Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Toamna se numără bobocii ... şi românii

September 26, 2011 17 Comments

Pentru că este de apropiată actualitate, am preluat şi vă prezint partea importantă pentru simplul cetăţean:

Se apropie Recensamantul Populatiei si al Locuintelor.
In perioada 20-31 octombrie la usa ta va veni un recen­­zor care iti va pune o serie de intrebari.
Uite la ce intrebari vei raspunde la recensamant!
Nu te alarma! Totul dureaza jumatate de ora, sunt chestionare simple, iar datele sunt confidentiale. Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica, ne spune la ce intrebari va trebui sa raspundem.

In primul rand, inaintea perioadei de recensamant, recenzorul iti va face o vizita la domiciliu. Acum veti stabili de comun acord o zi si un interval orar in care acesta va reveni pentru a-ti lua declaratiile.
Iata cateva dintre punctele principale care se regasesc in chestionare:
Numarul persoanelor din locuinta – Pe langa numarul persoanelor din locuinta se va specifica si numarul persoanelor prezente, temporar absente, plecate pentru o perioada indelungata si temporar prezente.
Pozitia locuintei in cladire – Trebuie sa mentionezi ca locuinta ta se afla la subsol, demisol, parter, mezanin, mansarda sau, daca locuiesti la etaj, trebuie sa mentionezi numarul acestuia.
De asemenea, vor fi intrebari despre numarul camerelor de locuit din casa ta si suprafata acestora, despre instalatia de alimentare cu apa, instalatia de canalizare, instalatia electrica, modul de incalzire al locuintei, reabilitarea termica etc.
Gradul de rudenie cu proprietarul locuintei – Persoana chestionata trebuie sa declare care este gradul de rudenie cu proprietarul locuintei: sot, sotie, fiu, fiica, nepot, tata, mama, frate, sora, bunica, bunic, socru, soacra etc.
Persoanele plecate pentru o perioada indelungata - Fie ca este vorba despre fiica sau fiul tau, despre sotie sau sot, esti obligat sa le furnizezi numele si datele personale. De asemenea, trebuie sa declari persoanele care sunt temporar prezente la tine in casa.
Persoanele plecate in strainatate - Va trebui sa dai codul numeric personal al acestora, sa spui care este tara in care persoana este plecata, de cand este plecata si daca in strainatate aceasta lucreaza. In cazul in care lucreaza, esti obligat sa spui domeniul.
De asemenea, trebuie sa mentionezi daca persoana respectiva trimite bani familiei tale.

Nu raspunzi corect? Primesti amenda pana la 5.000 de lei

Mai sunt trei saptamani pana la recensamantul populatiei. In 20 octombrie, 120.000 de recenzori impanzesc tara pentru a culege informatii despre romani. Actiunea se incheie in 31 octombrie. Iata cateva informatii importante.

Legea spune ca toate persoanele au obligatia sa raspunda intrebarilor, iar pentru cazuri contrarii, de refuz, sunt prevazute amenzi contraventionale intre 2.000 si 5.000 de lei, informeaza Institutul National de Statistica.
Cetateanul nu e obligat sa primeasca recenzorul in casa, iar acesta nu trebuie sa ceara ori sa insiste sa intre in locuinte.
Recenzorul are obligatia sa faca o vizita inaintea perioadei de recensamant si sa stabileasca de comun acord o data si o ora fixa, pentru realizarea declaratiei.
Datele comunicate vor ramane confidentiale.
Recenzorii vor avea o legitimatie si o geanta speciala si nu au voie sa solicite nici un document de la cetatean.
Nu vor fi puse intrebari despre politica sau partide.
Date despre cei care lucreaza in strainatate ori au plecat definitiv vor fi solicitate vecinilor, de la primari, preoti etc.
Verifica legitimatia recenzorului!
Fiecare recenzor are asupra sa o legitimatie nominala emisa de Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si al Locuintelor. Pe legitimatie se precizeaza sectorul in care e imputernicit sa efectueze recenzarea, precum si seria si numarul actului sau de identitate. Pentru evitarea oricaror riscuri ca indivizi certati cu legea sa profite de prilejul recensamantului pentru a patrunde in locuinte, cetatenii sunt insistent invitati sa solicite recenzorilor sa se legitimeze“.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

17 Comments → “Toamna se numără bobocii … şi românii”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Pentru răspunsul meu, dă click aici.

