Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Restanţe

November 5, 2011 2 Comments

Un fel de … corigenţe! Adică, teme despre care nu am apucat să scriu. Mai ales, din cauza computerului de-acasă, care scârţâie, de pe care nu pot uploada imagini ori filmuleţe. Mai cârpesc situaţia mergând la biblioNIET (unde, dacă nu este curs pentru trei persoane pentru care se blochează sala cu zece posturi, dacă nu este plecată bibliotecara ca să gestioneze cererile pentru gaze sau să-şi facă aprovizionarea de toamnă?!, dacă nu este şedinţa conducerii clubului sportiv, dacă s-a plictisit măcar unul dintre puradeii care îşi fac veacul cu orele – s-a renunţat la limitarea timpului, ca să nu se simtă discriminaţi! – să se joace ori să asculte manele, cu vorbăria ţipată aferentă, dacă nu este picat internetul, … poţi ajunge în faţa unui computer cu internet de viteză), am reuşit să pun în “cămara” de la youtube nişte filmuleţe, pe care, acum, vi le aduc spre vizionare şi, de ce nu?, lăudare.

Memento

Mă-nfioară, de câte ori aud sirena Salvării. Mă revoltă, de câte ori văd nesimţirea rinocerului care nu se gândeşte că în acea maşină ar putea fi fiica lui. “Nu am avut loc unde să mă trag”, aşa că Salvarea nu are decât să aştepte! În Germania, îmi povestea cineva că a urcat cu maşina pe rondul de flori. Acolo, Salvarea … nu aşteaptă!

Izvoare

… este numele unei cabane de sub vârful Igniş, la vreo 30 de km de Baia Mare. Tot aşa ar trebui să se numească şi Turda. Din asfaltul carosabilului frământat de lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, au izvorât numeroase izvoare. Conducte sparte, cârpite după câteva zile, … timp în care apa … o vom plăti … inclusă în viitoarea majorare de preţ!

Vechilul ocoş

Din când în când, mai suport agresiunea nesimţiţilor care se cred administratori sau proprietari ai domeniului public, ai străzii. Au dreptul să oprească unde li se scoală cheful, să parcheze pe zebră sau pe lângă ea, … în lipsa poliţiştilor sau sub ochii acestora, … Cel din filmuleţ, pretinde ca eu să-l cred, fără să dovedească, că are fi proprietarul maşinii şi eu nu am voie să fotografiez pe stradă (vă mai amintiţi de jurnalistul profesionist care era vexat că-i fotografiam maşina amantei, parcată aiurea?) pentru că … aşa i-a venit lui pe chelie! Exact ca gunoierul care nu avea, ca grijă principală, nici să nu lovească trecătorii (să ocolească, ce plm!), nici să nu risipească gunoiul (din “turdapubele”, că la noi nu au ajuns “europubelele”!), ci, să se răţoiască la aparatul meu de fotografiat. Vechilul ocoş voia să afle cine sunt. Acum ştie.

De ce am vrut să pozez maşina lui? Dacă-mi amintesc bine, pentru că avea un ecuson , pe care scria mare PRESS şi mai mic distribuţie. Deci, să ştie toa(n)tă lumea că el este un JURNALIST! Adică, … vinde jurnalele scrise de alţii! A propos de acel “un jurnalist“, foarte isteţ: după lungi căutări prin memorie şi felurite raţionamente, ca să înţeleg la care “Radu Moisin” am făcut referire, bănuiesc că, cu acest pedelist îl confundă puştiul, blasfemiind, pe … Grigore Moisil! Măi, ţâcă, marele matematician era din alt partid! Din cel al … savanţilor adevăraţi! Iartă-l, dom’ profesor, pe junele semidoct, care se crede şi el a face parte din PRESS! Nu ştie el să citească, dar, ştie să scrie.

Gunoaiele

Un gunoi de cetăţean aduce gunoiul de-acasă, la capătul str. Republicii din Câmpia Turzii, acolo unde mulţi fac acelaşi lucru, şi îl lasă pradă focului. Groapa de gunoaie neamenajată şi neautorizată nu a apărut acum, la momentul în care am trecut eu pe-acolo. Dar, se află departe de birourile unde dorm inspectorii de mediu, cei de la primărie, poliţiştii, … Care-mi dă numărul lui Vasinca?!

Hărcana, mon amour

Undeva, prin Cartierul Primăverii, l-am găsit şi pe preotul care slujeşte, tot mai rar, la Biserica de lemn din Cartierul Hărcana. Se dăduse de trei ori peste cap şi se făcuse … constructor. A acceptat să-mi spună două cuvinte despre biserica în curs de prăbuşire. Cea adusă prin ’55 din Poşaga de Sus şi distrusă de indolenţă şi ocoşime. Acum, se va construi o altă biserică, din zid, “mai mare şi mai frumoasă”. Este ca şi cum ai aduce, în locul unei mici perle naturale, un glob de sticlă şlefuită, “mai mare şi mai frumos”! Cum ne declara Brucan? Stupid people!

- va urma -

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Gânduri duminicale « Florina Lupa Curaru - 8 years ago

    [...] Hărcana, mon amour [...]

  2. Restanţe | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

    [...] more here: Restanţe This entry was posted in Uncategorized and tagged a-imagini-ori, din-cauza, este-curs, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line