Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Dragă 0730834602

September 22, 2011 One Comment

Mă adresez cu un “dragă”, formal

… ca şi cum ai merita să vorbesc frumos cu tine, chiar dacă … habar n-am cine eşti.

M-ai sunat, de mai multe ori, te-ai porcăit, te-am lăsat să borăşti liniştit – pentru că strigai ininteligibil, am pus mobilul pe masă şi mi-am văzut de treburi! – dar, din când în când, te-am întrebat cine eşti. Ai refuzat să-mi spui, probabil, pentru te-ai ruşinat de vorbele ce le rosteai?!

Deci, eşti un număr. După cum ai vorbit, sigur, nu eşti om.

Cine-mi eşti, am înţeles! Nu am sunat la Poliţie, pentru că pe ei îi interesează alte treburi (?!) nu faptul că un tembel mă agresează prin telefon! Nu cred că le dă voie jeluţu să se ocupe de problemele celor fără bani.

Eu sunt … Ca să înţelegi, ca să te ajut să înţelegi, citeşte textul de mai jos. Eu sunt unul dintre cei care au “discutat” prin mesaje. Sunt cel care “am vorbit urât”. Celălalt a fost tot atât de bine dospit, pardon: bine crescut! ca şi tine. A vorbit frumos, elegant, manierat, … Ce plm, nu-i aşa?

Fler jumăralistic

Încercând să mobilizez lumea pentru a face un bine, un gest nobil, cu un simplu vot pentru un proiect, am trimis un mesaj, către mai multe adrese de e-mail:

De la publicarea articolului Sa protejam un cuib de barza proiectul a ajuns la 146 de voturi (acum, e la 196, de la vreo 90! dar, până a ajunge în primele zece – cele care vom primi fonduri – mai este!). Avem nevoie şi de votul tău. În articol, aveţi toate îndrumările necesare pentru a vota rapid. Îţi mulţumesc anticipat, dacă îţi sacrifici un minut ca să votezi!

Din greşeală, absolut din greşeală!, am confundat adresa „Obiectivului” cu cea a „15 minute” (pentru că-s de valoare, jurnalistică, relativ apropiată) şi … am făcut pocinogul de a trimite mesajul şi către Gelu Flocea.

„Şi, ce dacă?! Care-i problema? Doar este o cauză pentru care şi el, ca pretins mare jurnalist profesionist, ar trebui să contribuie?” – vă întrebaţi, cei cu capul pe umeri.

Dar … flerul lui jumăralistic nu putea scăpa ocazia de a se manifesta! A urmat un schimb de mesaje, în care, ne-am arătat fiecare ce avem: eu – „răutatea”, el – „bunul simţ, eleganţa, inteligenţa, … şi obiectivitatea”!

Transcris, a ieşit un fel de „Telegrame”-le lui Caragiale. Doar că, în „piaţa Endependenţi”, o să se pupe cu … pisicul lui!

- / -

Redacţia: Cred ca ai trimis din greseala acest email pe adresa mea. Nu stiu despre ce e vorba, dar imi aduc aminte pe ce site-uri porno preferi sa intri… Asa ca nici nu ma intereseaza!

Replica mea: Ai dreptate: Cu toată grija pe care am avut-o, NUMAI din greşeală am trimis şi la tine mesajul. Chiar dacă nu ai semnat răspunsul, ceea ce înşiri – ca justificare – te caracterizează foarte bine! În popor este o vorbă: Zi-i, mamă, guşată, până nu-ţi spune ea ţie! Scuze pentru greşeală. Dumnezeii tăi să te ierte! Zamfir PS: Despre acel “îmi aduc aminte” .. Adu-ţi aminte că, noi nu am stat niciodată, unul lângă celălalt, la computere!

Redacţia: N-am stat “unul langa altul” la computere… asta nu inseamna ca eu nu pot sti ceea ce faci tu sau ce site-uri frecventezi. :) )

N.Z.P.: Ca să vezi ce ocoş este. Habar n-are, dar, … ştie! Confirmă că nu citeşte, dar, ştie şi decide (evident, în totală necunoştinţă de cauză) că nu-l interesează. Măcar o mică şi nevinovată ameninţare, musai să presare! Apoi, cum să nu scape, măcar un mic şantaj, cu “vezi, că ştiu eu ce nu ştii tu că eu ştiu“, pentru că nu înţelege că eu nu am nimic cu politica. Un răspuns care putea să nu mai vină. Dar, … flerul lui jumăralistic nu putea scăpa ocazia de a se manifesta!

După ce am regizat poza, am ajuns la concluzia că ... mai bine să-l dăm dracului!

