Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

M-am dat pe net!

July 16, 2011 23 Comments

Din motive de sănătate, am fost obligat să nu plec azi la Chei, aşa cum planificasem. Poate, voi merge mâine, chiar dacă voi participa, doar post-festum, la lansarea cărţii.

Obligat să nu ies din casă, am hălăduit doar pe coclauri virtuale. Adică, din motive de cufureală, m-am dat pe net! Fumând din tutunul primit cadou de la un Prieten. Un tutun … de criză! Vine din Grecia, este pentru roluit ţigări, dar, îl fumez în pipă. Interesant: vine dintr-o ţară  UE, fără să aibă groaznicele imagini de avertisment pe pachet! Normal: Grecia este o ţară ortodoxă. Numai noi suntem mai catolici decât Papa!

Am răspuns la un sondaj … la care nu am corespuns profilului solicitat şi am scăpat repede. Nu mi-a trebuit o jumătate de oră, cum era estimat. Iată, nişte pagini web care mi-au reţinut atenţia:

Două judeţe din România au avut creştere economică în timp ce tot restul ţării era în recesiune

… în timp ce în 2009 economia naţională a scăzut cu 7,1% din PIB, cea a judeţului Argeş a crescut cu 3,9% din PIB-ul local iar cea a Clujului cu 0,5%. În 2010, când economia naţională a scăzut cu 1,3% din PIB, cea judeţeană a Argeşului a crescut cu 4,6% din PIB-ul local iar a Clujului cu 1,5%. Explicaţia este una cât se poate de simplă. Cele două judeţe au profitat, din plin, de cele mai importante motoare ale economiei naţionale din ultimii trei ani: Dacia şi Nokia.

Cele mai ciudate lucruri care îi excită pe bărbaţi

Bărbaţii se gândesc la sex în medie de 13 ori pe zi, arată un studiu citat de Unica.ro. Asta pentru că nu îi excită doar clişeele sexuale, cum ar fi blondele, sânii mari sau un decolteu generos, ci au diverse fetişuri pe care femeile le-ar putea considera “ciudăţenii”. Unica.ro trece în revistă unele dintre cele mai ciudate lucruri care îi duc pe bărbaţi cu gândul la sex.

Cele mai sarace tari, conduse de cei mai nebuni dictatori

Unii dintre noi am simtit pe propria piele ce inseamna sa traiesti in dictatura. Tinerii sub 25 de ani afla de la parinti sau din carti in ce conditii traiau romanii sub dictatura lui Ceausescu. Din pacate, lumea a fost, si inca mai este, condusa de unii dintre cei mai de temut sefi de stat, care ignora saracia, isi infometeaza poporul si isi omoara opozantii. Iata mai jos un top al celor mai nemilosi dictatori ai lumii moderne si, din nefericire, Nicolae Ceausescu se afla printre ei.

Turist în Coreea de Nord – EP. 7: La expoziţia cadourilor primite de cei doi

Ultima zi a excursiei s-a petrecut într-un cadru montan la Myohyangsan. La prima vedere, credeam că e un soi de Vale a Prahovei a Coreeii de Nord, dar de fapt un este decât un singur hotel, e drept într-un cadru natural deosebit. Pe drum, însă, ne-a prins noaptea şi nu am văzut nici cea mai mică lumină… doar când a apărut hotelul masiv, aducând ca forme cu Orizontul din Predeal, într-o semiobscuritate. Îl cheamă Hotelul Hyangsan, un alt gigant a la Nord Coreea cu restaurantul rotitor de rigoare din vârf… Spre deosebire de cel din Pyongyang, restaurantul rotitor nu se roteşte şi e cam părăsit.

Cum arată primul tramvai românesc – Imperio

Compania arădeană Astra Vagoane Călători a prezentat, vineri, primul tramvai românesc, numit Imperio, produs în parteneriat cu Siemens, mai ieftin cu 30 la sută faţă de produsele similare de pe piaţa mondială, scrie Mediafax. Tramvaiul Imperio a fost prezentat în faţa autorităţilor locale din Arad şi a unor oficiali Siemens, în incita Fabricii de Tramvaie deţinută de Astra Vagoane Călători Arad. Potrivit reprezentanţilor companiei arădene, Imperio este cel mai nou model de tramvai produs pe piaţa mondială şi cel mai economic tramvai din lume. Modelul are podeaua joasă şi are între 168 şi 240 de locuri, în funcţie de numărul de module din care este compus, respectiv trei sau patru.

