Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Prozelitism pentru puţoism

March 19, 2011 4 Comments

Motto:  Dacă aş gândi ca voi, v-aş băga în mama voastră şi … poţi parasi grupul cu un singur click pe “leave group”!?

Comentariul de mai sus l-am postat la un grup, Green, în care m-am trezit adăugat din seninul tembelismului nu-ştiu-cui. Respectiva persoană pretinde a nu fi un puţoi oarecare, ci, o … doamnă! O doamnă cu comportament de puţoi! O doamnă care îşi permite să ignore dreptul meu de a face ori ba, parte dintr-o treabă, care mă interesează ori ba. Pe ea nu o interesează!

Nu mă îndoiesc că voi afla curând că am “jicnit” pe “doamna” respectivă. De fapt, se şi explică: Imi pare rau D-le Pop, chiar n-a fost intentia mea sa va adaug grupului fara sa fiti de acord! Am fost convinsa ca, la fel cum am fost si eu intrebata daca doresc sau nu, veti fi si Dvs.! Daca nu s-a intamplat asta, imi cer scuze inca odata! Atunci intr-adevar gestul meu poate fi socotit nesimtit!

Dar, problema este extrem de gravă din punctul de vedere al comportamentului civilizat. Le-am explicat acest lucru: Citesc cu oroare: “… fiecare membru al grupului sa inscrie minim 5 persoane din lista proprie,persoane interesate si compatibile cu linia Green … Pe cei care nu-i intereseaza daca viitorul Romaniei va fi verde si sanatos sau va ramane toxic, precum ne este prezentul, pot parasi grupul cu un singur click pe “leave group”.” Cine nu e cu RMGC este duşmanul vostru?! Dacă aş gândi ca voi, v-aş băga în mama voastră şi … poţi parasi grupul cu un singur click pe “leave group”!?

Tot mai mult constat, cu durere, că nu ne mai pierdem vremea cu gânditul. Cu respectul faţă de cel de-alături, nici atât. Oana se scuză că nu ea pune întrebările impertinente, ci, facebook-ul. Cristian se justifică pentru că nu el, ci, computerul m-a inclus în grup. Alex nici nu are remuşcări şi-mi explică – cu împulăciuni ca la el acasă!? -  cum să ies din grupul în care nu eu m-am înscris, … Acum, vine “doamna”,  cu acelaşi comportament de puţoi nesimţit, să-mi explice că … ea nu a avut intenţii rele.

Deci, conform logicii şi democraţiei actuale româneşti:

Eu am dreptul - pentru că mă doare foarte democratic în cur de părerea ta – să-ţi tulbur liniştea cu înscrierea unde te aştepţi şi unde nu te aştepţi.

Tu ai dreptul … să te munceşti ca să ieşi din rahatul în care te-am băgat cu democratică nesimţire.

Dar, ai grijă: să nu mă faci nesimţit! Că, ţi-am dovedit că … sunt!

Se zice că tot Iadul este pavat numai cu intenţii bvne!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

4 Comments → “Prozelitism pentru puţoism”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # irina: Dacă verde se referă la a spune verde lucrurile în faţă, ai dreptate.

 2. irina 8 years ago  

  hi hi… baţi în verde, Zamfire! :)
  de revedere, una din melodiile cele mai dragi mie:

  http://www.youtube.com/watch?v=3kieyW-FKyQ

Trackbacks For This Post

 1. Joc nou: Liră cu Chei | Florina Lupa Curaru - 8 years ago

  [...] liră de dilatare a conductei de gaz, Zamfir a susprins, în negura din depărate, Cheile Turzii. Poza a fost făcută în timp ce venea, pe jos, [...]

 2. Prozelitism pentru puţoism | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] more here: Prozelitism pentru puţoism This entry was posted in Uncategorized and tagged care-m-am, green, l-am-postat, leave-group, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line