiut, nu ai fost de-acord, nu ai vrut, …

Poţi să observi la el minte … mereu!

Ciorditul e tot o minciună!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Publicitate

6 Comments → “Minte – ca profesionist – minte”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Gabriela: Nu merită. Dacă îi deschideam proces când a afirmat că aş fi finanţat de un partid, riscam ca după doi ani de proces să câştig şi să am dreptul să-i iau … praful de pe tobă!
  Aproape toţi colegii din presa turdeană, îl ocolesc, îi rabdă furtişagurile, pentru că nu au chef să-i suporte “ripostele” de genul celei pe care am prezentat-o.
  El este “democratul” care a făcut circ pentru că l-am pozat în parc, la un eveniment unde şi el fotografia. El este cel care a făcut circ pentru că am pozat, din spate, o gagicuţă care lipea afişe pe stâlpi, uitându-se speriată în jur să nu o vadă nimeni. Pe fundul gagicuţei nu scria că e fiica maistrului democratiţian. Şi, aşa mai departe. Se laudă cu “obiectivitatea” lui. Toţi îi ştiu de frică pentru că afirmă că ar deţine “adevăruri” pe care le va dezvălui … niciodată! Nu a fost dovedit ca şantajist pentru că … el este sfânt! Este “câinele de pază al democraţiei” la Turda!
  Se pare că a postat porcăria, se pare că tot el a postat şi două comentarii care “îl susţin”, … Uită-te pe blogul lui şi vei observa că nu poţi identifica “comentatorii”. Nu ai nici o dovadă că ar fi şi reali. A avut probleme şi cu APPC. A plecat ca să nu fie dat afară, după ce a primit blamul breslei. La Turda, e bun, e “apreciat” de aiuritorităţile porcotalii. E un jmeker fără scrupule. Mulţi dintre cei care au lucrat cu el, acum, îşi blastămă zilele şi încearcă să-l uite.
  Tu, mă cunoşti: de la el am aflat că aş fi un beţiv notoriu!!!

 2. Gabriela 8 years ago  

  Ce nu inteleg eu, daca esti asa cum zice el, de ce nu respecta drepturile de autor si de ce utilizeaza imagini fara acordul autorului? Am vazut astfel de “mari jurnalisti”, niste papagali cu un limbaj infect, care arata cu precizie calitatea umana a posesorului. Nici macar nu merita atentie. E foarte simplu sa ii rezolvi problemele si sa ii deschizi proces pentru calomnie prin presa

 3. ZamPop 8 years ago  

  # petre: Stai liniştit, Petre. Eu am demonstrat că fură. El nu explică de ce fură, ci, că este nesimţit. Sunt două teme diferite. De prima mă ocup eu – pentru că nu-mi convine să fiu furat, nici măcar de o javră care se face că latră la democraţie. El nu ar putea demonstra că nu mă fură, aşa cum eu nu aş putea demonstra că nu port barbă Dacă nu aş purta barbă şi plete, de ce s-ar lega (!) neisprăviţii, în penurie de argumente?!
  Chiar astăzi am fost abordat de un coleg: De ce te răzvrăteşti degeaba? Şi de la mine, şi de la alţii, fură mereu. Nu e capabil de mai mult.
  Pentru el, democraţie înseamnă să-şi bage nasul în treburile mele. Chiar dacă aş avea păduchi – este liber să meargă-n mă-sa, dacă crede că acolo nu sunt! Chiar dacă aş avea facturi neplătite - ar fi un minim de decenţă să nu răspundă la întrebarea: De ce furi? cu Nu ţi-ai plătit gazu’! Iarăşi, sunt teme distincte!
  Nu mă mai miră de nimic: în postarea respectivă, a ciordit imagini publicate de mine, numai ca demonstreze că nu există nici o lipsă de legătură între “faimosul” blog anti-zamfir şi cel de care se feresc toţi colegii din mass-media locală (ei nu au aflat nici că aş fi păduchios, nici că aş avea datorii, nici că aş fi beţiv! ei au aflat doar că un bun coleg şi putem discuta ca între colegi! toţi sunt orbi, numai jelu vede “realitatea fabricată de el”!). Excepţie fac numai cei care, astăzi, lucrează cu el, iar, mâine … ne vor explica, şi ei, cine este jelu (nu vor folosi nici măcar majuscula!). Pe blogul lui, până şi fosta lui Elena explică faptul că la el furat este un stil.
  Un naturalist, francez la origine, Georges Louis Leclerc (1707 – 1788), cunoscut drept Buffon, a definit sugestiv, caracterul individual al stilului, prin formula: le style, c’est l’homme même, adica : stilul este omul insusi. Dacă a fura şi a minţi este stilul tău, e clar că eşti … jurnalist profesionist, autoclamat! La Turda! Prin alte părţi, te-ai numi … (nu folosesc nici un termen, ca să nu mă trezesc că afirmă că m-am legat de … mama lui! ar fi cap abil!).
  Cei care mă cunosc s-au pişat (vorba preferată a lu’ jelu) de râs: eu sunt un beţiv! Şi, încă, notoriu! Nu contează, pentru cretinu’ şi aplaudacii lui, că … eu nu beau! Este de notorietate. Reală!

 4. petre 8 years ago  

  Vezi ca Gelu iti explica de ce fura: http://www.turdanews.net/bloggelu/archives/3522
  E clar?! Nu mai ai voie sa il dai in gat ca fura!

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Ca să mă împac ar fi trebuit , mai întâi, să mă cert. Cum să mă cert cu unu’ care îmi fură munca?! Iar, ca bonus, inventează fel şi fel de tâmpenii, apoi refuză să aducă dovezi (normal, nu ar avea de unde).
  Stau de poveşti la o cafea cu un Om, el râgâie că … mă finanţează PSD!
  Povestesc cum am călătorit prin RFG şi boul se băşeşte imediat că … am fost securist sau turnător (încă nu s-au hotărât tembelii!)!
  Toată lumea din jurul meu ştie că eu nu prea beau, dar, de la cei de pe lângă el aflu că … am fost găsit nu-ştiu-pe-unde căzut prin şanţuri, mort de beat!

  Deci, cu cine spuneai că ar trebui să mă împac?!

 6. Daurel 8 years ago  

  Credeam ca v-ati impacat…

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line