Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Des Minţire Publică

November 8, 2011 8 Comments

Nu este nevoie să dau o dezminţire publică la tâmpeniile pe care le borăşte individul cu numele Gelu Florea, pe aşa-zisul lui “blog de jurnalist profesionist, pe care refulează toate disputele, reale sau închipuite, presărând, ca otrava pe slănina pentru şobolani, tot soiul de minciuni şi gogomănii.

Cei care mă cunosc, personal ori din ce am scris, râd de el. Oricine ştie că sunt atât de “nebun”, de “prost”, încât … lucrez pe gratis, dacă-mi place ce fac, şi te las cu banii în mâna întinsă, dacă nu-mi convine ceva! Nu mă poţi convinge să ling, nici în faţă, nici în dos, deci, nu-i fac concurenţă “marelui, unicului, inegalabilului, obiectivului deontologului jurnalist profesionist Gelu Florea”. Ar mai fi trebuit să adaug şi “savant de renume internaţional, academician, doctor, inginer, …” ca să fie comparaţia completă şi să ştiţi, fără nici un dubiu, despre “ce” este vorba! “Cine” se foloseşte pentru Oameni!

Ultima lui găselniţă de marketing, de pe poziţia de “jurnalist profesionist” disperat, în căutare de succesuri financiare, cu orice preţ, călcând de-a valma peste orice normă de bun simţ, deontologie, este afirmaţia, reiterată, în mod obsesiv, conform căreia, nu-ştiu-cine, “m-ar pune să scriu împotriva lui“.

“Pe de altă parte, dovedeşte că este pe aceeaşi “lungime de undă” cu prietenul lui Zamfir Pop (sluga lui umilă), pe care-l foloseşte adeseori pe post de “lovitor sub centură”, că el nu-şi permite să se expună public la asta.” – scrie “marele, unicul, genialul şi obiectivul” jurnalist, care-şi autolipea eticheta de “garantat 100% obiectiv”, în postarea “Culmea jurnalisticii“, despre Ionel Ignat!

Declar răspicat şi sper că, oricât de jos ai coborî, tot trebuie să auzi şi să înţelegi:

termină cu aberaţiile acestea, fără nici un fundament,

te faci vinovat de DES MINŢIRE PUBLICĂ!

Sau … vino cu o dovadă, cât de mică! Faptul că “tu şti că” este o simplă dovadă de tembelism, dacă nu este dublată de o probă concretă, verificabilă.

Accept orice vei spune vreodată despre mine, dacă aduci o dovadă credibilă, cât de mică. Până atunci, tacă-ţi fleanca, mocofane!

Termină, nu pentru că este jenant să foloseşti manevre de ţaţă-n poartă, nu pentru că eşti penibil prin minciunile scornite, ci, pentru că, chiar şi lipsa de decenţă ar trebui să aibă o limită!

Noi, nu avem nimic în comun. Nici cultură, nici onoare, tu faci pe jurnalistul (nu ai studii, diplome în domeniu; ai doar un srl care editează un ziar), eu sunt blogger (care există, deci, SUNT blogger! ceea ce este o vocaţie, nu o meserie!), … Nu-ţi mai fie frică de mine! Pentru mine, nu exişti, în afara acestor momente în care mă scârbeşti cu gesturi de mitocan lipsit de onoare! Eu înţeleg că pentru mintea ta, alte valori, decât porcăriile cu care aduni pe cei ca tine în “cruciadele” pe care le duci, nu există. Înţeleg că pentru tine, alte manevre în afara celor bazate pe lipsă de onoare, pe minciună şi pe bani, nu poţi înţelege şi acepta. Înţeleg că tu crezi că “oricine are un preţ”, dar, eu sunt atât de sărac încât … nu am preţ!

Oricât de greu mi-ar fi, pentru un leu de la tine, nu ţi-aş putea oferi decât … un scuipat pe râtul pe care scoţi vorbe mincinoase la adresa mea!

Dumnezeii tăi de nesimţit să te ierte. Cel de Sus nu cred că are atâta putere!

Este o vorbă pe la noi, prin Ardeal: Omul să fie Om şi porcul gras”! Te-ai cam îngrăşat, jurnalistule profesionist! Şi ţi s-a îngroşat şi tenul!

