Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Curat murdar, coane tudorică

August 31, 2011 18 Comments

Pentru că am lipsit de la marele eveniment epocal, redeschiderea muzeului după două decenii de reparaţii (neterminate, încă!), am fost informat despre prestaţia celor care ar trebui să fie demnitarii autorităţilor locale. Mai întâi, textul unui e-mail:

Ti-am simtit cu adevarat lipsa la redeschiderea muzeului nostru de istorie! Pentru ca nu sunt sigura ca iti va povesti cineva cu lux de amanunte m-am gandit sa o fac eu.
Pe la ora 12 si 30 de minute au inceput sa vina cetateni si cetatene frumos imbracati ca de eveniment! In fata muzeului cu poarta noua inchisa a iesit doamna directoare si unul dintre vestitii paznici. Surpriza: paznicul Calin era la tol festiv si tinea frumos pe brate un stergar romanesc cu o paine rumenita. Doua domnisoare cu picioare lungi tineau de un capat si de celalalt o panglica tricolora pe care primarul nostru urma sa o taie. In parcul nou amenajat erau cativa baloti de paie pe care cei cu mancarea traditionala romaneasca i-au pus acolo din nu stiu ce motiv. S-a facut ora 13 si primarul nu a venit, dar nici o problema, ca romanul stie ca seful nu intarzie ci e doar retinut. N-a venit nici dupa sfertul academic si cateva mamici si-au luat copilasii din soare si au spus ca revin altadata la muzeu (poate cand cresc copacii sa fie umbra din nou in parc). Se auzeau comentarii ca balotii ar fi banci de pe vremea lui Decebal si cativa s-au asezat frumusel, ca pe gardul bisericii reformate toate locurile erau ocupate. Ce sa vezi, la ora 13 si 30 trecute fix a venit primarul cu masina in viteza de s-a ridicat praful din drum (ca nu au mai apucat sa curete) si in mare graba si-a pus tricolorul si-a inceput discursul.Vorbea incetisor despre marea realizare, inconjurat de presa si de restul. A dat apoi cuvantul viceprimarului care ne-a spus, putin mai tare, ca atunci cand a fost el la scoala a vizitat muzeul (bravo!) si acum vor putea iarasi elevii sa il vada. Cand au terminat vecinul de langa mine a ridicat frumos mana dreapta sus, ca la scoala, si a intrebat:
- Domnule Primar, dumneavoastra va place parcul?
- Imi place, a raspuns edilul
- Noua nu ne place, am spus si eu.
- Nu este posibil sa tai copacii si sa pui pietre, a spus altcineva.
- Este cel mai urat parc pe care l-am vazut eu in Romania si in Europa pe unde am umblat, a mai spus vecinul.
Si atat a fost ca oamenii legii au venit langa vecinul meu si i-au cerut sa se legitimeze.
- Am gresit cu ceva, am adus injurii? a intrebat acesta?
Oamenii legii nu s-au lasat si a fost nevoit sa se supuna, in timp ce Primarul intra victorios in muzeu. L-am insotit si noi cei carora nu ne plac copacii taiati la garaj unde avea actele. Un om i-a spus militianului sa il legitimeze si pe el ca si el a protestat insa a fost refuzat cu toate ca omul era dispus sa ii aduca si o fotocopie a actului de identitate. A venit apoi un ofiter care fara sa se prezinte i-a ordonat vecinului sa se prezinte la sediul politiei lui dimineata. Vecinul i-a raspuns sa il citeze ca altfel el nu se poate prezenta si asta a fost tot.
Ne-au spus mai tarziu alti martori ca atunci cand noi am spus ca nu ne place parcul, viceprimarul, cel care a vizitat muzeul cand era la scoala, a intrebat:
- Ce domnule, esti arhitect, de stii tu ca nu ii frumos?
Nu l-am auzit ca daca il auzeam poate ma legitimau si pe mine ca nu puteam sa nu ii spun ca sunt foarte multi care fara a fi arhitecti stiu sa isi aranjeze curtea si gradina fara sa taie copacii si nici nu distrug patrimoniul.
Vreau sa iti spun ca sunt foarte curioasa daca va scrie careva din mass media turdeana de parculetul de la muzeu.
Am fost impotriva lor:
Emilia si Vasile Neag
Cristi si Dora Cocan
Corina si Marius Chiorean
si alti cativa carora nu le stiu numele

