Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

M-am pus pe citit

November 8, 2011 9 Comments

M-am trezit cu probleme şi n-am ieşit din casă (numai, ca să duc micul dejun Prietenului). Am deschis computerul – între timp, am realizat şi minunata construcţie a unei cafele! – şi m-am pus pe citit:

Mi-au maşină!

XL1 are o greutate de 795 de kg şi poate atinge 100 de km/h în 11,9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 160 de km/h şi nu consumă decât 0,9 litri/100 km.

Chiar dacă autostrăzile noastre mor într-un an, cât construiesc alţii în şase … luni! – conform Capital-ului.

Noi jucăm, ei … nu! Piţurcă a anunţat lotul pentru amicalele naţionalei, adversarii ne-au refuzat!

De curând, v-am descris un scenariu, posibil, pentru “succesurile financiare ale jurnaliştilor profesionişti”. Cineva îmi explica modul de funcţionare a jmekeriei: cică, te duci la oricare primar şi îi permiţi să aleagă între “dai banii” sau “scriu că ai o amantă”! Care e atât de sărac, încât să nu aibă … măcar una?! Şi, primarul alege în mod liber, democratic. Apoi, lunar, primăria varsă preţul reclamei şi comunicatelor pe care i le publici şi tu decartezi pe masa primăriei o sută de exemplare (şi slănina trebuie împachetată în ceva!) din foarte cititul tău organ. După care, te lauzi cu “peste o mie de exemplare” … tipărite. Înmulţit cu doi virgulă şase cititori per exemplar te afirmi ca un ziar citit de “peste trei mii de cititori” din zonă! La scară mai mare, naţională, problema se rezolvă … tot cam aşa!

Dacă aţi fost cuminţi, când aţi fost copii, aţi auzit basmul lui Ispirescu, Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte. Viitorul pare să fie îndreptat spre viaţa veşnică. Nu numai în Ceruri, ci, şi pe Pământ!

Sau … pe apă! Unde se vor costrui oraşe plutitoare. Astfel, vom trage un somn pe apă. Şi din apă, dacă este vorba de Jiu.

Sau pe drumul spre Marte.

Un prestigios institut … Aţi înţeles că urmează o statistică năstruşnică. Care este cel mai fericit moment al anului? Dar, cel mai trist? Aflaţi Adevărul.

Viaţa are şi momente şocante. Unii află, după 11 ani, … pe cine au îngropat. Dacă, până şi cadavrele se falsifică

Doar 6% dintre români ştiu care sunt drepturile lor de cetăţeni europeni

Într-un studiu ce are ca scop evaluarea gradului de informare al cetăţenilor europeni cu privire la Carta Drepturilor Funtamentale şi importanţa acordată drepturilor cetăţenilor europeni, efectuat anul acesta, reiese că doar 6% dintre români ştiu care le sunt drepturile. Dar, nouă, acestor 6%, … la ce ne foloseşte, dacă printre noi nu prea sunt şi poliţiştii, judecătorii, demnitarii, …, cei care au studiat doar Codul bunelor manele?!

Dra(h)ma grecilor este că nu mai au bani. Fără bani, nici popa nu te-ngroapă.

Am mai aflat că, domnişoara -  “violată” de dom’ prof – a făcut denunţ penal, din cauza unui fleac banal. Ce e “fleacul”, ştie orice bărbat: mica distanţă, de la guşi de păsărici la găuri an(u)ale. Până la cur, i-a plăcut preacurioasei.

Aşa cum va fi … regulat şi şeful televiziunii de stat, aia plătită din banii partidului (aca: bugetul naţional, desigur), pentru că nu a făcut nimic pentru pedele. Pentru că, Rrrromânia este o rrrrepublică. Încă!

Am terminat cafeaua. Pentru cine am scris această postare? Pentru cei care au îndrăznit să comenteze pe ZAMPObloguri. Nu-s mulţi, da-s buni! Să-i numărăm: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, … După cum vedeţi, toţi sunt … unici! Fiecare, în felul său. În lista mea, numerele nu au nici o relevanţă. Cei pe care i-am omis, să nu se supere: azi au dreptul la supărare numai cei pe care i-am amintit de două ori.

Să nu uit. Vorba cuiva …

Să ne trăiasacă toţi Mihai-i, Gavril-i, Mihai-elele, Gabriel-ele, şi noi pe lângă ei şi ele!

Update: Ca să nu ziceţi că m-am limitat la citit – am citit şi ultimele articole de pe blogul Colegului Ionel -, am şi scris. Un comentariu (aici, revizuit şi adăugat), la ultimul articol de pe acel blog:

Mă dezamăgeşti, Ionele! Te-am rugat să nu-ţi mai iroseşti energia băgându-l în mă-sa, pardon: în sa-mă, cu scuzele de rigoare, pe Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … În loc să mă asculţi, ai început să căpiezi, pardon: să copiezi, cu scuzele de frigare, pe Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … Chestia cu medicamentele, cu obsesiile, cu paranoia, îi aparţin atât de mult, încât le ilustrează … prin scrisul său. Tu, vorbeşti ca un drogat.

