Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ne-am făcut sărbătorile fericite

April 25, 2011 20 Comments

Câine pe zebră

Trendy (!) a fost urarea: “Sărbători Fericite!“. Cu Prietenul Ulise, am încercat să ni le facem conform urării.

Tetea Mihai luptă cu buruienile

Am plecat sâmbătă dimineaţă, pe la ora 9,30, de-acasă şi, pe la Cânepişte, Morţeşti, Dosu Napului şi Strucuţ, am ajuns seara la Soporu de Câmpie, la Teo, un amic mai vechi. Am dormit în fân, unul lângă celălalt.

Drum bun!

Duminică, pe la aceeaşi oră 9,30, am plecat spre casă. Peste alte coclauri. Am evitat localităţile, trecând, totuşi, prin Valea Tinoasă, iarăşi prin Strucuţ, Dosu Napului şi Morţeşti, şi prin fosta Huda, unde mai rezistă două case părăsite.

Soporeană de Turda

Ne-am făcut Sărbători Fericite, dar …

Mai întâi, l-am salutat pe tetea Mihai, care se lupta cu buruienile dintre dalele trotuarului, şi i-am dorit multă sănătate.

Să mori tu!

Rahat peste nămol

La Băile Sărate,am admirat cum curge canalizarea peste nămolul sapropelic, în cadrul “programului pentru sporirea atractivității turistice“!, pentru că cei de la CAA şi de la Garda de mediu sunt cre(ş)tini, ce p… mea, şi sărbătoresc paştele lor de bugetarieni!

Un Gheorghe

Tehnică de Morţeşti
Salutări din Dosu Napului

Ulise

Zamfir

Pe drum, la tot pasul, am admirat omenia ciobanilor, care, dacă nu-şi asmut câinii pe tine, nici nu şi-i cheamă, distrându-se cum eşti agresat pe drumul public, Ca să nu cumva să uiţi că românii sunt ospitalieri, ce p… mea, şi sărbătoresc paştele lor de oameni buni!!

Paşte fericit

Acasă, am găsit curtea comună, transformată în … crâşmă. În casă, vibra ceaşca – din care am vrut să beau ceai – de zgomotele “muzicii” dudite din boxele chinuite. Când le-am sugerat să dea muzica mai încet, întrebând la ce oră se-nchide crâşma, vecinul a sărit să mă pună la punct, cu obişnuitele, de-acum, înjurături de mamă şi ridicări de mână. Pentru că sunineanul, şi mai nou şi perechea lui, uită că locuiesc în casa dăruită tocmai de cea care a fost mama mea. Sunt cre(ş)tini, ce p… mea, şi sărbătoresc paştele lor de oameni sifilizaţi!

Alt Gheorghe

Ca să nu cumva să cred că ar fi vorba de o excepţie, am mai avut un şoc. Pe mobil, am primit un SMS. Tot de Paşte, tot de la un om sifilizat ca vecinu’: “Un Paste fericit plin de Lumina va doreste Gelu Florea – TurdaNews“.

Relaxare

Bănuiesc că este opera vreunui jmeker, care vrea să stârnească zâzanie, ca să se bucure de o nouă rundă de bălăcăreli din partea onorabilului, obiectivului, deontologului maistru al presei locale. Jmekerul are numărul de mobil: 0722 317 922.

...

Sunaţi-l şi spuneţi-i că nu pot crede că un tembel care emite de ani de zile, cu constantă nesimţire, tot soiul de chestii la adresa mea, care refuză să aducă probe în susţinerea cretinătăţilor ce le publică, este cre(ş)tin, ce p… mea, şi sărbătoreşte paştele lui de deontolog!

Mă tem că astăzi nu pot să merg la udat. Nici la românce, nici la unguroaice. Pentru că … teneşii (am uitat să le pun branţurile anti-transpiraţie) mi-au făcut nişte băşici în tălpi. Ieri, ultimii km i-am făcut mai mult tras de Ulise. Ne ajutăm, ca-ntre Prieteni!

Ne trebuie puţin pentru a fi fericiţi

În concluzie, astăzi, ne odihnim şi îmi îndeplinesc o datorie de onoare:

Le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis urări

şi le doresc să li se-ntoarcă gândurile bune îndoit, măcar

Salut blogovalul ce mă bagă-n seamă: daurel.wordpress.com, zoltybogata.wordpress.com, diversediversificate.wordpress.com, se-cret-blognotes.blogspot.com, efigiaindilema.blogspot.com, teonegura.wordpress.com, ivanion.blogspot.com, damafaracamelii.blogspot.com, florinapacuraru.wordpress.com,  vis-si-realitate-2.blogspot.com, stropidesuflet.wordpress.com, lacristian.blogspot.com, cuvintepreamulte.blogspot.com, costin-comba.blogspot.com, mickelasblog.wordpress.com, tu26dor.blogspot.com, coolnewz.info, dorinescu.ro, redsky2010.wordpress.com, flaviusobeada.wordpress.com, omulvaly.wordpress.com, ivanuska.wordpress.com, viorelgrecu.wordpress.com, recuzita.blogspot.com, worldofsolitaire.wordpress.com, plutacupaparude.wordpress.com, silavaracald.cotcodacii.ro, gabrielailies.wordpress.com, arci.ro, trilema.com, gabrielaneagu.info, (cei care au comentat, pe blogurile mele, în ultimele şapte zile, şi le mulţumesc!)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

20 Comments → “Ne-am făcut sărbătorile fericite”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Mariana: Nu! Am făcut mai mult de 60! Uită-te la imaginile postate în seria “De la Turda la Sopor” de pe blogul cu imagini faine.

