Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Pe ce lume trăiesc (3)

January 7, 2011 7 Comments

Din motive personale, un fel de „concediu medical”, voi fi nevoit să fiu mai puţin mobil (aşa cum sunt de dinainte de Crăciun!) şi ianuarie va fi o lună cu mai puţine ştiri la zi. Ca să nu fiţi supăraţi pe mine, voi scrie mai mult despre ce citesc pe internet. Uneori, tot despre Turda şi împrejurimi. Chiar dacă nu în direct, ci, indirect!

* Dar în ce spun astronomii? Putem crede, mai ales în ce spun cei care nu au telescop şi nu toacă milioane de dolari pentru descoperiri. Citesc: „Un astronom amator din Marea Britanie a descoperit patru planete noi, fara a detine un telescop, scrie The Daily Mail in editia online. Peter Jalowiczor, in varsta de 45 de ani, nu a avut niciodata un telescop acasa, dar a reusit sa furnizeze oamenilor de stiinta suficiente informatii pentru a stabili existenta a patru noi planete gazoase din afara sistemului nostru solar.”.

* Vânătoarea era o ocupaţie strict bărbătească, pe la începuturi. Nu ştiu cu ce se ocupau pe-atunci femeile, pentru că, cratiţa s-a inventat mult mai târziu. Care să fie feminul de la vânător? Vânătoare?! Am citit, tot pe net, despre o vânătoreasă. Care vânează, evident, tot pe net!

* Anunţ foarte important pentru bărbaţi: burduşiţi-vă mp3-playerele cu muzică romantică! Curioşii să dea click aici! Un studiu realizat de un prestigios institut de cercetare bla-bla-bla … a stabilit (ce ştiam cu toţii, noi, Bărbaţii!) că femeile sunt de doua ori mai usor de convins sa accepte o intalnire cu un barbat, dupa ce au ascultat muzica romantica, potrivit unui studiu citat de dailymail.

* Să facem pace, uite, şi o veste bună pentru fetele nemaritate, care isi viseaza la noapte ursitul! Conform tradiţiilor legate de Bobotează. Ce halovini, ce valentaini, … Avem şi noi tradiţiile noastre. Câte nu le-am uitat, încă!

* Politetea, amabilitatea, diplomatia si tactul reprezinta cartea de vizita a fiecarei persoane in societate. Toate aceste conduite trebuie sa faca parte din programul de educatie a copilului. Chiar aşa să fie? Păi, nouă ne e greu şi să spunem un amărât de mulţumesc! Îmi amintesc cât am fost de şocat să constat, la prima mea vizită în Germania, cât de des se folosesc expresiile – despre care mama mea susţinea că ar fi magice: Bună ziua, Vă rog, Mulţumesc şi La revedere!

* Cel mai accesat videoclip in 2010 pe site-ul reviste stiintifice New Scientist reprezinta o iluzie optica. La prima vedere, bilele de lemn par sa sfideze legile cunoscute ale fizicii, urcand in panta.Totul tine insa de unghiul din care privim problema, asa cum puteti observa in filmulet. “Miscarea imposibila“, asa cum a fost botezat ansamblul, a fost creata de japonezul Kokichi Sugihara, potrivit Descopera.ro. Cu acest dispozitiv, profesorul Sugihara a si castigat, de altfel, Concursul “Cea mai buna iluzie a anului”.

* În ce constă asemănarea dintre BMW şi Mercedes? Nu cred că vă gândiţi la proiectele despre care  am citit eu. Maşini electrice! Mercedes se pregateste sa construiasca un nou model, care este asemanator cu un proiect lansat de BMW, denumit Mega City, informeaza Antena3.ro.

* Despre eclipsă nu vă pot spune nimic pentru că, la Turda, Soarele  a fost eclipsat de nori, înainte de a fi eclipsat de Lună. Cei care au fost mai norocoşi … Emotiv, dar stralucitor ca-ntot­deauna, cel mai luminos astru din Univers s-a “ascuns” marti dupa Luna. Eclipsa partiala de Soare a creat un spectacol deosebit, intre orele 9.08 si 12.09, pentru cei care n-au cunoscut pana atunci fenomenul.