Update: la textul postării incriminate, de pe aşa-zisul lui “blog de jurnalist profesionist, individul vine cu un “update”, care dovedeşte că … am greşit. Fac mea culpa şi rectific: individul nu este tâmpit, ci, numai … TÂMPIT! Cu scuzele de rigoare! Singura durere este că … mulţi de-ai lui Lăpuşneanu îl cred!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

8 Comments → “Des Minţire Publică”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Ionel IGNAT: Aserţiunea conform căreia, în democraţie (în cea adevărată!), mă lupt cu dinţii ca tu să poţi avea o altă opinie decât mine, nu este valabilă în mass-media turdeană. Am semnalat, colegilor din mass-media, replica mea despre acuzele nefondate ale “jurnalistului profesionist” (unicul, singurul, obiectivul, deontologul, …). Iată ce am primit, ca răspuns:
  Mesaj: Din pacate, probleme dumneavoastra cu colegul nostru de breasla nu ne privesc, prin urmare ne simtim obligati sa va somam a nu mai trimite spam-uri pe adresa aceasta de email. Va multumim!
  Zamfir: Cu scuzele de rigoare, ma voi conforma. PS: Chiar daca nu stiu unde este spamul si banuiesc ca va pretindeti a face parte din mass-media locala.
  Mesaj: Stimate fost coleg, 1. nu ne pretindem a facee parte din mass-media locală, ci chiar facem, chiar dacă asta îi roade pe unii. 2. spam este faptul că-ţi promovezi un articol, aiurea, fără să ne intereseze pe noi şi că-l târăşti prin noroi pe un alt coleg de-al nostru. 3.am aprecia dacă v-aţi rezuma la a contacta via email doar persoanele cu care aveţi relaţii amiabile, nu şi persoanele/instituţiile media pe care le terfeliţi în fel de feluri de articole bloguiste! Va mulţumim şi să auzim de bine!
  Zamfir: Cred ca … exagerati un pic in aprecieri – eufemistic vorbind! A propos de “persoanele/instituţiile media pe care le terfeliţi în fel de feluri de articole bloguiste!”!!! Sa aveti o zi buna in fiecare zi!

  Vezi că jeluţu este apărat cu dinţii de “colegii” lui de breaslă?! Ce-ţi spuneam? În traducere liberă, mesajele primite afirmă că “suntem bucuroşi că nu s-a legat de noi, în rest, nu ne pasă“. Oare, pe cine “am terfelit în fel de feluri de articole bloguiste”?! Îmi amintesc, doar, că mi-am exprimat o opinie, personală, referitor la mass-media locală. De vreme ce, opinia mea nu este identică cu a lor, … e clar: le-am devenit duşman de moarte, “fost”, …!
  Asta este democraţia pe care ne-a adus-o tov. Iliescu. Bietul naiv Brucan, vorbea de vreo două decenii! Nu o vom înţelege decât în următoarele … trei! Probabil!

 2. ZamPop 8 years ago  

  # petre: La întrebarea ta, NUMAI jeluţu îţi poate răspunde. Eu nu i-am făcut nimic, nici acum, nici altă-dată. Eu se răzbună, oricum, pentru că, se ştie, răzbunarea este arma … lui.

 3. petre 8 years ago  

  Da ce i-ai facut lu gelu de se leaga iara de tine?

 4. ZamPop 8 years ago  

  # Ionel IGNAT: Este reacţia normală a unui om normal: M-a scuipat gunoiul, mă dau mai încolo şi tac, pentru că mi-e scârbă de ce este în stare să facă sub pretext că “se apără”!
  Oarecum, este şi o doză de laşitate. Astăzi, fiind atacaţi tu şi cu mine, ceilalţi tac. Niciunul nu se ridică să-i arate că este mişel. Toţi sunt bucuroşi că “nu s-a legat de ei”. Astăzi! Dar, mâine … Acceptând astăzi “ce-i face lui Ionel şi lui Zamfir”, automat, accepţi “ce-ţi va face ŢIE, mâine”!
  Când, prin ’70, miliţianul s-a legat de tata, fără să aibă vină, polonezul a coborât din maşina lui, a venit, şi l-a luat – literalmente! – de piept pe miliţian, ca să-l apere pe tata! Poţi să-ţi imaginei scena, cu un român în locul polonezului?! Eu, nu! Spre ruşinea mea de român!
  “A nu suporta concurenţa” este, implicit, recunoaşterea micimii proprii. Doar prin comparaţie cu cei din jur, poţi dovedi cine eşti, poţi fi considerat “mare”. A te lăuda, la fiecare pas, cât eşti de mare, cât eşti de unic, cât eşti de bun, este apanajul … piticilor!
  Ai dreptate: tu şi cu mine nu putem repara ceea ce nu a reuşit mama lui în cei şapte ani în care, este vizbil, a chiulit de la şcoala maternală!

