Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Petrici şi Paveli

June 29, 2011 One Comment

Astăzi, petrecem cu Petrici şi Paveli, de onomastica lor. Intenţionam să trag o postare, de să mă pomenească toţi Petricii şi toate … pavelele!

Dar, am citit despre acţiuni de ajutorare şi întrajutorare, realizate cu ceva bani americani şi francezi şi cu multă inteligenţă.

In fiecare an, 10.000 de familii sarace din satele din Transilvania, Moldova si Dobrogea primesc baltate romanesti, capre franceze, stupi de albine si pastravi prin filiala romaneasca a ONG-ului american Heifer International. Cu o conditie: sa ingrijeasca animalele si sa dea mai departe pe cat au primit. – citesc pe wall-street.ro

- programul “Taranii hranesc copiii” al fundatiei Heifer Romania. Ideea programului e urmatoarea: o familie saraca primeste o vaca gestanta, daca are conditii potrivite ca sa o tina si sa o hraneasca. Daca primul nascut al vacii este femela, o va da mai departe catre alta familie de tarani. Daca e vitel, il va dona pentru taiere catre un spital de copii sau centru de plasament din Cluj. De asemenea, o cantitate din laptele vacii va ajunge in aceleasi centre si spitale pentru copii.

- capra alpina franceza poate fi recunoscuta dupa blana de culoarea painii coapte si dunga “de magar” de pe spinare. La marginea satului Nemsa din judetul Sibiu, 60 de astfel de capre stau laolalta intr-un tarc acoperit. Ele fac parte din averea cumulata a opt familii de romi din sat … O familie primeste in general 5 capre si trebuie sa dea mai departe tot atatea iedute. Dupa ce si-au indeplinit obligatiile, pot taia iezii sau ii pot vinde – un ied de 6-7 luni se vinde cu 800-1.000 de lei.

Mai multe detalii puteţi afla citind articolul în totalitatea lui, pe Strada Zidului Românesc.

Sigur, printre organizatori şi beneficiari, sunt şi mulţi Petru şi Pavel, Paul, Paulina, Petruţa, …

La Mulţi Ani, cu sănătate, tuturor!

Din proiect ‘au ba.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Petrici şi Paveli | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] from: Petrici şi Paveli This entry was posted in Uncategorized and tagged ceva-bani, citit-despre, din-satele, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line