Redacţia: Cei care ma cred, sunt aidoma mie: destepti si sanatosi la cap! Iti doresc tot ce-mi doresti mie, de 10 ori mai mult!

N.Z.P.: Ca să vezi ce ocoş este. El nu jigneşte pe nimeni, decât, cam pe toată lumea! Un răspuns care putea să nu mai vină. Putea să se mulţumescă cu scuzele mele, reiterate. Dar, … flerul lui jumăralistic nu putea scăpa ocazia de a se manifesta! Am continuat, încercând să văd până unde merge. Sigur, mâine voi citi la el, pe blogul citit de zeci de mii de IP-uri, nu, de persoane – zilnic!, că „am vorbit urât” cu el, modelul de „bun simţ, eleganţă, inteligenţă, … şi obiectivitate”! Judecaţi singuri!

Replica mea: Dacă aş fi aidoma ţie, ţi-aş răspunde: Celor aidoma ţie, nu pot să le răspund decât, tot cu o vorbă din popor: Stai liniştit, Maistre, tu şi cei aidoma ţie, că nu s-aude glasul măgarului până-n Ceruri! Pentru că, din fericire, nu sunt aidoma ţie, îţi răspund logic: Mulţumesc de urare! Eu ţi-am dorit “Dumnezeii tăi să te ierte!” Zamfir

N.Z.P.: Nici acum nu i-a ajuns. Flerul lui jumăralistic nu putea scăpa ocazia de a se manifesta!

Redacţia: Nu ai inteles ce am spus, desi presupun ca nu-ti trebuie facultati mintale extraordinare ca sa-ti dai seama ca daca ti-am spus de 10 ori mai mult, era un gest al respectului meu pe care-l port tuturor fiintelor, indiferent de nivelul lor de evolutie. N-am inteles faza cu magarul… Ai probat-o urland in strada?!

N.Z.P: Mă copleşeşte cu complimentele specific speciei sale. Normal, ar fi trebuit şi aş fi avut dreptul să-l bag în mă-sa şi să-mi văd de treburi – tocmai scriam postarea Safir ori iubit de Saturn. Dar, am vrut să văd până unde „urcă” cu „răspunsurile” … pe-alături de ce scriam eu.

Replica mea: Sunt curios cât mai continui … cu aceste mesaje?! Evident că nu am cum, să înţeleg ce spui tu! De exemplu, nu am înţeles de ce nu te simţi o dată că ai avea obligaţia morală (scuze că folosesc şi cuvinte pe care nu le înţelegi!) să aduci o dovadă despre gogoaşa ta cu “finanţarea din partea PSD-ului”! După aceea, putem şi discuta! Zamfir

N.Z.P.: După nici zece minute, vine „verdictul”:

Redacţia: Te-au finantat… Dupa aia si-au dat seama ca e un razboi mort… Drept dovada, Rares Morar a fost ejectat din partid! Pacat ca nu ai cititori… Ca daca ai avea, ai face rost de bani foarte simplu, nu neaparat cersind mila unuia si altuia. Insa, e adevarat: pentru asta iti trebuie si un pic de minte! Eu nu continui nimic… Eu primesc mesaje de la tine… Nu au ti-am trimis, in cazul in care perioada de circa o ora de cand mi-ai trimis primul mesaj e prea lunga pentru a face conexiunile neuronale sigure, pentru a-ti certitudinea ca TU ai trimis un mesaj prin email, fie si din greseala. Ceea ce nu te absolva!

N.Z.P.: Deci, dovada …. fâs: Rareş putea fi “ejectat din partid” pentru o mie de alte motive, inclusiv pentru că nu te-a dat în judecată când că ai atins onoarea partidului cu aberaţiile tale! “Dovada” este aceeaşi de doi ani de zile: Maistru ştie! Ce altă dovadă mai vrei? Doar oamenilor normali li se poate pretinde să aducă dovezi la tâmpeniile pe care le emit, ca să dovedească … că nu sunt tâmpenii. Maistru nu poate dovedi că nu sunt! Revine cu logica becaliană: dacă faci bani eşti dăştept! Cu speranţa că se potoleşte, i-am răspuns:

Replica mea: Mulţumesc pentru confirmare! Zamfir

N.Z.P.: Aş! Vezi? Ăsta e defectul lui: insistă, prosteşte. Sau … cu speranţa că marşez la instigarea lui şi-i scap o trimitere la origine. Din păcate, pentru el, ŞTIU ce vrea şi nu mă grăbesc să-i ofer. Totuşi, chiar dacă nu sunt sigur că-şi mai aminteşte de poet, aplică principiul arghezian şi „sapă, sapă, poate dă cumva de apă”!