Regele Mihai şi Principele Nicolae participă, la Viena, la funeraliile lui Otto von Habsburg

Regele Mihai va lua parte, sâmbătă, la funeraliile arhiducelui Otto al Austriei, eveniment la care va fi însoţit de Principele Nicolae, informează Casa Regală într-un comunicat remis MEDIAFAX. Ceremonia funerară va avea loc la Catedrala Sfântul Ştefan din Viena şi va începe la ora 15.00. Slujba va fi oficiată de cardinalul Christoph Schonborn. După slujbă, Regele Mihai şi Principele Nicolae vor participa la procesiunea funerară din centrul Vienei şi la înhumarea arhiducelui Otto al Austriei în cripta imperială a dinastiei de Habsburg.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai familiilor regale europene, şefi de stat şi de guvern, precum şi reprezentanţi ai diferitelor culte religioase.

PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI

Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic,social si rasial. Suntem numiti tiganii Europei. Un popor cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinara pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devanind un fel de turma, usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Lipsa de cultura a neamului prost ,inlocuieste cultura. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent cand o natiune europeana,in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, refuza geografia si destinul istoric. Primul pas care trebuie facut pentru a iesi din aceasta fundatura, care pare fara iesire, este intrarea in legalitate. In momentul in care constitutia adusa pe turela tancurilor sovietice a fost abrogata intrarea in normalitate ar fi insemnat intoarcerea la un document esential al democratiei romanesti, Constitutia din 1923.

La materialul de mai sus, apare, într-un comentariu:

FILOSOFUL GABRIEL LIICEANU SPUNEA:
“O tara nu este bogata prin bogatiile solului sau subsolului,ci prin capacitatea conducatorilor de a construi un PROIECT NATIONAL si de a mobiliza cetatenii,pentru realizarea lui”. De 20 de ani,Romania nu are nici un “proiect national”,iar mai mult ca atit,dupa 1989 a pierdut 5 milioane de locuri de munca,industria si “axa economica principala”,formata din banci, asigurari, utilitati, energie, petrol si gaze,etc. in favoarea strainatatii. Dezastrul social si institutional se datoreaza acestei situatii,iar intrebarea – marea intrebare a viitorului – este daca si cine va veni cu un “proiect national”,care sa reunesaca in munca si speranta poporul roman?

Personal, sunt mândru că îmi serbez  ziua de naştere în aceeași zi cu Prinţul Nicolae: 1 aprilie! Când el se năştea, eu împlineam 32 de ani. Să fi venit vremea să mă fac şi eu regalist?!

Chiar dacă … Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României (n. 1 aprilie 1985), născut ca Nicholas (Nicolae) Michael de Roumanie Medforth-Mills a devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010 conform Statutului Casei Regale[1][2][3], promulgat de Regele Mihai la 30 decembrie 2007. Este fiul Principesei Elena a României (n. 15 noiembrie 1950) și al profesor doctorului Robin Medforth-Mills (n. 8 decembrie 1942 – m. 2 februarie 2002). Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României conform ultimului Statut regal din 2007, un act considerat de unii ca fiind nedemocratic[4], cu însemnatate eminamente simbolică, în absența aprobării Parlamentului[5][6], prin comparație cu Legea vechiului Statut din 1884, pe care încearcă să îl inlocuiască. În schimb, conform ultimei Constituții regale democratice, cea din 1923, Nicolae este exclus de la succesiune.

