Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Patefonujelu

June 13, 2011 3 Comments

Acelaşi refren, acelaşi de câţiva ani

V-am promis că, atunci când voi vrea să mă distrez, voi conspecta textele maistrului, pentru că sunt îmbibate de învăţături de profesionist, pline de principii democratice şi deontologice, pline de învăţăminte teoretice şi practice, … bla-bla-bla.

Atitudine de jurnalist profesioni

Azi e 13! Chiar dacă nu e marţi! Deşi, mă tem că nu răspunde la nici una dintre întrebările ce i se pun, mai mult, sunt sigur că nu cântă decât acelaşi refren, acelaşi de câţiva ani.

Am extras câteva dintre magistralele teze ce stau pitite prin varza textului său:

1. dintr-o dorinta obsesiva de a ma murdari cu balele limbajului sau suburbanMaistre, fă, oricând, comparaţie între textele de pe blogul meu şi cele de pe blogul tău, şi, dacă ai avea un pic de bun simţ, te-ar deranja să constaţi cam pe unde este mai mult din acel „limbaj suburban”, care nu te deranjează deloc, când îl foloseşti tu la adresa altora! Când spun şi dovedesc că-mi ciordeşti munca, e „limbaj suburban”? Când spun şi dovedesc că minţi, e „limbaj suburban”? Când spun şi nu am cum să dovedesc că-ţi dovedeşti alegaţiile, e „limbaj suburban”? Când vrei să discutăm serios?! Chiar dacă omitem ce ţi-am cerut eu, repetat, dar, nu ai dovedit nimic din ce ţi-a cerut Anonimul turdean. Deci, şi el are … limbaj suburban?! Câtă neruşinare: să pretindă ca tu să şi dovedeşti ce afirmi?! Curată nesimţire … dacă nu aduci dovezi!

Cine spune că nu-l laud?!

Când am făcut poza, Elena zbiera disperată: Te fotografiază!

2. ati primit un email fara a avea adresa expeditorului emailului?!în text se face vorbire despre imposibilitatea de a lua contact cu expeditorul. Hai, băi, pulifrici (că tot vorbeşti tu despre „limbajul suburban” … pe care-l utilizezi!), să-ţi explic o varintă posibilă: îmi deschid un cont de e-mail, îţi trimit un mesaj, apoi, închid contul respectiv. Ce mesaj vei primi dacă încerci să răspunzi la mesajul primit de la mine?! Ca să nu-l rog pe colegul tău de murdării, acel cătălinandreirus, de la care am învăţat că există şi posibilitatea ca accesul tău la contul meu să fie restricţionat (să fie el, oare, anonimul?!). Ţie, a omis să-ţi explice. Bănuia că îţi explică degeaba?! Ştiu că acum vei urla că “Zamfir a recunoscut că …”, dar, vreau să-ţi arăt că nu le ştii chiar pe toate. Sau, vorba ta, ai vrut altceva!
3. “pastorit” – expresie folosita mai ales in cadrul unor actiuni ciobanestiÎn DEX (cum să-ţi explic? Încearcă să-ţi figurezi că este un instrument pentru cei care vor să cunoască limba română literară, cea agreată de Academia Română! Btw: nu e în Liga lu’ Mitică!) din ´98 se precizează: PĂSTORÍ, păstoresc, vb. IV. Tranz. ... 2. Fig. (Folosit și absol.) A conduce, a îndruma în spiritul dogmelor Bisericii. – Din păstor. Deci, cam aşa cum vrei tu să „păstoreşti” „turma” de jurnalişti turdeni după „dogmele” tale speciale. La figurat (dacă nu înţelegi cuvântul, spune-mi şi îţi voi figura eu desenul!), nu are nimic cu oile tale, maistre!

4. cum sa-ti trimita un email, cand pe blogul dumitale nu iti este publicat nicio adresa de email?!Este la mintea oricărui neceferist că blogurile de tip wordpress sunt asociate unui cont de gmail, de regulă, cu acelaşi „name”.

A uitat că atunci, se dădea de ceasu' morţii! Avea afecţiuni ... ginecologice, adică, era stresat de amantă?

Deci, dacă ţii neapărat să scrii autorului blogului zamfirpop.wordpress.com încerci cu adresa zamfirpop@gmail.com. Am precizat, deja, că trebuie să ai cu ce gândi sau … să nu fii rău intenţionat ca să ajungi la această logică de „nebun”.

5. as fi avut “la un moment dat” o criza depresivaStai rău cu memoria. Dar, nu e de mirare. La câte gogoşi furnizezi, te mai încurci în ele.

6. ţi-am dat chiar eu o invitaţie şi te-am lăsat să o fotografiezi Nu mi s-a dat nici o invitaţie, ci, Ionel mi-a pus la dispoziţie o invitaţie pe care am fotografiat-o.

7. perfid cum este, Zamfir Pop l-a “pacalit” sa-i arate invitatia primita, pentru ca apoi s-o expuna pe blog Ionel îşi poate aminti, dacă vrea, că, „aşa perfid cum sunt”, i-am explicat de ce vreau să fotografiez invitaţia, care nu era nominală, deci, fotografierea ei şi postarea pe blogul meu, nu-l implica sau afecta cu nimic.