1. Nu pot fi vecin cu cineva, fără să mă considere Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … ca fiind cumpărat?! Sunt vecin cu Bica. Nu mă pronunţ înaintea justiţiei (în lipsa Justiţiei), dar, ne salutăm, discutăm, fără ca eu să devin, automat, pedelist. Decât în mintea Marelui, Inegalabilului, Unicului, Singurului, … La fel, dacă doi gândesc similar, pornind de la aceleaşi principii şi norme de bun simţ, pentru el devin unul sclavul celuilalt. După gândirea lui, care nu se-mpiedică de principii şi norme de bun simţ.

2. Pe mine, Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … nu mă jigneşte. Mă deranjează, mă scârbeşte, … Pentru că, oricine mă cunoaşte, cu-adevărat, nu bagă în seamă alegaţii tembelice. Un partid nu finanţează o persoană fizică. Eu nu pot fi găsit beat nu-ştiu-pe-unde pentru că … tu şti cât beau eu. Şi, aşa mai departe. Eu sunt Zamfir. Punct. El este Marele, Inegalabilul, Unicul, Singurul, … Întreabă pe oricine din mass-media locală. Afirmaţiile lui au, ca unic scop, ratingul, necesar pentru “succesuri financiare”. Pe principiul lui Lăpuşneanu. El scrie, doar, pentru moment,  pentru cele j’demii de IP-uri contorizate, care comentează … cu aceeaşi inteligenţă cu care scrie el. Vorbele lui au valoarea behăiturilor minerilor morţi de beţi, când eu urcam în autobuz. Îşi confirmă … valoarea!

3. Şti, foarte bine, că a plecat “de bună voie” din asociaţie, ajutat, nu numai de Lia, ci, şi de Indrei, oameni amabili, care s-au plâns şi au dovedit “obiectivitatea deontologică” din scrierile lui.

4. Să nu uităm, când facem prostia să-l băgăm în seamă, că, atunci, la acea memorabilă şedinţă, descrisă de tine, şi-a luat nişte angajamente, în mod public. Ai vreo dovadă că ar fi respectat vreunul?

Deci, Ionele, nu-ţi mai irosi energia, analizând cuvintele unuia … fără cuvânt! Nu merită!

Hai, să ne ocupăm de Biserica din Hărcana. Merită!

http://arcadia-solum.blogspot.com/2011/11/jurnal-de-bucuresti-i.html

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

9 Comments → “M-am pus pe citit”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # Gabi: De-acord cu propunerea ta!

 2. Gabi 7 years ago  

  Multa sanatate si sa auzim de bine!

 3. ZamPop 7 years ago  

  # Daurel: Aaaaaa, tu ai fost la şcoală confesională, la liceu privat, la facultate cu diplome cumpărate, …?! Circuli pe străzi private (… de asfalt!), pe şosele plătite de CIA şi întreţinute de FBI?! Hai, să fim serioşi. Chiar dacă eşti INginer, bănuiesc că nu eşti INcapabil să înţelegi aceste lucruri. Sau, ţi le-a dăruit Ceauşescu, ori, poate, ţi le-a lăsat moştenire fostul Rege al României, care a şters-o în ’47, lăsându-te să-ţi plăteşti liniştit cotele?!
  Sper că mai ai până la … lumânări. Am citit, undeva, că peste două decenii vor fi foarte ieftine. Aşteaptă!

 4. Daurel 7 years ago  

  Acum, ca veni vorba, supararea mea cu statul nu-i prea mare; cand am implinit 60 am incercat o pensionare de boala- pentru pensie anticipata n-am 35 de ani de contributie; cu talonul magic as fi calatorit gratis prin Capitala; pensia nici nu mi-ar fi ajuns de tigari…
  PS. N-ai dreptate cu scoala, strazile, soselele; cu apa nici atat, doar o platim direct; cismele nu prea sunt…
  Lasand la o parte impozitele directe, iti amintesc ca platim la orice marfa TVA; exceptie sunt doar lumanarile…

 5. ZamPop 7 years ago  

  # Daurel: Eşti într-o democratică eroare: drepturile nu se aşteaptă de la stat, ci, se pretind. A avea un drept, nu este obligatoriu să-l foloseşti. În orice stat democratic, statul se îngrijeşte să-ţi respecţi obliogaţiile. De drepturi, rămâne să te ocupi tu. Dacă vrei. Dacă le cunoşti. Grav este abia când le ceri şi nu ţi se dau.
  Apoi, să-ţi amintesc că ai fost educat în şcoli de stat? Te-ai tratat la spitale de stat. Mergi pe şoselele statului. Bei apă pusă la dispoziţie de stat (încă). Şi pensia ţi-o gestionează (încă) tot statul. Ca să vorbim numai de avantajele primite de la stat. Dacă vrei să discutăm despre calitatea acestor servicii şi bunuri pe care ţi le dă statul, este o altă discuţie.

 6. ZamPop 7 years ago  

  # Mika: Mika se scrie cu Mi de la Mihaela?! Atunci, încă o porţie de urări de bine!

 7. Daurel 7 years ago  

  Trebuie sa revin sa citesc mai cu aplecare…
  Deocamdata m-am intristat ca nu sunt printre cei 6%…Adica n-am reusit sa primesc ceva avantaje de la stat…

 8. Mika 7 years ago  

  Multumim de urari !
  Sanatate si toate cele bune si tie !
  O zi cat mai placuta .

Trackbacks For This Post

 1. M-am pus pe citit | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] M-am pus pe citit This entry was posted in Uncategorized and tagged a-unei-cafele, computerul, deschis-computerul, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line