Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Pe ce lume trăiesc (2)

January 6, 2011 2 Comments

Din motive personale, un fel de „concediu medical”, voi fi nevoit să fiu mai puţin mobil (aşa cum sunt de dinainte de Crăciun!) şi ianuarie va fi o lună cu mai puţine ştiri la zi. Ca să nu fiţi supăraţi pe mine, voi scrie mai mult despre ce citesc pe internet. Uneori, tot despre Turda şi împrejurimi. Chiar dacă nu în direct, ci, indirect!

* Democraţia se bazează pe egalitatea membrilor săi şi pe respectarea de către toţi, în mod egal, a legilor. Vă place definiţia? Aşa este şi la noi. Cu numai câteva milioane de excepţii. Nu vă înşir ceea ce puteţi afla – zilnic – din mass-media. Este de notorietate faptul că eşti mai egal decât ceilalţi, dacă eşti europarlamentar. Dacă eşti parlamentar român, nici nu mai cheltuieşti pe hârtie igienică. Ai legile şi Constituţia. Dar … să nu faceţi ce face vadim, că … poliţiştii, care şi-au aruncat caschetele în curtea Cotrocenilor, s-au putea să se supere dacă dai cu cascheta în ei! Chiar dacă „Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat ca se va incepe urmarirea penala si criminalistica pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, din cauza scandalului de la evacuarea sediului central al PRM, anunta realitatea.net.” Până-i ridică târla parlamentară imunitatea, … veţi vedea ce NUP mare va primi! Pe principiul Kassai: c-aşa-i în tenis! Dar, la câte scandaluri legate de caschetele poliţiştilor români, … unul în plus, nu mai contează!

* Să nu ziceţi că mă leg de poliţişti numai ca să mă iau cu ei de piept (Doamne, fereşte!): mai fac şi, unii dintre ei şi fapte … poliţieneşti: “Urmasii” celebrului asasin Ramaru au fost descoperiti, la 11 ani dupa ce au ucis si aruncat in fantani trei oameni, de procurorii criminalisti de la Parchetul General si politistii de la Omoruri din IGP.

* Tatal tinerei inecate in Dunare a fost gasit mort sub pat, mama intr-un sifonier  – chiar şi numai citirea acestui titlu te umple de oroare. Vreţi detalii, citiţi. Şi ştiri de ultimă oră, şi mai şocante!

* Am mai citit că ungurul Boloni nu se consideră român, ci, francez.  Conform străvechiului principiu roman românizat caragealiceşte: Ubi bene, ibi patria!

* Bunicul metrourilor ia gerovital! Este pus in circulatie de peste 30 ani si va mai plimba calatorii inca 20 de ani de acum incolo. Metroul “Fulgerica“, cum a fost botezat de muncitori, a ajuns la “doctor”.

* Am primit invitaţia să-mi petrec iarna în Austria. Pe când să accept, mi-a pierit curajul. De ce? Aţi văzut ce păţesc, pe-acolo, cârcotaşii! Apoi, un capitol intunecat din istoria Europei a iesit la iveala intr-o clinica psihiatrica din vestul Austriei, unde au fost descoperite ramasitele a 220 de persoane, ucise probabil in timpul regimului nazist, relateaza marti BBC.

* Austria e-n Europa şi … „Romania nu scapa cand vrea ea de monitorizarea pe Justitie si anticoruptie, la care e supusa de mai bine de trei ani de Comisia Europeana. Purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, a declarat pentru “Adevarul” ca decizia incetarii Mecanismului de Cooperare si Verificare apartine exclusiv Executivului european.”. În traducere libertină: nu poţi fi european numai la plăcinte! Adică, Uniunea Europeană nu este un maidan, unde, dacă te superi, îţi iei jucăriile şi întorci spatele celorlalţi! Se pare că ar fi ceva deosebiri între ce e prin Uniune şi ce e pe la noi?!

* Cum ar fi să arunc la gunoi vreo nouă milioane de euro?! Habar n-am. Nu am fost în stare  nici măcar să ard o bancnotă de cinci sute de euro (încă nici nu am văzut o astfel de bancnotă!). „Stirea putea suna chiar tragic, daca barbatul care aruncase un bilet la loteria spaniola, in valoare de 9 milioane de euro, nu si-ar fi amintit in ce tomberon si-a golit buzunarele.”.

* America are brandul ei, Rusia are vodka ei, … Dupa drapel, imn si stema, Lituania va avea in curand un parfum national, ministrul lituanian al afacerilor externe oferind deja un mic flacon cu noua esenta tuturor ambasadorilor aflati la post la Vilnius. Până şi Turda îşi caută brandul. Un brand bine detonat ne-ar scăpa de parfumul … ce emană din canalizarea centrului “modernizat” de curând, cu mare … pompă! Dacă acum, iarna, duhneşte, … Vara nu-i ca iarna!

* Ce ne aşteaptă? O minciună! Adică, pe lângă minciuna politichienească, acum s-a dovedit că ne calcă şi minciunea … astrologicească. Astrologii care au facut o serie de predictii pentru anul 2011 bazandu-se pe horoscop s-au inselat. Motivul? Stelele au suferit mari modificari de-a lungul vremii si nu mai sunt aliniate asa cum erau in urma cu 2.000 de ani, informeaza LiveScience.com. Clar? În masajele electorale nu mai credem. În cele ale astrologilor nu mai are rost. În ce să mai credem?! În ce spune popa. Nicidecum în ce vedem că face!

Ş-am încălecat pe-o iapă bruni (numai în vis, ca să nu stric penibilele relaţii de prietenie dintre România şi Franţa!) şi v-am spus numai minciuni. Aşa cum, le-am găsi pe net-ul nostru cel de toate zilele. De fapt, numai pe cel dintr-a cincia zi a lui Ghenar, din leat 2011, după Cristos! Am împărţit materialul în trei episoade, ca să nu vă ciumurliţi cu atâta informaţie. Să fiţi sănătoşi! Mai e unul!

Notă: Imaginile din această postare sunt preluate de pe internet şi nu au legătură cu textul. Doar ca să vă mai descreţească fruntea!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

2 Comments → “Pe ce lume trăiesc (2)”

  1. ZamPop 8 years ago  

    # Mariana: Mulţumesc. Spor la treabă! Mai urmează şi un al treilea articol similar.

  2. Mariana 8 years ago  

    Ma omori! De doua ceasuri tot citesc, accesez lincuri si nu ma pot opri. Dar n-am terminat un articol si tu ai doua! Ai un talent de a pune lucruri atata de interesante ca ma lipesti de computer! Bravo.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line