 2. noruego 7 years ago  

  ai atata caracter incat sa mai publici comentariul asta?

  nea zamfire,nu am avut de gand sa te mai bag in seama,dar vad ca insisti cu prostiile matale…uite aici:

  “Zamfir

  27.sep.2011 kl.18:45

  Dacă poţi, uita – pentru un minut – că te-ai înrolat în cruciada anti-Zamfir şi ajută-mă…”

  Cine a adus elementele circului de care vorbesti? nu matale? Daca voiai asa de mult sa afli despre grupul nostru,intrebai pur si simplu despre asta si atat.Nu amestecai elemente de circ!Deci tu ai adus discutia acolo! Eu ce era sa fac? Am incercat sa explic “campania mea anti-zamfir”,pentru cei care te-or citi si or crede ca am eu ceva cu dumneata.Asta a fost tot.Am spus-o pe un ton de discutie,nu de cearta.

  Mi-ai dat insa un raspuns foarte “inteligent”…si foarte artagos! Eu am incercat IAR sa iti explic ca nu am nimic cu dumneata…ce vrei sa iti fac mai mult de atat?Am zis ca esti obtuz pt.ca nu vrei/nu poti intelege ce ti-am tot scris eu acolo…Pe Gelu l-ai cam amestecat degeaba,eu nu am treaba cu disputa voastra,iar daca e asa cum cred eu,ai putut vedea la articolele in care erai criticat,ca eu NU AM SCRIS nici un comentariu.Asadar,nu inteleg de ce esti asa “aprins” pe mine! nu ca mi-ar påsa…

  Ok,cu linkul am gresit…exista.Dar nu a fost intentionat.Logat fiind pe Facebook,am dat cautare pe grup si a aparut de fiecare data…Nu cred ca dumitale nu ti-a iesit la fel…

  Cand ti-am zis eu “rastit” ca stiu ca vrei sa te certi? am zis:” VAD CA VREI sa te certi!”…ceea ce e total altceva…

  Informatii am vrut sa iti dau,de-aia am tot incercat sa te fac sa intelegi…dar am renuntat.Dumneata poti trai fara noi,la fel si noi fara matale…

  Inca ceva…iti face impresia ca as trai cu gandul la berea aia ce o tot aduci in discutie??? sau e doar un apropo ca nu te-am cinstit vara trecuta,cand ne-am intalnit in Micro 3?

  Astea fiind zise…iti mai spun o data.sa fii sanatos si vezi-ti de treburi! (observi ca nu ti-am raspuns la jigniri nici acum,nu?)

 3. ZamPop 7 years ago  

  Am citit adaosurile de pe blogul tău: vezi, ţi-ai câştigat berea!
  Dacă facem abstracţie de ce am cerut eu, e aşa cum spuneţi.
  Pentru alkor: “normali” sunteţi voi – cel puţin aşa susţineţi, prin noruego, gelu, … deci, nu ar fi cazul să vă jignească afirmaţia.
  Citeşte ce am scris în primul mesaj. Eu cerusem doar date despre grupul de pe fakebook (am explicat de ce nu-l găseam!), toate celelalte elemente ale circului vă aparţin şi vă dovedesc relaţia cu marele jurnalist.
  Citeşte ce a răspuns noruego la acest mesaj: orice în afară de link spre grup (susţine că “nu există aşa ceva”!!!) şi o tonă de chestii răsuflate, care nu aveau nici o legătură cu ce cerusem eu în mesaj!
  Nu mă interesează să vă devin “prieten”, de vreme ce nici măcar nu vreţi să-mi furnizaţi o banală informaţie. Despre ce fel de “colaborare” vorbea noruego, de vreme ce răspunde răstit cu “ştiu că vrei să te cerţi”?!
  Eu nu sunt “prietenul tău”, ca să mă apuc să vă înşir, vouă, tot ce se vorbeşte despre el. Mă tem că aş putea dovedi mult mai uşor decât NU îşi dovedeşte el spusele.
  Dar, dacă aţi constatat că vă asemănaţi, să vă fie de bine. Eu pot trăi şi fără informaţiile ce vi le-am cerut, aşa cum le pot afla şi din alte surse.
  Concluzia finală: mulţumesc pentru amabilitate, aprecieri şi dorinţa de colaborare!

 4. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Apreciez “obectivilitatea” cu care ai prezentat conversaţia noastră pe blogul tău: Un “dialog” ciudat, la care, tu, gelu sau un alt anonim, a şi comentat de parcă ar fi blogul lujeluţu!
  Ţi-am răspuns:
  Mulţumesc pentru aprecieri.
  1. NU am nevoie de “prietenia” unuia atât de “normal” ca tine, eu fiind …
  2. am depistat eroarea: nici eu şi nici amicul care a încercat să mă ajute, nu am găsit grupul pentru că mi s-a spus că s-ar numi: “lunenii în lume“, în timp ce se numeşte “luneni în lume“!
  Nu aveam nevoie de căruţa de explicaţii, pe care le ştiam deja, de la tine şi de la prietenul tău, ci, de două-trei informaţii despre grup şi activitatea lui.
  NU vreau să intru într-un grup în care sunteţi numai oameni aşa de “normali” cum eşti tu!
  Repet: îţi mulţumesc pentru ajutor şi aprecieri!

