Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Serial poliţist: episodul 6

September 3, 2011 4 Comments

Mă simt protejat într-un oraş european,

dintr-o ţară democratică, în al doilea deceniu al secolului XXI

Cum trebuie să abordezi poliţia?

Nu numai pe la noi, poliţia are în componenţă mulţi indivizi care nu-şi înţeleg menirea, care trec cu uşurinţă peste drepturile mele, pe care, ar trebui să le apere. O glumă, vine să ne înveţe cum trebuie să procedezi ca să-ţi asiguri serviciile lor:

Georges PHILLIPS, un barbat de o anumita varsta, care traia in VANCOUVER, se pregatea de culcare cand sotia ii spuse ca a lasat lumina aprinsa in curte.
Cand Georges s-a dus s-o stinga, a vazut ca hotii ii furau din curte si din gradina.
A sunat repede la Politie si a fost intrebat daca hotii au intrat in casa si l-au atacat.
“Nu, raspunde el, dar continua sa-mi fure din curte si din gradina.”
Operatorul ii raspunse:
“Ne pare rau, dar toate masinile de patrulare sunt pe teren. Incuiati-va in casa si vom trimite pe cineva cand se intoarce la sediu”
Georges spuse:
“O.K ” si inchise. A stat vreme de 30 secunde si a sunat din nou la Politie:
-Buna seara, tocmai v-am sunat inainte sa va spun de hotii din curte … Nu va mai faceti griji si nu mai trimieti pe nimeni sa verifice.
Tocmai i-am impuscat” si inchise telefonul.
In urmatoarele 5 minute, 6 masini de Politie, o echipa de tragatori de elita, un elicopter, 2 camioane de Pompieri, o Salvare si Seful Politiei locale erau la fata locului, reusind sa prinda hotii in flagrant delict.
Un politist ii spuse: “Credeam ca i-aţi împuşcat”
La care Georges răspunse: “Si eu credeam ca nu aveți pe nimeni disponibil”

Pe la noi, poliţia “locală” lucrează, când pentru firma de parcare, când pentru … protejarea opiniei primarului!

Nu mă împuşcaţi! Unu-i civil, deci, eu pe acela l-am fotografiat!

Dacă îndrăzneşti să nu fii de-acord că porcăria făcută de el este frumoasă – fără a fi arhitect, apud Vicele de Succes – ori dacă îndrăzneşti să-i fotografiezi, pe spaţiul public, în timp ce-şi poartă uniforma degeaba, … te-ai ars!

Poliţia supraveghează blocarea totală a largului trotuar de către curăţitori

Te vor legitima, îţi vor ciordi şi buzunări telefonul, … Exact chestii pentru care m-ar băga la zudup dacă le-aş face eu! În teorie, e mult mai frumos!

Jandarmii sunt activi: reuşesc să prindă puştii care ciordesc fier vechi. Găştile care distrug clădiri întregi … nu le vede nimeni.

- – – – – -

Acum, înţelegeţi titlul postării?! Dacă nu, reveniţi ca să aflaţi alte detalii, în episodul următor!

Singura şansă ca să fii allways protejat în Turda, oraş european, dintr-o ţară democratică, în al doilea deceniu al secolului XXI, … este să ai aripioare!

Pentru edificare completă, citeşte toată seria de postări:

Serial poliţist: episodul 1 Serial poliţist: episodul 2 Serial poliţist: episodul 3 Serial poliţist: episodul 4, Serial poliţist: episodul 5, …

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

 1. Poliţia loyală Turda, zice (09.09.11) « Ulise al II-lea – blog canin - 7 years ago

  [...] primit bulteinul informativ de la ei, m-am hotărât să revin la formatul tradiţional. În fond, Blogul de blogger este blog de opinie şi poliţia face politică. Cum, nu? Amintiţi-vă de prestaţia de la [...]

 2. Ruşinică!!! | VERONICISME - 7 years ago

  [...] de Suflet, Theodora, Gabriela Elena, Zamfir Pop, Filumenie, Clipe de Cluj, Zina, TU1074′sBlog, Dispecer, Ilarie,  Blogul cu [...]

 3. Ajutor!!! « Link-Ping - 7 years ago

  [...] Pete, Shayna, Teo, Caius, Carmen, Stropi de Suflet, Theodora, Gabriela Elena, Zamfir Pop, Filumenie, Clipe de Cluj, Zina, TU1074′s Blog, Dispecer, Ilarie, Blogul cu atitudine, [...]

 4. Anexă la o fotografie (pentru mârtanul din viaţa mea) « VeroVers - 7 years ago

  [...] Androxa, Mirela Pete, Shayna, Teo, Caius, Carmen, Stropi de Suflet, Theodora, Gabriela Elena, Zamfir Pop, Filumenie, Clipe de Cluj, Zina) şi cititorii articolelor precendente de pe acest blog. 45.700000 [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line