Ce am înţeles din acest text:
1. nu sunt singurul care nu înţeleg modul de lucru al aiuritorităţilor porcotalii!
2. după părerea e-diliului turdean, dacă nu eşti arhitect, nu ai dreptul de a te pronunţa; Dar, el ce fel de arhitect este? Este părerea viceului, un vajnic luptător şi afacerist de succes (!). El poate emite o părere; alţii nu au acest drept!?
3. dacă nu eşti de-acord cu tov. premar, nu te ia dracu’, ci, doar, poliţia locală?!
4. cum să scrie presa despre aşa ceva? Vă amintiţi ce scandal a făcut Maistru când era vorba despre lins cururi porcotalii?! El nici măcar usturoi nu a mâncat … la deschiderea muzeului!

O altă părere, despre acelaşi eveniment, am găsit-o pe un blog (de unde, citez un mic fragment):

Am fost abordat de respectiva “politista” sub solicitarea “sa ma legitimez” (o chestie absolut banala de altfel). Dar am fost abordat de TOT dispozitivul din Pta. Muzeului, printe altele inclusiv de adjunctul politiei locale, zicandu-mi ca: n-am voie sa ii fotografiez in uniforma – de ce?, ca nu ma aflam pe domeniu public – cummmmm?, ca nu detin acreditare – asta-i in opinia lor argumentul “suprem”, de parca am nevoie de acreditare, si mi-au cerut sa imi stearga pozele, respectiv ca o primesc “sanctiune” – de ce? Daca am vazut cum se pune problema i-am inmanat unui alt “politist” telefonul mobil – ca sa vedem pana unde merge tupeul lor.
Ca o paranteza, omul a fugit la mine zicandu-mi sa sterg pozele facute ca daca nu imi “arata” el mie (bietul de el care nu s-a prins ca ii faceam un serviciu), asta de fata cu “politistii locali”, care nu au avut NICI cea mai mica reactie.
Sa revenim: “polistul local” caruia i-am dat telefonul mobil (sa adresat mie cum “ca as fi baut”, lucru care este profund neadevarat, subiectiv, cum ca ma aflam in stare de ebrietate – oricum am martorii care m-au vazut\au stat de vorba cu mine) conchide ca “nu am facut nici o poza” si …”la revedere”.
Si iar stau sa ma intreb: este sau nu abuz in functie? Dar o sa vad in raspunsul “stimabililor” pe care o sa il fac astazi si mai departe …

Ce am înţeles din acest text:
1. nu ai voie să fotografiezi pe Alteţele lor poliţieneşti dacă sunt în uniformă? Aşteptăm să-i fotografiem în zeghe … pentru călcarea drepturilor cetăţenilor!
2. dacă tov. poliţist vrea să-ţi ia aparatul foto … nu se numeşte tâlhărie? De conspectat: Codul penal, dragi poliţişti localnici!
3.
dacă nu ai acreditare de la poliţia locală, prin fostul parc, ai voie să te uiţi la coloanele distruse? Nemernicii care le-au spart aveau acreditare de la … poliţia locală? Bănuiesc!
Telefonic, am mai primit semnale despre bădărănia ediliului şi linguşeala lui Ghiţă Pristanda.
De ce dau crezare acestor relatări? Iată, de ce:

În concluzie: vorba lui Badea!

Acum, că ne-am clarificat, mai am o singură întrebare: ce nu au evenimentele de la deschiderea muzeului în comun cu nazismul?! Răspuns: mustaţa furierului local e mai jmekeră!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

18 Comments → “Curat murdar, coane tudorică”

 1. ZamPop 3 years ago  

  * Anamaria: Li s-a găsit o …(m)utilitate …

 2. Ana Maria Catalina 3 years ago  

  La data de 2015.05.07, sarcofagele mutate din lapidariu in curtea muzeului pentru a fi expuse, etichetate si protejate se afla depozitate sub o scara in colt langa chioscul portarului, puse una peste alta. Pe restul vestigiilor din curtea muzeului, aflate in fata intrarii in cladire se ajeaza vizitatorii la taclale.

 3. ZamPop 5 years ago  

  # emilia: Trec – mâine – pe la tine şi discutăm!

 4. emilia 5 years ago  

  Am vrut sa iti postez acest articol pe pagina,, Sa refacem parculetul muzeului” dar nu stiu cum!