Dacă vă întrebaţi la ce mai lucrează Bill Gates: reinventarea toaletei moderne

Bill Gates, fondatorul Microsoft transformat în filantropul numărul unu la nivel mondial, lucrează la o metodă de reinventare a toaletei menită să servească populaţiile aflate sub limita sărăciei, scrie revista Time.
Următoarea idee care va contribui la binele omenirii va beneficia şi de finanţare germană, după ce ministrul Dezvoltării Dirk Niebel a dat undă verde pentru parteneriatul de 10 miliarde de dolari cu fostul şef al Microsoft. Proiectul ar trebui să furnizeze servicii sanitare pentru 800.000 de oameni din Kenya, în următorii cinci ani. Circa 40% din populaţia globului nu are acces la miloace moderne de eliminare deşeurilor, respectiv nu are posibilitatea de “a trage apa”. Instalarea unor toalete moderne pentru aceştia este practic imposibilă pentru că nu există apă suficientă.

Prima biserica romaneasca din Odesa, sfintita sambata

Prima biserica romaneasca din Bugeac, astazi regiunea Odesa (Ucraina), construita prin eforturi considerabile si in conditii deosebit de dificile la Hagi Curda in locul celei demolate in perioada sovietica, va fi sfintita sambata, 16 iulie, pentru romanii din Basarabia istorica acest moment fiind unul deosebit de semnificativ dupa umilintele indurate decenii la rand.

Doua autocare cu romani si moldoveni, oprite la vama Reni

Mirosul de şosete, spaima malariei

Amintiri din ’70-’80

Nu am încărcat postarea cu imagini, pe care, oricum, le puteţi vedea accesând link-urile din titluri. Vă sugerez să vizitaţi şi blogurile zamfiriene sau pe cele ale prietenilor mei: Carmen, Luna patrata, Rokssana, Mirela, Cristi, Zolty, Coolnewz, Incertitudini, Se-cret, Sorin, Alice1, Tudor, Gabriela, Cataratorii, Bigudiuri, Rappa_ru’, Dan, Rontziki, Androxa, Gabirotaru, Tetris, BunatatiMwb, Sophia, Elena, Fosile, LumiRO, Povestiri, Iulisa, Alex, Trendulculorilor, Gabineagu, CellaVero, AbbilbalOFZFlorina, Zina, Mircea, BaLaura, Pandihoraa, Balantza, Pauzadeceai, Nima, Acuarele, Mircea FlorescuPopasuri, Cautarea, Catalin, Alice 2, DigodanaThoughts, Piese, Dtalpos, TimbreSIrimie, Filumenista, AEFC, Vera, Eddy, London, EKG, Fotografia, Belsim, Neuroanchiloza, robert, teo, Stropidesuflet, Cupcake, aliceee-traveler, linkping, anda, apollo, scaietina, pintravel, redsky, fly2sky, g1b2i3, umograf, artisticcommunism, bogdanic, costin-comba, florinmaghiar, supravietuitor, graphis-artwork, jurnaldegradina, … (lista nu-i cuprinde chiar pe toţi).

Spor la citit!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

23 Comments → “M-am dat pe net!”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Daurel: Rotaţia cadrelor …

 2. Daurel 8 years ago  

  Mai invatam, ne mai dumirim…
  Urmaresc orice stire despre Bill Gates…
  Cine stie daca nu ajung si eu in situatia de-a dona…Nu-i usor !

 3. ZamPop 8 years ago  

  # Zodrac: Orice lucru poate fi benefic ori malefic, în funcţie de utilizare. Dar, dacă te omor cu un cuţit, nu cuţitul este de vină. Cuţitul este scula minunată cu care îţi tai pâinea!

 4. Zodrac 8 years ago  

  Cu 2 taisuri treaba asta cu internetul cateodata. Cateodata ma enerveaza ca daca intri [utin sa vezi ce si cum pierzi o gramada de vreme, dar pe de alta parte e bine ca avem informatia la un click distanta.

 5. ZamPop 8 years ago  

  # Gabi: Problemele s-au remediat atât de bine încât .. acum am sosit de la Cheile Turzii. Vei citi pe bloguri.
  Dacă o singură informaţie ţi-a fost de folos ori ţi-a plăcut, înseamnă că … te mai aştept!

