Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Pe ce lume trăiesc (1)

January 5, 2011 15 Comments

Din motive personale, un fel de „concediu medical”, voi fi nevoit să fiu mai puţin mobil (aşa cum sunt de dinainte de Crăciun!) şi ianuarie va fi o lună cu mai puţine ştiri la zi. Ca să nu fiţi supăraţi pe mine, voi scrie mai mult despre ce citesc pe internet. Uneori, tot despre Turda şi împrejurimi. Chiar dacă nu în direct, ci, indirect!

* Dupa ce zapada s-a asezat peste oraş, un localnic s-a gandit sa profite din plin de iarna si sa schieze chiar in mijlocul orasului. Nu este vorba de Turda ori Câmpia Turzii, ci, de … New York! La Turda, nu se poate pentru că au curăţat ecologiştii - flăcăii îmbrăcaţi cu veste verzi! - zăpada de prin centrul modernizat. Şi au pus în loc … mizerie! Sigur că plătim pentru această activitate!

* Miracol financiar românesc: Firma cu profit fictiv, zero angajaţi, considerată mare contribuabil şi în 2011. Chiar dacă se pare, nu-şi pierde vremea cu plata vreunui impozit!? Dacă are zero angajaţi, cine să facă formele de plată, cine să le semneze?!

* Nu se poate spune cu precizie dacă 2011 va fi anul inaugurării proiectelor demarate în urmă cu ani buni, însă sunt șanse mari să le vedem finalizate pe cele mai importante dintre acestea. Normal, se apropie încheierea ciclului electoral şi trebuie construită cărămida, cu bani europeni, cu care să se bată în piept şi să ne îndrume: Votaţi-ne tot pe noi, că o să o duceţi bine! Al dracului de bine, după cum am văzut!

* O veste foarte tristă: Trabantul moare definitiv?!  Nici retehnologizarea, nici nostalgia, nu reuşesc resuscitarea bietului autoturism de carton, care avea o lungime de zece metri: doi maşina, opt fumul! Pentru mulţi – arestaţi din lagărul socialist! - fusese împlinirea visului de a avea o maşină. Pentru mulţi, cu dizabilităţi, fusese singura maşină adaptată la probleme lor. Va trebui să trecem satelitul (în germană: trabant = satelit) pe orbită moartă!

* Cică, distribuitorii de carburanţi vor fi obligaţi din acest an să afişeze la pompă conţinutul de biocarburanţi din benzină şi motorină, potrivit unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Economiei. Va trebui să aflăm, aşa cum citim pe eticheta brânzei câte E-uri înfulecăm, şi câte ceva despre ce fel de jăratec înfulecă motorul nostru. Ca să nu ne mai mirăm când ne lasă în drum. Ar trebui să se publice şi cantitatea de apă din benzina sau motorina pe care o plătim la preţ … regesc, într-o ţară fără aristocraţie! Oricum, vestea bună e că litrul de benzină a trecut de pragul psihologic de 5 lei/ litru şi se va grăbi spre cel de 6!?

* A propos de şofereală: deja circulă instigarea la nesupunere pentru stoparea cursului aberant al preţului combustibililor. Ceea ce le scapă organizatorilor este că acest curs creşte, nu numai din lăcomia patronilor, cât din multiplele taxe şi accize ce se înghesuie de către stat în bietul litru de benzină (ori motorină; e acelaşi tertip la ambele!). Dar, se înăspreşte Codul rutier. Se va tăia macaroana celor care se răţoiesc la ceilalţi pe drumul lor. Şi cum? Nu va mai fi bătut bătrânelul care merge prea încet pe zebră? Nu se va mai da cu piciorul în maşina celei care nu conduce ca un as al volanului? Să fim serioşi! Vorbim de Rrrromânia!

* Pana la finalul anului 2011 se vor mai construi inca 83 de kilometri de autostrada, 34 de km de centuri si 261 km de drumuri nationale reabilitate, anunta Ziarul Financiar. Cică, iar numără ministăreasa de la transporturi orice centimetru de drum un pic mai lat, ca kilometru de autostradă. Două la primărie, două la prefectură, … Şi ne mai lăudăm cu sute de kilometri de autostradă care seamănă mai mult cu drumurile naţionale de prin ţări civilizate. Pardon, că pe-acolo nu au gropi nici în drumurile judeţene!

* La finalul anului trecut, in timp ce romanii asteptau cu sufletul la gura sa vada daca 2011 le aduce ceva in plus la leafa, premierul Emil Boc s-a ocupat de “urgenta” problema a vietii sexuale a detinutilor. Păi, ăia nu-s tot „oameni”?! Chiar dacă e greu să pui eticheta de „om” unuia care a violat o puştoaică ori a căsăpit o babă pentru cincizeci de lei (că, mai mult nu avea, biata de ea!), care a inginerit financiar câteva milioane de lei (d’ăştia noi!), …

Ş-am încălecat pe-o iapă bruni (numai în vis, ca să nu stric penibilele relaţii de prietenie dintre România şi Franţa!) şi v-am spus numai minciuni. Aşa cum, le-am găsi pe net-ul nostru cel de toate zilele. De fapt, numai pe cel dintr-a cincia zi a lui Ghenar, din leat 2011, după Cristos! Am împărţit materialul în trei episoade, ca să nu vă ciumurliţi (termen tehnic ardelenesc, 101% neaoş!) cu atâta informaţie. Să fiţi sănătoşi! Acesta este primul. Să vedeţi ce v-aşteaptă mâine şi poimâine!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

15 Comments → “Pe ce lume trăiesc (1)”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: Vei afla, de pe blogurile noastre, dacă hălăduim şi pe unde.