 5. Ionel IGNAT 8 years ago  

  Când oare se vor sătura toţi cei care îl cunosc să-i permită să terfelească oameni cinstiţi şi-i vor transmite ceea ce merită? Unii dintre prietenii mei, mai ales cei din Italia, sunt foarte indignaţi de măgăriile pe care le scrie gefloc la adresa mea, sub diferite apelative din umbra anonimatului, fără să aibă habar ce am muncit eu acolo şi cum m-am comportat. Acum eu sunt un ziarist criminal pentru că îi distrug credibilitatea mai ales arătând că mulţi dintre cei pe care îi acuză de felurite fapte, de fapt nu se pot apăra în faţa unui ziarist.
  Spre exemplu fostul director Radu Nechita, dacă l-ar da în judecată, ar trebui să demonstreze prejudiciul pe care i l-a comis Gelu Florea. Cum însă cele scrise de el pe site-ul său nu se poate dovedi că i-au prejudiciat imaginea sau i-au provocat pierderi pecuniare, îl fac pe un om serios să renunţe. Alt caz, cel al consilierului Doru Anca, pe care l-a făcut în toate felurile, cu un limbaj suburban de nedescris în postări pe blogul său. Omul l-a dat în judecată iar el, în timpul procesului, îl terfeleşte pe site-ul său, ba probabil că foloseşte acest element şi pentru a pune presiune pe instanţă. Şi atunci, oamenii normali se întreabă, de ce să-l dau în judecată, pentru că tot eu, cu dreptatea de partea mea voi ieşi murdărit dintr-un proces cu un astfel de om.
  Colegii noştri jurnalişti, au renunţat să mai scrie un cuvânt la adresa lui după ce, rând pe rând, i-a făcut “varză”. Un Costică Petruş, Emil Hălăştuan, Marian Oprea, Ovidiu Bucur, Ucu Florea, Ion Arion şi alţii de care nu îmi aduc aminte acum, chiar şi actualul său “prieten” Aurel Şandru, au avut de suferit de pe urma măreţelor scrieri. Dar şi înainte, un Octavian Blenchea, ziarist la “Arieşul de Turda”, care a dovedit înaintea mea furtul unor articole de către gefloc, a fost făcut cu ou şi cu oţet, plus cei de la ziarul “Realitatea”. Niciodată nu a suferit pe nimeni de la concurenţă, ci doar pe prietenii săi.
  Niciodată nu l-am atacat decât în legitimă apărare, el începe întotdeauna. Nu ai voie să scrii decât ce-ţi aprobă “acarul”. Dar noi doi nu putem, singuri, să schimbăm situaţia. Doar el, în mintea lui, ar putea face o modificare. O schimbare de atitudine în raport cu ceilalţi ar fi suficient. Atunci ar putea deveni … ziarist.
  Părerea mea.

 6. ZamPop 8 years ago  

  # Irina Popa: Toleranţă este cu totul altceva, nicidecum acceptarea murdăriei. Sunt tolerant faţă de unguri şi pretind să mă tolereze şi ei, dar, nu faţă de mojicii dintre ei. Aşa cum nu sunt “tolerant” nici faţă de mojicii dintre români. Nu-l arăt cu degetul pe ţigan – pentru că e ţigan – şi pretind să nu mă arate nici el, ci, pe cel care nu vrea să respecte normele de comportament civilizat.
  Este o vorbă pe la noi, prin Ardeal: “Omul să fie Om şi porcul … gras”!

 7. Irina Popa 8 years ago  

  mda…am citit. în alte condiţii ţi-aş fi adus aminte exact de ce scriai tu mai sus, de toleranţă. dar nu într-un astfel de caz. nici eu nu suport combinaţia prostie + aroganţă şi plesnesc (cu vorba, sigur) urgent.
  calm, Zamfire!

  Notă: acest comentariu a fost transcris, cu acordul autoarei, de pe un alt blog, pentru că la această postare făcea autoarea referire.

Trackbacks For This Post

 1. Des Minţire Publică | Stiri Bloggeri Din Romania - 8 years ago

  [...] more from the original source: Des Minţire Publică This entry was posted in Uncategorized and tagged arieş, criza, economie, eveniment, florea, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line