  P.S.: Asta ce o fi: http://www.facebook.com/groups/135955629833217/ … Nu cumva este tocmai link-ul CARE NU EXISTĂ şi care te duce la grupul ce-l căutam?! Dacă-mi trimiteai de la început acest link, nu mai trebuia să-mi explici cât sunt de obtuz, raportat la tine, care eşti doar obez! Dar, dacă nu făceai circ, scăpai şansa de a bea o bere când treci prin Turda!

  Notă: comentariul meu nu a fost acceptat pentru că: Kommentaren må godkjennes før den blir publisert. « Tilbake til innlegget Besøk blogg.no – finn og les andre blogger Deci, ne-am lămurit cu cel plecat din Luna şi ajuns la Gelu!

  Am constatat că în grup, “toată lumea” a apreciat “cum i-ai dat în cap lu’ ăla care te-a supărat”, cam … fără să citească ce am cerut sau am scris eu. Atunci, ce să caut eu între astfel de “prieteni”?! Să fiţi sănătoşi! Declin generoasa (nesăbuita, dar, la voi se pare că e acelaşi lucru!) ta oferta de a mă înscrie în grup!

 5. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Corect! Mulţumesc pentru amabilitate!

 6. noruego 7 years ago  

  sa fii sanatos dom`le si lasa-ma in pace!

 7. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Îţi mulţumesc pentru “aprecieri”. M-ai convins!!!
  La şirul de explicaţii, îţi pot răspunde doar cu celebrul: Da, dragă!
  Mii de scuze că mi-am permis să apelez la bunăvoinţa ta!
  Voi încerca să apelez la “obtuzi” ca mine (deh, nu toţi putem fi obezi!) şi sunt sigur că mă voi descurca, în cele din urmă.

 8. noruego 7 years ago  

  am dedus ca esti pus pe cearta dupa modul cum mi-ai raspuns.
  am fost nevoit sa iti explic “acele rahaturi” pt ca dumneata le-ai rascolit (cand m-ai intrebat daca pot sa uit ca sunt in campanie impotriva dumitale.)
  pe pagina de facebook ai,sus,pe mijloc,un motor de cautare pentru nume,pagini sau orice altceva ce se gaseste pe facebook.am incercat azi de nenumarate ori sa dau cautare pentru “luneni in lume”.de fiecare data a aparut pagina cautata.NU EXISTA LINK spre grupul nostru!De ce esti domle,asa obtuz? vad ca vrei neaparat sa starnesti ceva aici…
  daca nu eram dispus sa te ajut,nu iti scriam nici un rand,nu crezi?mai mult,azi ti-am trimis o cerere de prietenie pe facebook…
  cat despre asta cu cat sunt eu de grozav…e iarasi o jignire gratuita.
  in fine…daca asa stau treburile,eu nu mai am ce sa iti mai spun.regret ca nu te pot face sa intelegi…
  iti doresc numai bine!

 9. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Da, dragă!
  Nu trebuie să-mi explici a treia oară ce am înţeles din prima (chiar dacă nu vrei să crezi!)!
  1. DACĂ la căutarea pe facebook aş fi ajuns la grup, nu te-aş fi deranjat!
  2. DACĂ crezi că aş dori să mă cert cu tine, … înseamnă că eşti SIGUR din gaşca lu’ jeluţu: numa’ el vede inamici în oricine … nu gândeşte ca el!
  3. Treaba e mai oablă decât crezi: ţi-am cerut ajutor, mi-ai răspuns – aşa cum ai răspuns, răscolind rahaturi de care am uitat de mult şi trăgând concluzia că aş vrea să mă cert! - şi, după două rânduri de mesaje ne-am înţeles perfect!
  Mulţumesc de amabilitate şi de colaborare!
  P.S.: eu tot nu am aflat micul amănunt care ţi-a scăpat: nu ştiu cum ajung la acel grup?!
  Scuze pentru deranj. Promit că voi apela la alţii, mai puţin binevoitori de cum eşti, mai puţin … şi voi obţine un amărât de link spre grup şi nu două poliloghii despre cât eşti de grozav!

