Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Blogging-ul: presă sau nu?!

November 11, 2011 12 Comments

Dilema a trecut de stadiul simplei discuții dintre “foști” colegi (vorba unuia de la o fițuică pe hartie!).

Alţi colegi “se au bine cu mine”. Încă! De exemplu, astăzi, mă sună un jurnalist profesionist. Îmi cere o poză (mărinimos, este de-acord să-i trimit chiar şi două sau trei, ca să-şi aleagă!) de la un eveniment, la care eu am fost, iar, el vrea să scrie un articol. Pe bani! Că-i profesionist, ce plm!? Cu succesuri financiare! Că el nu-i un blogger, acolo, amator. Dar, minima mea pretenţie, de a indica sursa fotografiei, … nu o poate îndeplini! Dacă aş fi postat, deja, despre respectivul eveniment, ar fi fost mai uşor pentru jurnalistul profesionist: Copy+paste, apoi, crop, un pic de modificare a luminozităţii, a contrastului, un pic de distorsionare insesizabilă a dimensiunilor, … sau copy, pur şi simplu! Dar, nu am apucat să scriu. Deci, jurnalistul profesionist va trebui să cerşească munca altcuiva, care a fost pe-acolo, ca să-şi ţină … ranga de meseriaş! Probabil, de-acum, încolo, se va muta şi el în tabăra celor care mă va considera “fost coleg”, de vreme ce am fost atât de “rău” şi nu i-am acceptat nesimţita cerere. Pardon: confirmarea deontologisticii sale “valoare” de jurnalist profesionist obiectiv, corect, care nu se-ncurcă cu pârliţii de bloggeri amatori!

Dorel Întâiul şi-a proptit poponeţu-n târnăcop şi ... munceşte, evident, la blocarea bucăţii de trotuar nesăpată, încă!

Poliția locală se codește, din două în două săptămani, la trimiterea raportului de activitate. Poliția mare nici nu a răspuns la solicitarea mea. De la jandarmi, îmi vine, o dată pe an, un comunicat, cand au ei nevoie să se laude ca “au anuntat publicul” ca-s pe fază la vreo manifestare cu mulți participanți. La Casa de cultură (acolo unde se cresc dulgherii, cofetarii, …), directoareasa îmi răspunde, la întrebarea despre activităţile ce se intreprind, cu: “nu ştiu“! Ceea ce nu este o jignire la adresa mea şi, în consecinţă, se supără că “nu vorbesc frumos”, după acest răspund de bugetivor pe care-l doare-n c…ot de lumea asta! La Teatru, nici nu mai întreb, de când a fost inaugurat bideul cu gâşte din faţa instituţiei de cult-ură.

După ce, am tot suspectat existența unui embargou, la nivelul instituțiilor de cult-ură, bugetivore, impus de prostie sau de … jeluțu (cel puţin, aşa s-a lăudat! dar, ne-a obişnuit cu distanţa astronomică dintre ce spune el şi … realitatea reală!), astăzi, am primit dovada:

am aflat de la bibliotecara responsabilă (!?) de la biblioteca municipală că nu-mi trimite comunicate despre activitatea bibliotecii pentru că “după părerea ei, blogurile nu fac parte din mass-media“.

Sunt nevoit să-i explic mult stimatei, așa-zisă  bibliotecară responsabilă, că biblioteca de unde-şi ia salariul este finanțată din banii cetățenilor. Adică, și ai mei și ai celor trei cititori ai blogului meu. Deci, a refuza să ne informezi, și pe noi, pe mine și pe cei trei amintiți anterior, se numește … i-responsabilitate!

Dorel Al Doilea a trecut la blocare şi ţine prelegeri despre ... intimitate (văzuse aparatul de fotografiat!)

Nu-i amintesc, pentru că, normal, ar trebui să știe că halul în care este organizat şi funcționează BiblioNIET-ul este o altă dovadă de … i-responsabilitate. De exemplu, am fost admonestat, conform regulamentului!, cand am mancat un biscuit, de  catre bibliotecarele care … iși aduc langa tastatura cafeaua. În timp ce accesez internetul, doamnă responsabilă, mă delectez cu discuțiile ce le purtaţi, in sala cealaltă, pentru că, democratic, nu puteți bârfi în șoaptă. Nu pomenesc faptul că atunci cand nu este picat internetul, sala este ocupată de cursuri. Pentru 3 – 5 cursanți, blocați timp de 2 – 3 ore toate cele 10 posturi. Nici faptul că sunt mulți care stau zi-lumină la jocuri, pentru că nu mai este activă limitarea inițială, cea de 60 de minute/ședință de accesare a internet-ului. Nu mai amintesc de isteria bibliotecarei care se ofuschează pentru că-ți poziţionezi monitorul pe masă, ca să-ți fie mai comod. Dar, aceeași bibliotecară nu s -a îngrijit ca tastatura să fie montată pe tăblia inferioară a mesei. Nici ca mesele să fie ergonomice – sunt mese exagerat de înalte, unde este un chin să lucrezi.

