Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Serial poliţist: episodul cel mai nou

December 6, 2011 4 Comments

Mă simt protejat într-un oraş european,

dintr-o ţară democratică, în al doilea deceniu al secolului XXI

O nefericită inspiraţie, m-a împins să ies la plimbare, cu puţin înainte de orele opt ale serii. O nefericită inspiraţie, m-a împins să trec pe lângă clădirea Teatrului, pe-colo pe unde este un cuib de ţigani agresivi. Să nu-mi spuneţi că exprimarea mea ar fi jignitoare pentru respectivii. Pentru că, de fiecare dată, musai, măcar unul dintre cei care mişună pe-acolo, indiferent de vârstă, să mi se adreseze răţoit şi să-mi pretindă (nu să-mi ceară, pentru că aia ar fi altceva!) să-l fotografiez, cu dorinţa reală sau doar de a provoca.

Mi-e scârbă de organ

Pe la începutul lui iunie, în postarea Serial poliţist: episodul 1, v-am povestit ce am păţit, trecând cu crasă nesimţire civică, din partea mea!, prin locul rău famat numit centrul oraşului european al sec. XXI, pe lângă clădirea de care trebuie să te fereşti a Teatrului muncipal.
Am depus plângere la „poliţie” pentru că am fost agresat, verbal şi fizic, plus că mi s-a deteriorat un aparat de fotografiat.
N-au trecut nici măcar şase luni de-atunci şi, astăzi, am primit primul semn că cineva m-ar fi băgat în seamă. Am primit un jup de hârtii, din care am aflat că:
- la 2 aug. a.c., agentul şef L.I., de la poliţia Turda, după ce a studiat materialul existent în dosar, deşi, confirmă integral cele sesizate de mine, propune a nu se începe urmărirea penală împotriva numitului BISIOC Ioan Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi distrugere, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 180 alin. 1 şi art. 217 alin. 1 din Codul penal.
- la 10 noi. a.c., prim procurorul T.L., de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, dispune neînceperea urmăririi penale, împotriva  celui atestat mai sus ca făptuitor, pentru că „fapta prezintă un grad de pericol social scăzut” şi că „făptuitorul îşi poate îndrepta conduita … scopul preventiv şi inhibator al pedepsei putând fi atins şi prin aplicarea unei sancţiuni administrative”!
- din Ordonanţa Parchetului, am mai aflat că „sancţiune administrativă” înseamnă o amendă de o sută de lei!, precum şi că cheltuielile judiciare vor fi suportate … de stat.
Din 10 noiembrie şi până astăzi, 6 decembrie, plicul a călătorit pe ruta Turda – Turda şi am 20 de zile pentru o eventuală plângere la Tribunalul Cluj.

Nici măcar nu-i întreb pe L.I sau pe T.L. dacă durata şi rezultatul cercetării ar fi fost acelaşi, în cazul în care ar fi fost vorba, ca păţit, despre fratele unuia dintre ei!

- / -

Ce a înţeles „făptuitorul” din această „cercetare penală”, plătită de stat:
- a reînceput atacurile, directe şi prin interpuşi (am înţeles că, un timp, a fost sau că, acum, este plecat din ţară);
- hârţoagele primite astăzi îmi clarifică … atacurile la care am fost supus, în mod repetat, trecând pe strada unde domiciliază cel care „şi-a îndreptat conduita” în urma amenzii (simbolice) primite – pe care, probabil, nici nu o va plăti vreodată pentru că „nu are nici o sursă de venit”.
Ce am înţeles eu din cele citite, cu stupoare – recunosc:
- dacă un derbedeu te acostează şi îţi cere să-i faci o poză … nu cumva să nu acepţi!, pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!);
- dacă eşti lovit şi nu eşti în stare să nu cazi, dar, nu-ţi rupi mâna, … să fii fericit!, !, pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!);
- dacă depui plângere la poliţie, crezând că rezolvi ceva … eşti un tâmpit!, pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!);
- nefiind un derbedeu, nu am dreptul să cer poliţiei să mă protejeze atunci când vreau să merg liniştit pe stradă, să nu fiu agresat verbal, să nu fiu agresat fizic, să nu mi se deterioreze aparatul de fotografiat!, pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!) şi, nici măcar poliţiştii, locali sau ăialalţi,  nu ştiu că, pe spaţiul public, poţi pretinde să se poarte civilizat!

Ce mi-aş dori, acum, la încheierea cercetării?! Nimic! Nici măcar ca fiul, “organului” care a cercetat, să suporte astfel de manifestări “civilizate”, fără pericol social, în plimbările prin oraş!

