Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Un şut în fund

February 12, 2011 16 Comments

Este de notorietate faptul că, de cele mai multe ori, oamenii care primesc un şut în fund sunt, de fapt, ajutaţi să facă un salt înainte. La propriu, unii. Cei care au cu ce gândi, la figurat! Lovit de soartă, aruncat din poziţia în care erai, pierzând ce aveai, eşti obligat să-ţi foloseşti ce ţi-a rămas: mintea.

Când “am fost dat afară pentru indisciplină” de la firma unde lucram de vreo 25 de ani (ulterior, prin sentinţă judecătorească, am fost repus în drepturi şi mi-am primit salariul şi concediul de odihnă, aferent celor 12,5 luni de “indisciplinat”!, apoi, am plecat de bună voie cu … Ordonanţa!), pentru că deranjam, ca membru în conducerea sindicatului, am fost obligat să aflu că … se poate trăi şi fără salar. Nu, fără muncă, evident. Am analizat ce ştiu să fac şi i-am căutat pe cei care au nevoie de aşa ceva. Apoi, m-am recalificat la locul de muncă, de mai multe ori, chiar. Aşa am ajuns şi blogger.

Acum, trudesc să bloguiesc cât mai bine. Nevoit să bloguiesc de pe la cafebaruri cu wireless ori de la biblioneturi, am găsit conexiuni cu viteze mai mari şi lucrez, mai incomod decât de-acasă, dar, cu eficienţă mai bună.

De-aceea, am căutat şi noi teme pentru blogurile mele. Astfel, am trecut la teme mai complexe, mai bogate în facilităţi. E drept că implică şi multă muncă, de setare, de finisare, dar, şi rezultatul este pe măsură.

Sau … nu?! Ce ziceţi?

Aveţi posibilitatea să-mi răspundeţi prin chestionar sau prin comentarii ori (dacă nu vreţi să afle lumea ce-mi scrieţi) prin formularul de pe prima pagină a acestui blog (pe coloana din stânga, pe la mijlocul paginii). Mulţumesc anticipat

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

16 Comments → “Un şut în fund”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # lia: Ai perfectă dreptate: am omis să precizez excepţia constituită de perioada în care am lucrat la Ziarul 21! Mea culpa! La Ziarul 21 şi la ONG-ul de la Cluj Napoca, pot afirma că … nu am muncit, în sensul trudei. În cele două locuri, având sculele necesare puse la dispoziţie, precum şi prietenia patronului, m-am distrat muncind! Dovadă este randamentul pe care l-am dat şi relaţia actuală dintre noi. Ne salutăm, pentru că ne stimăm, ne ajutăm reciproc. Deci, repet: mea culpa pentru omiterea precizării celor două excepţii.
  Te rog, să nu-ţi cadă greu pentru că nu despre excepţii vorbeam!
  Mai sunt şi alţi (foşti) patroni de ziar … rotofei!

 2. lia 8 years ago  

  Zamfire, ai scris asta: “Când faci din plăcere, nu este solicitant. E-adevărat că, acum, muncesc de trei-patru ori mai mult ca atunci când lucram la un ziar, dar, acum, nu mai muncesc ca să îngraş un patron, ci, … ca să slăbesc eu!”
  Greu mi-a cazut. Pentru ca, niciodata nu mi-am batut joc de oamenii cu care am lucrat. Si nici nu m-am ingrasat din munca ta sau a celorlalti. Ca asa eram si inainte, mai… rubiconda. Dar fara sa vreau, jur!
  As vrea sa-ti amintesti, daca nu e prea greu, cum a fost relatia noastra de serviciu, cum te-ai simtit la noi si daca, intr-adevar, te-ai chinuit pentru o bucata de paine?

 3. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Aici se potriveşte o altă vorbă: Ce-mi doreşti, tu, mie, să ţi se întâmple dublu!

 4. RaulPop 8 years ago  

  Hehe, Multi înainte şi sănătate!

 5. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Un om mare am fost în ’78, când am obţinut un buletin cu barbă şi cu plete! Aceeaşi poză o aveam şi pe legitimaţia de serviciu de la ITA Cluj, unde tov. director general “te mânca” pentru nişte perciuni un pic mai lungi.
  Acum, sunt mare şi la propriu: am 19 ani. A treia oară în viaţă!

 6. RaulPop 8 years ago  

  Toate au ceva aparte, nu pot să spun că unu’ e mai altfel ca celălalt. În schimb printre rânduri se scoate usor în evidenţă că sunteţi un om mare :) .

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Raul Pop: Care blog îţi place? Acesta ori celelalte cinci ale mele? Ori, cel de mediu, pe care îl gestionez? Ori celalte … pe care le îndrum?! …
  Bine ai venit şi vei fi întotdeauna u guest-star! datorită numelui, în primul rând.

 8. RaulPop 8 years ago  

  Nu degeaba e zicala aia “Un sut in fund e un pas inainte”, omul din greseli invata, imi place blogul, voi reveni cu cea mai mare placere, sanatate !

 9. ZamPop 8 years ago  

  # se-cret: Este o temă de blog ceva mai sofisticată. Şi eu buchisesc să văd cu ce se mănăncă. Am terminat doar supa. Până la desert … va arăta mai bine şi va fi mai logic organizat. Nu reuşesc să-l conving să arate toate imaginile. M-aş bucura dacă ai enumera puncte care îţi displac, te deranjează, …
  Pe antet este un cot de Raţiu, nu de Ulise! Dar, … poate, voi schimba antetul. Deşi, el are blogul lui, cu pamflete şi glume. Acesta se vrea a fi un blog de opinii, un blog serios. Vezi, Doamne!

 10. se-cret 8 years ago  

  Se poate că în poza de sus,acolo lângă băiatul frumos,să nu fie Ulise al II-lea?Nu-mi displace noul aspect,dar va trebui să mă obișnuiesc cu al.Va fi bine!!!

 11. ZamPop 8 years ago  

  # Teo Negura: Când faci din plăcere, nu este solicitant. E-adevărat că, acum, muncesc de trei-patru ori mai mult ca atunci când lucram la un ziar, dar, acum, nu mai muncesc ca să îngraş un patron, ci, … ca să slăbesc eu!

 12. Teo Negura 8 years ago  

  Mai, eu te apreciez ca faci o treaba faina, si presupun solicitanta, mie mi-e greu si cu un blog, nu stiu ce-as face cu atatea…
  :)

 13. ZamPop 8 years ago  

  # rugbyk1d: Nici vorbă: eu nu întorc obrazul, ci, … îmi văd de treabă ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. Pentru un ticălos, asta e o lovitură mai greu de suportat decât orice înjurătură!
  Mulţumesc pentru aprecieri.

 14. rugbyk1d 8 years ago  

  Eu vă apreciez pentru că sunteţi ceea ce sunteţi! Să dea Domnu să fiţi muuultă vreme încontinuare ca să ne puteţi informa,avertiza,povăţui şi de cele mai multe ori, ului! Chiar dacă a-ţi primit Un şut, dumneavoastră a-ţi întors obrazu, cum s-ar zice.

Trackbacks For This Post

 1. Un şut în fund | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] the original here: Un şut în fund This entry was posted in Uncategorized and tagged aruncat-din, care-erai, cele-mai, fund-sunt, [...]

 2. Despre ce contează. Sau nu… « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] suflet, Teo, Teo Negura, Theodora, Ulise, Vania, Veronicisme, World of Solitaire, Zam-Fir Pop, Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ si [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line