Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!

November 24, 2011 3 Comments

Din păcate,în ultimul timp, noţiunea de patriotism este mult prea luată în derâdere în societatea românească actuală. Un Cetăţean, care arborează, pe casa lui, drapelul ţării, este privit cu suspiciune. În timp ce, în America, culorile şi stelele drapelului sunt peste tot. Nu este privită ca blasfemie, nici chiar prezenţa acestor elemente pe costume de baie!

Am răspuns la întrebarea “Când ai dovedit patriotismul?” cu povestea discuţiei cu un neamţ, în gara Koeln, pe la începutul anilor ’90. Când mi-a reproşat “ce au făcut unii români“, i-am explicat că şi eu ştiu fapte reprobabile săvârşite de nemţi, prin alte ţări. Apoi, am menţionat că, la menţionarea numelui ţării sale, îmi amintesc de Beethoven ori de Diesel, nicidecum de Hitler ori de alţii de teapa lui. I-am mai cerut ca, pe mine, să mă judece după faptele mele, nu după ale altora. A acceptat opinia mea şi am putut conversa mai departe, ca doi Oameni civilizaţi, egali. Menţionez că aveam tricolorul pe piept şi veneam de la o reuniune a filumeniştilor germani, ca reprezentant al filumeniştilor români. Cam în aceeaşi perioadă, am atras atenţia unui polonez, în trenul cu care veneam dinspre Budapestea, că a vorbi urât despre Iliescu, indiferent dacă sunt de-acord cu politicianul respectiv ori ba, mă jigneşte pentru că este Preşedintele ţării mele! Din fericire, şi acesta a înţeles şi s-a potolit.

Din păcate, în ultimul timp, nu am prea fost de-acord cu declaraţiile lui Traian Băsescu. Nu intru în detalii, ci, menţionez că atunci când a fost rugat să contureze România anului 2030 de către moderatorul conferinţei economice la care a participat joi, relateaza MEDIAFAX, l-am admirat pentru răspuns.

Şeful statului a spus că în 2030 România va fi o ţară care va furniza mâncare pentru export, pentru că are un potenţial agricol uriaş care nu este încă valorificat, o ţară care va fi un paradis pentru turism, dacă va reuşi să menţină cele 30% din pădurile virgine pe care le are în prezent şi cei peste 6.000 de urşi pe care îi are în Carpaţi, precum şi capra neagră. “O ţară în care populaţia va fi mai mică, vom fi doar vreo 16 milioane, o ţară cu o populaţie îmbătrânită, vedeţi că nu o văd numai în roz, şi aici poate vom găsi soluţii să creştem natalitatea, soluţii care nu sunt neapărat financiare, va trebui să găsim şi altceva lângă soluţiile financiare. De asemenea, văd o ţară în care vom putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris şi, trecând prin Canalul Mânecii, să ajungem la Londra. Ne facem cumpărăturile în City-ul britanic sau utilizăm cărţile de credit în City-ul britanic şi venim înapoi la Bucureşti, tot cu TGV. O văd ca pe o ţară care se va aşeza serios pe poziţia a şaptea din UE, pentru că este a şaptea ca mărime şi ca populaţie, dar este departe de a fi şaptea ca şi competitivitate” – a mai spus şeful statului.

Chiar dacă nu cred în balivernele despre accederea Prinţului Charles, de la Londra, la tronul “viitorului regat” al României, de la celălalt capăt al … viitorului TGV!

Anterior, cu peste un secol şi jumătate, un alt vizionar, scria:

Coroborate, cele două opinii – distanţate în timp – pot fi considerate ca un crez pentru poporul român.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

Trackbacks For This Post

  1. Antrenamentul discobolei. « Tu1074's Blog - 7 years ago

    [...] Corcoz,Ema S-Hell, Turist Clujan,George Secareanu,Sophie,Robert N,abbilbal,Ulise,Zamfir,Minoki, Share this:EmailLike this:LikeBe the first to like this [...]

  2. Un domn din Cluj, care… « Daurel's Blog - 7 years ago

    [...] vine in minte  un banc; un banc vechi, [...]

  3. Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie! | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] here to read the rest: Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie! This entry was posted in Uncategorized and tagged a-acestor-elemente, acestor-elemente, arieş, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line