Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Expediţia ZUM

August 31, 2011 6 Comments

Mai nou, de regulă, orice mică/mare treabă se împachetează în foiţă aurie de vorbe goale, se pudrează cu praf de … aruncat în ochi şi se tăvăleşte în făină de minciună – pentru a se transforma în “MUEP - Marele şi Unicul şi Extraordinarul Proiect” – şi aruncat pe piaţă, pus pe tarabă printre gogoşile politice şi prăjelile autorităţilor (cu care se prăjesc fraierii care îşi plătesc impozitele!).

Dacă aş fi avut vreuna din inteţiile enumerate mai sus, hălăduiala pe coclauri montane, din săptămâna ce s-a scurs, aş fi numit-o: Expediţia ZUM. Ce a fost, în minunata realitate, această simplă, obişnuită pentru noi, hălăduiala pe coclauri montane:

Prima zi: Plecare de-acasă, escală la Mihai Viteazu, urcare pe platoul ce uneşte Moldoveneştii de Bogata (lunca superioară a Arieşului după ieşirea dintre munţi) şi … o insolaţie a lui Ulise! Vinovat: eu, care am uitat să iau apă la plecarea din Sânmihai, şi seceta, care a uscat pâraiele. Ne-am întors la Mihai Viteazu, pentru o haltă de recuperare.

A doua zi: Călătorie cu căruţa între Sînmihai şi Pietroasa. O tentativă eşuată de urcare spre vârful dealului, din acelaşi motiv de recuperare incompletă a Colegului Ulise. Apoi, … pogorârea bruscă a stării de bine asupra lui, fapt ce a determinat renunţarea la întoarcerea acasă şi un somn în şura lui John. Între timp, l-am cunoscut pe Andrei, deci, ne-am îmbogăţit cu încă un prieten.

A treia zi: Voiniceşte peste văi şi dealuri, între Pietroasa – Podeni – Rachiş şi Măgina. Aici, ne-am bucurat de o primire prietenească din partea Părintelui Stareţ al Mănăstirii Măgina.

Zilele 4 – 5 – 6: La mănăstire şi prin preajma ei, prin Măgina şi prin înaltele-i împrejurimi.

Ziua a şaptea: Am reuşit să ne desprindem din Raiul de la mănăstire şi am purces, iar, la drum. Livezile – Lopadea Veche – Cicău – Ciugudu de Jos şi coborârea în Dumbrava, sub tunete şi ploaie. Soarele care a ieşit din nori imediat după ce am urat, telefonic, “drum bun” Părintelui Dorin Sas – care pleacă în Spania pentru un an! – ne-a uscat. Dar, negăsindu-l la Mănăstirea Dumbrava pe Părintele Roş, am ieşit în şosea şi …l-am sunat pe

Olteanu - taximetristul lui Ulise! 0752 277 255

şi l-am rugat să vină să ne recupereze. Nu mai aveam şanse să ajungem acasă pe lumină!

Concluzie: vă aşteaptă o serie de postări, pe diferite bloguri din lista ZAMPOblogurilor, în care vă vom povesti – în vorbe şi imagini şi filmuleţe! – aventurile noastre din cele şapte zile, de pe cei vreo sută de km parcurşi peste munţi şi văi, din multele sate străbătute, din multele locuri minunate văzute, despre mulţi oameni (şi faptele lor) pe care i-am întâlnit şi cunoscut în Expediţia ZUM!

Ce înseamnă ZUM? Simplu: Zamfir & Ulise @ Măgina.

Note:

1. Pentru cei care nu cunosc zona pe care am străbătut-o, există mai multe hărţi detaliate, în postarea Să mergem la Măgina!

Pentru a ajunge la Mănăstirea Măgina, din Aiud, plecaţi pe drumul spre Remetea – Buru. La vreo cinci km, sunteţi în satul cu acelaşi nume şi o luaţi la stânga, pe vale, în sus, încă vreo doi km. Ca vaut la peine! – zice francezul.

2. Imaginile sunt din hălăduiala povestită mai sus!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

Trackbacks For This Post

 1. De pe net despre Mănăstirea Măgina « Mănăstirea Măgina - 6 years ago

  [...] traditiicrestine, parohii ortodoxe, De veghe patriei, Zamfir Turdeanu’, Zamfir de Turda, Zamfironline, Gazeta de [...]

 2. Joc nou cu … brânduşe « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] cu brânduşe Participare în Marele Concurs şi Festival de Imagini fără Cuvinte, alături de zamfirpop.com, zamfirpop.wordpress.com, blogulise, zamfirpop.over-blog.com, zam-fir, filumenie, aefcfoto, [...]

 3. Meeting-uri « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] cu Prietenul Zamfir, [...]

 4. La timp pentru zelist « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] am auzit şuşoteli: cică, ne-am fi întors din expediţie mai devreme ca să putem [...]

 5. Un Comunicat important pentru Ţară « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] plecat în Expediţia ZUM, nu am avut timp de postări. Totuşi, am primit un Comunicat important pentru Ţară şi vi-l aduc [...]

 6. Expediţia ZUM | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] here to see the original: Expediţia ZUM This entry was posted in Uncategorized and tagged extraordinarul, gânduri zamfiriene, marele, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line