Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Scuze, jeluţule

January 21, 2011 5 Comments

Chiar aşa: îţi cer scuze, Maistre al mass-mediei turdene, pentru că te-am acuzat, de-atâtea ori, că răspunzi fără să citeşti textul la care răspunzi! Îţi cer scuze, pentru că … am găsit unu’ şi mai prostfesionist ca tine!,

Am fost contactat de Dan Arsenie, un mare jurnalist de la verticalnews.ro, care mi-a pus nişte întrebări pentru un interviu legat de filumenie, pasiunea mea de-o viaţă. Am trimis un fişier word cu răspunsurile mele, detaliat, pe vreo trei pagini A4. Evident că, fiind în România, nu mi-a confirmat primirea mesajului. Suntem bine crescuţi, ce p… mea!

Dar … surpriză: găsesc, pe paginaweb a publicaţiei respective, un articol, scris de altcineva (sau de acelaşi, cu pseudonim?!), în care apar “citate” din spusele mele, în modul prostfesionist în care ne-a învăţat jeluţu nost’! Una spun eu, alta apare că aş fi spus. Şi, ce dacă? Important este că “jumăralistul” şi-a umplut pagina. Şi pe mine de ridicol, în lumea filumeniştilor români care ar citi capodopera semnată de Dan Micu (de-acord cu numele!). Oare, ce înseamnă acel vertical din numele publicaţiei? Nu cred că are vreo legătură cu serios, corect, … ori, poate,  “obiectiv”?! În pagina “Despre noi“, ei afirmă că “Îţi propunem poveşti scrise cu coloană vertebrală“!!!

Comparaţi textele, ca să aflaţi despre cât de oablă/sucită le este coloana vertebrală: ce scrie ăla micu cu ce am scris eu.

Ca urmare, am postat un comentariu la minunile scrise despre mine, ca fiind citate din spusele mele:

Doamne, ce tâmpenii ai înţeles din textul pe care ţi l-am trimis!!!
Eu am scris că mă întorceam din Slvacia şi tu spui că duceam din Slovacia cutia respectivă – nu am afirmat că aş fi scos-o din buzunar! Eu nu am spus nimic de chibriturile “Scăpărici”!
Ştiu că nu vei respecta dorinţa mea, dar … ÎŢI INTERZIC să publici materialul pe care ţi l-am trimis!

Dacă aceasta este calitatea jurnaliştilor profesionişti, sunt mândru să rămân un simplu blogger amator!

De-a lungul anilor, am mai avut parte de multe astfel de … traduceri penibile! Din “revista nr. 18/90″, am citit revista 1890, din “filumenie”, am citit, când filomenie, când filiminie, chiar dacă întotdeauna am dat texte scrise clar, cu maşina de scris sau în fişier word. O colegă a rămas uimită să afle că are o colecţie de peste 30.000 de piese (nici acum nu cred că are peste zece mii şi au trecut câţiva ani!) şi că este cel mai mare filumenist, nu numai din România! Pentru că sunt mulţi jurnalişti profesionişti în ţara noastră!

E greu să citeşti ce e scris clar! Ca să poţi citi, trebuie, mai întâi, să fi învăţat. Nu la facultatea de jurnalism, se pare!

Update: Ne-am lămurit: a primit mesajul meu – dovadă, a preluat din textul trimis de mine (cum? e altă treabă!) -, dar … nu a putut confirma primirea pentru că a fost plecat. Este ca un prostfesionist de pe la noi (care publică articolul copiat, dar … nu era acasă şi altcineva a umblta şi a greşit copiind articolul!)! Tataie, ţi-ai scăpat logica: Postarea unui “articol” cu “citate” din textul meu, presupune primirea mesajului meu şi, la citire/preluare, nu era decât de bun simţ să dai un Reply. Mai mult: comentariul meu nu l-ai aprobat (vei spune că nu l-ai văzut!), dar, alte două, postate ulterior, le-ai … Într-o situaţie, oarecum asemănătoare, cu ceva ani în urmă, un bucureştean m-a ucis cu o replică: nu ştiati că-s un Mitică?!

Concluzie: prostfesionistul TOT prostfesionist rămâne! Eu rămân TOT … blogger amator!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

5 Comments → “Scuze, jeluţule”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Andi: Ai perfectă dreptate, dar, nu în România.
  Pe de-o parte, la interzicerea formală de publicare a interviului, au răspuns cu … publicarea TRUNCHEATĂ a interviului (le cerusem EXPRES să nu-l truncheze sau să discutăm ce să taie!). Deh, să nu uităm că suntem în Rrrrromânia şi am făcut prostia să cred în Mitici!
  Pe de-altă parte, aplaudacii, de pe la noi, au năvălit cu invective. Pe acelaşi principiul al lui Moisil!
  Mai ales în jurnalism, profesionalismul se bazează pe bun simţ. Şcoli de bun simţ numai acasă, în primii şapte ani poţi absolvi.

 2. Andi 8 years ago  

  Dacă insiști, vor face reparațiile cuvenite. Nu cred că sunt rău intenționați, doar ignoranți și inculți(?). :) Asta se poate ierta, nu? :) Arată-le și vor ști.
  Profesionalismul nu se poate învăța chiar așa de ușor, nici la Jurnalism măcar, darminte în redacție.
  Curaj și succes îți doresc!

 3. ZamPop 8 years ago  

  # zoltybogata: Ca jurnalist profesionist eşti limitat în exprimare. Pentru unii limita este dată de politica ziarului, pentru alţii … de cei cinci ani de-acasă (nu i-au absolvit pe toţi cei şapte!).

 4. zoltybogata 8 years ago  

  ce să facem cu profesionişti aştia, mai bine blogăr, decît ziarist ca ăsta :D

Trackbacks For This Post

 1. Scuze, jeluţule | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] here: Scuze, jeluţule This entry was posted in Uncategorized and tagged arsenie, care-mi-a, cutii, mai-prostfesionist, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line