Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Jeluţu-i prof la stiridecluj

February 27, 2011 17 Comments

Motto: Dacă eu îţi agăţ – cu maşina – poşeta, ţi-o smulge şi plec cu ea, eu nu sunt vinovat, pentru că maşina ţi-a furat-o!?

Adică, marele maistru deontolog al mass-mediei turdene să fi trecut Feleacul ca să-i înveţe “arta” sa de jurnalist profesionist pe nocivii (sic!) de la stiridecluj.ro? Se pare că da!

M-a sunat Zolty, bucuros că am fructificat ideea de a trimite o scrisoare lui Boc, pentru care am filmat şi postat pe youtube două filmuleţe. Dar, eu nu am concretizat proiectul nostru, încă, având alte poriorităţi. Atunci? Cine mi-a făcut munca?

Eroii jurnalişti profesionişti de la portalul cu pretenţii de seriozitate, stiridecluj.ro, au preluat de ici, de colo, informaţii despre Zolty şi au încropit un articol scris cu profesionalism, deontologic, … Au ciordit de pe youtube un filmuleţ de-al meu, au “muncit din greu” ca să facă şi capturi de ecran, ca să aibă şi imagini la articol. Pe filmuleţ, au muncit din greu, cu profesionalism, ca să elimine marcajul YouTube şi eticheta “(C) Zamfir POP, …“, înlocuindu-le cu StirideCluj.ro. Fără să se deranjeze ori să-l deranjeze pe Zolty.  Pentru că, pe la Bogata e mai frig decât în biroul redacţiei, nu-i aşa?! Şi mai este şi noroi pe uliţă.

Am căutat cu febrilitate să văd semnătura autorului. Normal, după stilul de profesionist deontologistical, am presupus că găsesc numele arhicunoscut al maistrului, ori, măcar, iniţialele F.G. Cruntă dezamăgire. Nici o semnătură. Deci, articolul aparţine redacţiei, este asumat de redactorul şefuleţ.

Am sunat-o pe tanti  Cărbune, care apare a fi ceva şefuţă pe-acolo. Nu ştie nimic. Doar, este de-acord că nu este o practică corectă! Dar, … exact ca jeluţu, explică faptul că are angajaţi de care habar n-are ce fac. I-am trimis un e-mail cu explicaţii, poate pricepe ceva, şi aştept răspunsul.

A prelua un filmuleţ de pe youtube, eliminând marcajul YOUTUBE şi eticheta (C) Zamfir POP pentru a le marca cu Stirile deCluj.ro se numeşte FURT!

http://www.stiridecluj.ro/social/un-clujean-cu-distrofie-musculara-catre-boc-mi-a-taiat-banii-pentru-insotitor-sa-imi-ia-si-handicapul-video

http://www.stiridecluj.ro/social/online-ul-clujean-lupta-pentru-a-l-ajuta-pe-un-tanar-din-bogata-imobilizat-intr-un-scaun-cu-rotile-sa-isi-consolideze-casa-video-si-foto

Ar fi cazul să vă fie ruşine şi să încetaţi această practică! Aştept scuzele, în mod public, pe StiriledeCluj.ro În caz contrar, voi acţiona pe căile normale ale democraţiei.

Deci, întrebarea este: Cine mi-a furat munca?

Nu mă mai mir de nimic. Suntem în Rrrrrromânia. Este normal ca, cel care munceşte cinstit, amator, neînregimentat în vreo gaşcă,  să fie vămuit de cei jmekeri! Nu mă voi mira nici dacă veţi afla de la jeluţu că “iară a pornit Zamfir un scandal”.

Normal, un maistru îşi apără ucenici!

*

Tocmai revizuiam articolul, când am primit răspunsul. După ce mi se explică … ceea ce eu nu contestasem, se ajunge şi la cestiune:

Referitor la acuzatia Dvs cum am luat jos eticheta pusa de Dvs, aceasta acuzatie este total nefondata, intrucat la descarcare automata, orice eticheta pusa ramane doar daca este scrisa direct pe film, altfel filmul este descarcat fara absolut orice pe el, inclusiv eticheta youtube. Iar in ceea ce priveste faptul ca am fi pus Stiri de Cluj pe el, acest watermark este pus automat pe orice filmulet care este urcat la noi pe site, intrucat asa a fost construit site-ul din programare. Asadar, acesta nu poate fi luat jos, deci daca Dvs considerati ca este un furt va rog sa imi comunicati pentru a sterge jos cu totul cele doua materiale. Cu stima Delia Carbune director www.stiridecluj.ro

Ce vă spuneam? Şcoala maistrului! A oanei, a lui cristian, … “Aşa a făcut computerul, facebook, programul automat, … Eu nu am vina decât că … nu am gândit. Deci, nu am furat“. Adică, după (i)logica lu’ tanti directoriţa de organ mass-media:

dacă eu îţi agăţ – cu maşina – poşeta, ţi-o smulge şi plec cu ea, eu nu sunt vinovat, pentru că maşina ţi-a furat-o!?