Știu că nu ești vinovată de faptul că la BiblioNIET-ul din Mihai Viteazu bibliotecara a fost dusă pentru efectuarea de alte munci (cereri pentru gaze). Sau că, la Campia Turzii, BiblioNIETul este deschis … uneori, alteori este sală de ședințe sau este închis pentru că responsabila de-acolo are, fie concediu de efectuat, fie … piața, poate. Sunt aspecte care țin, tot de … iresponsabilitate, de modul jmekeresc în care este pusă la dispoziția publicului o investiție a unui ONG. Pentru care, ați semnat un contract, ați primit niște bunuri, v-ați asumat niște obligații. ONG-ul respectiv, nu a investit NUMAi ca să aveți un serviciu mai călduț și un salariu mai mare!

Pentru Cetăţean, a primi un serviciu GRATUIT nu înseamnă a primi un serviciu ÎN BĂTAIE DE JOC! Diferenţa dintre mine şi ceilalţi utilizatori constă NUMAI în faptul că eu accept să fiu tratat ca “rău” de cei care îmi toacă, pe degeaba!, banii! Nu numai unul dintre ei mi s-au plâns sau m-au felicitat când am arătat lucruri care nu sunt cum trebuie. Dar, ei ştiu că …

… nu are rost să te baţi cu morile de vânt ale bugetivorienilor!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

12 Comments → “Blogging-ul: presă sau nu?!”

 1. ZamPop 8 years ago  

  # Mariana: Mulţumesc, nu numai pentru aprecieri, ci, mai ales, pentru că vrei să faci parte din GZS (Gaşca de Zâne şi Spiriduşi)! Pe e-mail-ul ce ţi-am trimis, găseşti nr. mele de telefon. Aştept.

 2. Mariana 8 years ago  

  Ceea ce faci tu este mai mult decat fac cei care se lauda ca-s mari si tari. Oricine poate compara ce si cum scrii tu cu ceea ce scriu profesionistii. La tine, lucrurile sunt povestite si analizate. De la tine inteleg ce se intampla si aflu multe despre care ceilalti nu au curajul sa scrie. Nu te opri. Faci o treaba buna si te admir. Chiar m-am uitat pe ziarul ala online la care faci tu reclama. Informatii seci, vechi, scrise jalnic. Raman la blogurile tale. Te voi contacta ca sa-ti dau ceva pentru Cornelus ca vad ca vrei sa te faci Mos Craciun si anul acesta. Inca o data felicitari.

 3. ZamPop 8 years ago  

  # noruego: Mă bucur că ai avut puterea să treci peste disputa … (n-a prea fost dispută, de-aceea nu pot adăuga “a noastră”, dar, nu e momentul să clarificăm acea problemă; scopul a fost atins: a mai avut “afiliatul” tău o şansă de bălăcărire, prin el şi prin cei care …. nu au citit ce am scris eu!), şi ai citit şi analizat – cu obiectivitate – ce am scris.
  Mai întâi, o precizare: nu mă cunoşti suficient ca să şti că “Zamfir nu scrie DECÂT ce ştie sigur, ce crede sincer, ce poate dovedi cu argumente“! Chestia cu “dacă io, aşa ştiu, aşa e adevărul, nici nu mai trăbă discutat ori dovedit” este apanajul altora, cu pretenţii de autoiluminaţi.
  Presă, mass-media, sunt toate elementele care informează în masă. Sunt de-acord cu delimitarea: este profesionist dacă mănâncă o pâine din această informare, dar, acest lucru nu dă dreptul la minciună, plastografiere, furt din munca altora, … La fel, critica unui material publicat se face la obiect. Nu la lungimea părului ori circumferinţa burţii, la numărul amantelor ori a copiilor din florea sau floare, … Singura care poate interveni este grosimea … şoricului! Sigur că, nu orice blog este presă. Dar, ceea ce fac eu ESTE presă, mass-media. Doar că nu pot fi încadrat nicăieri. Nici la culoare, nici la lins, nici la fraude, nici la … mincinoşi profesionişti. Adică, nu sunt nici pescar, nici vânător! Eu, chiar dacă mint, o fac fără să îl mint pe care de la care am luat banii! De-acea, nici nu sunt vulnerabil. Pot fi doar împroşcat cu geluri.
  În mod sigur, cei care strigă împotriva considerării bloggerilor drept jurnalişti, şi-au zugrăvit casa cu oameni care nu lucrează la o firmă de zugrăvit, dar, au cerut un ban mai puţin, şi le-au spus că … sunt mai puţin zugravi?! Ar fi primit o bidinea peste gură, de la meseriaşul … nemeseriaş cu patalama. Aceeaşi “problemă” se dezbate şi între artişti. Nu e artist cel care are diplomă (care are “diplomă de artist”?!), ci, cel care are … lucrări apreciate de public şi, poate, şi de docţii din materie. Nu fac parte din mass-media, decât când mi se cere, mi se preia ori mi se ciordeşte din munca de … jurnalist! Tipicarilor, le reamintesc că, nu de mult, am avut un articol publicat pe o primă pagină de ziar pe hârtie! E-adevărat că … pe gratis. Este interzis?!
  Într-adevăr, îmi plac jocurile de cuvinte. La fel, înainte de a mă supăra pe un cuvânt ce mi se adresează, îl cântăresc pe cuvântător. Pe un animal ori pe un copil (înainte de împlinirea vârstei de şapte ani … de-acasă!), nu mă pot supăra.
  Zilele acestea, îmi planificasem să contactez luneni din Spania pentru … De vreme ce mi-ai făcut o surpriză atât de frumoasă, hai, să-ţi fac şi eu una: ai loc rezervat pe blogul lui Zamfir Turdeanu’, pentru un articol despre activitatea grupului lunenilor din lume! Despre ce aţi făcut şi ce vreţi să faceţi, despre relaţia celor de departe cu cei de pe …, pardon: din Luna!