8. esti batjocorit de toti pe stradaNu mai mult decât ai fost tu batjocorit „de toţi”, când unu’ ţi-a scăpat un pumn în foale! Atunci, agresorul era ticălosul. Acum, agresorul este eroul? Şi îl multiplici la „toti pe strada”?!

9. cand apelezi la Politie, acestia te trateaza cu sictirIată o nouă teorie democratică originală turdenă de sorginte geluină! Deci, Poliţia recţionează diferit, cu sictir, chiar, în funcţie de categoria din care face parte cetăţeanul care i se adresează?! Dacă eram asociat unic la un sereleu de rahat suin, aş fi avut parte de mai mult sau mai puţin sictir poliţienesc, tov. Păun?

Deci, jelutzu-le sau dutzu-le dragă, înţelegi de ce nu-mi mai bat capu’ cu elucubraţiile maistrului? El citeşte textele mele – din două în două cuvinte – şi răspunde doar la … al treilea. Îi scapă orice întrebare, omite să aducă dovezi la ce afirmă, acuză fără jenă sau oprelişte, ocoleşte logica sau gramatica, cu aceeaşi nonşalanţă,  …

nu cântă decât acelaşi refren, acelaşi de câţiva ani.

Notă: Cer scuze: nu mă pricep să ciordesc imagini de pe blogul lui şi postez imagini realizate de mine însumi. Cer scuze: nu sunt jurnalist profesionist. Sunt doar un blogger amator!

A propos: ultimul meu blog, de care nu prea am timp, este pe poziţia 10.092, maistre! Schimbă macazul şi … spor la succesuri! Astfel, despre ceea ce vrea el să spună că ar fi o acuză, este o laudă: am mai multe bloguri. Chiar dacă nu-s aşa grozave ca al lui! Mulţumesc, maistre, pentru recunoaştere. Dar, dacă simpla vizitare, pinguire, interacţiune dintre ele ar fi cauza situării lor pe poziţii … la care tu nici nu visezi, de ce nu ciordeşti metoda? Zău, că nu m-aş supăra să-ţi văd blogul în primele 978, nu pe 12 – 18.000 cum te zbaţi.

Oricum, ceva nu puşcă: Cum ai reuşit să ajungi la 12.398, o poziţie atât de … succes-ibilă?!

Cu un blog (intrat în ZeList la 23 sept. ’08 pe poziţia 8.829), având aproape opt mii de vizitatori săptămânal (certificaţi!!! e glumă sau e “pe bune”?!), 40 de postări în 30 de zile şi catralioane de comentatori (invizibili, e drept! asta nu e glumă, nu-i pe bune, ci … pe jale!), abia ai reuşit să treci înaintea Elenei, ajunsă “mare jurnalistă”, pe la 13.501, cu numai două postări în ultima lună (plecând la 9 noi. ’10 de pe 59.175) !

Ar fi cazul să recunoşti cinstit că e mai uşor să emiţi aberaţii şi, chiar, să obţii succesuri financiare, decât … Gigi Becali e model bun pentru cei ca tine!

Notă:

după-masă, am trecut prin centru – fără aprobarea maistrului! – dar,…

nu am avut curajul să rămân, de teamă că

democratul deontolog “la urmatoarele manifestari la care voi fi invitat ca jurnalist, o sa le atrag atentia celor care organizeaza manifestarea sa-l scoata afara“!!!

Nu ştiu dacă la această manifestare, în public, cu intrarea gratuită, maistru a fost invitat ca jurnalist sau ca … pulifrici (este termenul utilizat frecvent în limbajul lui supraurban!).

Nu vreau să zică că nu e băgat în seamă – uite, îl bag eu în …zeamă! Să trăieşti, mult şi bine, maistre!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

3 Comments → “Patefonujelu”

  1. ZamPop 7 years ago  

    # Mariana: Eu nu mă compar, nici cu el, nici cu ziarul lui online. Ceea ce fac eu este cu totul altceva: eu nu umplu pagini ca să vând ziarul, ci, scriu pentru … P.S.D. Adică, pentru Prietenii mei Sinceri şi Devotaţi. Dacă mă urăşte este dovada capacităţii lui. Eu nu am timp de ură, nu-mi risipesc energia pentru astfel de chestii. Am atâtea lucruri frumoase de făcut! Este prima oară în viaţă când pot spune, fără rezerve: sunt mulţumit de ce fac, sunt bucuros că pot ajuta Prieteni, că le pot face bucurii, … Într-un cuvânt: sunt fericit!

  2. Mariana 7 years ago  

    Şi blogul lui şi ziarul online sunt tot mai seci, tot mai şterse. Mă bucur că tu urci mereu. Nici nu se poate face comparaţie între voi. E normal să te urască.

Trackbacks For This Post

  1. Patefonujelu | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] is the original post: Patefonujelu This entry was posted in Uncategorized and tagged bogata, cetatean, gânduri, munca, opinie, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line