Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Zâne şi Spiriduşi

November 14, 2011 2 Comments

V-am povestit că la Crăciunul precedent, am adunat un grup de Zâne şi Spiriduşi, ca să-l ajutăm pe Moş Crăciun. Pentru că primisem o scrisoare, venită chiar de la Polul Nord, de la Moş Crăiun, şi adresată unui Corneluş din Câmpia Turzii. Ca să nu ne rătăcim, am luat-o cu noi pe Marina. Am fost foarte inspiraţi, pentru că i-a cântat copilului colinde. Echipa a fost întregită de Floriana şi Alexandru, pentru că aveam de cărat nişte pungi mai mari în care am pus ce am primit de la alţii: dulciuri, dar, şi alimente, jucării şi hăinuţe.

De curând, v-am spus că am stat la taclale cu Corneluş şi am constatat că e tot cuminte.

Duminică seara, mi-am petrecut-o la familia Danciu. Am povestit, cu mama şi cu tatăl lui, despre starea lui de sănătate. Informaţiile culese le voi comunica unui ONG, care, poate, va găsi posibilitatea să-l ajutăm pe copilul bolnav.

Tatăl nu are şcoală şi, implicit, nu poate lucra decât ca muncitor necalificat. Când găseşte de lucru. Momentan, este zilier pentru o lună. Ce va fi după-aceea … Surioara lui Corneluş, Roxana, stă mai mult la bunica ei. O gură mai puţin. A propos de fetiţă: anul trecut, noi am dus cadouri numai pentru băiat. Acesta a împărţit cadourile cu sora lui!

A aşternut pe hârtie, o scrisoare lui Moş Crăciun. Pentru că s-ar putea ca Moşu’, fie să-şi piardă ori spargă ochelarii, fie să-i fie aburiţi, pur şi simplu, Corneluş a citit-o:

Iar, eu am promis că o pun pe internet ca să fim siguri că ajunge la destinatar. Moşului îi cere … ce vrea Moşu’ să-i aducă. Mie, însă, mi-a spus că s-ar bucura foarte tare dacă ar avea un calculator, ca să se joace şi să înveţe mai mult. I-am promis că, dacă în sacul Moşului încape un calculator, eu voi trece săptămânal pe la ei (oricum, merg pe la Câmpia Turzii, cel puţin o dată pe săptămână), ca să-l învăţ să lucreze, nu numai să se joace.

Acum, nu ne mai rămâne decât să sperăm că Moşul “va aproba” cererea lui Corneluş şi că va găsi fondurile necesare pentru a o materializa. Noi, Găşca de Zâne şi Spiriduşi, ajutători ai lui Moş Crăciun, abia aşteptăm să urcăm până la etajul II, acolo unde locuieşte un copil cuminte.

Moşule, scuza aia cu “e criză”, nu este valabilă!

Pe Corneluş, l-am găsit citind Poveştile copilăriei. Dintre ele, cel mai mult îi place Ursul păcălit de vulpe. Tot pentru Moş Crăciun, mi-a povestit-o:

Locuiesc într-un apartament social, primit în administrare pentru cinci ani. Apoi, … Casa este curată. Chiar dacă mama este cea care îngrijeşte permanent copilul. Permanent înseamnă, chiar, permanent. În fiecare pauză de la şcoală, este prezentă ca să-şi supravegheze şi protejeze odorul. O julitură, banală la un alt copil, este o mare problemă pentru Corneluş. Trebuie să i se aplice cât mai repede un burete absorbant şi să fugă repede la clinică la Cluj Napoca. Acolo, primeşte perfuzii cu plasmă sangvină şi tratament şi, după o săptămână sau două, vine acasă.

De-aceea, Corneluş ştie ce se va face când va creşte mare:

doctor, ca să vindece copii bolnavi!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

2 Comments → “Zâne şi Spiriduşi”

  1. ZamPop 7 years ago  

    # Aurora Georgescu: Acum caut baterii pentru că Moş Nicolae a uitat să le includă şi maşinuţa teleghidată nu merge fără ele. Vineri îi va face Corneluş rodajul! Până atunci, trebuie să mai culegem nişte dulciuri de prin pomi.

  2. Aurora Georgescu 7 years ago  

    Admirabil şi plin de generozitate sprijinul pe care îl acorzi lui Corneluş.Ii doresc ceeace este mai de preţ pentru el: sănătate.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line