Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Socializare, colectivizare, feis-buctare

February 23, 2011 13 Comments

Este la modă “socializarea”. Primesc invitaţii de a deveni “prieteni” pe facebook de la oameni cu care ne întâlnim, discutăm pe stradă, … Da, dar, sunt unii care au pe facebook câteva mii de … prieteni şi, musai, să-i ajungem!
Prietenia pe facebook este mai valoroasă decât prietenia pe … faţă?
Experienţa mea cu facebook-ul este jalnică: nu lelea oana e de vină că se interesează de treburi intime legate de persoana mea. Aşa a decis facebook-ul - se scuză ea şi o apără acoliţii ei cu şoric gros! ! - şi ea nu mai are dreptul să gândească. Gândeşte facebook în locul ei. Când eu am întrebat ceva similar despre treburi intime legate de persoana ei … am fost autodatafară din comunitatea pe care o creasem! Ei nu aveau nevoie de om care pretinde să gândeşti, nu să accepţi, în mod automat, prostiile de pe facebook.
Am renunţat cam la toate chestiile de socializare, la care mă înscrisesem din curiozitate. Am rămas activ doar pe twitter şi facebook, pentru că pe acestea două îmi publică, automat, dar cu acceptul meu, blogul de pe platforma franţuzească articolele. Mai pot fi găsit şi pe Linkedin. Acestea sunt excepţiile pe care le agreez.
Zilnic şterg, din căsuţa de e-mail, puzderie de mesaje care sosesc de la necunoscuţi care îmi sunt (!) sau doresc să-mi devină prieteni. Numeroase mesaje îmi cer să văd “ce a răspuns despre mine icsulescu“.

Nu mă interesează cleveteala! Icsulescu, dacă are ceva cu mine, îmi trimite – direct – un mesaj şi discutăm. Ce a spus icsulescu, în spatele meu, despre mine, e treaba lui. Dar, atunci, să nu mai pretindă că îmi este prieten! De regulă, pe cei care mă bârfesc în spate, îi bag în mama lor! Fără scuzele de rigoare, pentru că eu nu sunt jurnalist profesionist. Poţi, de pe poziţia de tembel profesionist, să afirmi că aş fi finanţat de un partid. Dar, dacă nu aduci nici o dovadă timp de aproape doi ani, …

La mine, este mai simplu. Suntem prieteni? Atunci, pretind, măcar, bun simţ! Nu suntem prieteni – eşti liber să fii porc! Nu accept ca să fim prieteni, când ai tu chef, şi să îmi demonstrezi ce porc mare poţi să fii când facebook lansează întrebări impertinente.

De curând, a mai apărut o anexă a facebook-ului. Dar, … nu mă interesează. Mi se cere să trag cu ochiul/urechea la ce a spus ţaţa icsulescu despre mine. De-aceea,…

vă informez că mesajele de la fanbox, lunchain, pipibook, baomboo, cuclantz, … ajung, cu bine, în mod AUTOMAT, fără a mai fi deschise pentru citire în RECYCLE BIN!

Acelaşi lucru şi pentru jocurile pe facebook sau pe alte pagini web: nu am timp de prostii, de joacă, de inutilităţi. Nu judec pe nimeni: fiecare face cum crede. Doar, am pretenţia, să îşi vadă fiecare de pasiunile proprii şi să nu mi le impună şi mie! De exemplu, plutistul Cristian este foarte harnic şi are o inimă largă, cât o balegă de vacă bine hrănită: pentru că îmi vrea binele, m-a numit administrator la nu ştiu câte grupuri de-ale lui şi sunt bombardat de mesaje despre activitatea respectivelor grupuri. Degeaba i-am comunicat că nu mă interesează numirea făcută de el, FĂRĂ SĂ MĂ CONSULTE, pentru că este extrem de foarte revoltat: el nu-mi vrea răul, el mă respectă! şi eu “îl jicnesc” spunându-i că-i nesimţit, de vreme ce mă tot sâcâie cu treburi despre care i-am spus clar, răspicat, că nu mă interesează. Dacă el crede că îmi face bine, MUSAI să înghit! Nu am voie să-i spun că mama lui a omis să-l educe, că … mă confundă cu subordonaţii lui de la cazarmă. Sunt “vinovat” că i-am amintit că are o mamă … de care nu a ascultat în primii şapte ani de viaţă postuterină! El nu este vinovat că mă deranjează cu mesaje aiurea. Doar eu sunt vinovat, că nu i le înghit. De curând, ca să se oprească din torentul de porcării, a trebuit să trimit un mesaj către toţi plutiştii, ca să îl potolească ei! Sunt aşteptat şi de noruego, care colaborează cu jeluţu şi crede că semănăm: nu, luneanule, eu nu sunt ca tine: nu te împulăi dacă ai alte opinii; şi Mihai a aşteptat, tot degeaba; chestii de-alea se petrec prin cafenele, prin redacţii de profesionişti, prin dosu’ cazărmii, …

Cam aşa merge treaba cu socializarea pe internet! Imaginile reprezintă capturi de ecran, mai mult ori mai puţin, legate de subiect.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

13 Comments → “Socializare, colectivizare, feis-buctare”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Florina: Mă doare că nu te pot contrazice.

 2. Florina 8 years ago  

  Aşa este peste tot. cei care muncesc sunt călcaţi de şmecheri. Minciuna şi furtul au devenit mai mult decât sporturi naţionale, au devenit brandurile românilor.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Dama fara camelii: Facebook şi celelalte vin în ajutorul … puturoşilor. Este mai uşor să pună facebook o întrebare stupidă şi tu să dai click, exprimându-ţi durerea din c…ursul zilei referitoare la “prieten”, decât să pui o întrebare şi să primeşti un răspuns. Pertinente, ambele, pe e-mail sau messenger. Eu am limitat utilizarea acestor scheme de socializare, strict la segmentele care îmi sunt utile. Zilnic dau negare la fel şi fel de mesaje, întrebări cretineşti, cereri de prietenie de la oameni care îşi sigilează profilul şi tu trebuie să-i fii prieten ca să se poată lăuda că are enşpemii de prieteni.

