Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Anonimul turdean

June 11, 2011 3 Comments

Pe blogul şefului presei turdene, singurul care comentează mereu, cu neostoită vehemenţă, întotdeauna în ton cu şăfu’, este Acul turdean.

Eu nu am parte de un astfel de susţinător orb. Nici nu-mi doresc. Eu cer, comentatorilor, să mă critice, să mă desfiinţeze, dacă vor. Cu singura pretenţie, care nu intră în regulile democraţiei ori deontologiei turdene, să aducă argumente! Dacă se poate, temeinice, credibile, verificabile. De poveşti avem parte pe alte bloguri.

După ultima găselniţă de jurnalist profesionist, democrat şi deontolog, cu care jeluţu îşi creşte enorma audienţă – ‘jedmii de cititori, catralioane de comentatori, … -, la care a achiesat şi un alt jurnalist – un drogat, demascat de jelutu, cu puţin timp în urmă! la fel de drogat pe cum sunt eu finanţat de PSD! – am parte acum de un mic gest reparatoriu. De fapt, este o intervenţie de mult bun simţ, care nu vrea să-mi ia apărarea sau să-l atace pe maistru, ci, relevă nişte aspecte care denotă o atentă analiză a situaţiei.

Un anonim, să-i zicem Anonimul turdean, publică, pe blogul ucenicei mele într-ale blogorelii, sub un titlu foarte scurt şi cuprinzător:

Strania democraţie şi deontologie turdeană

Scrisoare deschisă către …

După ce am citit postarea lui Zamfir, a ta şi a lui Ionel, precum şi explicaţia furnizată de Zamfir, fac următoarele remarci:

Că îl cataloghezi pe Zamfir drept „coate goale”, ar fi dreptul tău la opinie. A-l desemna drept „porc”, este dovada ta de bună creştere. Te plângi că „te agresează”? Dar nu ai răspuns niciodată la acuzele lui, dovedite, privind felul deşănţat în care „preiei” imagini şi clipuri realizate de el. Dacă e atât de nepriceput, de ce îi foloseşti munca în folosul tău?

Repeţi mereu despre internările lui la psihiatrie. Nu ai adus niciodată nici o dovadă în acest sens. Mai mult, ai folosit – fără să precizezi că nu eşti autorul – o fotografie pe care a regizat-o el-însuşi la Policlinică. Dacă-mi amintesc, şi tu ai avut, la un moment dat, o criză depresivă. A propos de fotografii, chiar şi acum ai folosit o imagine preluată, fără să precizezi sursa. Că ai folosit-o cu evidentă rea-voinţă, scoasă din contextul vacanţier în care a fost făcută şi postată pe blogul lui, este o altă problemă, care nu-ţi face cinste.

Am citit cu mare atenţie textul lui Zamfir şi explicaţia pe care a dat-o pe blogul lui Ionel. Mi se pare destul de clar. El nu a făcut referire la cei din sală, ci, la el-însuşi. Cum mi-a spus şi el: „Dacă aş scrie că în Turda sunt multe prostituate (vezi statisticile Poliţiei!), Gelu ar scrie cu litere de o şchioapă: Zamfir mi-a făcut nevasta curvă!”. Cred că exagerezi cu „interpretarea”! Mai fă şi artă pentru artă, nu numai tendenţioasă.

Este o dovadă de multă rea voinţă în felul în care îl ataci MEREU pe acest om. Bun sau rău, ca oricare. Dacă exprimă o opinie contară altora, este “frustrat”. Dacă prezintă lucrurile într-un alt mod, chiar dacă aduce argumente în susţinerea opiniei sale, eşti gata să o anihiliezi cu orice preţ. Dar, nu aduci, drept argumente, decât vorbele tale. Este o luptă inegală şi îl admir pentru că a renunţat să se mai „bată” cu tine în modul neelegant pe care îl propui tu.

Ai făcut şi faci mult tam-tam despre aşa-zisa finanţare a lui de către PSD. De ce nu vii cu o dovadă, oricât de mică? El a preluat, în glumă, afirmaţia ta, dar, a explicat că, pentru el, „PSD” înseamnă „Prieteni Sincer Devotaţi”. De ce îţi scapă mereu această adăugire?

El scrie pe blogurile lui. De ce trebuie să scrie cum vrei tu, când vrei tu, dacă accepţi tu? Asta este deontologia cu care te lauzi? Asta este democraţie, în înţelesul tău? Democraţia înseamnă pluralitate de opinii. De ce nu accepţi că şi el are dreptul, exact ca şi tine sau ca oricare altul, la opinie personală? Poate, greşită. Aşa cum, poate, şi tu greşeşti. De ce nu permiţi cititorilor să cântărească şi să taxeze, după puterea fiecăruia de a judeca?

