Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Quo vadis

October 9, 2011 12 Comments

Fiecare avem momente de răscruce în viaţă, în activitate, în dragoste, … în blogoreală, …

Eu am parte, mai ales, în ultimii ani, de frecvente şi succesive astfel de momente. Nu le voi analiza acum. Nici măcar, nu le voi înşira. Toate s-au rezolvat, într-un fel sau altul, mai bine ori mai puţin favorabil mie, şi am înţeles că nu prea merită să-ţi baţi capu’ cu situaţiile fără soluţie, pentru că, până în al unsprezecelea ceas, până în al său al 59-lea minut, va apărea o uşiţă. De multe ori, pe-acolo trece cărarea spre o soluţie incredibil de bună! Ori, mult mai puţin rea decât oricare dintre cele găsite de tine, în momentele de disperare.

Trăiesc un astfel de moment

… chiar acum. De răscruce, de disperare, deopotrivă. Diabetul evoluează. Se pare că tratamentul medicamentos, cel cu pastile (vezi, jeluţule, îţi dau dreptate, referitor la pastile! chiar dacă eşti mojic, tot ai nimerit-o o dată!), nu mai este suficient pentru echilibrare. Se pare că mă îndrept, vijelios, spre … insulină! Semnele s-au acumulat (mai ales din imposibilitatea respectării regimului alimentar adecvat), soluţia fiind tot mai evidentă: internarea în spital, pentru un set de analiza foarte serioase şi trecerea la etapa superioară. Nu voi mai fi ucenic într-ale diabetului, obţinând seringa de calfă!

Cu ce vă afectează pe voi

Cu faptul că voi rări foarte mult. postările de actualitate de pe bloguri. Chiar dacă voi duce cu mine laptopul şchiop, cel care mai funcţionează cât de cât, voi prelucra materialul documentar adunat – informaţii, imagini şi filmuleţe – şi voi scrie din amintiri. Voi avea timp să vă povestesc restanţele din săptămâna cu drumul la Măgina şi înapoi. Şi din alte hălăduiri, mai scurte.

Ce faci cu Ulise?

A fost îngrijorarea exprimată de una dintre cititoarele blogurilor mele. Pentru Ulise, voi lăsa la un vecin vreo zece punguţe (estimez că nu voi sta în spital mai mult de-atâta), cu trei bani şi ceva de mâncare, iar, apă îi va da de la el. Se cunosc şi se apreciază de când a venit bestia în curtea noastră comună. Nu vorbesc de bestia din vecini, care locuieşte în casa lăsată de mama mea şi mă înjură … de mamă! Dovedind că are un ten gros ca de rinocer (cu vreo patru ani în urmă, femeia lui – fosta mea concubină – era necăjită că se tâmpeşte de-atâta băutură; acum, se pare că îl ajunge din urmă! potrivire de caracter, ce mai?!)! Vorbesc de bestia cu codiţă, care este mai uman şi mai înţelegător, mai cuminte şi mai cu minte, decât mulţi oameni.

Trebuie să mă repar

Pentru că, încă, nu am ajuns să fotografiez interiorul bisericii din Hărcana, pentru că am promis Părintelui Stareţ de la Mănăstirea Măgina că îl voi vizita în curând, pentru că Memorialul Hans Gora se va desfăşura la  Cheile Turzii pe la sfârşitul lui noiembrie şi nu am putut onora ediţia de anul trecut, … Plus că mai trebuie să vă arăt diferenţele dintre teoria hotărârilor de consiliu local şi trista realitate a halului în care se materializează pe teren.

Pentru că … cei doi-trei cititori ai blogurilor mele, reali (dacă mă iau după estimările “pretenarilor”, ar fi mai puţini, chiar! dar, dacă mă iau după comentarii, sunt mult mai mulţi), merită! Dar, …

Nu ştiu cum se numeşte staţia următoare!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

12 Comments → “Quo vadis”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # ganguritu: Din diabet nu există însănătoşire. Există doar echilibrare temporară. Mulţumesc pentru urări.

 2. ganguritu 7 years ago  

  Ca sa [oti ajuta pe cineva, sa poti oferi cuiva, ceva, zambete, cuvinete de bine, trebuie sa fii tu bine. Nu pot decat sa-ti doresc o grabnica insanatosire.

 3. ZamPop 7 years ago  

  # Zina: Interesant: urarile tale coincid cu dorintele mele!

 4. Zina 7 years ago  

  Îţi doresc din tot sufletul să te faci bine, să revii şi să ai parte de o viaşă mai bună ! Sănătate şi noroc să ai !

 5. ZamPop 7 years ago  

  # Daurel: Eu am “câini” peste tot în jurul meu şi nu este nici o şansă să mă pot împăca cu ei. Dacă mi se-ntâmplă ceva … pre mulţi am să fericesc eu!

 6. ZamPop 7 years ago  

  # cleo: Încerc să mă adun, dar … n-am bani de lipici!
  Sigur că trebuie să rezist. Dacă nu până în ’35 – cum mi-a spus papagalul, măcar, cât mai are Ulise nevoie de mine!

 7. Daurel 7 years ago  

  Ma gandesc sa ma impac cu toti vecinii…
  Eu am vreo 6 caini in doua locatii; daca mi se intampla ceva…

 8. cleo 7 years ago  

  nu mor caii cand vor cainii!
  Ce nu poti rezolva in 30 de zile se rezolva de la sine sau nici nu mai necesita o rezolvare.
  Sfatul patitului, pana cand nu trece punctul critic nu mai ai voie sa te gandesti la altceva, decat la tine.
  Pana cand tu existi, exista si problemele tale. Si ziceai ca macar esti curios…de minutul 59.
  Tine-te adunat!
  Bafta!

 9. ZamPop 7 years ago  

  # se-cret: Mulţumesc. Mă tem pentru că sunt prea multe elementele pe care nu ştiu cum le voi rezolva. Dar, ce nu te ucide, te întăreşte. Dacă ajung la ziua mea de naştere, voi fi mai tare decât carpenul!

 10. se-cret 7 years ago  

  Îți țin pumnii!Succes Zamfir!

Trackbacks For This Post

 1. Rămas bun « VeroVers - 7 years ago

  [...] lăsând câte o urmă pe blogurile pinguitorilor: Vania, Androxa, Zina, Teo, Mirela Pete, Shayna, Zamfir Pop, Carmen 45.700000 27.179722 Share this:ShareEmailPrintRedditFacebookStumbleUponTwitterDiggLike [...]

 2. Quo vadis | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] Quo vadis This entry was posted in Uncategorized and tagged avem-momente, caine, curiozitate, economie, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line