 10. noruego 7 years ago  

  Domnule Zamfir…vad ca vrei neaparat sa te certi cu mine…intelege ca nu am nimic cu dumneata!
  M/ai intrebat de grup.OK! daca dai cautare pe facebook pentru “luneni in lume”,cred ca vei gasi grupul.care e la vedere,nu am pus nici o opreliste.Nu stiu altfel cum as putea sa te ajut.Am fost destul de prietenos cand am zis ca te primim in grup,nu inteleg de ce ridici sabia razboiului…
  Ca sa intelegi povestea,nu e nevoie sa povestim chiar asa de mult.dumneata m/ai adaugat in CUA.Sincer,habar n/am nici acum cu ce se mananca…ce ar fi trebuit sa fac eu in situatia data?am tacut pentru ca habar nu aveam ce astepti de la mine.Dupa o vreme,mi-ai scris parca un comentariu pe blog,eu ti-am raspuns prin mail iar dumneata mi-ai dat un raspuns (daca vrei,pot sa caut pe mail sa iti spun exact ce) care m-a lasat masca.Pai asa vrei sa colaboram sau cum?

  Inca o data iti spun:nu sunt in nici o campanie impotriva dumitale,daca sunt prieten cu Gelu nu inseamna ca ma amestec in disputa voastra…nu cred ca am comentat vreodata ceva de dumneata (in afara de momentul cand am relatat acea intamplare),Asa ca,daca vrei sa colaboram pentru “luneni in lume” sau orice altceva,sunt deschis pentru asta.Daca crezi ca nu poti lasa provocarile,atunci o lasam balta.Nu am chef de cearta nici aici,nici pe FB,nicaieri.
  Daca nici acum nu e oabla…

 11. ZamPop 7 years ago  

  # noruego: Ca sa inteleg ce ai scris, ar trebuie sa povestim prea mult. Asa ca, ramanem la celebrul “da, draga” si iti multumesc pentru … inutilul raspuns. Deci, treaba e oabla … rau!
  Cu grupul, e si mai oabla! Eu ma plang ca nu stiu unde e grupul si tu-mi ceri sa trimit o cerere!? Deci, vei avea un motiv in plus sa te plangi la gelu ca … nu-s om cu care te poti intelege! Nu am cum sa trimit o cerere cand eu habar n-am unde se afla grupul. Nu l-am depistat si, implicit, nu stiu unde este, deci, logic, nu am cum sa trimit invitatie sau cerere ori apel … Pe facebook eu sunt “zamfirpop”. Este ca si cum m-ai pune sa fac o cerere verbala si sa pun pe ea un timbru sec. Dar, iti multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
  Blogmeet-ul CUA este ceva de foarte de demult. Am fost “äutoexclus” de revoltati – ca tine! – si … a cam disparut. Sau se afla acolo unde nu stie nimeni.

 12. noruego 7 years ago  

  Domnule Zamfir,sa stii ca nu sunt inrolat in nici o campanie impotriva dumitale.Nu am de ce si nu sunt genul (nu uitati ca asta vara am dat mana cu d-voastra!).Da,am povestit candva pe blogul lui Gelu ce mi-ai scris la inceputul anului…pentru ca am fost stupefiat de ce am primit de la dumneata.Ca sa lamurim problema,m-ai adaugat in CUA..am zis ca e ok.Nu am primit nimic altceva dup-aia…o invitatie la discutii sau orice altceva si brusc,te-ai luat de mine ca nu sunt activ.Am ramas perplex atunci.

  Acestea fiind zise,sper ca treaba e “oabla” intre noi! :-) )

  Cu “luneni in lume” nu puteati nimeri mai bine.Eu am creat grupul,Daca vreti si aveti Facebook,puteti sa trimiteti o cerere de inscriere in grup (nu una formala…cea de pe FB) si va primim acolo…veti putea vedea ce planuri avem,eventual chiar puteti scrie despre asta.

  Va asteptam!

 13. ZamPop 7 years ago  

  # Daurel: În mod cert, dar, de ce să profite de delaţiunile vecinului. Asta era valabil înainte. Atunci, pentru ce am murit fraierii la Marea Aglomeraţie din Decembrie?!

 14. Daurel 7 years ago  

  In mod sigur, puterea va profita de anumite date…

 15. ZamPop 7 years ago  

  # Incertitudini: Nu este titlu, ci, categorie. Dar, poţi să o iei şi aşa.
  Pe mine, mă sperie prevederea: vor fi culese informaţii de la vecini, preoţi, … Înseamnă că sunt şanse ca rezultatele recensământului să aibă valoare … electorală!

 16. gina 7 years ago  

  Ai postat cu titlul„ viața ca o glumă„. O iau ca atare..

Trackbacks For This Post

 1. Toamna se numără bobocii … şi românii | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] from: Toamna se numără bobocii … şi românii This entry was posted in Uncategorized and tagged a-20-31-octombrie, intrebari-vei, locuintelor-, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line