 4. noruego 8 years ago  

  Domnule,te felicit!
  nu stiu daca bloggingul e presa sau nu,dar sustin 100% ceea ce dumneata expui aici.Din pacate,asa se intampla in toata tara,s-a generalizat “putoarea” celor care au “putere” (am vazut ca iti place si folosesti mut jocul de cuvinte :-) ).
  Trebuie sa iti mai spun ca ,in general,imi place cum scrii,in ciuda divergentelor noastre,te citesc destul de des…Iti doresc,sincer,multa putere de munca in continuare!

Trackbacks For This Post

 1. Nu numai el « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] Zamfir, anonimul blogger turdean, le-a răspuns cu un comentariu: [...]

 2. Logic, My Dear Watson « Ulise al II-lea cel Ocoş - 8 years ago

  [...] “cearta” lui Zamfir cu “jurnaliştii profesionişti”, care latră la el cum că ar fi decât un biet blogger [...]

 3. Vechi scăpărări (141111) | Amintiri din filumenie - 8 years ago

  [...] Zamfir POP Scrisoare de la antipozi – prietenii cangurilor şi ai noştri – - / – ZAMPObloguri: Zamfir online, Zamfir Turdeanu’,  Ulise al II-lea, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, [...]

 4. Lătrături ocoşe (141111) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 8 years ago

  [...] de iarnă – cu covor gros – - / – ZAMPObloguri: Zamfir online, Zamfir Turdeanu’,  Ulise al II-lea, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, [...]

 5. Noi şi ai noştri – 14.11.11 « A.P.I.S. România - 8 years ago

  [...] abbilbal, ganduripebigudiuri, madimcm, mirceavladut, iavaleriana, balaurdegradina, razameadesoare, Zamfir online, Zamfir Turdeanu’,  Ulise al II-lea, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, [...]

 6. Alt joc cu poze – 14.11.11 « Florina Lupa Curaru - 8 years ago

  [...] / – ZAMPObloguri: Zamfir online, Zamfir Turdeanu’,  Ulise al II-lea, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, [...]

 7. Supărare « Ulise al II-lea cel Ocoş - 8 years ago

  [...] Zamfir e supărat. Pe mine. Pe succesul meu. La gagici, evident! Uite, ce am primit pe e-mail: Hello Dear, My name is Sarah, I am very happy to view your profile it(http://www.sugardaddybabes.com)I’m interested in knowing you & being friendly with you I would appreciate if we get acquainted as soon as possible. I quite believe that we can start from here since it takes a moment to know someone. I want you to understand that race or distance does not matter but loving and caring matters a lot in life. I look forward to hearing more from you soonest.reply my me with this email (sarah_jamallove@live.com) id or send me your email so that i can write you and send you my picture. Yours truly,  friend Sarah love. [...]

 8. Am aflat de la dl.Paul cum… « Daurel's Blog - 8 years ago

  [...] cel putin 500 de dolari si citirea a peste 5000 de pagini, poti sa citesti linistit ziarul sau sa continui sa misti maus-ul fara mustrari de constiinta [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line