 5. ZamPop 7 years ago  

  # Emilia: Într-o democraţie, nu ai dreptul de a cârti, ci, obligaţia! Dacă am fi mai mulţi, nu ar mai avea curajul să-şi bată joc de noi. Dar, majoritatea, se bucură de o găleată porcotalie şi votează gândind cu … găleata! este riscul democraţiei.

 6. Emilia 7 years ago  

  Nu-s arhitect,dar cartesc ca eu mi-am platit impozitele frumos si constiincios!

 7. ZamPop 7 years ago  

  # Emilia: Sigur că se va face!
  După ce se uscă copăceii (plantaţi pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!), se vor planta copăcei de plastic (cumpăraţi pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!) şi pietrişul amestecat cu frunzele căzute şi cu gunoaiele aruncate de beţivii care îşi fac veacul prin această zonă se va înlocui (pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!). Ce nu e clar?
  Deţinuţii care fac curat (pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!) … după firma de salubritate (pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!), sunt coordonaţi de doi: unul de la primărie şi unul de la puşcărie. Plus un poliţist local (ai ghicit: toţi trei … pe cheltuiala fraierilor care şi-au plătit impozitele!), deci, nu au făcut nimic de capul lor!
  Mai cârteşti mult?
  Ce, eşti arhitect?

 8. Emilia 7 years ago  

  In fostul parc stau cetatenii asezati frumos cu fundul pe coloanele rasturnate, acolo fiind putina umbra. Azi un paznic mi-a spus, asa din bun senin, probabil plictisit de atata inactivitate, ca de fapt exista un proiect foarte frumos, cu gard de lemn(?????????????), banci si copaci replantati. Am intrebat de ce au fost taiati copacii care au fost si nu poti sa crezi ce mi-a raspuns:,,detinutii i-au taiat din greseala”. Pietrisul e plin de frunze uscate, bradutii amarati sunt sprijiniti fiecare de cate un par sa nu se rastoarne si gazonul a inceput sa se usuce! Cred ca e cazul sa se faca ceva!

 9. ZamPop 7 years ago  

  # Zina: Nu este Papură Vodă, ci, e vremea fanariotului Tudor (Ştefănie) I Primarul. Este hidra porcotalie care suge România prin mia sa de capete. De-ar fi numai o mie …

 10. Zina 7 years ago  

  Trista poveste… Da’ ce-i acolo, la Turda, tara lui Papura Voda. De fapt, ce mai intreab, ca asa e toata Romania :(

Trackbacks For This Post

 1. Poliţia loyală Turda, zice (la 23.12.11) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] mele mai îndrăzneţe”, sper să primesc răspunsuri … la întrebările 1, 2, 3, … ce vi le-am pus în anul ce s-a [...]

 2. Poliţia loyală Turda, zice (04.11.11) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] Nu va faceti griji: la acuze sau intrebari, procedeaza ca arhitectul! Nici Mirciulica nu a auzit cand a fost intrebat, de catre [...]

 3. Poliţia loyală Turda, zice (07.10.11) « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] propos, m-aş fi bucurat să primesc nişte explicaţii referitor la gravele acuzaţii ce li s-au adus de către cititorii Blogurilor zamfiriene, dar, … se pare că relaţia corectă [...]

 4. Poliţia loyală Turda, zice (30.09.11) « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] ce, de două ori, consecutiv, le-am cerut să-mi comunice un răspuns la gravele acuzaţii ce li s-au adus de către cititorii Blogurilor zamfiriene, dar, … dovedesc  că relaţia [...]

 5. Poliţia loyală Turda, zice (23.09.11) « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] fi bucurat să primesc nişte explicaţii referitor la gravele acuzaţii ce li s-au adus de către cititori Blogurilor zamfiriene, dar, … nu cred că relaţia corectă cu [...]

 6. Poliţia loyală Turda, zice (16.09.11) « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] fi bucurat să primesc nişte explicaţii referitor la gravele acuzaţii ce li s-au adus de către cititori Blogurilor zamfiriene, dar, … nu cred că relaţia [...]

 7. Invitaţie la “Sîmbăta prietenilor noştri” | Ţara vorbelor în vânt - 7 years ago

  [...] negură, stropi de suflet, d’agatha, luna pătrată, schtiel, cristina ghedea, madi şi onu, zamfirpop, napocel, ada pavel, vultureşti, dar şi pentru oricine altcineva care vrea să participe Share [...]

 8. La timp pentru zelist « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] noastră ca să şteargă blogul lui Zamfir de Turda din top. Pentru că nu avea acreditare de la poliţia lui tudorel?! [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line