Zamfir a prezentat o mulţime de aspecte negative, nereguli, din urbea voastră. Unde ai fost atunci? De ce nu ai adus argumente contra sau de ce nu l-ai susţinut în demersul lui de îndreptare a lucrurilor. Toate sunt perfecte în jurul tău? Sau numai ce prezinţi tu sau ceilalţi jurnalişti „oficiali” este adevărat?

Până şi google ştie că în ortografia oficială a limbii române, „subânţeles” se scrie „subînţeles”. Deci, nici voi nu sunteţi perfecţi.

Pentru că Ionel are o opinie apropiată de a ta, acum, „are toată stima ta”?! Păi, nu mai e drogat? Nu el era “căţeluşul portocaliu”? Aşa cum şi Ovidiu „a pierdut stima ta” când a acceptat că a greşit în aprecierea lui Zamfir. Straniu mod de distribuire  a “stimei”! În afară de adevăr, oricine „dă în Zamfir” îţi devine „stimat”? Aşa cum ai afirmat de curând că „oricine vorbeşte cu el pe stradă îi este un finanţator”. N-are el norocul acesta! În psihologie, acest mod de comportament se numeşte … obsesie, ca să nu folosesc termeni mai gravi. Cei care se pricep mai bine ar folosi chiar termenul psihiatric “paranoia”.

Ionel, citind postarea lui Zamfir, eu am găsit multă laudă faţă de prezenţa japonezilor la Turda. Nu îl ştiu pe Zamfir ca „agresor”, dar îl ştiu tenace în a obţine şi a realiza lucruri neobişnuite. Compară ce aţi scris voi şi ce a scris el despre conferinţa de presă la care a participat „fără acordul vostru” (!) şi vei găsi multe aspecte inedite. El face un alt fel de relatare. Citeşte şi observă că şi el a subliniat valoarea trupei japoneze şi frecventa ei prezenţă la festivalul de la Sibiu, că a subliniat meritul persoanei care vrea ca micul teatru turdean să fie inclus în proiecte mari, de anvergură, … Eu i-am simţit bucuria şi mândria că japonezii au venit şi la Turda. Textul lui este cald, simplu, fără înflorituri inutile. Vorbeşte mai mult prin imaginile, clipurile şi link-urile presărate printre puţinele cuvinte folosite. Este convingător şi credibil.

Închei prea lunga, dar şi mult prea scurta mea opinie despre „războiul” pe care îl vedeţi voi între Zamfir şi cei mai deştepţi ca el, cum vă autocaracterizaţi în substratul scrierilor voastre.

Îmi cer scuze, dar pentru că sunt prea aproape de voi, am ales această cale de publicare a vederilor mele. Puteţi să credeţi ce vreţi. Însă, vă sugerez să citiţi cu foarte mare atenţie şi să reflectaţi la scrisele mele. Pentru că şi Zamfir îmi este destul de apropiat, voi utiliza un salut de-al lui:

Să aveţi o zi bună în fiecare zi!

Poate că, astfel, veţi fi mai puţin frustraţi (na, că v-am preluat stilul!) şi mai drepţi în aprecieri şi invective.

Am cerut Florinei detalii despre expeditor. Susţine că nu poate identifica expeditorul, iar, adresa de e-mail de unde provine mesajul este ascunsă (?). Singura dovadă este captura de ecran de mai sus. Poanta cu “nevasta curvă a lu’ jelutu”, am spus-o la mai mulţi. Doi dintre ei îmi par a se califica la titlul de Anonim turdean. Voi încerca să aflu adevărul. Dacă nici unul nu va recunoaşte, voi lansa ideea că autorul aceste scrisori este însuşi Gelu Florea, ca să-şi crească ratingul.

Adevăr, onestitate, deontologie, democraţie, … o frază de dânsul inventată, ca cu a ei putere să vă aplece-n jugul succesurilor lui financiare!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

3 Comments → “Anonimul turdean”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # dutzu: Ce să fac, dutzu-le?! Asta-i este meseria. El mă dă “in git” pentru că nu-i mai înghit mitocăniile pe care le enunţă sub numele de principii democratice şi deontologice. Mulţumesc pentru atenţionare.
  Când voi avea chef să mă distrez, voi citi textele lui pentru sunt îmbibate de învăţături de profesionist, pline de principii democratice şi deontologice, pline de învăţăminte teoretice şi practice , … bla-bla-bla.
  Deşi, mă tem că nu răspunde la nici una dintre întrebările ce i se pun, mai mult, sunt sigur că nu cântă decât acelaşi refren, acelaşi de câţiva ani.

 2. dutzu 7 years ago  

  Iara teo dat in git Gelu. Orice zici asta te da gata imediat.

Trackbacks For This Post

 1. Anonimul turdean | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] post: Anonimul turdean This entry was posted in Uncategorized and tagged arieş, cetatean, civilizaţie, minune, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line