 4. Dama fara camelii 8 years ago  

  Nu stiu de ce, dar am o reactie adversa fata de facebook. Nu m-a incercat nici macar curiozitatea, asa cum am patit cu bloguiala.
  Duminica placuta!

 5. ZamPop 8 years ago  

  # cristian: 1. Eşti nesimţit pentru că eu ţi-am spus de mai multe ori că nu mă mai interesează activitatea ta sau a grupurilor tale. A nu lua în considerare ceea ce te-am rugat se numeşte nesimţire!
  2. Nu am de ce să scot eu acel drept, de vreme ce: a) Nu l-am înscris eu, ci, nesimţitul pe care nu-l interesează părerea mea; b) Nu ştiu cum funţionează aceste grupuri pentru că nu mă interesează. Nu mă interesează pe câţi ai făcut administratori. Şi dacă mă faci preşedinte fără să ai acordul meu, tot nesimţire se numeşte. Faptul că mulţi nu îţi spun acest lucru, nu schimbă datele problemei.
  3. După chestiile repetate pe care mi le-ai făcut, după ce în mod repetat te-am rugat să încetezi a mă mai deranja, numai un nesimţit ca tine şi-ar mai permite să-mi ţină lecţii de educaţie. Încearcă să o educi pe aia care nu te-a educat în primii şapte ani!
  Scuze trebuie să-ţi ceri ţie, nesimţitule! Nu mă interesează câte persoane implici, câte dintre ele îţi acceptă ce le bagi cu forţa pe gât, … Eu te-am rugat pe mine să nu mă mai sâcâi cu prostiile tale! Punct!
  Ca să nu mai lungim povestea că văd că nici măcar acum, în al 13-lea ceas, nu ai minimul bun simţ să te potoleşti, următoarele mesaje care vor mai veni de la tine, vor fi şterse înainte de a fi citite!

 6. cristian 8 years ago  

  Eu i-am făcut pe toți administratori la acel grup și până acuma nimeni nu ma făcut nesimțit pentru acel lucru.
  Și oricum dacă nu îți convenea trebuia să spui frumos și fără să mă faci nesimțit.
  Dar văd că îți convine să fi administrator în continuare pentru că nu ți-ai scos acel drept.
  Și scuze pentru ce să cer, atât timp cât au fost implicate și alte persoane care nu trebuiau implicate.

 7. ZamPop 8 years ago  

  # cristian: Povestea nu are sens decât prin primul pas: M-ai făcut administrator la grupul tău de pe facebook … fără să mă întrebi dacă doresc aşa ceva. Punct.
  Restul este povestea ce a urmat, ca o consecinţă a gestului tău. Deci, în stilul rrrrromânesc: tu eşti bine crescut şi nu tu eşti vinovat pentru că mă săcâi, ci, eu că nu te suport, deci, sunt un ticălos?! Aşa ai făcut şi în cadrul plutiştilor. Aşa a făcut şi oana. De-aceea, m-aţi autoexclus dintre voi. Bravo, mo, mieluşelule! Copiezi un maistru!
  Când tovarăşii din cooperativa care distrugea Transarieşul mi-au schimbat postul, apoi, m-au pus nemotivat şi m-au dat afară pentru indisciplină (!), judecătorul a constatat că primaul pas – schimbarea locului de muncă – era ilegal şi l-a anulat, iar, pe cale de consecinţă, toate cele care au urmat au fost şterse. Deci, eu nu am mai avut nemotivate, nu am mai fost dat afară, …
  Mutantis-mutandis: dacă nu era un derbedeu nesimţit care să mă proclame administrator fără să-mi ceară părerea …
  Eu mai aştept (degeaba, evident!) să-ţi prezinţi scuzele pentru gestul iniţiator al poveştii.

 8. cristian 8 years ago  

  Pacat ca nu sa spus toata poveste.
  Ca asa nu se stie adevarul, doar o parte si doar ce vrei tu ca sa iesi tu cu fata curata.

 9. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Ulise are mai mult bun simţ decât mulţi oameni. Dincolo de glumă, bunul simţ şi diplomele sunt două domenii care nu prea au atingere. Din păcate, pentru mulţi, a deveni orăşean, înseamnă a lăsa la barieră opincile şi obrazul.

 10. RaulPop 8 years ago  

  “Omul barfeste despre grajdul vecinului, dar nu simte mirosul grajdului sau.” Mare vorba, mare om.

  Socializarea are la bază bunul simţ, da.. bunul simţ lucru de care mulţi duc lipsă, prima impresie nu constă în câte scoli sau facultăţii ai absolvit, prima calitate a omului este BUNUL SIMŢ.

Trackbacks For This Post

 1. Românii au talent « Daurel’s Blog - 8 years ago

  [...] Simonei Ionescu; azi, pe acest blog, am gãsit pozele unor “capitalisti” ( ca sa nu zic mitici) si un chinez din Maramures marcând ultimul episod din serialul cu final previzibil BLOG DE BLOG [...]

 2. Demidulce « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] suflet, Teo, Teo Negura, Theodora, Ulise, Vania, Veronicisme, World of Solitaire, Zam-Fir Pop,  Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ si [...]

 3. Ce ne face bărbaţi? « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Negura, Theodora, Ulise, Vania, Veronicisme, Vis si realitate, World of Solitaire, Zam-Fir Pop,  Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ si [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line