 2. arcadia 8 years ago  

  Carol ii intoarce lui Ulise latratul, cu multumiri :D
  Plimbare frumoasa!

 3. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: Te lauzi degeaba cu răceala.
  - Om grozav e cel care răceşte vara. Iarna, orice prăpădit poate face viroză!
  - Ce nu te ucide, te întăreşte!
  Nu te lăsa răpusă pentru că … rămnem fără o admiratoare!

  Ulise a avut şi el câteva zile în care nici nu a mâncat, dar, şi-a revenit şi l-am pus la regim de … adidaşi (primeşte zilnic o labă de porc, din care s-ar face o răcitură bună!). Acum, îi transmite un lătrat prietenesc lui Carol. Dacă tote merg bine, mâine ori duminică, vom trage o hălăduială mai lungă!

 4. arcadia 8 years ago  

  @ZamPop
  Vesti bune, ne bucuram. Si Carol e mai bine, deci suntem pe calea cea buna toti, daca ignoram viroza mea, care aproape m-a rapus zilele astea :D

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Florina: Dacă mă mai înjuri (spunându-mi “Maestre”!) mă supăr şi-ţi zic “Urâtă”!
  Da, este ceva muncă. Nimic nu se obţine fără trudă. Din câte te cunosc, nici tu nu te dai îndărăt. La mine este, deja, foarte multă rutină şi merge mult mai repede decât crezi. De exemplu, pentru seria de trei articole am muncit, efectiv, cam de la şapte seara până pe la două noaptea. Deci, vreo două ore pe articol. E mult, e puţin, … Poate ar trebui să mai adaug şi timpul petrecut peste zi cu citirea diferitor surse de informare şi consemnarea într-un folder cu bookmarks, … Dar, nu asta este important. Singurul lucru important este că, ţie şi, sper, şi altora le place ceea ce le-am oferit spre lectură.

 6. Florina 8 years ago  

  Oaaaaa! Ce monument de munca! Cred ca ai muncit o zi intreaga sa citesti, sa alegi, sa decupezi, sa pui linkurile, …
  Bravo, Maestre!

 7. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: În pimul rând, când îmi dai banii? (ce boier e ăla fără bani! măcar o punguţă cu doi galbeni! dar, fără cocoş!)
  În al doilea rând, la schimbarea pansamentului, astăzi, am primit magna cum laudanum (sic!). Antibioticele au ucis răutatea din mine (cel puţin, cea din spate!), drenajul s-a efectuat bine, crestătura se închide, fără a mai supura, ci, trecând spre suturare. Mai nou sunt privat de dureri! Cred că mă voi răzbuna pe Ulise şi vom mai trage o hălăduială!

 8. ZamPop 8 years ago  

  # Teo Negură: Stai liniştit, conform principiului: ce-i rău nu piere!
  Din păcate. cele spuse de tine le-am învăţat … pe propria-mi pielcuţă!

 9. arcadia 8 years ago  

  Sanatate maxima, boierule! :)

 10. Teo Negura 8 years ago  

  Iti tin pumnii, prietene, sa te faci bine repede! :) Sanatatea e cea mai de pret dintre maruntele avutii cu care ne nastem :)

 11. ZamPop 8 years ago  

  # teo Negură: Ghilimelele se referă, din păcate, numai la faptul că nu am un job de unde să-mi iau concediu medical. Dar, sunt pe calea cea bună şi mă înzdrăvenesc … ca să rezist la zilele geroase ce urmează! Altfel, aţi rămâne fără mine!

 12. ZamPop 8 years ago  

  # blog’olog: Sunt foarte conştient de realitatea din alte părţi, dar … una este să dai 2 dolari dintr-un salar să zicem de 1.200 dolari (= 600 litri) şi cu totul alta este valoarea unui dolar când îl plăteşti dintr-un salar de 200 de dolari (= numai 200 de litri! de trei ori mai puţin, chiar dacă preţul absolut este jumătate!)! Cred că înţelegi raţionamentul meu şi eşti de-acord că nu greşesc chiar aşa demult în aprecierile pe care le fac.

 13. Teo Negura 8 years ago  

  Sper ca esti bine, prietene, voinic si sanatos, si ca acele ghilimele de la “concediu medical” sunt chiar pe bune. Oricum ar fi, iti doresc sanatate maxima!

 14. blog'olog 8 years ago  

  Prețul lichidului puturos a trecut la noi de 2$ pe litru.Nu sunteți singuri.Cred că nu ești consolat de faptul că și pe alte meleaguri e scumpă

Trackbacks For This Post

 1. Despre un blog descheiat la suflet « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Theodora, Trilema, Ulise, Vania, Veronicisme, Virtual Kid, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line