Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Şi Iadu-i pavat

June 15, 2011 6 Comments

… şi tot cu bune intenţii.

Parcă, mai mult ca oricând, refuzăm să ne considerăm, între noi, ca oameni. Respectul musai să vină înspre mine. Nu-l împart cu tine. Prezumţia de nevinovăţie o înlocuim cu prezumţia de ticăloşie. Şi cu disperarea că, nu cumva, să constat că ai fi tu mai mare de cât mine. Ticălos, evident.

A fost vâlvătaia pornită de “jignirea” depistată de jeluţu. Mimoza pudica ce roşeşte dacă sesizează, la tine, evident!,  limbajul subruban. De parcă ar cunoaşte altul. El are voie, doar că nu suportă la alţii.

PACEA a dispărut de la TURDA

A sărit Ionel, bălăcărit, până nu de mult, de acelaşi jeluţu, de parcă, acum, ar fi vâslaşi în aceeaşi barcă. Ce culoare are călimara mea?

Pe când să se ostoaie vâlvătaia, cu presupuse bune intenţii, cineva scrie o “Scrisoare deschisă către Gelu Florea“. Nu i-o trimite lui jeluţu, din raţiuni pe care mi le-a explicat de curând (da, am aflat cine este autorul!). Nici lui Ionel, convins că nu va deveni publică. Nici mie, din aceleaşi raţiuni. O trimite Florinei. Aceasta, crezând că mai reduce din flăcări, taie numele destinatarului. Din păcate, acest ultim gest îi permite lui Ionel să-şi iasă din minţi şi să se transforme în Jupiter tonans! Aşa cum, cu ceva timp în urmă, vorbind despre un patron gras, m-am trezit că sare în sus … altcineva. Ceva mai slabă decât ultimul meu patron care se bătea cu ghearele în piept că am fi prieteni, dar, mai om decât acela.

Astăzi, “cotesc” spre blogul lui Ionel, ca să văd ce a mai publicat şi …

Abia acum am citit CU STUPOARE textul tau. Este perfect. Lipseste doar ideea ca eu as fi gelu si ca tu ai fi subalternul meu, recte al lui gelu, …
Asa cum ti-am spus si la telefon (acum cateva minute!), asa cum am scris si Florinei pe blog, este “normal” sa ma banuiti ca eu as fi autorul textului respectiv. Ma flatati! …
Acum, ce sa mai cred?! Gelu ma declara tampit (iar se uita in oglinda!), tu ma declari genial (si nu sunt, din pacate!), … Gelu ma declara in subordinea ta, tu te bucuri de “stima lui”, …
Uite, cu lui gelu i-a reusit sa ne dezbine! Tare as vrea sa sper ca nu!

Nimic din ce a scris Anonimul turdean nu a fost motiv de analiză, pentru nici unul dintre “jurnaliştii profesionişti“. Nu au demontat nimic, nu au adus plusul de informaţii ce li se cerea (prin autoasumarea de către Ionel, mă obligă să uzez acum de plural), de dovezi … nici vorbă. Au exploatat - amândoi, ca o echipă sudată: unul “căţeluş portocaliu” pentru celălalt care e “drogat”! vezi, v-a scăpat că Anonimul nu v-a împărţit decoraţiile, atribuindu-le pe amblele aceleiaşi persoane!doar aspectele de scandal, de aţâţare  a focului, a “luptei”, oarbe şi inutile, ca să nu mai spun că şi neprincipiale (decât declarativ! că … dă bine la public!), …

Ionele, pentru jeluţu nu are nici o relevanţă faptul că noi ne-am explicat la telefon. Scripta manent!

Notă: Acum, îmi ceri să trimit oameni care să scrie pentru turdinfo? după mişto-ul pe care l-ai făcut în toamnă (când am reuşit să mă ridic de la masă şi să plec fără să spun nimic, tocmai pentru că nu te credeam pe-o minte ori pe-o mână cu jeluţu!), ar trebui să-ţi trimit pe … jeluţu!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

6 Comments → “Şi Iadu-i pavat”

 1. ZamPop 7 years ago  

  #Ionel Ignat: Răspunsul meu este şi mai detaliat faţă de al tău. Iată-l:
  http://zamfirpop.com/blog/2011/06/16/fa-bula-presata
  … şi, mâine, continuarea.

 2. Ionel Ignat 7 years ago  

  Zamfire, tu m-ai bagat in aceeasi oala cu Gelu. Tu vorbesti mai nou, alaturandu-ne, faptcare lui ii convine iar mie imi provoaca sila. Te rog, pentru ultima data, daca ai ceva cu mine spune-mi in fata. Nu am facut niciodata misto de tine si te-am respectat mai mult ca tine. O dovada este si faptul ca iti raspund aici. Eu m-am saturat ca presa asta locala sa fie jignita si patata de un tip care are multi acoliti, in politica si in afara ei (este vorba de Gelu Florea). Ca si tine, stiu cine are valoare si onoare intre jurnalisti si stiu cine este informat de alde-Popescu, ca sa nu mai dau nume. Dar tu, purtandu-ti disputa cu respectivul nu esti atent si improsti si pe ceilalti. Iata cum, cu toata stradania mea de a-mi face munca onest, am ajuns sa fiu vazut de unii care n-au nimic de-a face cu presa din zona drept un personaj negativ. Nicio problema cata vreme mie imi pasa doar de opinia celor care ma cunosc sau au avut macar de-a face cu mine, nu de cea a tot felul de putoi platiti de altii sa comenteze si sa ma umple de noroi, Stiu cine-i dirijeaza si nu e numai Gelu, sunt mai multi, fapt care ma onoreaza si imi semnaleaza s-o tin tot asa, ca sunt pe drumul cel bun. De aceea, ma deranjeaza cand tu ai o reactie prin care vorbesti in aceeasi termeni despre toti din presa locala. Eu zic sa ne lasi sa ne facem munca asa cum stim mai bine, iar daca tu crezi ca eu am gresit cu ceva, te rog sa ma critici pe fata, adresandu-mi-te mie si nu la modul general, bagandu-ma in aceeasi oala cu Gelu. Te rog sa recitesti cele scrise de tine si sa vezi ca am dreptate.
  Spor la munca.

 3. ZamPop 7 years ago  

  # Florina: Idee era simplă: nu-ţi bagi năsucul în treburile care nu sunt ale tale. Din răspunsurile lor, poţi deduce că nu adevărul era scopul spre care ţinteau. Din păcate.

 4. Florina 7 years ago  

  Îmi pare rău că ţi-am făcut necazuri. Eu voiam exact invers, să te ajut la rezolvarea lor.

Trackbacks For This Post

 1. Lumea noastră va dispărea « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] de-aceea, noi, adică: eu şi cu Zamfir, plecăm la Petreştii de Sus. De ce? Uite, de-aia! 46.577684 23.782740 [...]

 2. Şi Iadu-i pavat | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] this article: Şi Iadu-i pavat This entry was posted in Uncategorized and tagged bune-inten, mai-mare, mai-mult, nspre-mine-, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line