E simplu: Dacă nu sunteţi în stare să precizaţi cine este autorul filmuleţelor pe care le postaţi, … nu le postaţi! Să vă cereţi scuze pentru furtul, explicat atât de penibil, nu vă cred în stare!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

17 Comments → “Jeluţu-i prof la stiridecluj”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Badea să trăiască!

 2. RaulPop 8 years ago  

  Mda… mi s-a confirmat, exact ceea ce ma asteptam..

 3. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Dacă vrei să afli mai multe despre maistru presei turdene, citeşte mărturisirile uneia dintre fostele lui amante!

 4. RaulPop 8 years ago  

  Nu ma mai mir de nimic, daca as vedea rar treburi dinastea poate m-as mira, dar asa… sunt SCARBIT!

 5. ZamPop 8 years ago  

  # petre: De-acord.

 6. petre 8 years ago  

  Is gunoaie

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Dane musulmanu’: Iniţial, s-au justificat că au ciiordit munca mea pentru un scop nobil: ca să-l ajute pe Zolty. La final, după ce şi-au mărit traficul cu câteva sute de vizitatori cu filmuleţele făcut prin munca mea, s-au răzbunat … pe Zolty, ştergând articolele!
  Nu ai la cine să te pl’ngi. Te-ar judeca jurnalişti care, probabul, ar scoate-o nevinovată … că şi ei fac aşa ceva!?

 8. ZamPop 8 years ago  

  # RaulPop: Le-am scris: Măsura luată este şi mai jenantă. Era prea simplu să inseraţi un text, ceva în genul: dintr-o regretabilă eroare, am omis să precizăm că autorul filmuleţ;ului este …”! Aţi procedat româneşte: te-am scuipat, te ştergi, deci, nu s-a întâmplat nimic!, ca urmnare la mesajul lor:

  Buna seara. Intrucat am constatat ca ati considerat “jenanta” explicatia pe care v-am oferit-o si insuficienta precizarea concreta a numelui Dvs ca fiind autorul filmarilor si inserarea link-urile catre blogul lui Zoly, cele doua articole au fost sterse din site. Va doresc succes. Cu stima, Delia Carbune dir http://www.stiridecluj.ro

  Directoreaţa are dreptate: răspunsul primit de la un conducător de organ de presă, nu este jenant. Este, de-a dreptul penibil! Te mai miri de comportamentul lui Gheorghe Ascroafei?!

 9. Dane musulmanu' 8 years ago  

  Domnilor, este jenant ce s-a intamplat, spun jenant pentru ca sunt delicat, dar adevarul este ca oricum ai privi lucrurile tot furt se numeste. Ar trebui facute niste plangeri atat in instanta de judecata cat si la forurile si organizatiile ce se pretind ca se ocupa de deontologia profesionala a hotilor, pardon, a jurnalistilor intamplatori sau cum se numesc.

 10. RaulPop 8 years ago  

  Deoarece in rrromania te uiti cand altii muncesc si le iei spor de vedere buna. Is niste imbecili, puteau sa puna dinou sursa daca au vazut ca a disparut.

 11. ZamPop 8 years ago  

  # silviu: Mea culpa!

 12. silviu 8 years ago  

  Domnule, stimabile Pop, oare ai uitat ca esti in Romania ?

 13. ZamPop 8 years ago  

  # zoltybogata: Normal. Noi ne-am înţeles că, atunci când finalizez articolul, te anunţ. Tu ştii bine că sunt om de cuvânt.
  Problema a rămas că mi se fură munca şi directoreaţa de organ … nu e deranjată!

 14. zoltybogata 8 years ago  

  Eu te sunam să-ţi spun de ce nu mai anunţat de apariţia articolului şi tu habar nu aveai despre ce era vorba. Am aflat întîmplător căutînd ceva pe google despre articol. Multă sănătate

Trackbacks For This Post

 1. Jeluţu-i prof la stiridecluj | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] the rest here: Jeluţu-i prof la stiridecluj This entry was posted in Uncategorized and tagged comunitară, gânduri, i-o-smulge, [...]

 2. Petiţie pentru primăvară « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Teo, Teo Negura, Theodora, Ulise, Vania, Va-nia, Veronicisme, World of Solitaire, Zam-Fir Pop,  Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ si [...]

 3. Trafic cu Hituri (runda 57) « Blogul lui Teo Negură - 8 years ago

  [...] Umograf, Vania, Veronicisme, Virtual Kid, Vis si realitate, World of Solitaire, Zam-Fir Pop,  Zamfir Pop, Zamfir Turdeanu’ si [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line