 6. Gabi 8 years ago  

  Multa sanatate!
  Stiu cum e, am patit-o si eu mai demult.
  Multumim pentru stiri!pe unele le stiam, pe altele le-am aflat acum! :)

 7. ZamPop 8 years ago  

  # arcadia: Sper să putem recupera ceva din ce n-am hălăduit astăzi.

 8. arcadia 8 years ago  

  Mulţam, mi-am făcut iar update-ul la domnia ta pe blog. :D
  O zi faină mâine şi hoinăreală plăcută :)

 9. ZamPop 8 years ago  

  # rokssana: Mă dau de mai multe ori pe zi, dar, mai discret!

 10. rokssana 8 years ago  

  dar te-ai dat azi pe net…chiar te-ai dat ! sa-ti fie de bine :)

 11. ZamPop 8 years ago  

  # Teo Negura: Cu deosebită plăcere, aşa cum îţi citesc blogul.

 12. Teo Negura 8 years ago  

  Multumesc, Zamfir, sanatate multa, vorba lui Zolty! :)

 13. ZamPop 8 years ago  

  # shayna: Aş fi preferat să-ţi povestesc cât sunt de coapte murele … Mulţam de vizită, Prinţesă!

 14. shayna 8 years ago  

  Pai mai da-te pe net din cand in cand, ca e bine! Stateam si ma gandeam acum… oare femeile de cate ori pe zi se gandesc la sex? :D ( mna, nu ca nu stiu)Oare Principele Nicolae ar avea sanse sa devina viitorul rege al Romaniei? Oricum, eu mi-as dori sa traiesc intr-o tara cu rege, asta e clar, tot mi se spune mereu ca sunt “printesa”. ;)

Trackbacks For This Post

 1. Lyonel Feininger(17 iulie 1871 – 13 ianuarie 1956), pictor si caricaturist american | G a b i - 4 years ago

  [...] Zamfir Pop.M-am dat pe net! [...]

 2. Lyonel Feininger(17 iulie 1871 – 13 ianuarie 1956), pictor si caricaturist american | my heart to your heart - 5 years ago

  [...] Zamfir Pop.M-am dat pe net! [...]

 3. Whitsunday « Alice Georgiana - 8 years ago

  [...] Se-cret Sophie SoriN SoriN2 Teo Negura Tudor Enea Ulise Umograf Visez doar ciocolata Vladut Mircea Zamfir Pop Zina- Lecturi recenzate Zina- Noua abordare a lecturii [...]

 4. Neuschwanstein « Alice Georgiana - 8 years ago

  [...] Se-cret Sophie SoriN SoriN2 Teo Negura Tudor Enea Ulise Umograf Visez doar ciocolata Vladut Mircea Zamfir Pop Zina- Lecturi recenzate Zina- Noua abordare a lecturii [...]

 5. Cum sa rezistam caniculei « Supravietuitor's Blog - 8 years ago

  [...] Zamfir Pop.M-am dat pe net! [...]

 6. Apneea naţională « Teo Negură - 8 years ago

  [...] Salutare iar tuturor: Adrian Voicu, Alecu Racoviceanu, Alex Mazilu, Androxa, Betivul de cuvinte, Cristi, Dana, Filumenie, G1B2I3, Gabriela Elena,  Ilarie, Ioan Usca, Jocuri cu cuvinte, Luna Patrata, Mesterul Manole, Nea Costache, Photographis, Rokssana, Se-cret, Theodora,  Ulise, Vis si realitate, Zamfir Pop. [...]

 7. o chestiune de viata si moarte.. « Rokssana's Blog - 8 years ago

  [...] ,theodora0303 ,zamfirpop ,cristi ,schtiel [...]

 8. Ping, ping etc…………I am bored and hot… « androxa - 8 years ago

  [...] Roxana adofeck alicegeorgiana anavero cella cristi gabirotaru gabryellehelen griska haicasepoate linkping shayna ruxandra schtiel teo harrylequin theodora0303 verovers vizualw zamfirpop [...]

 9. M-am dat pe net! | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] here: M-am dat pe net! This entry was posted in Uncategorized and tagged a-cum-planificasem, chiar-dac, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line