* Cinci persoane, intre care doi fosti consilieri ai Directiei de Cultura Hunedoara si un italian, trimise in judecata intr-un dosar de trafic de obiecte de patrimoniu cultural cu un prejudiciu de peste 170.000 euro au fost achitate, marti, de magistratii Judecatoriei Deva, decizia nefiind definitiva, informeaza Mediafax. Trai pe jaf, nineacă!

* Specialistii avertizaseră ca 2010 va fi anul in care Pamantul va riposta si asa a fost. Mai multi oameni au murit in acest an din cauza dezastrelor naturale decat au murit in ultimii 40 de ani in atacuri teroriste. Adică, mai terorist decât teroriştii este Pământul, cel de care ne batem joc mereu!

* Se pare că nu mai rentează să semnezi ca primaru’, că poţi păţi tot ca el! Primarul comunei mureşene Vânători, Ioan Toşa, a fost trimis in judecata pentru fraude cu fonduri europene, scrie Realitatea.net. Pe la noi nu sunt astfel de fraude. Sau … din cauză de porcotaliu …

* Dacă vreţi să intraţi într-o Dacia Duster, adică, chiar în motorul ei, încercaţi aici.

* Închei cu o veste optimistă: criza s-a terminat. Pentru cei mai hrăpăreţi şi mai nesimţiţi dintre noi. Cu ajutorul …bocului, evident! Vezi DEX, dacă nu ştiţi ce-i bocul!

Ş-am încălecat pe-o iapă bruni (numai în vis, ca să nu stric penibilele relaţii de prietenie dintre România şi Franţa!) şi v-am spus numai minciuni. Aşa cum, le-am găsi pe net-ul nostru cel de toate zilele. De fapt, numai pe cel dintr-a cincia zi a lui Ghenar, din leat 2011, după Cristos! Am împărţit materialul în trei episoade, ca să nu vă ciumurliţi cu atâta informaţie. Să fiţi sănătoşi! Acesta este ultimul episod. Deci, puteţi spune: ufff, am scăpat!

Notă: Imaginile din această postare sunt preluate de pe internet şi nu au legătură cu textul. Doar ca să vă mai descreţească fruntea! Dar, sunt uluit cât de bine s-au potrivit!!! Jur că nu am nici ovină! Pardon: nici O vină!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

7 Comments → “Pe ce lume trăiesc (3)”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Beto: Am să-ţi spun cum mi-a definit, un amic, blogurile şi maniera de scriere: Trebuie să citesc de două ori. Prima oară, aflu ce ai scris. A doua oară, înţeleg ce ai scris!
  Blogul tău îmi place, doar din două motive: 1. nu este banal (ca aspect); 2. este interesant (din punct de vedere al conţinutului!)

 2. Beto 8 years ago  

  Nu mi-am dat seama ca este intentionat. Ma bucur ca imi citesti blogul, fapt care demonstreaza ca este un blog placut. O zi magica!

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Beto: “Greşeala” este intenţionată şi cu iz de glumă! Mulţumesc pentru invitaţie, dar, … o aplic deja, chiar dacă nu mai am timp şi să las urme. Copii şi oamenii beţi spun adevărul! Este o cugetare (foarte) populară!

 4. Beto 8 years ago  

  Lucruri bune citesti. Care să fie feminul de la vânător < Aici ai gresit putin daca se poate corecta. In rest este ok, sper sa nu te superi ca am observat o mica greseala. Dotat si acest blog. Frumos. Te invit sa mai citesti cate una cate alta printr-o biblioteca prafuita. Imi plac parerile unui " copil sau beat".

 5. ZamPop 8 years ago  

  # daurel: Cine te opreşte să comentezi?!

 6. Daurel 8 years ago  

  E bine sa nu-ti iesi din mana…
  Dar cu poze de necomentat nu ne ajuti !

Trackbacks For This Post

 1. Poveste de vis (19) « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Negura, Theodora, Ulise, Vania, Veronicisme, Virtual Kid, Vis si realitate, World of Solitaire, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ şi Ziarul de la [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line