- / -

Cu două săptămâni în urmă, am cerut ajutor de la 112, pentru că eram agresat, verbal şi fizic. Mi s-a explicat că, dacă nu am nici o tăietură, nici un cucui, … poliţia nu se deranjează, pentru că pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!);
Cu câteva zile în urmă, agresat din nou, doar verbal pentru că … am reuşit să păstrez distanţa, au venit, totuşi, doi „poliţişti”. De ce am pus ghilimelele? Să vă explic:
- nu s-au prezentat, pentru că ne cunoaştem;
- mi-au pretins buletinul, pentru că … ne cunoaştem!;
- „făptuitorul” a continuat să mă agreseze, verbal, să mă ameninţe, în prezenţa … organului, fără ca cei doi să fie deranjaţi de acest aspect, normal în societatea noastră … civilizată!;
- eu cerusem „făptuitorului” să nu mai facă foc la nici 3 m de fereastra mea de la baie; urmare a sfatului „poliţiştilor”: aveţi-vă bine şi faceţi un grătar împreună (acolo, la nici 3 m de fereastra mea de la baie!), „făptuitorul” m-a ameninţat că tot acolo îşi va amplasa şi afumătoarea, ca în fiecare an! pentru că, după părerea “poliţistului”, afumarea geamului de la baie nu este vreo problemă … de vreme ce nu e geamul lui!? pentru că pentru că trăim într-un stat civilizat şi fiecare are dreptul să facă ce vrea (dacă este derbedeu!);
- deşi curtea este comună, „poliţiştii” l-au crezut pe cuvânt că „este proprietatea lui”, fără să li se prezinte nici măcar vreun act de administrare a curţii, ca să nu mai vorbim de act de proprietate;
- mare priceput în materie de drept, unul dintre „poliţişti” i-a explicat „făptuitorului” că poate să mă oblige … să obturez ferestrele de la locuinţa mea, care dau spre „curtea lui”! cum poate face acest lucru? simplu: el cu grebla în mână şi nevastă-sa cu cuţitul, ca acum două săptămâni – pentru că, dacă nu mă omoară de tot, poliţia nu se deplasează! evident, fără ca el să fie obligat să-şi obtureze ferestrele care dau în trotuarul de acces spre uşa mea;
- „poliţiştii” mi-au explicat că ei „nu pot face ordine într-o curte comună”, trecând peste faptul că … nu le-am cerut aşa ceva! Eu le cerusem doar să-l potolească pe vecin, singurul lucru pe care nu au considerat necesar să-l facă în timpul petrecut în curtea noastră!;
- la propunerea „făptuitorului”, care a explicat ce mare diferenţă este între ordinea de la el din hol şi de la mine din hol, deci, implicit, a recunoscut că are obiceiul să-şi bage nasu’ la mine în proprietate, fără ca vreunul dintre „poliţişti” să sesizeze că mărturiseşte … violul locuinţei mele!, unul dintre „oamenii legii” s-a dus în casă la vecinul şi, apoi, a făcut un pas spre uşa mea! Recunosc că mi-a fost jenă să-l filmez cum îşi bagă trompa pe geamul spart de la uşă, ca să dea notă pentru aspectul holului! Bănuiesc că un astfel de film ar fi făcut furori pe youtube, „domnule poliţist”!

Ce mi-aş dori, acum, după “aplanarea conflictului”?! Nimic! Nici măcar ca, “poliţistului” care şi-a pierdut vremea în curtea noastră, să-i afume vecinul fereastra!

Acum, mai vreţi să vă explic semnificaţia titlului postării?

Singura şansă ca să fii allways protejat în Turda, oraş european, dintr-o ţară democratică, în al doilea deceniu al secolului XXI, … este să ai aripioare!

Pentru edificare completă, citeşte toată seria de postări:

Serial poliţist: episodul 1 Serial poliţist: episodul 2 Serial poliţist: episodul 3 Serial poliţist: episodul 4, Serial poliţist: episodul 5, Serial poliţist: episodul 6,

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

4 Comments → “Serial poliţist: episodul cel mai nou”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # Max Peter: … pe care, timp de două decenii, i-am încurajat prin jena de-a-i pune la punct. Am mulţumit poliţistului pentru profesionalisamul cu care a cercetat plângerea mea şi i-am urat să nu păţească fiul lui ce am păţit eu, ca să afle, după şase luni, că totul a fost normal şi fiul lui, cu cotul julit şi aparatul foto distrus … nu este un pericol social!

 2. Max Peter 7 years ago  

  Mare e grădina… Şi pe zi ce trece constaţi că locul nebunilor e luat de ticăloşi!

Trackbacks For This Post

 1. Poliţia loyală Turda, zice (la 06.01.12) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] în apropiere, o turmă de discriminaţi, cam în locul – de lângă Teatru – în care am fost lovit de derbedeul despre care poliţia spune că nu a făcut ceva grav (păţi-o-ar fiul poliţistului ce am păţit [...]

 2. Serial poliţist: episodul cel mai nou | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] is the original post: Serial poliţist: episodul cel mai nou This entry was posted in Uncategorized and tagged ale-serii-, doilea-deceniu, igani-agresivi-, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line