 2. Mariana 8 years ago  

  Aţi făcut mai bine de 50 de km pe jos? Nu cred.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # petre: Da, aşa se promovează Turda porcotalie!!!

 4. petre 8 years ago  

  Acuma ii plin de rahat in doua lacuri

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Alex: În prima pauză de la ce lucrez, “mă voi odihni de muncă, prin muncă” (aşa cum m-a învăţat George Enescu) şi voi prelucra şi posta imaginile care te interesează. Revino dimineaţă, te rog, pe acest blog. Sper să îţi placă ce postez.
  Eşti de pe-acolo şi, acum, eşti departe?

 6. Alex 8 years ago  

  dosu napului-strucut :)

 7. ZamPop 8 years ago  

  # Alex: Sunt ceva “mici” probleme:
  1. Am ajuns acasă cu tălpile băşicate bine.
  2. Am şi alte probleme.
  3. Am adus acasă peste o mie de imagini. Selectarea, prelucrarea, postarea lor, va lua ceva timp.
  Îţi sugerez să rămâi pe fază! Ce te interesează în mod deosebit: Cânepişte, Morţeşti, Dosu Napului sau Strucuţ? Ori Huda?

 8. Alex 8 years ago  

  NU puneti poze din calatorie ? m-ar interesa de la cinepiste pana la strucut !

 9. ZamPop 8 years ago  

  # ela roseni: Nu am bani nici să-mi cumpăr pâine, darmite, să public o carte!
  Mulţumim de urări!
  Nu cred că poate cineva să înţeleagă cât mă ajută Ulise.
  Fiind singur, m-ar apăsa singurătatea. Nu-s singur!
  Singur, nu aş avea motiv şi putere să hălăduiesc zile întregi. Am motiv şi putere!
  Dacă ai putea să-i vezi privirea, la un popas, după câteva ore de hălăduială …

 10. ZamPop 8 years ago  

  # silavaracald: Adevărat, a-nviat!
  Mi-a fost jenă şi să-i dau în judecată pentru că-mi ocupă pivniţa!

 11. ela roseni 8 years ago  

  Ştii ceva? Abia aştept o carte cu povestirile tale? Ar trebui să încerci? Salutări lui Ulise şi urări de sănătate (amândurora) ca să poată să te mai ajute :) !

 12. silavaracald 8 years ago  

  Hristos a înviat!
  ——————————————————————————–
  Dar la voi nu există Poliție, să le faci o sesizare despre vecinii cei drăgălași? După câteva amenzi usturătoare, le-o mai trece și lor cheful de muzici date la refuz.

 13. ZamPop 8 years ago  

  # gabriela: Bine vezi! Sper că şi voi aţi petrecut bine!

 14. gabriela 8 years ago  

  vad ca Ulise a fost foarte fericit si pentru el au fost niste sarbatori, pe cinste! :)

 15. ZamPop 8 years ago  

  # Dane musulmanu’: Ieri, şontâcăind spre casă (teneşii mi-au opărit tălpile!), eram mai fericiţi decât cel care a câştigat milioane de euro la loto.

 16. Dane musulmanu' 8 years ago  

  Într-adevăr, avem nevoie de atât de puţin să fim fericiţi!

Trackbacks For This Post

 1. Al şaptelea salariu - 8 years ago

  [...] Ne-am făcut sărbătorile fericite [caption id="attachment_3346" align="alignright" width="150" caption="Câine pe zebră"][/caption] Trendy (!) a fost urarea: [...] 25 Apr, 11 am [...]

 2. Miercurea fără cuvinte 2 – Un alt fel de trafic « Teo Negură - 8 years ago

  [...] Salutare tuturor: Alecu Racoviceanu, Alex Mazilu, Ana Usca, Androxa,  Caius, Clipe de Cluj, Dulce Deea, Gabi123, Gabitu, Gand licitat, Gradina visata, Ilarie, Ioan Sorin Usca, Luna Patrata, Mirela Pete, Rokssana, Teo, Teo Negura, Theodora, Ulise, Vania,Vis si realitate, Zamfir Pop. [...]

 3. Ne-am făcut sărbătorile fericite | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] the original: Ne-am făcut sărbătorile fericite This entry was posted in Uncategorized and tagged a-fost-urarea, ajuns-seara, amic-mai, [...]

 4. Inca o poezie « Daurel’s Blog - 8 years ago

  [...] în eterna-ți amiază Și lumea o spânzuri în haos de-o rază, Daca stãpâneam tehnica, as fi afisat in paralel si urmãtoarele: o poezie de Vlahuta,  un indemn la demnitate,  o colectie de poezii de Paste [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line