Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Îmi pare rău …

January 8, 2011 12 Comments

… pentru ei şi pentru mine, deopotrivă!

Citesc în presa online că Peste 300 de politisti au fost jigniti, agresati aflati in misiune, in 2010.

Evident, este vorba doar de cele câteva cazuri care au ajuns a fi cercetate, poate, şi pedepsite.

De ce afirm că îmi pare rău şi pentru mine? Pentru că şi eu, în repetate rânduri, am fost jignit, agresat şi ameninţat de … poliţişti!

Cu jandarmii, am reuşit să mă împac. Corespondenţa cu generalul Olimpiodor a dat rezultate.

Nu discut acum despre alţi oameni de ordine – poliţişti comunitari ori rutieri (şi cu aceştia, la nivelul oraşului Turda, am reuşit să găsim un modus vivendi; mai primesc uneori mostre de nesimţire sub formă de admonestări, dar, … şi în cozonacul cel mai gustos se pune un dram de sare!) sau security (cu ăştia războiul este în plină desfăşurare, doar, că, atâta timp cât se limitează la răţoieli, nu deschid focul!). Chiar şi cu controlorii de la STP am reuşit să ne împăcăm civilizat (cel care nu a înţeles, a trecut iar la … tinichigerie!).

Să vă dau şi exemple:

Poliţistul are dreptul să mă ameninţe cu încătuşarea pentru ca să nu devin o victimă! Zice tov. poliţist de la Postul de poliţie din Iara. Tot el este cel care nu ştie că autoritatea sa nu se bazează pe ameninţările pe care este capabil să le emită, ci, trebuie dovedită prin prezentarea unei legitimaţii, la solicitarea mea.

Poliţistul are voie să întindă mâna spre aparatul meu de fotografiat pe motiv că el nu acceptă să fotografiez o maşină parcată pe spaţiul public! Zice tov. poliţist de la Poliţia Câmpia Turzii.

Şi alte, mult prea numeroase, din nefericire, cazuri.

Cu durere în suflet vă anunţ, Aviz către naivi – au păţit şi alţii

Autostradă, Poliţie, Rrrromânia! – aş fi vrut să văd un poliţist, dar, nu am avut noroc.

De-aceea, îmi pare tare rău pentru poliţiştii îmbrânciţi, înjuraţi, agresaţi, în timpul misiunii. Dar, îmi pare şi mai rău de mine, pentru că nu pot merge liniştit, nu pot să-mi văd de treburi, pentru că sunt agresat, ameninţat, jignit, de … poliţişti!

Ambele situaţii trebuie eliminate din societate! Nu-i aşa, Domnilor Poliţişti?

imaginile surprind o staţie de autobuz

(primul autoturism este parcat, cu luminile de poziţie aprinse; al doilea îl întrece pe primul la … distanţa faţă de bordură; când va sosi, autobuzul se va descurca el cumva şi va opri undeva, iar, călătorii vor face slalom printre autoturismele parcate; bine că nu-i vede Poliţia!)

Repet, ce am afirmat de nenumărate ori: cazurile prezentate sunt excepţii şi, de regulă, răspund cu respect la respectul pe care mi-l oferă cei puşi să facă ordine. Dacă o fac în spiritul şi litera legii, oricând, au – în mine – un coleg, un ajutor, un colaborator, un Cetăţean conştient de misiunea lor, dar, şi de drepturile mele!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

12 Comments → “Îmi pare rău …”

 1. ZamPop 8 years ago  

  ” Raul Pop: Ei nu înţeleg că eu nu am obligaţia să-i respect, dacă ei nu mă respectă. Când a venit jmekerul în uniformă, cu mâna întinsă spre aparatul de fotografiat, l-am rugat să nu atingă aparatul că … îl pleznesc. S-a mirat şi i-am explicat că eu aş fi în legitimă apărare. Îl pleznesc şi, apoi, îl dau în jdecată, să explice că a vrut sau nu să mă lovească.

 2. RaulPop 8 years ago  

  Adevarat grăiţi, dar faza e că tu ca cetăţean trebuie să-i tratezi pe ei cu respect dar la ei sentimentul nu e reciproc.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Raul Pop: Marea lor greşeală este că nu înţeleg că ar trebui să ştie legea pe care zic ei că o aplică, nu-i interesează faptul că, Eu îi plătesc şi Ei trebuie să pornească discuţia cu mine de pe poziţia de egalitate. Plus, le scapă obligaţia de a nu te considera vinovat fără dovezi. Vorba unui miliţian îmbrăct în uniformă de poliţist: Când te legitimez, este sigur că eşti vinovat! Din nefericire – pentru ei -, încă nici unul nu a reuşit să dovedească acest lucru, oridecâte ori m-au legitimat. Nici când m-au verificat pentru că s-a furat jinars, nici când au găsit o bancnotă falsă, nici când am vizitat Cazanele Dunării.

 4. RaulPop 8 years ago  

  Ei greşesc şi tot ei se agită, mentalitatea lor e la un stadiu atât de josnic încât îmi provoaca greaţa.

  Şi pe mine m-au prins odată în trafic că nu am avut cască pe scuter, m-au oprit frumos şi când mi-a cerut actele am observat că nu avea bască şi conform legii pot să nu-i prezint nimic. Mai că mă facea cu apă şi oţet că eu nu am nici juma din vârsta lui şi cum am tupeu să-i zic in faţă că nu îi prezint nimic, a vrut să punâ mâna pe mine probabil să mă tragă la sectie, da am plecat în acea secundă.

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Florina: Şi Stalin a spus că orcie este posibil: dacă nu ştii, te învăţăm, dacă nu poţi, te ajutăm, dacă nu vrei … te obligăm!

 6. Florina 8 years ago  

  E greu de înţeles democraţia. Mai ales când eşti de pe poziţie de autoritate.

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Nici eu nu scriu neapărat despre poliţişti pentru poliţişti. Dar … am grijă ca să fiu sigur că citesc măcar vreo doi-trei, din ăia mai grei.
  Dă-mi adresa neamţului!”

 8. Daurel 8 years ago  

  As scrie si eu despre politisti, insa stiu sigur ca acestia nu citesc bloguri; poze nu fac de vreo 40 de ani, insa am un cumnat neamt care are un set de poze compromitatoare; despre mine: la biserica catolica, la biserica baptista…;apoi cu haine rupte, cocosat, descult in noroi, scarpinandu-ma in nas…; altele fumand, consumand alcool, pupand o vecina…

 9. ZamPop 8 years ago  

  # Sergiu: Dacă râdem de ei, poate, mai îndreptăm. Măcar, unul!

 10. Sergiu 8 years ago  

  Am scris si eu un articol despre o jumara politieneasca, acum mai bine de vreo doi ani…

  http://sergiupaven.wordpress.com/2008/09/12/ridendo-castigat-mores/

 11. ZamPop 8 years ago  

  # bibabum: Din păcate, în prea mare măsură, … nu te pot contrazice. Am mai spus că, deşi înainte de ’89, purtam barbă şi plete mai mari ca acum, nu eram jignit în aceeaşi măsură ca acum. Dar … şi acum, ca şi atunci, am tăiat macaroana oricărui nesimţit. Nici unul nu s-a dus să mă reclame la şeful lui pentru vina de a nu-i fi înghiţit obrăznicia!

 12. bibabum 8 years ago  

  politia e militie, inca mai au mentalitatea aia

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line