Redacţia: Nu cred ca trebuia, neaparat, sa primesti confirmarea din partea mea ca e nevoie sa ai minte pentru a face bani din internet. S-a confirmat de mult… Sfatul meu era unul firesc, avand in vedere situatia ta financiara.

Nu-i jelu, ăsta! Ăla-i mai mic!

N.Z.P.: Răspunde exact la ce am scris eu, doar că … pe-alături. Aceeaşi nesimţire de a-şi băga nasul în treburile mele personale, pentru că discutam despre o treabă a comunităţii locale!

Replica mea: Mi-ai confirmat justeţea expresiei folosită de mine: de ce nu te simţi o dată că ai avea obligaţia morală (scuze că folosesc şi cuvinte pe care nu le înţelegi!). Aveam oarece remuşcări, din cauza durităţii expresiei. Dar … Eu vorbeam despre Prefectură. Normal că nu ne putem înţelege, de vreme ce tu o confunzi cu … Sula! Scuză-mi indiscreţia: tu ai pisică? Zamfir

Redacţia: N-am inteles de ce m-ai intrebat daca am pisica dupa ce ai facut referire la… Sula?! Si daca as avea, tot nu te-as lasa sa-i faci ceva… Tu nu intelegi ca s-a demonstrat?! E gata! Ce sa-ti tot repet? Iesi pe strada si inteaba lumea ce crede despre tine… Pacat de tine… Ca daca n-ai avea problemele pe care le ai, cred ca ai fi o persoana OK.

N.Z.P.: Noi, toţi ceilalţi „vorbim urât” cu el, „îi atacăm famelia” (formaţă, când din prima nevastă, când din a doua concubină, …), … Mă îndeamnă să fac ca el, adică, să-mi terfelesc naşa, care m-a ajutat să pornesc în viaţa de famelist (că a dat kics, nu contează sau … naşa o fi de vină?!) ca să am succesuri financiare?! Să ies pe stradă? Acolo sunt tot timpul. Pe tine te-am văzut stând de poveşti numai cu … Ucu. Pe mine, mă poţi vedea mereu, când cu unul, când cu altul, când cu turdeni, când cu turişti străini, pentru că nu toţi mă “văd” aşa cum vrei tu să mă arăţi. Stau de vorbă, chiar şi cu Ionel (cel care, ba este drogatul, ba are toată stima ta, după cum îţi bate ţie vântul!) ori cu alţi colegi jurnalişti turdeni, pentru că am putut discuta cu ei şi au înţeles că exagerarea nu a fost în vorbele mele, ci, în stupida ta interpretare. Pe tine, te mai crede numai cucu! Dar, remarcaţi la el „bunul simţ, eleganţa, inteligenţa, … şi obiectivitatea”! Din fericire, se plictiseşte şi, în sfârşit, decide că „e gata”!

Ce bine râdem de câte ori ne amintim cum am regizat "râma" din care a muşcat "profesionistul"!

Replica mea: Gata ar fi fost după ce mi-am prezentat scuzele! Dar, ai insistat cu explicaţiile tâmpe. Văd că abia la cuvântul “Sulă” ţi se trezeşte curiozitatea. Dar, ai dreptate: Gata! Du-te, Andrei, liniştit la culcare! Zamfir PS: a rămas doar întrebarea mea fără răspuns: nu am înţeles de ce nu te simţi o dată că ai avea obligaţia morală (scuze că folosesc şi cuvinte pe care nu le înţelegi!) să aduci o dovadă despre gogoaşa ta cu “finanţarea din partea PSD-ului”!

N.Z.P.: Şi îmi confirmă, răspunzând în locul lui Andrei, pe care îl trimisesem la culcare:

Redacţia: Somn usor!

- / -

Q.e.d. – Acum, înţelegi, Zolty de ce afirmam că acel “Andrei“, care se cufurea pe blogul tău, este aceeaşi persoană … cu cel care îmi doreşte „somn uşor”?! Citeşte cuvintele, expresiile, sesizează “logica” lui Andrei – de pe blogul tău şi compară cu mesajele jumăralistului profesionist! Eu nu MAI trebuie să aduc nici o dovadă! Chiar dacă nu am garanţia că este vorba, fizic, de una şi aceeaşi persoană, sunt identici ca mod de gândire, ca bun simţ, ca inteligheţie, … ca ca(o)pacitate!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Dragă 0730834602 | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] this article: Dragă 0730834602 This entry was posted in Uncategorized and tagged chiar-dac, habar-n-am, mai-multe, pus-mobilul, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line